Sziasztok!Broker-2Sz erintem a legjobblenne ha leírnád a portfoliod, és jól telivásároltad magad mindegymiből csak RÉSZVÉNY legyen rá írva.Vedd már észre magad és légyszi a Kamikazécskával együtt a Somlo írásainak lereagáláson kívül mutassatok fel valami .Mondjuk versennyezzünk, vagy jelezzünk előre, vagy mondj TE (bocs kamizakéval TI) és nézzük mi lesz hosszú távon.Biztos mindenki figyelni fogja, és ez ferr nem ugy mint amit most tesztek - "aki tud alkot teremt, aki nem az kritizál..." - és ezt nem én mondtam. Különben én nem akarok elfogult lenni de ismerem a Somló írásait és figyelembe veszem cselekedeteim előtt, és ha hiszed ha nem ezzel még sosem szegényedtem.(PL :Május7.- én 40 MLRD forgalomnál eladtam és ő is javasolta mindenkinek , bejött utána olcsobban vettem vissza)Bocs hogy sokáig húztam . A lényeg meleg a helyzet a tőzsdéken és lehet hogy érdemesebb várni a vásárlásokkal, jelen esteben MA.JA ÉS ÉN EGYÉBKÉNT MÁR SHORTOKAT IS MEGKOCKÁZTATTAM HOGY EZT MEGALAPOZZAM. Az én portdfoliom Short: Richter11800, Matav 1442, Tvk 3485(??ez kicsit bizonytalan)Várom válaszotok és hangsúlyozom fő a FERR játék.FOLYT KÖV.....Tisztelettel : RONI
Törölt felhasználó1999. 08. 14. 22:29
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó1999. 08. 14. 22:01
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó1999. 08. 14. 20:17
Felháborító, hogy mindig vannak akik el akarnakrontani valamit.Chemikáze jó lenne, ha nem zavarnád, hogy a portfólióbankorrekt tájékoztatást kapjunk.
Kedves Stud,Először általánosságban: egy részvény megítélésénél nagyon nagy súlya van a fő tulajdonos személyének, mivel az általa kinevezett management-en keresztül gyakorlatilag ő irányítja a céget . Az ok igen egyszerű, Te például beraknád-e a pénzed kisebbségi tulajdonosként egy olyan vállalkozásba, ahol a fő tulajdonos egy másik cégénél haonló pozícióban pl. kifolyatja a nyereséget a cégből? Ez egy durva közelítés volt, normális esetben ennél természetesen sokkal árnyaltabb dolgok döntenek egy tulajdonos megítélése felől (pl: lehetséges szinergiák).A tulajdonosváltással kapcsolatos várakozások azonban gyakran kapcsolódnak össze felvásárlási spekulációkkal. A Gt és az Épt is rendelkezik a kisebbségi tulajdonosok védelméről, ezen kívűl egyes társaságoknál az alapszabályban még ennél is jobban szigorítanak (pl: az elmúlt X hónap tőzsdei átlagárának 150%-án kell ajánlatott tenni a kisrészvényeseknek). A Cofinec esetében is hasonló okok miatt van spekuláció. A céget egyébként azért akarják eladni, mivel eszközönkénti (itt most gyárankénti) értékesítése valószínűleg jóval nagyobb bevételhez juttatja a tulajdonosokat, mint a cég tőzsdei értéke. Arról külön tanulmányt lehetne írni, hogy milyen okai vannak, hogy a tőzsdi érték jelentősen alulmúlja az eszközök értékét.
Zoli,Mi nem hallottunk semmi pletykát az általad kérdezett cégek várható eredményéről (ha valami érdemleges lett volna, akkor azt úgyis közöljük a Piaci pletykák rovatban). Egyébként ez a pletyka-nélküliség egyértelműen pozitív dolog, régebben pl. a MOL gyorsjelentése előtt csak úgy röpködtek a számok (a szórás legalább 40%-os volt). Sokkal egézségesebb, ha az eredmény-várakozások mozgatják ilyenkor a piacot, s nem az eredménnyel kapcsolatos pletykák. A kettő között természetesen nagy különbség van.
Kedves CHEMikáze,Továbbra is szeretnénk fenntartani a Tőzsdeklubot a jelenlegi NEM moderált (pontosabban csak nagyon indokolt esetben utólag moderált) formában. A hozzászólásod ezt nem feltétlenül segíti elő. Vitatkozni a mások nézeteivel némileg finomabb hangnemben is lehet, kérjük próbáld meg!
Kedves Regix,Kösz a pontosítást, nem vettük észre! Egyébként felfogadunk a Portfólió tiszteletbeli lektorának! :)
Törölt felhasználó1999. 08. 13. 17:53
A PPI a termelöi árindex +0,2% lett, a várható +0,3% helyett, amit a befektetök az inflációs nyomás enyhülésének jeléül vettek, így a kamatemelés csökkenésének esélye nagy növekedésre ösztönözta a fejlett piacokat.Ezt mi csak részben vettük át egyelöre.http://www. extra.hu/somlohttp:/ /w3.swi.hu/somlo
Törölt felhasználó1999. 08. 13. 17:25
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó1999. 08. 13. 17:19
Oszi, Mint a megjelent cikkben is írtunk arról, igen meglepő, hogy egy sikeres (?) termék kifejlesztése előtt álló gyógyszergyárban a jelenlegi többségi tulajdonos nem kíván további tulajdont vásárolni. A felkínált csomag piaci értéke 2.39 mrd Ft (10 m USD) körül van. Ez az összeg kisebb, mint az EGIS 1998-as beruházási kiadásai, azaz a Novopharm-nak méreténél fogva nem jelente túl nagy megrázkodtatást egy ekkora kiadás. Ha a szakmai tulajdonos kedvezőtlenül ítéli meg a társaság jövőjét, kérdéses, hogy egy pénzügyi befektető (második szakmai befektető pályázása értelemszerűen kizárható), milyen szinten hajlandó beszállni az elmúlt időszakban nem túl fényes profitalakulást felmutató cégbe. Tekintettel arra, hogy a 25.2%-os csomag egészére lehet pályázatot benyújtani, a likviditás értelemszerűen nem fog érezhetően megugrani. Az alacsony likviditás enyhülése pedig diszkont csökkentő tényező lehetne. A részvény elemzői lefedettsége ugyancsak gyér, ami szintén nem könnyíti meg a pakett eladását. A jelentősen szóródó előrejelzések 10 feletti P/E-t adnak 99-es eredménnyel, ami közelebb áll a Richter árazásához, mint az Egis-éhez. Mindez az új gyógyszer körül kialakult kisbefektetői spekulációnak köszönhető. Nem tartom valószínűnek, hogy pénzügyi befektető a jelenlegi árfolyamon hajlandó beszállni a cégbe. Márpedig egy alacsonyabb vételi árfolyam híre nem fog felhőtlen lelkesedést kiváltani a jelenlegi (tőzsdei) részvényesek között. Megkockáztatom, hogy a tendert eredménytelennek fogja nyilvánítani az ÁPV Rt. és a későbbiekben egy szerencsésebb konstrukcióban kerül értékesítésre a pakett. A fenti gondolatmenet, akkor hibás ha egy pénzügyi befektető valamilyen oknál fogva meggyőződöttnek érzi magát, a fejlesztés alatt álló gyógyszer közeljövőbeni világsikeréről, vagy a Novopharm mégis pályázik a pakettre. Összefoglalva nem vagyok optimista a tranzakció árfolyamra gyakorolt hatását illetően.
Tőzsdeklub