Topiknyitó: Portfolio 2018. 11. 04. 11:24

Hatalmas kínai autóipari beruházás jön Magyarországra  

Ugrás a cikkhez
Magyar kereskedelmi központot nyit a kormány Sanghajban és további hat tízmilliós kínai városban - közölte Szijjártó Péter a Sanghajba látogató miniszterelnöki delegáció tagjaként. Hozzátette, hogy küszöbön áll egy
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Vazsmegyei 2018. 11. 06. 11:30
Előzmény: #2  mro
#5
Talán megbízták a magyarokat, hogy kommunikálják. Kína mégis csak egy nagy gazdaság, hogy egy ilyen kis összeg emelje a gazdasági potenciálját.
elemes
elemes 2018. 11. 06. 10:23
Előzmény: #2  mro
#4
hamar kiszámoltam, hát ebből a pénzből a puskás stadion 1/8 része se jönne ki.
.
hatalmas.
.
ez már a cemp fideszes kezének nyoma?
mro 2018. 11. 04. 11:45
#3
Egy kisebb, mint 0.1 (azaz egytized) milliárd eurós beruházás milyen értelemben hatalmas? Maximum a futsal-klub keleti nyitásának korábbi sikereihez, vagy a fogadó kisváros költségvetéséhez képest :-) A BMW, Mercedes stb. milliárd eurós nagyságrendben ruházott be, ezeket nagy beruházásoknak lehetne nevezni, a hatalmas jelző még ezeknél is necces. Egyetlen modern félvezetőgyártó üzem beruházási igénye például kb. 15 milliárd dollár. Egy Tesla akkumulátorgyár 5 milliárd dollár. Ezeket nevezném hatalmas beruházásoknak. Kínát ugyanezzel a mércével lehet mérni, másfélmilliárdos népességével és lassan világelső gazdasági méretével. Persze örülök, ha Magyarországon ruháznak be akár közepes összeget, de azért ez kicsit túl kattintós címre sikerült :-)
mro 2018. 11. 04. 11:24
Előzmény: #1  portfolio
#2
Valaki árulja már el, miért jelentenek be "küszöbön álló" beruházási megállapodásokat. Amíg nincs aláírva, nincs aláírva. A magyar fél ezzel gyengíti a pozícióját, mert a másik fél számíthat arra, hogy a magyar vezetés nem akar beégni a nép előtt, mondván, mégsem jött össze. Nem akkor a legcélszerűbb bejelenteni egy megállapodást, ha tényleg létrejött?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók