multitimehedge

Regisztráció: 2019-09-19 12:18:07

Hozzászólások száma: 18

Utolsó hozzászólás: 2022-10-02 12:01


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 2
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

EUR/USD 2022. 10. 02. 12:01
EurUsd az én kiszerkesztésemben a havi csökkenő árcsatorna trendvonaláig ment le. (Kicsit alászúrt, de fölötte zárt.) A 28-i napos gyertya nálam long kulcsfordulós gyertyajelzést adott, ráerősítve a várható long körre. Szerintem 1.02-1.03-ig fel tud menni első körben. Havi charton (!) RSI(14) 24-es értéken, extrém túladott szinten. Longot 0.9536 alatti stoppal lehetett vagy lehet majd nyitni, ha megint diszkontálódik kicsit az árfolyam. Vagy kivárni a korrekció végét...
EUR/USD 2022. 07. 25. 15:07
Ráadásul még az is! :)
EUR/USD 2022. 07. 25. 10:21
Egyszer valakitől hallottam: " Csak az amatőrök kereskednek árfolyammal, a profik opcióznak."  Én amatőr vagyok, annak idején tanultam opció kereskedést, de túlzás lenne azt állítanom, hogy meg is értettem :) De tény, hogy nem ártana megtanulnom! 
EUR/USD 2022. 07. 18. 20:45
Én ha lehet, tartok nyitva swing trade pozikat, amiknek a kockázatát daytrade-ben próbálom csökkenteni, illetve napon belüli korrekcióknál "hedge-féle" scalpokat szoktam alkalmazni, ha van trend irányban nyitott pozim. Főleg ha nyerőben van... Persze ahány trader,  annyi kereskedési rendszer. Ezért szép ez a szakma.
EUR/USD 2022. 07. 14. 20:51
Igazad van! Én longos belépőt várok meg eurusd-ben. nem baj, ha heteket kell várnom rá, van időm. jenekkel el vagyok. Csak a partvonalról figyelem a párt egyelőre. Mindenesetre a havi trendvonal - ahol most van, meg a havi rsi szint - engemóvatosságra int. konkrétan most nem nyitnék benne semmit. persze aki daytrade ben nyomja, annak ezek nem számítanak. pullback jelekre, jó stoppokkal elhiszem, hogy tud hozni. most azért a havi trendvonalnál 4h ban van egy kis ellenállás, de ez itt rendben is van, érthető. lehet belőle egy long kör, RSI, MACD 4h ban rendesen divergálnak. De megmondom az igazat! engem elsősorban usdjpy short érdekelne, ezért várom az eurusd longot. :) szerintem sokat nem kell már várnom...
EUR/USD 2022. 07. 11. 07:05
EURUSD mostani minimuma a havi csökkenő trendvonalig szúrt le nálam. innen lehet egy nagyobb felpattanás is, azért én itt már biztosan nem shortolnám. Lesz-e paritás vagy sem, szerintem ez nem fontos, jóslás kategória. Nem jó, ha prekoncepciónk van a piaccal szemben.(Havi szinten a mostani minimum alatt kéne zárnia - július 29-én megtudjuk) Én inkább most mrár kivárok egy long belépőt nagyobb időtávon. Ha heteket kell várnom, nem baj. Pénteken egyébként napos long kulcsfordulós gyertyajelzést adott, de nem elég szignifikáns, ezt kihagyom.
EUR/USD 2022. 06. 17. 15:36
Nekem sem egyértelmű. A havi erős támaszt le kéne törnie (havi gyertyában). Meglehet, de még egyelőre nem történt meg szerintem. 
EUR/USD 2020. 07. 27. 12:34
Én is hozzád hasonlóan látom. A havi záróra leszek kíváncsi, a sokéves havi csökkenő trendvonal törés sikerül-e neki. 1.18-nál egyébként számítok egy korekcióra, ott fut a 100-as exponenciális mozgóátlag nálam havi charton. az nem gyenge. pénteken okosabbak leszünk. Arany és ezüst közben az egekben. érdemes figyelni rájuk.  ráadásul arany rsi-je haviban extrém szinten van! Mondjuk amíg a Covid dübörög, addig ide (is) menekülnek.
EUR/USD 2020. 03. 26. 15:34
EURGBP-t a figyelmetekbe ajánlom. jelenleg szim. hszögben van, 4h kitörés után jel lehet benne.
MIÉRT VAN AZ EMBER A FÖLDÖN ? 2020. 03. 26. 13:46
