Tud valaki valamit, hogy miért veszegetik a B sorozatú részvényeket? Tegnap az Aegon tette közzé, hogy 3.14%-ról 0.11%-ra csökkent a részesedése ( link ), ma az IEB jelentette be, hogy kötelető érvényű vételi ajánlatot kapott 1.73%-ra ( link ).
"Az FHB Jelzálogbank Nyrt. privatizációs tanácsadójának kiválasztására kiírt nyílt közbeszerzési eljárás keretében nyolc érdeklődő vásárolta meg az ajánlati dokumentációt, és a kiírásban megadott határidőig, április 12-éig négy ajánlat érkezett - közölte az MTI érdeklődésére Oravecz Péter, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV) kommunikációs igazgatója. A pályázat iránt belföldi és külföldi érdeklődés egyaránt megnyilvánult, az ÁPV előzetes megítélése szerint a beérkezett ajánlatok megfelelő versenyt biztosíthatnak az összességében legelőnyösebb ajánlat kiválasztásához. A tanácsadó feladata a pályázati kiírás szerint az FHB-ban fennálló állami tulajdonú, 50 százalék + 1 szavazatot megtestesítő "A" sorozatú részvények pályázat útján, szakmai befektető részére történő, továbbá a "B" sorozatú részvények értékesítésében való értékesítési tanácsadói feladatok ellátása lesz.
A feladat kiterjed a magyar állam tulajdonában és az ÁPV vagyonkezelésében lévő legfeljebb 33.000.010 darab "A" sorozatú, egyenként 100 forint névértékű, továbbá a 2.714.300 darab "B" sorozatú részvénycsomag vonatkozásában az értékesítési koncepció meghatározására, a privatizációval kapcsolatos tanácsadói feladatok ellátására és a részvényértékesítés megszervezésére, lebonyolítására.
A tanácsadó legnagyobb feladata szakértők szerint az lesz, hogy kezelje az Allianz Hungária Biztosító blokkoló tulajdoni hányadából adódó helyzetet. Az Allianz 2006 végén az FHB második legnagyobb tulajdonosa volt 9,91 százalékos részesedéssel, benne a fontos kérdésekben vétójogot biztosító szavazatelsőbbségi részvények többségével.
A tanácsadói tender eredményhirdetése 2007. május 11-én lesz. "
egy vivves kötés:
2,250Ft/db 309,924db 697,329,000
Törölt felhasználó2007. 04. 12. 09:52
Emlékszik még vki az általam számított 1375 - 2225 trendszakaszra? Jóllehet már rég kiszálltam én is, de azért megnyugtató, hogy ez is visszaigazolta a trendszakaszok számításával kapcsolatos elméletemet.
Grat annak, aki ki tudta várni!
Nincs meg itt az ideje a 2.5k nak.
Gyari csondben szeretnek meguttetni vele ezt a szintet, amikor mindenki elutazik.
Most kis korrekciok kovetkeznek es up 2.3k ra 1 honapon belul .
Ha ez bejion visszateszt 2.2k, itt uj vetel es nyitott a csatorna 2.5k ra.
Szepen tradelik a papirt.
Figyelem mar 1 eve.
100ftbol havo tarnaztak fel
ÉN 2090-en szálltam ki.
1400-ról voltam bent, nekem ennyi elég volt.
Mindenesetre sok sikert és legalább 2500 Ft-os felvásárlási ajánlatot kívánok az összes kitartónak.
Most mar banom ,hogy eladtam 1330-on az FHB-met. De nem is ez az erdekes, Hanem hogy egy csuny ajanlati ar miatt akar 20%-ot is beeshet 1 nap. lasd IEB. HAt en ezert nem merek beleszallni. Tokeattetes resznynel a teljes TOKET le lehet bukni rajta 1 nap alatt.
Január 3-án azt írtam a topikban, hogy "nem írok ide soha többé, ha az ár május 31. elött nem lesz 2'200 Forint, vagy felette". Így a hallgatásom esélyei rohamosan csökkennek, ennek ki örül, ki nem. A háromezer forint azért enyhe túlzás. Sajnálom, hogy Kata, tko_ meg többiek (lsd. short 1850, digo-tól) már nem jelentkeznek. Gondolom azóta minden forint emelkedésnél erös fájdalmaik vannak. Remélem, hogy a tözsdével is felhagytak, mert pénzt az ö stratégiájukkal nem lehet keresni. Az FHB-nál türelem a legjobb stratégia. Mi jelentéktelen befektetök csak a nagyok farvizében eveckélhetünk, ök döntik el ezt a játszmát. A célárfolyam valahol 2400 és 2500 között lesz, magasabb ár meglepetés lenne. De láttunk mi már meglepetéseket felvásárlásoknál. A következö sztori az OTP lesz, de ehez még több türelemre van szükség.
FHB topik
Mi történik itt, Nyuszómuszó?