Second Wave

Regisztráció: 2021-06-10 21:34:00

Hozzászólások száma: 247

Utolsó hozzászólás: 2022-11-25 21:41


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 1
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

189 857
2023. 01. 26. 06:49

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 25. 21:41
Ironikus, mikor egy antiNER-es oktat ki valakit erkölcsiségből. Ez nagyon tetszik ez a kifinomult önirónia :-)
Kicsit sok a ha / feltételezés / valószínűleg az irományodban, de azért határozott ítélkezésre készen állsz.
Ennyit a magukat igazi progresszív haladónak tituáló emberek szilárd erkölcsiségéről.
:-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 25. 19:01
Láttam az előzményt. Nekem ez a "támogatottság" túl elvont. Legyen jobb tőlük, akkor majd azokra rakok. De, nem vitatom el senki jogát, ha inkább MZP-re bízta volna az ország vezetését, ez is egy álláspont.
Ingatlanügyben nincs kétségem afelől, hogy a baloldal prioritása nagyon más lenne. Erről alkalmanként itt a fórumon is lehet olvasni, konfiskáló jellegű adótól kezdve minden agymenést.
Részemről indítom a lakáseladásokat, ha kövi választás előtt nyerésre kezdenek állni, hitel nincs egyiken se.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 25. 17:01
Attól függ, mi a kérdés.
De 80% magyar ingatlan kitettséggel nem sok választásom van...
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 25. 16:43
Imádom, mikor a haladó szellemiség megmutatja a maga valóját. Tényleg jószívvel tanácsolom, hogy kérj szakembertől segítséget.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 25. 16:36
Ez egy tankönyvi példa ugye, mert két évre nem veszünk ingatlant 5-8% tr. költség mellett (illeték + ügyvéd + ingatlanos). De hát ezt te is tudod.
Lehet erről úgy beszélgetni, mintha a random capitalnal lenne fix diszkont lakásvételi tranzakciós költség, de ez nem az a műfaj, hogy daytrédeljünk a lakással. Itt aki vesz az szerintem beleül évekre.
Kicsit várom is, hogy néhány tőzsdén edzett figura, aki végignézte az esést, és az elmúlt két hónap árzuhhanását is, benyom ide egy lakásárindexet, rajta néhány mozgóátlaggal és indikátorral, hogy mikor kellett (volna) venni és eladni, azzal, hogy ő X NMIV Y.
Jómagam nem adok el. Ha vége a háborúnak vagy a nyakunkba szakad az a párezer milliárd Ft (bár ez utóbbi egyelőre nem fenyeget minket komolyan), többet nem tudom visszavenni, ahogy lentebb írták.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 21. 21:09
Túl van dimenzionálva ez a nem bejelentett kiadás. Mai világban, bármi vita esetén a fészen kiokosított bérlő azonnal bezsarol hogy feljelent a NAV-nál. Szerintem 13,5% adónál, vagy a tételes elszámolással még kevesebb adókulcsnál nem sokan vállalják be a feketézést. Jómagam legalábbis nem...
A közjegyzői szerződéssel meg két baj van:
1) baromi drága (szerintem 100 felett van). A sima kiköltözési nyilatkozat 42 eFt. Nálam azt a bérlő fizeti.
2) a közjegyző valami érthetetlen okból egy nagyon hosszú, de semmire sem jó, alapjaiban a bérlőnek kedvező szerződést készít. A jogrendszer eleve a bérlőnek kedvez, ez van megtámogatva egy bérlőnek kedvező szerződéssel... Aki akarja, adja ki így, én maradok a saját szerződésnél, ami nagyon részletes és védi az érdekeimet + a kiköltözési + adózás + átvételi elismervény + havonta egyszer megnézem a lakást.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 21. 20:55
dehogy volt fair, irónia, nyugi. De látod, hogy rá is kaptak, mintha az átkosban lennénk. Jönnek a jobbnál jobb ötletek.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 21. 20:50
gáz vagy villány?
