Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 05. 17. 11:27

GAZPROM  

hamis kitörésnek jó ez a mai nap gazira :)

45 alatt akarom látni!!!

LC-t nem tudtam nyitni, pedig tojok bele, ha esik, mert csak az opciós díj csökken, a strike price nem (utóbbi németül Basiswert)

nehogy az 55USD-set válassza vki!

45 is jó lesz, picit drágább az opciós díj, de 10 USD-vel többet fogsz rajta/részvény.

60/61 USD-nál pl. jó 15 USD a haszon a 45-ösön, míg az 55-ösön vacak 5.

Have fun
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
zolee 2006. 08. 21. 15:40
Előzmény: #760  Törölt felhasználó
ja olyasmi:-) rozsdásodik és kilyukadhat stb.
17% adja az ami szükségleteknek. egyenlőre csak az alvezetékekről van szó de érintheti a gerincet is.
Törölt felhasználó 2006. 08. 21. 14:57
Előzmény: #759  zolee
Zolee,

mivel tök jó a német tudásom , ( csüsz.meg ich liebe dich )
ezért vmi olyat hámoztam ki,h tán vmi dél-alaszkai csővezeték kilyukadt és kifolyt mittudomén hány l olaj ( ezt csak tippeltem,mivel olajdrágulásról van szó )ilyesmi ? :)
zolee 2006. 08. 21. 13:55
Előzmény: #758  zolee
link

Wichtigste US-Ölpipeline hat massive Rost-ProblemePrudhoe Bay. Lecke Öl-Pipelines im größten Abbaugebiet der USA, der Prudhoe Bay, sind nach Meinung von Experten nur ein Ausschnitt eines weit größeren Problems. Mussten bislang nur Zulieferleitungen stillgelegt werden, weil sie vom Rost angefressen waren, könnte es im schlimmsten Falle auch die Hauptleitung treffen. Eine Umweltkatastrophe droht.
Die Öl-Schlagader: Die Trans-Alaska Pipeline befördert jeden Tag 160 Millionen Liter von der Arktis an die Südküste Alaskas. Das entspricht 17 Prozent der US-Förderung. Insgesamt hat sie schon mehr als 2,5 Billionen Liter transportiert.
zolee 2006. 08. 21. 13:17
Előzmény: #757  Törölt felhasználó
de valszeg gazi lesz helyette!
lehet hogy beesik az árfolyam de csak rövidtávon. nemdebár linda? :-)
egyébként az alapoknak ez is jó mert szépen végigveszik az esést is. figyeld a forgalmat!
Törölt felhasználó 2006. 08. 21. 12:57
Előzmény: #755  Törölt felhasználó
De azt írja az újság,hogy 700 millió dollár friss tőke érkezik az orosz alapokba és meglepetés az is,hogy a Rosznyeft nem került be az indexbe ,ami nem azt jelenti,hogy helyette is gazi került ?
akkor ez a tőke ezután jön,akkor mitől esne be az árfolyam ?
még a múltkor te is azt írtad,h az alapok még nincsenek kellően feltöltve gazival.
az olajárt meg emelheti a háború kiújulása,meg a hurrikánok,amik persze késnek ...
zolee 2006. 08. 21. 12:56
Előzmény: #755  Törölt felhasználó
ja. :-) hosszútávon egyértelmű vételi jelzés, de már tavasszal is az volt. rövidtávon érdemes még valószínű várni és sasolni. én nem hiszek abban hogy a nyersanyagárak esni ill. stagnálni fognak max pár hétig. mindig van egy új para lásd az elmúlt időszak. hurrikánok egyenlőre nem okoztak károkat fűtési szezon még egy picit várat magára, de jó (lesz) még a gazi!
Törölt felhasználó 2006. 08. 21. 12:38
Előzmény: #754  Törölt felhasználó
Egyelőre tartja a 44 dolláros szint, pénteken is arról pattant meg, azonban ez még inkább csak a kötéltánchoz hasonlít, szép, szép, de bármikor lezuhanhat a balerinánk.

A hétvégén jött hírek hatására most az olajban is van egy kis visszakorrekció, majd kiderül mi lesz a folytatás.

Gazp real t.: 44,78 (+1,7%)
Törölt felhasználó 2006. 08. 18. 16:34
Előzmény: #753  Törölt felhasználó
azért jó lenne,ha a 44 megtartaná :)
Törölt felhasználó 2006. 08. 18. 14:20
Előzmény: #752  Törölt felhasználó
köszi,én is inkább afelé hajlottam,h nem adom ,nem szeretem feladni és egy ilyen elemzéstől se fogok besz@rni ,
ez már úgy látszik mindenképp hosszútávú befektetésre sikeredett :)
már asszem áprilistól megvan ( atyavilág )
Törölt felhasználó 2006. 08. 18. 14:12
Előzmény: #751  Törölt felhasználó
Hello Miss,

Technikailag ez most letört az egy hónapja tartó emelkedő trendből, de a 20 napos mozgóátlag megfoghatja 44-nél. Ha nem akkor se perc alatt 42. Az volt a baj, hogy áprilisban nagyon sokan kitömődtek a 48 dolláros szinteken és akik akkor beragadtak most inkább nullába kiszálltak. Ha hosszabb távon gondolkozol benne akkor szerintem ne add el. Nagy probléma csak akkor lehet, ha az egész világban megint komor lesz a hangulat.