Igen, sok mindenben egyet értek veled! Pál apostol írja a bibliában pl. hogy "az ismeret felfuvalkodottá tesz, a szeretet viszont épít!" Ezt fogalmaztad meg te is. Én sem hiszek a sok vallási irányzatban, teljesen egyet értek ebben veled. Ha meg kéne fogalmaznom (és most megpróbálom), különbséget teszek a hit és a vallásosság között. A vallásosság egy torz másolata a hitnek szerintem. A hit pedig a nem látott, tapasztalt, érzékelt dolgokról történő meggyőződés. Mondjuk ismerek egy nagyon jó embert. Beszélek neked róla, elmondom mindazt, amit tudok vele kapcsolatosan. Ez felkeltheti a te érdeklődésedet és kétféleképpen reagálhatsz. Elkezded az én kapcsolattartási, kommunikációs mintáimat leutánozni (kicsit hülye példa, de remélem érthető), ez a vallásosság. Valami torz képet fogsz kapni, ami az igazságot sokszor meg sem közelíti. Másik verzió az lenne, ha azon felbuzdulva, amit én elmondtam az illetőről, te magad keresnéd meg és ismernéd meg személyesen. Akkor nem torzulna a róla alkotott kép, információ.
Másik. Nem gondolom, hogy az emberiségnek egy erkölcsi/morális szintet kéne ugrania, hogy mondjuk alkalmassá váljon az Istennel való találkozásra. Róka-fogta-csuka-farka. Ha találkoznánk Istennel, akkor tudnánk ezt a szintet megugrani, szerintem. Keresztényként 21 éve kutatom, tanulmányozom a bibliát. Fő kutatási területem pont az ember teremtésének okai, körülményei, ezért kezdtem el olvasni ezt a blogot. Mondhatom nagyon izgalmas téma. Ráadásul gyermekkorom óta nagy kedvencem a csillagászat. Igyekszem mindent elolvasni a témával kapcsolatosan. (Műszaki beállítottságú lévén). És képzeld, azt veszem észre, hogy a két forrás között nagyon sokszor teljes a harmónia!  
Van itt ez a vírus. Több időnk van, kényszerűségből. Legalább egy értékes haszna van. Beszélgetünk egymással. 
MIÉRT VAN AZ EMBER A FÖLDÖN ? 2020. 03. 26. 12:00
Elvitatkozhatunk egymás mellett, fölöslegesen. A Föld formája evidencia. Ezt vitatni kb. netto hülyeség kategória nem hit kérdése. Arra próbáltam utalni, hogy a tudománynak vannak korlátai, ill. az emberiségnek is. A világűr mélysége, távolságai, kölcsönhatásai, fizikai törvényei csak részben megismerhetőek számunkra, a léptékek miatt. Jórészt hipotetikus állítások, amikre azért szükség van. Gondolkodni, keresni, kutatni kell, azt mondom. A hitnek nem az a feladata, hogy tudományos kérdésekre adjon választ. Még csak azt sem, hogy azok helyett. Arra próbál választ keresni pl. ami ennek a blognak is a címe. Vagy mi a létezésünk értelme, a biológiai halálunkkor a teljes személyiségünk megsemmisül-e, stb.
Nagy hiba a tudományt szembe állítani a filozófiával.
EUR/USD 2020. 03. 26. 11:39
addig még sok minden van, most 1.0950 vagy 1.1050-ig látok benne emelkedési potenciált, ott kéne keresgélni short jelet, ha kereskednék benne. de nagyon nem szeretem.
MIÉRT VAN AZ EMBER A FÖLDÖN ? 2020. 03. 26. 08:09
De hát pont erről írtam. A Föld geometriai formája tény, amiről meg lehet győződni. Nem hit kérdése. Ha valaki azt hirdeti, hogy ő a lapos Földben hisz, nyilván csak figyelemfelkeltés. De értem én a cinizmust.
A véleményem az, hogy pl. Isten létezéséről/nem létezéséről vitatkozni bolondság. Akármilyen vallási megközelítésben. Mert a hit empirikus módon nem bizonyítható. Ettől hit, filozófia. 
És azt állítottam, hogy a materializmus is filozófiai alapokon áll, mivel az alaptéziseit nem lehet bizonyítani, azokat csak simán igaznak kell elfogadni ahhoz, hogy legyen egy kiindulópontunk. Ebben teljes mértékben megegyezik az összes vallási rendszer alapjaival.
Csak egy példa volt, amit említettem: ősrobbanás. Az alap definíció szerint kezdetben volt egy végtelenül kicsi helyen lévő végtelen sok anyag, ami felrobbant, ezzel létrejött a végtelen világűr. Ez matematikailag megfogalmazható, de van benne ellentmondás rendesen. Mindenesetre sem igazolni sem cáfolni nem tudja soha senki, az biztos. Hit kérdése. Az élet keletkezése a Földön. Óriási kérdés. Én 51 vagyok, és ennyi idő alatt a tudományos álláspont ez ügyben teljesen megváltozott. Én még úgy tanultam, hogy ha az Élet feltételei megvannak, (hőmérséklet, víz, stb), akkor az Élet magától kialakul.... Azóta