Second Wave

Regisztráció: 2021-06-10 21:34:00

Hozzászólások száma: 149

Utolsó hozzászólás: 2022-05-10 18:47


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

162 290
szombat, 14:41

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 18:47
A rentingonak van egy lakbérkalkulátora. Vicces, hogy mindig lentebb értékeli (reális bérleti díj) a lakásaimat, mint amit a piac visszaigazol. Szerintem a rentingo valójában a bérlők ügynöke. Szóval amikor aktuális, én szoktam hirdetni  a rentingon és a com-on is. A rentingonál a miheztartás végett egy tízessel drágábban hirdetem, mint a com-om :-)
Van valakinek valódi tapasztalata velük?
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 06. 16:20
Nekem úgy rémlik, hogy pl. a Daikinnél regisztrálni kell az oldalukon, és gyakorlatilag nem a szerelő biztosítja a készülékgaranciát, hanem a gyártó. Tehát ott megmarad a készülékgari akkor is, ha a klímatelepítő időközben kitántorgott nyugatra a jobb élet reményében.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 05. 17:27
Mások a prioritások. A forint védelme nem cél, nem is értem miért merül, fel, hogy megvédjék. A Bokros féle csúszó leértékelés van, csak piaci alapon, és a kilengések kicsit nagyobbak. De az irány kelet-északkelet forintban.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 05. 12:54
és nem lett államcsőd :-)
A kamatfizetés utáni héten a 100%-on visszaváltás megmaradt, ha jól láttam. Bár a vége felé már éves fordulók vannak, azt azért nehezebb kivárni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 01. 20:16
Valódi bennfentes info, azért az fontos. Pl. a 90-es kárpótlási földeknél az egyik körzeti parlamenti képviselő egy adott térségben felvásárolta a földek nagy részét. Most 33 évvel a történtek után autópálya még sehol, a nyomvonal kitűzése pedig még irányában sem arra megy, amiről a "bennfentes" info szólt. Ettől persze még a földvásárlás nagyon bejött, de pont úgy, mintha máshol vett volna.
Szóval sokan csak adják a jól értesültet, a döntések meg jóval a szintjük felett születnek meg.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 01. 19:25
csak egyszer küldtem, nem tudom miért dupláz...
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 01. 19:23
A saját jogon megszerzett nyugdíj mellé az adott nyugdíjast lehetne egyfajta nyugdíjprémiummal díjazni, attól függően, hogy a gyermekei pl.:
- mennyit fizettek be a hazai büdzsébe szja és járulék számlákra
- esetleg mennyi időt töltöttek hazai munkaviszonyba bejelentve (kicsit kompenzálni a magas bérezésű szakmákból kiesetteket). Az arányokat ki kell találni, hogy kellően motiváló legyen, de ne is legyen túlzó mértékű. Ez figyelembe venné, hogy nem csak darabszámot kell prezentálni, hanem valódi adó és járulékfizetőt.
Mivel egy ilyen projekt 30 év alatt mutatná meg, hogy érdemes értelmes, bejelentett munkát végző gyereket nevelni a kölkökből, így nyilvánvalóan itthon ilyen rendszer soha nem lesz...
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 01. 19:23
A saját jogon megszerzett nyugdíj mellé az adott nyugdíjast lehetne egyfajta nyugdíjprémiummal díjazni, attól függően, hogy a gyermekei pl.:
- mennyit fizettek be a hazai büdzsébe szja és járulék számlákra
- esetleg mennyi időt töltöttek hazai munkaviszonyba bejelentve (kicsit kompenzálni a magas bérezésű szakmákból kiesetteket). Az arányokat ki kell találni, hogy kellően motiváló legyen, de ne is legyen túlzó mértékű. Ez figyelembe venné, hogy nem csak darabszámot kell prezentálni, hanem valódi adó és járulékfizetőt.
Mivel egy ilyen projekt 30 év alatt mutatná meg, hogy érdemes értelmes, bejelentett munkát végző gyereket nevelni a kölkökből, így nyilvánvalóan itthon ilyen rendszer soha nem lesz...
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 28. 11:44
A gázáremelés jó.
Átrendezi a KiscicisX által figyelt cserearányokat. Betereli a birkákat a családi házakból a lakásokba.
Szóval addig legyél nyugodt, míg a mainstream birkázza a választókat.
Mondjuk Mérő Laci már kezdi kapisgálni a dolgot, mivel lement szavazatot számolni Sárazsadányba. Ott lapacsizott a valósággal. De szerencsére ez a felismerés tömegesen még nem fenyeget.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 27. 18:05
OK, de ha tényleg elmegy 6-7-ért, akkor a hozamot illik arra számolni, mint alternatíva. Nem lehet elrakni kétszer ugyanazt a pénzt (tőkenyereséget is és magasabb hozamot is). :-)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 26. 14:42
Hogyne. Cirill betűket használnak, az egy kis megszokást igényel. Manapság.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 20. 15:31
OMG kezdődik a balatoni lángosos cikkek szezonja.Remélem megalkotja végre valaki az elmúlt 10 évre visszamenőleg a Szent Diagramot, ami mutatja, hogy mennyi balatoni lángost kellett adni egy átlagos kismásfeles budapesti panyelért.
