Topiknyitó: upgrayeddAKS 2015. 05. 24. 20:08

Biotech és egyéb tech. cégek  

Szerintem érdemes ennek a szektornak külön topikot szentelni. Rengeteg olyan cég van (elsősorban az amcsi tőzsdéken), amelyek elég régóta nyereségesek, mégis jó növekedési kilátásaik vannak. A technológiai iparágnak ugyan vannak hátulütői (pl. a korábbi "formátumháborúk" mai megfelelői), de nem is 10-20 éves távlatban gondolkodom :)

Feltételezem, hogy mások sem...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 07. 01. 21:56
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2015. 06. 04. 13:57
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2015. 06. 04. 13:31
Törölt hozzászólás
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2015. 06. 04. 13:16
Előzmény: törölt hozzászólás
Ja, amúgy lehet, hogy 850 USD = 750 EUR (mindkettő millióban) értékekről van szó :)

Ugyan 820-at írt a link, de volt még egy 10 misis azonnali juttatás is, no meg az EUR időközben erősödött a pár nappal ez előttihez képest...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2015. 06. 04. 13:11
Mostanában "jóárasították" a dolcsit meg még pár papírt, így inkább ezekből fogok válogatni. Fogom azért figyelni a pappert. Mennyire fixek az alábbiak? (tfh. minden trial-on átmegy a hatóanyag, gyógyszer, stb.)
"Amennyiben piacra jön a szer 2018 körül részletekben 750m-t +12%royalities az értékesítésekből.(évi 3-4mrd piac)"

Tehát ezek a számok mennyire vannak "kőbe vésve"? Szerződés van 750 misiről + 12%-ról a Roche és az Evo között?

link

Itt vannak részletek egy ilyen deal-ről, bár ebben még kissé magasabb számok vannak. Ha viszont a linkben szereplő 820 misiből kivonom a kb. 300 misit érő royalty-t, akkor már kevesebb :)
Törölt felhasználó 2015. 06. 03. 09:26
Törölt hozzászólás
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2015. 06. 02. 21:30
Kösz az ötletet. Sajnos nekem ez mind "kínai", de azért bele fogok nézni a technikai részletekbe, mert amúgy meg érdekel a téma általánosságban mondva. A cég amúgy full speki a pü-i adatokat tekintve is. Én szeretek spekizni, de ahhoz kell egy bizonyos "mutatvány" az árfolyam részéről, megfelelő irány + volumen kombóval :)
Te értesz ezekhez: MAO-B inhibitor, "oldja az oxidativ stressz által kiváltott idegsejtekre rakodó fehérjéket"?
Nem mindegy, hogy az elemzők ezzel meg azzal magyarázzák meg, miért jó ez vagy az, netán a kisbüfi maga is érti, hogy mi miért jó/nem jó. Persze néha elég többet tudni az "average Joe"-nál, épp ez vonatkozik nálam a megfelelő irány + volumen kombóra :)
De pl. az által nem válok (én sem meg senki sem) adott iparág szakértőjévé, hogy egy-egy koncepciót megértek a sokból. Így elképzelhető, hogy nem látom a fától az erdőt, amikor általam nem ismert (vagy nem eléggé ismert) technikai részletekről van szó. Ezért ilyenkor csakis az árfolyam, a forgalom és a cég pü-i mutatói jelentenek támpontot. Bpmcwap amúgy is az ilyen "insider trading"-ben a király :)
Én egyébként most azzal "kísérletezgetek", hogy a value investing általam is méltányolt elemeit ötvözzem a technológiai szektorral. Persze a belépést még mindig elsősorban TA alapján időzítem (pl. keresem a túladott papírokat), de a fő csapásirány a kedvező ár/érték arány, ami nálam elsősorban (de nem mindig) kedvező P/E-t jelent. Nem technológiai cégeknél a P/BV szerintem is jelentős és fontos mutató, ill. a tech. szektorban is preferálom, ha ez nem ér el horribilis értékeket. Persze a P/E-nek is van egy nagy hátulütője: a per pillanat veszteséges cégeket "elkerülöm" miatta automatice (mert úgy állítottam be a szűrőt), pedig ezek között is lehet tök jó befektetési lehetőség. (Lehet, hogy jobb lenne nekem is a P/BV-t követnem, de egy próbát ez is megér...)
Törölt felhasználó 2015. 06. 02. 12:12
Törölt hozzászólás
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2015. 05. 28. 17:58
Csinált is egy aljat a hét elején, onnan meg nagy forgalommal megpattant.
De a hét közepe tájától minden "repül" a NASDAQ-on, ami kedvező árú.
A Micron Technology is szépen hasít.
Egy kis "jóárasítás" kellene csak, és frankón bespájzolok...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2015. 05. 24. 20:16
Mondok is egy példát: PDLI.
Nemrég szálltam ki elég vacak (4%-os) nyerővel ebből a papírból, mert "nem ment felfelé ahogy kell". Pedig az EPS dinamikája remek, a P/BV sem rossz, olyan 2,2 körüli, a P/E viszont egyensen kárpótol(hatna) is akár a nem 1 körüli P/BV-ért: a P/E 3,4 körüli! Miközben az EPS lényegében egy szig. monoton növ. függvény :)
Fentiek miatt watchlist-en tartom, és amikor jónak látom az időt rá, visszaszállok.
A közkéz hányada elég alacsony, mert kb. 85%-ban intézményiek "fészkelték be magukat" a cégbe. Ha valakinek vannak biológiai ismeretei, szívesen vennék egy összefoglalót tőle a "monoclonal antibodies" témában, szóval az olyan antitesteknél, amelyeket (többek közt) rákkutatásban használnak. A wikin azért még utánajárok, mik is ezek pontosan, hogy "ne hülyén haljak meg" :)

Topik gazda

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek