Tegnapi tőzsdei esés megerősítette a JPY és CHF - be mint menedékbe való tőkeáramlást. Major /JPY és /CHF párok mind erősen túladottak napos keretben. NZD/JPY például egészen elképesztő 12 RSI - nél tart! . Szerintetek ezt lehet még tovább feszíteni? Meddig adhatják még a devizákat?
Azért a BOE- re érdemes volt longban figyelni. Reggel short délután long, nyereség mára 0.24 lot pozícióval 440 USD a GBP/JPY páron. Igaz lenti trendforduló kanyart nehéz volt bevenni! Most kis konszolidáció után szerintem vissza short. Meglátom hajnalban….
Hát írogattam ezt már egy kb 2-3 hete. Sajnos most kiszálltam, de lehet, hogy korai volt , mert kb 2 hétig még nem lesz lehet visszahúzás....USD 142 alá a cél ár. Csak nem gondoltam magam sem, hogy hetes visszahúzás nélkül meglesz. Akár.
Szinte mind mínuszban. Ami azt jelenti már egy egység akármiért kevesebb jent kapunk. Oka a Heti kamatnövelés. Felértékelik a jent. Véget ért egy korszak (szerintük). Piac meglepve ezt beárazta. Minden pár túladott, de Japán verbálisan is hangsúlyozta nem engedi a további jen gyengülést. Kamatvágás mellett egyéb eszközökkel is támogatja a pénzüket. Zártam a jen párokat most konszolidációt várok rövid távon. Kisebb fel meneteknél esetleg short. Kis pozícióval kivárom mennyire sikeres a Japán intézkedés.
JPY devizapárok
link