A kapott érték az aktuális (c) Lángosegyenértékes (c).
Kiderülne, hogy nemhogy lufi nincs, ellenkezőleg, áresés van, lángosban számolva. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 19. 12:23
Endi,
itt találtam egy részletes leírást. Nincs közöm hozzájuk. Azt írják, kötelező a NIE, az adó mértékéről is van info:
adó:
https://amigohungaro.es/spanyol-ingatlan-adozasa-nem-spanyol-rezidenskent/
NIE:
https://amigohungaro.es/ingatlanvasarlas-spanyolorszagban-utmutato-lepesrol-lepesre/
Külföldön élni jobb! Hol? 2022. 04. 18. 13:54
#21
Amikor a 10. hely volt Uruguay, csak felhúztam a szemöldököm, hogy nocsak.
A 6. Ecuador-nál éreztem, hogy valami nem stimmel.
5. Columbia (?)
3. Mexoco (???wtf???)
2. Costa Rica
Könyörgöm valaki mutassa már meg ezt a listát El Pasonál a menekülőknek / ingázóknak.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 18. 13:16
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 14. 20:04
Azért egy 10 éves fix kötvény árfolyama érdekes lehet egy kicsi kamatemelkedésre is. Ahhoz képest egy bp-i lakás bérlővel is egy kellemes Piña Colada a lemenő nap fényében.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 13. 22:29
Jó ez így, köszi, hogy megírtad.
Végül is a FIRE lét "titka", hogy marha sokat kell keresni jó sokáig. Eközben jelentősen a magas kereset színvonala alatt élni, a keresetet nem elszórni. Mindig nevetek az olyan tanácsokon, hogy a fizetésed 10 százalékát tedd el megtakarításként. :-) Hát az lófütty. Az extrém megtakarítással összejött pénzt minél hamarabb értékbe tenni.
Költeni akkor lehet elkezdeni, amikor a tőke hoz annyit az infla felett, hogy meg lehet belőle élni. De szerintem ez a sztori azoknak szokott sikerülni (magamat is ide sorolnám), akik a semmiből indultak.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 10. 20:35
Akkor a bennlakó magyar bérlők - akiket kiraknak a bérleményből - füzetnék meg a segítség árát. Legalábbis nekem a saját bizniszemben ki kellene ehhez rúgnom a jelenlegi bérlőimet. 
Nekünk (egy kisebb keresztény gyülekezet) van befogadott családunk, nagyon szeretetre méltóak, de önállóan esélytelenek lennének. Rövid táv (néhány hónap), nincs kereset, gyerekek, magyarul nem beszélnek. Kaja + fűtés árát összedobjuk nekik, a hely ahol szállást adtunk, az adott és üres volt, csak egy kis saját munka volt vele, plusz valamennyi tárgyi eszköz felajánlás.
Ezt úgy lehetne, hogy a karitatív szervezet, ahova dőlt a lé, kibérli az ingatlant, felelősséget vállal, és fél múlva mikor rendeződik a helyzet és visszaadná az ingatlant, helyrehozza a károkat. Nyilván értelmes állapotú lakások így sem jönnének szóba, de a jelenleg is lelakott állapotúak talán megnyílnának előttük, ha legalább a bérleti díj és egy helyreállítás kinéz. És igen, sok üresen álló állami és önkori lakás is szóba  jöhetne. A segítő FB csoportokban ahogy látom kezd szűk keresztmetszet lenni az ingyenes szálláshely. Néhány nap befogadás még elment a kezdeti segíteni akarásban, de több hét - hónap nem elvárható magánszemélyektől szívességi alapon.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 08. 17:41
Ez az EU Parlament. Ez egy gittegylet, nincs hatáskörük semmire, szerencsére. Mi is megszavaztuk a szomszéddal itt a peremvidéken. Fel is hívtuk a Bizottságot arra, hogy haladéktalanul intézkedjen (tik-tokon közétettünk egy nyilatkozatot elvi éllel, a miheztartás végett, hogy tudjanak róla). Na hát kb. ennyit ér az EU Parlament határozata. Ilyenkor születnek az "erősen ajánlja" fordulatok, ami kb. annyit jelent, hogy de jó lenne.
A részleteket itt láthatod:https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2022-0121_HU.pdf
Ezek a határozat érdemi pontjai:
(határozottan elítéli, hangsúlyozza, megdöbbenésének ad hangot, fokozni kell, felszólít, ismételten hangsúlyoz (!), osztatlanul szolidarit, elítél, üdvözli, felhív, felszólít, sürgeti, ismét felszólít, 
! sürgeti a tagállamokat, hogy szüntessék meg az együttműködést az orosz vállalatokkal a meglévő és új nukleáris projektekkel kapcsolatban – többek között Finnországban, Magyarországon és Bulgáriában.
A 33. pontban pedig leírják, hogy ezt a határozatot meg kell küldeni a Bizottság alelnökének. Pont.
Hát ezt szavazták meg.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 05. 16:13
Jah, abban voltam, hogy a kincstárnál van a számla, a banki visszaváltási díjakat nem tudom.
Esetleg még az értékpapír transzferre kérdezz rá: jutalék az indító oldalon biztos, hogy van. Főleg ha kevés értékpapír féleségben van a banknál jelenleg az állomány. A kincstár elvileg tudja fogadni a transzfert:
https://www.allamkincstar.gov.hu/hu/gyik/tartalom/8333/

friss hírek További hírek