Topiknyitó: TrendMan 2008. 04. 11. 12:20

Ez állati !!!  

Ritka békafajtát fedeztek fel Indonéziában. A tüdő nélkül lélegző kétéltű új kérdéseket vet fel az evolúcióelméletben. A Borneó szigetén talált fajta egy példányát felboncolták, és kiderült, hogy nincs tüdeje, vagyis kizárólag a bőrén keresztül lélegzik. Sok béka lélegzik részben a bőrén keresztül, de ez a fajta az első, aminek nincs tüdeje - mondta David Brickford biológus az AFP francia hírügynökségnek. Ez ellentétes az elmélettel, miszerint az állatok kezdetleges tüdőt növesztettek, majd a vízből a szárazföldre telepedtek. Ez a béka megfordította a folyamatot - mondta a szingapúri nemzeti egyetem tudósa. Az állat gyors folyású, hideg vízű patakokban él. Ezekben több az oxigén, ezért képes kizárólag a bőrén át lélegezni - magyarázta a biológus. "Olyan lapos, mint egy süti, és annyira csúnya, hogy az már aranyos" - tette hozzá a tudós. Borneó szigetén átlagosan havonta egy új állatfajt találnak - derült ki a Természetvédelmi Világalap (WWF) adataiból. Legutóbb a mérgező "ragacsos béka", az "erdőben sétáló harcsa", és az átlátszó "üvegharcsa" felfedezése borzolta a kedélyeket.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
TrendMan 2008. 10. 16. 13:23
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
---> link

A másik totyik honnan került ide nem tom.
Törölt felhasználó 2008. 10. 13. 00:42
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
Én meg a fürdőkádamból... nagyon durva!!!

:o)
kissherceg 2008. 10. 13. 00:07
Törölt hozzászólás
kissherceg 2008. 10. 13. 00:07
Törölt hozzászólás
TrendMan 2008. 10. 11. 21:56
Előzmény: #45  TrendMan
---> link
TrendMan 2008. 10. 11. 21:55
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
Siemens,
Értesítsd a Nasa kutatóit !
Valószínűleg ebből majd a felmelegedés felgyorsulására következtetnek.

:-D
Törölt felhasználó 2008. 09. 23. 09:43
Előzmény: #43  TrendMan
Én egy gumikacsát a Dunából fogtam ki...........
TrendMan 2008. 09. 23. 09:39
Előzmény: #42  TrendMan
--> A gumikacsák segíthetnek a klímaváltozás megértésében

A globális felmelegedést és a gleccserek olvadását vizsgáló tudósok új eszközt vetnek meg, hogy jobban megértsék a környezet változásait: gumikacsákat dobálnak a gleccserekbe.

A NASA kutatói összesen 90 gumikacsát dobtak Grönland leggyorsabban mozgó gleccsereibe, hogy megnézzék, miként változik a víz és a jég mennyisége, és miért növekszik a gleccserek mozgásának sebessége.

A gleccserek olyan mozgó jégtömegek, amelyek áramló mozgásban haladnak. Folytonos mozgásban vannak, gyorsaságuk pedig tömegüktől és hajlásuk mértékétől függ. Sebességük az Alpokban napi néhány deciméter, Grönlandon 2-20 méter.

Az amerikai kutatók mindegyik játékra 3 nyelven elhelyezték a "tudományos kísérlet" és a "jutalom" feliratot, valamint ráírtak egy e-mail címet.

Ha valaki megtalál egy gumikacsát, azt jeleznie kell a tudósoknak, akik így az elképzelés szerint nyomon tudják majd követni a víz mozgását a jégben, és magának a gleccsernek a haladását is.

A szakemberek ugyanis még nem tudták megfejteni azt, hogy miért gyorsul fel a gleccserek haladási sebessége nyáron.

Az egyik elmélet szerint a nyári nap megolvasztja a gleccser tetején lévő jeget. Olyan pocsolyák, kis tavacskák keletkeznek, amelyekből a víz csőszerű lyukakon halad a gleccser aljára, ahol "síkosítóként" viselkedik, és felgyorsítja a gleccser mozgását.

A NASA kaliforniai laboratóriumának egyik munkatársa elmondta: egyelőre még senki nem jelentette, hogy megtalált egy gumikacsát.

