Nem automata, minden esetben a pilóta döntése tudtommal. És nyilván, ha a föld felett 200 m-el háton repül a gép, és katapultálnak, akkor irány a sírgödör. A katapult eleve nagy kockázat, kb 16 G-s terhelést jelent.
Automata katapult? Azzal csak az a gond, hogy ha nem veszed fel a megfelelő testhelyzetet a katapultálás előtt, akkor borítékolható a gerincsérülés. Más: Irán, ma éjszaka: https://twitter.com/worldonalert/status/1573813149299621888 Vajon miért is van az, hogy nem nyugat európa rogyadozik, hanem az oroszhoz hasonló erővel vezetett államok? Jó lenne ezen elgondolkozni azoknak akik vonzódnak Orbánhoz. Egy diktatúra mindig nyomorba dönt.
nem tudom, ebben a géptípusban, vagy egyéb fejlettebb repülőben van-e olyan automatika, ami azonnal kidob, ha olyan mértékű/fajtájú sérülést észlel a gépen, ami menthetetlenné teszi. Pl. mint a légzsák, egy erőhatás nagyságától teszi függővé, kinyíljon-e vagy nem. Rakéta vészjelző pl. van a gépen, valahogy észlelheti utána, hogy az célba talált-e vagy nem. Márpedig egy rakétatalálat 99%ban menthetetlenné tesz egy vadászgépet. Nem úgy az A-10-est, ami ugye egy repülő tank. :) Mindenesetre ahogy az ukránok mondják, fél év alatt legyőzték a professzionális orosz hadsereget az elérhető legfejlettebb cuccaikkal, majd most kiderül, hogy az amatőr sereg rozsdás AK-kkal meddig tart.
A tegnapi SU-34-es lelövése. A becsapódás előtt katapultált a két pilóta, a jobb oldalon látszik a két kinyíló ernyő. Elég alacsonyan voltak, nem tudom megúszták -e. Durva reflexek kellettek ehhez, gyakorlatilag tizedmásodpercekkel a találat után katapultáltak, és ugyanennyi idő múlva már a földben is volt az eltalált gép: https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/xn7v6w/russian_su34_was_shot_down_in_kharkiv_region_today/
nézz rá google street view-n, honnan jönnek a besorozottak... Burjátok, stb, aki a többség, cannon fodder... Az egész falu egész életében nem lát ennyi pénzt.
Na utánakerestem, 1 milliót adnak egy átadott repülőgépért és "500 000 dollárt ígér átadott helikopterekért, 100 000 dollárt tankokért és 10 000 dollárt más típusú katonai járművekért - olvasható az ukrán parlament, a Verhovna Rada honlapján."
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik