Telekom vs. Akko totál más kávéház. Concorde vagy a HOLD talán ment neki a Telekomnak lett is eredménye, utána kezdtek el srv-zni, osztalékot emelni stb.
ad1. egy iparágban mozognak, így van "közük" egymáshoz ad2. az hogy te meg én novemberben olvastuk a szit hírt, az már bennfentes körökben megvolt jóval korábban. ad3. csavarhatod bárhogy is: a funda kurva sokszor nem épül be vagy nem épült be az árfolyamba. ott a telecom, rohadt sokáig ~400Ft körül baszkódott, aztán lett ~ 2000Ft. Fundásan nem változott akkorát a növekedési szakasz alatt, hogy 5x legyen az ár. Aztán mégis.
Ebből semmi nem igaz és ez nem költői túlzás! :)) Először is mi köze a az akkonak megint az apphoz? Másodszor 133.5 ig esett. Harmadszor a SZIT/SZIE hír Novemberben jött, ~320 környékén, rést hagyva maga mögött! Végül meg azt nem értem, hogy miért nem lehet normálisan elolvasni vagy értelmezni egy kibaszott mondatot? Ilyet én nem írtam! : "fundamentumok minden esetben be vannak épülve az árfolyamba" !!! Hanem ezt: " A funda egy másik dolog, ami beépül/beépült az árfolyamba" Még véletlenül sem azt írtam, hogy minden esetben be van épülve! Költői vagy sem, ez van! 😃
Azért azt tegyük hozzá, hogy a funda hírek szokták a triggereket képezni. Az Appeninn esetében egészen 2023 05-ig esett az árfolyam, méghozzá cca 144Ft-ig Az emelkedés akkor indult be, amikor megjelent a SZIT-es hír, majd az osztalék pletyka. Szóval azt állítani, hogy a fundamentumok minden esetben be vannak épülve az árfolyamba, szerintem költői túlzás.
A chart elemzése technikai dolog! Az előző emelkedés képezi a mostani korrekciót, támaszokat! Nem kell ide infláció, se 10mrd, vagy szárnyas fejvadász. A funda egy másik dolog, ami beépül/beépült az árfolyamba. A charton tükröződik is, csak le kell olvasni. Ha ez egy olyan szuper cég lenne, akkor nem járnánk a ~2/3-os korrekciónál. Meg kell nézni, hogy amióta szárnyal állítólag az árfolyam, azóta hova esett le. Aki nem veszi figyelembe az árfolyam görbét, mozgását (ta), csak fújja a maga fundáját, az saját maga, pénze ellensége és könnyen csalódás érheti! Még az emelkedés közben is nagyon fontos az árfolyam figyelése (ta).
Ezen a szinten, környékén, viszont a legrosszabb cég árfolyama is felpattan, csak pontosan, szinte nehéz, vagy lehetetlen előre kiszámítani. Sávosan, tól-ig esélyesebb. Rövidebb idősíkon, lehet ez pontosabb is, pl. napos.
Ez a chart hiába napos idősíkra van állítva, nem az, mert sok évet foglal össze. Napos idősíkú számításokra így nem alkalmas, csak vázlati ábrázolásra... Ez is volt a lényege. Most ilyen sűrűn meghúzni támasz vonalakat nem igazán szerencsés, de az egyik úgyis betalál, a fent említett, vázlat szintű napos idősík miatt!
Igen, bennem is motoszkált az érzés, hogy le tudja e követni ilyen gyorsan, de reméltem hogy lesz valaki közlemény stratégiáról stb...ami ugye nem lett...
Legalábbis az építőipar nélkül, mert első félévben nagyon nem volt meló még, de gondolom az embereket meg kellett fizetni...szóval első félév olyan 15 forint lett volna régi részvényszámmal, újjal olyan 7-8 nem tudom pontosan...ehhez hozzá tud még adni valamennyi az építőipar
Azért nehéz ez, mert papíron igazad van, de a valóság meg nem a papírformát hozza. Ha így lenne, akkor kinek érné meg 24x szinten eldobálni a papírt. Ez simonzolis magatartás. Látom, hogy megy fel az otp, 4ig, kiskutyafasza és inkább eldobom bukóban, hogy oda átvigyem a pénzem. Aztán ott beszállok ATH közel és ott is bukóba kerülök. Türelmetlen emberek nem foglalkoznak az inflációval.
Akko fórum