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 21. 17:27
Vannak itt néhányan, akik szerint ez egy teljesen fair üzlet lenne. Berlinben van is valami ilyesmi a bérlők védelmére. Bárcsak itt is ilyen haladó kormány lenne :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 18. 20:42
A hitelnél van többnyire két jövedelem (adós+adóstárs, vagy adós + kezes) + a jelzálogjog.
A bérleti szerződés ehhez képest lófütty, ott értelemszerűen nincs jelzálog, és nagyon jövedelemigazolás sem. Ezeknek az emberek mire ide jutnak már nincs veszítenivalójuk, fizetést feketén kapnak, semmi nincs a nevükön, a végrehajtás is kidobott pénz lenne.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 12. 16:53
Ez jobbára egy teoretikus kérdés.
A legtöbb szakma sávosan árazódik, ha GipszJakab elérte a szakmája sávjának felső részét, mehet bárhová, nagyjából ugyanannyit fog keresni, azaz nincs értelme csak a pénzért menni.
Nyilván, ha valaki kihűlő vidéken lakik, vagy országot vált, akkor lehet nagyobb ugrás. De utána? Egy kecskeméti plc programozó többet fog annyival keresni Győrben hogy megérje elmenni? Vagy egy albuquerque-i kémiatanárnak megéri elmenni Floridába kémiát tanítani? Szinte kizárt, ha van mozgás, ott nem a fizetés diff. az indok.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 12. 16:41
Az eladónak van egy eladási szerződése, a pénzmosási törvények miatt nem kell annyira aggódjon. Az ügyvéd pedig az adásvétel során kötelezően beazonosítja a feleket, még ha szláv nyelvet beszélnek is. És vélhetően a szerződésben szerepelni fog, hogy a vevő kp kifizette a vételárat.
Ami miatt aggódnék az eladó helyében, az a 30 perc, amíg elballag a táska pénzzel a bankjáig + hogy a pénztáros mennyi bankjegyet fog lefoglalni :-) (hamis címszóval)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 09. 16:54
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 09. 16:50
Végre egy igazi vérbeli bróker lesz a miniszter, még a régi szép eredeti tőkefelhalmozás idejéből, a privatizáció korából, nem ilyen TSZ zakós vidéki suttyók.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 08. 18:47
ez nagyon kellemesen megborzongatja az embert, ijedősebbek meg is ijedhetnek, ez a cél. A vége (lehet hogy így lesz, de lehet, hogy nem), az szépen hitelteleníti az egészet.
Az méginkább hitelteleníti, hogy Bojár már régi motoros, így ha rá hallgatunk, akkor már 2016-ban csinálunk egy csoportos harakirit:
https://hvg.hu/itthon/20160701_Bojar_Gabor_Brexit_utan_Huxit
Volt is abban az évben egy baromi jó vételem, meg is van még.
Szerintem Orbánnak marha kényelmes szitu ez, minden rosszért a Kereskedelmi Szövetség a felelős, élén a gonosz szenátorral. Tiszta Baljós Árnyak.
Még annyit, hogy Bojár közismerten elfogult balra, értelmes is, sikeres is, üzletember is, de hogy mértéktartó lenne...
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 05. 11:54
Ebben az a szép, hogy az Orbán fóbiások magukat szivatják meg. 2010-től bebeszélték egymásnak, hogy összeomlás lesz, azóta ezt kiabálják a pálya széléről egymásnak, hogy mostmár itt az összeomlás, nem érdemes Magyarországon befektetni. Néha nagyokat nevetnek a hülyéken, akik lakást vettek 2014-ben, emlékszem a mainstream blogokon frankón ki volt számolva, hogy NEM ÉRI MEG, hülye aki lakást vesz, mert bérelni kell, és a pénzt álamkötvénybe tenni. 12 év alatt eltelt egy gyerek legszebb időszaka, de sokan még most is várják, hogy majd egy év múlva megjönnek a rezsicsökkentés-csökkentett árak, és majd akkor. A piac meg elhúzott mellettük + a gyerek +1 szobáját semmi nem fogja visszaadni. A kis kertes teraszt semmi nem fogja visszaadni annak, akinek időközben felnőtt a gyereke.