ez megváltozott. Ma az intersperma elmélet a legelterjedtebb, ti. hogy akár egy meteoron érkezhetett az első baktérium az után, hogy az Élet feltételei már kialakultak itt, és így kvázi "megtermékenyítette" a Födet... De ma már óvatosabban fogalmaznak, hozzá teszik, hogy "valószínűleg". Sok nyitott kérdés van különben ma is. Honnan jött a víz a bolygóra, miért nem találunk olyan leleteket, amik mutáns, fejlődés-közbeni szakaszokban elhalt állatokéi - az evolúciós köztes állomásokra gondolok. (az elv szerint többnek kéne lenni, mint egészséges, végkifejlett egyedeknek) stb. Persze vannak magyarázatok, de elfogadása szintén hit kérdése. Cáfolni/bizonyítani ezeket nem lehet.
MIÉRT VAN AZ EMBER A FÖLDÖN ? 2020. 03. 25. 16:44
Bocsáss meg, hogy reagálok, nem megbántani akarlak, de ez egy tipikus vélemény, amivel szoktam találkozni. Én materialista gőgnek hívom. Számos materialista gondolja, fogalmazza meg úgy a véleményét az Életről, hogy ők jobban tudják, mert a tudományos álláspontot képviselik. Ami empirikus módon érzékelhető. Általában a vallást gyengeségnek, egyfajta kapaszkodónak gondolják, ami a gyengébbek támasza. (Ezek szerint az emberiség akár 80-90%-a gyenge lenne.)
Ezzel szemben csak azt szeretném megjegyezni, hogy a tudomány és a hit nagyon gyakran kéz a kézben jár.
Sőt, Stephen Hawking egyik könyvében azt írja, hogy a filozófia dolga lenne a kérdés megfogalmazása, a tudományé pedig annak megválaszolása. A mai modern tudomány egyébként ott jár, hogy az alapok, alaptézisek nem bizonyíthatóak. Feltételezéseken alapszik, (pl. ősrobbanás). amik szükségesek, hogy legyen kiinduló pont. Tehát a materializmus alaptézisei éppúgy filozófiai eredetűek, mint a vallások.
így hát te is vallásos vagy, csak te az anyagban hiszel. Aminek a létezési alapjai nem megismerhetőek empirikus módon. (Lásd kvantumfizika). Persze voltak/lesznek filozófiai eszmékből eredő konfliktusok, háborúk, de azokért nem a filozófia hibáztatható, hanem az Ember, aki reagált rá vagy felhasználta a saját ideológiája érvényesítése mellett. Nagyon sok ismert tudós Istenhivő volt. Newtonról kevesen tudják, hogy életének csak rövid szakaszában foglalkozott természettudományokkal. Nagyrészt a bibliai próféciák értelmezésével volt elfoglalva és sok könyvet jelentetett meg a témában! Több műve jelent meg keresztény teológiai témában, mint természettudományosban. (Ki is húzta a gyufát a klérusnál rendesen, de ez más téma:). Eistein is hivő volt. Ismert mondása, hogy " Isten nem kockajátékos!" Végül, a hit azért hit, mert olyanban hiszek, amit nem tudok empirikus módon érzékelni. A "hiszem ha látom" szlogen nem helyénvaló, mert amit látok, tapasztalok, abban miért kéne hinnem? Hihetem, hogy te egy 187 cm magas férfi vagy, addig, amíg személyesen nem tudok meggyőződni a tényleges magasságodról. Utána már nem a hitemet használom, hanem van egy személyes meggyőződésem a megtapasztalás miatt.
EUR/USD 2020. 03. 25. 16:11
Viszont az olaj korrigálhat egy ezer pontocskát mostanság felfelé... :) érdemes figyelni (csak korrekció!)
EUR/USD 2020. 03. 25. 16:05
Ez a kis long nekem sima korrekciónak tűnik csak. Naposban jó nagy felső kanócai vannak. A heti csökkenő árcsatorna aljáról pattant kicsit vissza, várható volt. 1.10 környékén fut nálam a csatornavonal. RSI naposban nálam még nincs extrém szinten. Valami komolyabb gyertyakép vagy alakzat kéne, hogy longba lehessen gondolkodni sztem. Mindenesetre ezer pontot nem látok benne se északra, se délre, az biztos. 
EUR/USD 2019. 09. 19. 12:51
akarom mondani vágás.. bocsi :)
EUR/USD 2019. 09. 19. 12:40
Nálam napos charton euro egy hosszabb ideje tartó csökkenő trend counter-trendjének a tetején van.
A kamatemelés nem hozott különösebb változást a technikai képben.
Nekem gondom a pár likviditásával van, ami már jó ideje megfigyelhető. 

friss hírek További hírek