Kavita

Regisztráció: 2023-10-19 13:59:06

Hozzászólások száma: 10

Utolsó hozzászólás: 2024-05-23 15:56


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 1
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

MOLly tulajok topikja 2024. 05. 23. 15:56
Én -örök optimistaként- vettem a meglévő pakk mellé.
(13 után volt egy részteljesülésem és most jött meg a maradék, addig járt ugye 3074-en is.) 
Kiülős típus vagyok, max, ha felmérgel megint, átnyergelek OTP-be.
MOLly tulajok topikja 2024. 05. 23. 15:43
R 3056
Most teljesültem.
MOLly tulajok topikja 2024. 05. 23. 13:02
Kérhetnék szépen egy könyvet?
Köszönöm!
MOLly tulajok topikja 2024. 05. 23. 12:44
Bocsi ;)
MOLly tulajok topikja 2024. 05. 23. 12:05
MOL tulajként épp azon morfondírozok, hogy ma mit vegyek osztalék miatt.
OTP-t vagy MOL-t, ami végig szivatott az elmúlt egy év során. Nehéz döntés, mert a 8% az mégiscsak 8%, de ha megint 2xxx-es szenvedés lesz egy évig, akkor kihullik a hajam.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 11. 12. 14:40
Sziasztok!
Új építésű lakásokra (távolabbi agglomeráció) fogok ajánlatot tenni. (Saját részre, első lakás)
50M - 70M - 90M a jelenlegi ár, más-más helyeken.
Szerintetek hány százalékkal lőjek alá? Úgy tűnik, hogy sürgős az építtetőnek, de nem tudom hány lépcsőben szokott menni ilyenkor az alkudozás. Ti meg tapasztalt öreg rókák vagytok.
Előre is köszi.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 10. 19. 17:11
Ezeket a köröket már online megfutottam kb, de most kezd tényleg komolyra fordulni és nézelődősbe váltani a keresgélés. Amúgy a "drága anyag, munkadíj" kevésbé zavar, kapcsolat van ebbe az irányba, idő nem lenne már rá elég.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 10. 19. 16:11
Vendégem vagy rá, ha úgy lesz végül! ;)
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 10. 19. 15:55
Elnézést kérek, igazatok van és rosszul is fogalmaztam. A XII-t azért írtam, mert ott van olyan zöld terület, amihez van közel túraútvonal például. Nem kizárlagos terv, nem a legfelkapottabb részei miatt említettem. Nem a legdivatosabb környék a cél, sőt kompromisszumkész vagyok. Néztem én Budaőrstől, Budakeszin át, Pilisszentkeresztig sok helyet online elsősorban a természetközeliség. miatt. A 65 felső korlát bennem fogalmazódott meg, nincs kőbe vésve, csak most úgy érzem, hogy  ez egy olyan határ, amit csak akkor lépnék át, ha nagyon jó vétel kerülne az utunkba.
És igen, most vagyok a "képbekerülés" fázisában. Ezért elnézést még egyszer.
 De még sajnos fogalmam sincs, hogy egyáltalán melyik megoldás keresése lenne a legideálisabb a jelenlegi helyzetben, úgy, hogy nem vagyunk pl Budapesthez kötve. Ezért érdeklődtem, hogy a tapasztaltabbak itt hasonló helyzetben jelenleg mit tennének.
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 10. 19. 15:13
)Sziasztok!
Másfél éve költöztünk haza az USA-ból (6 év után), decemberben érkezik az első kislányunk.
Régóóta olvasom ezt a fórumot, de csak most, ezért a kérdésért regisztráltam.
 Jelenleg az első lakásunkat keressük, de látva a piacot, fogalmam sincs mi lenne a helyes lépés. Hol, mit és mikor kellene vásárolnunk.
Most Budapeseten élünk "mamahotelben", ahol mindenki boldog, nyugodt, kiegyensúlyozott és eddig ez is volt a terv. (Hazajövetel, baba, család közelében...) Azonban az új jövevény érkezésével a következő lépés következne: saját (vagy bérelt) lakás (vagy ház), új(vagy régi). A babaváróról lemaradtunk, mert hazaköltözéskor több, mint 30 nap munkaviszony (TB) maradt ki és hiába fizettük akkor ki magunknak, így már nem számít (akkor ezt nem tudtuk) és így csak bő egy év jogviszony van. 
Egy év Budapest után valami zöldbe mennénk, pl XII kerület külső, erdős,túraútvonal melletti része vagy tó mellé, például Gárdony a leginkább kívánt célállomás.
Gárdonyba most beleszerettünk, csendes, van minden, ami nekünk kell, lehet sétálni, sportolni. Sokkal messzebb nem, mert ugyan home officeból tudunk dolgozni, de a kötöttpályás gyors kapcsolat a főváros felé azért fontos a leendő nagymamák látogatásai miatt is. Autóval meg Budapest és Fehérvár is könnyen elérhető.
A keret 45+ , esetleg 65-ig, ha jó ÁR-ÉRTÉK arányút sikerül találni, lealkudni.(Tényleg! Mennyi most az átlagos alku százalékosan? Azt látom, hogy mennyiért hirdetnek, azaz mennyiért nem veszik meg, de a végső megállapodási összegeket nem.)  Sokkal többet nem szánnék rá, akkor sem, ha beleférne a lehetőségekbe. Hitelbe csak az alap CSOK lesz szerintem, az is az illetékelengedés miatt. Második gyereket szeretnénk ugyan, de nem biztos, hogy sikerül és én is már 40+ -os vagyok, szóval a szigorításokkal a további családi kedvezmények sem fognak játszani.
A cél egy legalább 2-, inkább 3- külön nyíló szobás ingatlan, hogy a látogató nagymamák ott tudjanak aludni szükség esetén. Nyilván előny, ha energiahatékony. 
Ti mit tennétek(vennétek) a helyemben?
Egyedül keresnétek vagy bevonnátok ingatlanost?
Lakás vagy ház? (A lakás kényelmesebb babával télen)
 Új építésű vagy régi? (-5% ÁFA, stb)
 Most vagy később? (Bérelni fél-egy évre?)
Előre is köszönök minden segítő ötletet, véleményt, tanácsot!

friss hírek További hírek