"Bizonyára sok időbe kerül, amíg valaki megtalálja, és erről e-mailt ír nekünk" - mondta Alberto Behar, aki szerint nem túl sokan járnak ezeken a helyeken.
TrendMan 2008. 09. 14. 10:29
Előzmény: #41  TrendMan
Bölények mentettek meg egy nőt -->

2008. szeptember 13 - Öt vízi bölény mentette meg egy nő életét Kínában – írta meg az ananova.com. Gondozójukra akkor támadt rá a fekete medve, amikor az hazafelé tartott az állatokkal.

„Épp összegyűjtöttem a szerszámaimat, amikor hangokat hallottam. Amint felnéztem, a medve már ott állt előttem” – emlékezett vissza a találkozásra Luo Fengju. Az állat ezután nagy erővel nekirontott, és ledöntötte a földre.

Az ötvenöt éves nő megpróbált arrébb kúszni, de a fenevad utána iramodott, és elkapta a jobb lábát. Ekkor az öt közelben legelésző vízi bölény hirtelen odarohant, és megtámadta a medvét.

„Elengedett engem, és elkezdett morogni a bölényekre, hogy elijessze őket” – tette hozzá Luo. Az állatok körülállták, és egyikük megpróbálta felöklelni szarvával a támadót, hogy visszavonulásra kényszerítse.

„Nem tudom mi történt volna velem, ha ők öten nincsenek ott. Ötvenöt éves vagyok, hogyan vehettem volna fel a harcot egy medvével?” – nyilatkozta a Chuncheng Evening Postnak.

A falubeliek elmondása szerint, amikor megérkeztek, az állatok még mindig körbevették a nőt, akit mindenhol vér borított. A bölényeket most hősökként tartják számon a helyiek, és grátisz takarmányt kapnak.

(Zoom)
TrendMan 2008. 06. 11. 10:02
Előzmény: #40  TrendMan
Halászó majmokat találtak Indonéziában :
A makákók híresek arról a képességükről, hogy mesterien szerzik meg élelmüket, legyen szó akár a dzsungel gyümölcseinek felkutatásáról, akár a meglepett turisták hátizsákjának megdézsmálásáról. Indonéziában most a szemtelen főemlősök egy csoportját halászni látták.

Az ország Kelet-Kalimantán és Észak-Szumátra tartományaiban az elmúlt nyolc év során kutatók legalább négy alkalommal látták a majmokat, amint kézzel apró halakat fognak folyókból; ezt korábban még sosem tapasztalták. Ráadásul nem is egyedi jelenségről van szó: két, egymástól elszigetelt csoport tagjai halásztak."Nagyon érdekes látni egy új viselkedésforma feltűnését ilyen hosszú idő után. Ez is azt mutatja, hogy mennyire keveset tudunk a fajokról - mondta Erik Meijaard, az International Journal of Primatology című folyóiratban megjelent tanulmány egyik szerzője.

A kutatók nem tudtak egyelőre rájönni, hogy mi késztette az eddig csak gyümölcs-, rovar- és rákgyűjtögetésből élő majmokat az új típusú élelemszerzésre. Meijaard szerint mindez kiválóan illusztrálja az állatok eddig is ismert bámulatos képességét a környezet változásaihoz való alkalmazkodásra. Adott esetben ok lehetett például a hirtelen jött táplálékhiány vagy a szárazság, ami a kulcsélelemhez való hozzájutást gátolta. "Túlélő faj, amely megbirkózik a nehéz körülményekkel. Ez a viselkedés (a halászat) az ökológiai rugalmasság bizonyítéka" - tette hozzá. (MTI)
TrendMan 2008. 04. 18. 23:14
Előzmény: törölt hozzászólás
Fában él a világ legfurcsább hala

Különös tulajdonságokkal rendelkezik egy apró termetű trópusi halfaj: minden évben több hónapig a vízen kívül, fák belsejében él.

Az ikrázó fogaspontyok közé tartozó faj a szárazföldön rothadó faágak és fatörzsek belsejében él, és testfelépítését megváltoztatva levegőt lélegez be. A tudósokat alaposan meglepte, hogy a hal ilyen sokáig képes életben maradni egy, a szokásostól ennyire eltérő közegben is.

A latinul Rivulus marmoratus Poey-nek nevezett állat hímnős, azaz képes fajtárs nélkül szaporodni, így joggal pályázhat az ember által ismert legfurcsább hal címére. A gerinces halak közül egyébként ez a legnagyobb faj, amely képes így szaporodni.

Az öt-hat centiméteresre növő jószágok Florida, Latin-Amerika és a karibi térség mocsaras területein élnek, a fákat akkor célozzák meg, amikor az otthonukat jelentő sekély tavak kiszáradnak.