Az is rásegített egyébként a lefordulásra, hogy az olaj esett vagy 10%-ot az elmúlt két hétben, amire az AMEX olajindex is (XOI) is megindult szépen lefelé. Az olajat viszont szerintem tuti, hogy megfogja a 70-es szint, meg csak jön azért néhány hurrikán lassan.

Az átsúlyozásról meg annyit, hogy lehet, hogy maga a tény be van árazva, de az is biztos, hogy az alapok csak harmad annyi Gazprommal vannak feltöltve, mint amennyi az új MSCI benchmark.

Ciao
Törölt felhasználó 2006. 08. 18. 13:26
Előzmény: #750  Törölt felhasználó
Browder ,
most őszintén szerinted el kéne adnom ?
de jobb lett volna 47-en ,viszont ha lejön 40-ig .akkor persze el kéne ,te sokmindent látsz,azt mondtad,mit tanácsolsz ?

és köszi a hírt :)
Törölt felhasználó 2006. 08. 18. 13:07
A Citigroup Vételről Tartásra rontotta a Gazpromra vonatkozó ajánlását, mivel csak alacsony felértékelődési potenciált lát a papírban

Az elemző szerint az MSCI átsúlyozás már teljesen be van árazva, így rövidtávon nem lát katalizátort az árfolyam számára. A sokak által várt Shtokman projektben résztvevő partnerek bejelentését is elhalasztották a következő évre. A Citigroup szerint legkorábban a szeptember közepén nyilvánosságra kerülő 2006-os első negyedéves pénzügyi eredmény adhat újabb lendületet a papírnak.

Törölt felhasználó 2006. 08. 15. 16:00
Előzmény: #748  zolee
Gazprom technika szerint megy. Legalábbis trendben.
Valszeg más fogodzó nincs. Ezt még a nyagok sem tudják ide oda tologatni.
zolee 2006. 08. 15. 15:55
Előzmény: #747  Törölt felhasználó
sokat ment és úgy gondoltam hogy az ami adatok kedvezőtlenek lesznek... hát 38 ról igy sem rossz, de még igy is többet buktam vele mint nyertem. de sasolom még!
Törölt felhasználó 2006. 08. 15. 15:50
Előzmény: #746  zolee
te Zolee, mért adtad el ?
van kis korrekció benne, ( volt ) ,de annyit szenvedtünk vele, igazán ránkfér egy kis kárpótlás,nem ?
az oroszokat venni fogják még egy db-ig ,asszem :)
zolee 2006. 08. 15. 14:59
Előzmény: #745  Törölt felhasználó
pömpömpöm életbe. kiszórtam 45,35-ön.... naaaaagggyon mérges vagyok.
Törölt felhasználó 2006. 08. 15. 09:18
Előzmény: #744  Törölt felhasználó
AKS ,lehet,h igazad van,h eladtad a gazit ,de én nem vagyok olyan ijedős ( nem akartam más szóval mondani ) :)
meg olyan kapzsi :)
szóval várjuk csak ki a végét ,lesz az még feljebb is :)
Törölt felhasználó 2006. 08. 14. 21:03
Előzmény: #743  Törölt felhasználó
"Talán az MSCI indexátsúlyozás második fordulója, talán az erős belföldi kereslet lehet az oka, mindenesetre nagyon stabilan emelkedik a Gazprom árfolyama, bár lassan érdemes lehet közelről figyelni az eseményeket és az első gyanús jelre vidáman profitot realizálni. "

CD Call

megjegyzem: etértünk, sőt vidáman realizáltam, mert a gyanús jelek megvoltak (néhány gap upos nyitás gaziban nagy zúzásokat előzött meg eddig... aztán vagy borul a szabály, vagy borul az árfolyam... sztem aki 52 körülről ül benne, nagyon sasolja, mert azóta, mióta nekiindult lefelé egy értelmes stoppal már többszörösét visszakereshette volna az ingadozáson... szóval ez bár EMEA papper, azért nem nagyon manipulálják az árfolyamot, mivel ahoz azért komoly zsé kell. persze ha nagyon HT-ra kell, nem szóltam... mindenesetre sok sikert, spekik! én majd 35 USD alatt szeretném visszavenni, majdcsak lesz vmi para addig :) mindig találnak rá okot...)
Törölt felhasználó 2006. 08. 04. 15:24
Előzmény: #742  Törölt felhasználó
szuper ,43.23 USD beindult végre ez is :))
Törölt felhasználó 2006. 08. 01. 20:43
Előzmény: #741  Törölt felhasználó
igen.....nagyon erős ..... szétrágta már a szekrényt......már a hintaszéket is megtámadá......
Törölt felhasználó 2006. 08. 01. 20:32
Előzmény: #733  Törölt felhasználó
na, bezúzták, aztán már megint 40 felett - erős ez, mint a SZU :)

Topik gazda

AKS
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek