Gondolom a napokban több (kis)befektető érdeklődését felkeltette az Econet, mivel érdekes dolgok történtek a papír árfolyamában. Szeretném ha minél többen szólnának a témához, és megosztanák gondolataikat.
Kishal Nobilisz Kristof az elmult evekben mar csak pusztan ingatlanokba fektetett. Szerinted a nagy internetes buktaban miert eppen egy nagyon veszteseges, termek, es uzleti modell nelkuli, nem atlathato mukodesu cegben szerezne hatarozottan kisebbsegi tulajdont? A tranzakcio lenyege az volt, hogy a tulajdonosok egy resze hitelt vett fel, es biztositekul az econet reszvenyeit ajanlottak fel. A kolcsont azonban nem tudtak visszafizetni, igy a reszvenyek gazdatcsereltek.
Itt is volt stock split????? Jézus isten! Ez már lassan kimeríti a BTK 299/C-t! Ezek szerint az általam számolt reális érték már nem is 11Ft, hanem 1Ft és 10 fillér!
Na figyusztok! Az Econet-et az IEB-hez hasonlóan tizedelték, ezért lett nemrég a tizedeléskor a bázisár 600 Ft helyett 60 Ft... Szóval ez olyan most mintha 1000 Ft felett vennétek a papírt! Az Econet névértéke 100 FT!!! Ér ez ennyit...?... Minden esetre a fő tulajdonosoktól jó húzás volt a tizedelés, mert így nominálisan vonzó lehet a papír, de fundamentálisan...
Törölt felhasználó2001. 09. 20. 21:23
Az Econet pedig spontán tizedelődött meg, egyik napról a másikra.
nem kovetem a IEBet, de ott volt egy 10:1-es stock split. vagyis feltizedeltek a reszvenyeket...igy az nem jelentett arfolyamcsokkenest
Törölt felhasználó2001. 09. 20. 20:17
SPeter Az IEB nem egy nap alatt tizedelődött meg. Az hosszú folyamat volt. Cyberbroker Ne m biztos hogy kényszerbefektetés volt. Ha nem lenne benne fantázia, kényszertől függetlenül biztos nem szerezne benne senki jelentős tulajdonrészt. Nyila si Sok papír van a börzén, melynek reális értéke kisebb mint amin forog. Sokszor nem mérvadó. (pl.Humet) Upjones M anapság nincs sok lehetőség a börzén, mindent meg kell fogni. Aki a napokban tudott venni, az jól fog járni. Szerintem még annak is extra profit üti a markát, aki -a mostanihoz képest- magasabb áron tud beszerezni.
nem teljesen vilagos a cikk, de nekem ugy tunik itt egy egyszeru reszvenypakett tulajdonosvaltasrol van szo. vagyis ebbol egy filler sem jutott az econetnek. egyebkent megtalaltam mult decemberi beirasomat. akkor 5000 Ft volt a reszveny, es 11Ft-ban hataroztam meg a realis erteket (felfele kerekitve).
Lasd IEB 10e-rol 1e-re. Most 750 korul van. Csak ovatosan.
Törölt felhasználó2001. 09. 20. 16:55
Nem nevezném lufinak. Egyik napról a másikra tizedére rántották le a papírt. Természetes hogy megpróbál visszamászni, hiszen mindenki 600 ft felett vett, jelentõs eladó csak azon a szinten lenne. Senki nem szálna ki mega nagyságú veszteséggel.
Törölt felhasználó2001. 09. 20. 16:39
A tranzakciónak van jelentõsége. Új befektetõ, új lehetõségek. Véleményem szerint még jelentõsen fog emelkedni a papír. Azon sem csodálkoznék, ha a nagyon közeli jövõben újból elérné az 500-600 forintos szintet. Elég csak megnézni a könyvben az eladói oldalt, szinte totál üres.
A tranzakcio maga csak a portfolio.hu hatekony nyomozomunkaja miatt bukott ki, egyebkent egy teljesen kozonseges tranzakcio all az egesz mogott. Egyebkent oktober kozepet lovom be a rololehuzasnak.
A tranzakciónak igenis van jelentősége, mégpedig az, hogy minden várakozásoknál gyengébb feltételek mellett csorgot egy kis pénz a cégbe. Talán az utolsó injekció... Tegyük fel a kérdést, az első tőzsdei internetes társaság mikor kerül ismét tőzsdén kívülre?
Törölt felhasználó2001. 09. 20. 11:32
A tegnapi tranzakcionak semmi jelentosege sincs, nem lesz semmi sem. Ne vegyetek reszvenyt, mert csak a lufit fujjatok.
Econet