A fákon belül szorosan egymás mellett helyezkednek el, a rovarok által kivájt járatokban. Ehhez nemcsak testfelépítésüket, hanem viselkedésüket is meg kell változtatniuk, a vízben ugyanis harciasan védik területüket, nem viselik el egymás közelségét.

Scott Taylor floridai tudós a New Scientist magazinnak nyilatkozva úgy fogalmazott: ezekre az állatokra aligha lehet ráhúzni a halakra vonatkozó kritériumokat.

Egy vizsgálat kimutatta, hogy a Rivulus marmoratus Poey kopoltyúja a szárazföldi időszakban átalakul, megőrzi a vizet és a tápanyagokat, a bomlástermékek pedig a bőrén át távoznak. Amikor visszatér a vízbe, visszaalakul "szabályos" hallá.
kissherceg 2008. 04. 15. 17:20
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2008. 04. 15. 14:35
Kőműves Kelemenné megkísértette szegényt!
csak célt tévesztettem...ennyi évszázad után összetévesztette az orrát és a szemét valamivel :(((
kissherceg 2008. 04. 15. 14:32
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2008. 04. 14. 14:38
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
Famo !

Én nem meggyőzni akarok senkit egy beszélgetés vagy vita kapcsán , van egy másik aspektus , amit ha én képviselek , megmutatok , ha az elés befogadható , vagy csak elgondolkozik valaki rajta , nagy dolog.

az első lépés , hogy alázattal mindenki elfogadja a saját kicsinységét , hogy 100m-ről már nem is nagyon látszik , ugyanakkor pedig egyszeri és csodálatos mindenki ,mert csak egy van belőle.........de a magatartása az deklarálja , hogy ki is ő valójában.

Akiben nincs felelősségtudat önmaga és mások iránt (azaz menekül és nem szembesül)....ott fontos a kérdés , hogy hogyan segítesz neki.....

-megmutatod neki , hogy van más választható alternativa(egy jobb út ..)

- vagy egyszerűen sajnálatból és kényelemből -bűnrészesként-segítesz neki , hogy önmagát megtartsa az önromboló és leépítő( menekülő) magatartásformájában.

akinél az első nem megy , az menekül és vessen magára, neki kell magának a megújúlását véghezvinni.

felhasználni igen , de kihasználni nem engedem én sem magam , néha ez fáj a másiknak , de ha ő nem látja magát a tükörben , akkor egy másik embernek kell a tükröt eléje tartani , hátha ráébred arra , amiért is leszületett a földre.

a dolog ennyire egyszerű !

Törölt felhasználó 2008. 04. 14. 14:18
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
"de rájössz , hogy nem a kolomp után akarsz menni és ha van jó meglátásod (amely épít-buzdít és vigasztal), amely segítségével , mindenki a szembesülés és nem a menekülés útját járhatja , akkor azt el lehet mondani. "

Az első lépés ugye az lenne, hogy belássa az ember, hogy épp menekül...ha már azt belátja az egyén, akkor lehet magától is rátalál a saját útjára... :-) De azért nagyon jó dolognak tartom, hogy próbálsz átadni valamit... :-)) és azt is hogy nem igazán szállsz komolyabb (úgy értem: csúnya) vitákba.

Sok sikert a dolgaidhoz!

Szia
Törölt felhasználó 2008. 04. 14. 14:03
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
FAMO !

JP sokat hülyéskedett ezzel , de pár évvel ezelőtt komolyan foglakoztam a reikivel......bár bármelyik ezoterikus tan , ha az tiszta eredetű, akkor nagyon sokat lehet belőle tanulni.

Sokkal "magasabbról" tudsz dolgokat meglátni(ez nem beképzeltséget és magasabb rendűséget jelent)...de rájössz , hogy nem a kolomp után akarsz menni és ha van jó meglátásod (amely épít-buzdít és vigasztal), amely segítségével , mindenki a szembesülés és nem a menekülés útját járhatja , akkor azt el lehet mondani.

Ennyi az egyén felelőssége , hogy valaki el és befogadja -e , az más kérdést ....erkölcsileg senkit sem lehet megerőszakolni......de példát és mintát lehet mindenkinek mutatni.......az ő szellemi érettségének megfelelően.

Törölt felhasználó 2008. 04. 14. 13:24
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
Laci. annyira bonyolult volt nekem amit írtál, hogy még kérdezni sem tudok. Régebben olvastam ilyesmikről, de az nagyon összetett amit te írtál!!!