-----
Fire linkelt korábban egy bécsi lakást, 800 EUR bérleti díj:
https://www.winegg.at/immodetail/3948114/
Volt korábban egy szál, hogy a magyarok pénzéhesek, kizsákmányolók, nem szolidárisak. Akkor a részletek a hirdetésből:kaució: 
3 havi bérleti díj, 2400 EUR (az ingatlanos szoros kapcsolatban áll a tulajjal, a kaucióból az utolsó karcolás is le lesz vonva (szomszéd így járt Bécsben), hogy milyen árak vélelmezhetők, az lentebb;
ingatlanos jutaléka: 1745 EUR, kicsivel több, mint kéthavi díj
szerződéskötési díj (!): 240 EUR
----------
kezdeti díj: 4 400 EUR (1,8 MFt), aminek egy jó része vissza nem térítendő lesz.
----------
Budapesten általános a kéthavi kaució és egyhavi ingatlanos díj, esetleg közjegyző 42 000 Ft.
Akkor ennyit a nyugati / magyar szolidaritársól, van még tér felfelé :-)
Ja, további (!) árzuhanást várok!
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 04. 12:12
"Ahhoz mit szólsz, hogy lelkes fidesz szavazóknak én fizettem ki a gázszámláját?"
Az nyugtasson, hogy fizetted a balos szavazók gázszámláját is.
A mondatod helyesen úgy szólna, hogy az átlag alatti keresetűeknek fizetted a gázszámláját (függetlenül attól, hogy hová szavaztak).
És ha ez nem tetszik, akkor te egy látens jobboldali szavazó vagy. Bocs, hogy én szembesítettelek vele. Nem irigyellek ezért a dilemmáért.
:-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 04. 11:37
Ha a Karigeri által bevezetett margitszigeti adóra gondolsz, akkor annak tényleg van üzenet értéke, vettük is. Értelme az nincs, ezt is vettük. Igazán előremutató gazdaságpolitika.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 03. 16:49
Persze. 2022. novemberre és decemberre (!) szabad a villa, tudsz foglalni, de 2023. október novemberre minden hely foglalt.
:-)
Aki 140 millával rohangál, azt nem ennyire egyszerű bepalizni.
Egyáltalán nyitva marad a szoboszlói fürdő? Mert ha nem, akkor ott kampó a fizetővendéglátásnak (is).
Lásd még miskolci fürdő esete a napokban. Elég sérülékeny üzleti modell.
----ennyit a hirdetés valóságtartalmáról ------
Mi szoktunk foglalni belföldön 15-16 fő részére szállást, a napi 130 nem túl extra / 16 főre.
Az a kérdés, hogy mekkora foglaltsággal lehet számolni: a 30 * 130 az az elméleti max., a gyakorlatit meg a szallas.hu-n lehet ellenőrizni... ('22. novemberre 5 nap foglalt)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 11. 03. 11:43
Azért azt ne felejtsük ki a képletből, hogy külföldi egyetemen tanulni elsősorban finanszírozás (pénz) kérdése, másodsorban szándék (gyerek, szülő). A tanulmányi eredmény nem tudom, hogy itt számít-e. A Harvard / King's stb. esetében biztos. Megtörtént eset az idén, hogy az ismerősi körben lévő gyerek kiment a kinti egyetemre úgy, hogy még nem kapta meg a kiértesítőt az egyetemtől (a kinti felvételi sorosztás augusztus közepétől szeptember közepéig zárult, legalábbis az ő esetében bőven 09.01 után). Kiment, kiderült, hogy nem vették fel. Addig adta elő magát, míg egyedi elbírálásban de felvették :-)
Összefoglalva: a kinti továbbtanulásból én nem vonnék le semmilyen következtetést a gyerek képességeire (nyilván az elit egyetemeket leszámítva). Igen az elég jó, lehet egy megfelelő szó.
Ha tényleg igaz, hogy ez az info számít a középiskolai rangsorban, az nagyon GÁZ.
Nekem az egyik gyerekem a Fazekasba járt (Csepelen járt általánosba :-), de nem tudok róla, hogy beszámítana a rangsorba a kinti továbbtanulás. Úgy emlékszem, csak az volt korrigálva, hogy aki kinti egyeteme ment, azt is beszámolják a továbbtanulók közé, mert induláskor ők valahogy kimaradtak, rontották a statisztikát :-)

friss hírek További hírek