Ja, és azért netetek legyen Ott is. :-)) bár szerintem tuti lesz. :-))

De ha lesz egy épkézláb kérdésem a témában, biztosan felteszem. :-))
Törölt felhasználó 2008. 04. 14. 13:05
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
Értem. Akkor bátran kérdezhetünk később is...:)
Törölt felhasználó 2008. 04. 14. 13:03
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Castorp . lesz internet, de a magyar tözsde és én , kettéválunk !

Végre !
Törölt felhasználó 2008. 04. 14. 13:02
Nyár elejen valószínűleg!

Így buli után valószínű a dolog !
Törölt felhasználó 2008. 04. 14. 13:02
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
És ott nem lesz internet? Jó hely lehet:)
kissherceg 2008. 04. 14. 12:59
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2008. 04. 14. 12:57
Előzmény: #26  TrendMan
FAMO !

Most kérdezz ,mert nemsokára hála Istennek költözünk ebből az országból !
TrendMan 2008. 04. 14. 12:30
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
Ez az a topik, ahol kigyót-békát szabad beszélni :-)
Törölt felhasználó 2008. 04. 14. 12:18
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
Castorp. Most akkor hol is van a szinted..én már eddig is nagyon bizonytalan voltam 620829 beírása miatt...de most már teljesen nem tiszta a kép. :-)
Törölt felhasználó 2008. 04. 14. 12:13
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Na. Végre. Végigrágtam magam ezen is. Hihetetlen szellemi magasságokba emelkedtem az elöttem szólóknak köszönhetően. Most igazából meg kéne nézni egy Mónika show-t , nehogy gyorsan visszasüllyedjek a szintemre. (kár, hogy 5 éve nincs tv-m)
Törölt felhasználó 2008. 04. 14. 11:36
Előzmény: #22  kata311
Kedves Mami !

Aranyos vagy , de én csak leírtam ide és máshová is , az általam EMBER-i jelző fontosságát......vagy így ..vagy sehogy sem érdemes élni -szerintem.
Nagyon magas a léc nálam ez igaz , ma reggel is amikor autós társam ablakon kidobott csikkjét a piros lámpánál visszaadtam és mondtam neki , hogy a csikktartóban talán jobb helye lenne( talán a tar fejem hatása volt ) de nem dobta ki vissza az úttestre.

Az én ingerküszöböm ennyire alacsony , és az emberi értékek vagy vannak valakiben , vagy nincsenek--de a mércém , akkor már nem EMBER-ként méri.
kata311
kata311 2008. 04. 14. 09:47
Előzmény: #21  TrendMan
meggondolta magát, még mielőtt "ember" lett volna belőle:)))))
TrendMan 2008. 04. 14. 09:46
Előzmény: #20  mami
Két lábbal állt a földön egy a késő krétakorból származó kígyó, amely két végtaggal rendelkezett. A 85 centiméter hosszúságú Eupodophis descouensi mintegy 92 millió évvel ezelőtt élt, megkövesedett maradványaira Libanonban, egy kettéhasadt mészkőben bukkantak.

A kutatók mindössze néhány olyan egyedet ismernek, amelyek révén nyomon követhető, hogy miként alakultak át az evolúció során az ősgyíkok lábnélküli modern kígyókká.

A megkövesedett kétlábú kígyóra al-Nammoura libanoni falucska közelében bukkantak még 2000-ben. A fosszilis maradványok egy kettéhasadt vékony mészkődarab belső felületei között oszlanak meg. Hiányzik a kígyó csigolyáinak egy része, levált a farka, amely a kövületben a feje mellett helyezkedik el.

Ugyanakkor világosan láthatók a kígyó végtagjának csontjai: a szárkapocscsont, a sípcsont, valamint a combcsont. A végtag mindössze 2 centiméteres, s feltehetően a kígyó életében aligha használta.

A megkövesedett maradványokat most a grenoble-i székhelyű Európai Szinkrotron Sugárzási Létesítményben vizsgálták meg, s ráleltek a másik végtagra, amely a mészkőben rejtőzködik.

"Biztosak voltunk benne, hogy a kígyónak két lába volt, de jó volt saját szemünkkel meggyőződni erről" - hangsúlyozta Alexandra Houssaye, a párizsi Nemzeti Természettudományi Múzeum kutatója.

Reményei szerint a másik végtagon olyan jellegzetességeket lehet majd felfedezni, amelyek nem észlelhetők a látható lábon.

Topik gazda

TrendMan
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek