Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
nekem úgy tűnt, hogy több hetes távon már drágább a CFD is, mint egy német certi. Persze függ brókertől és certis tőkemennyiségtől. (és nem csak magyarokat nézek, bár preferálnám)
de ez szépen excelezhető összevetés amúgy, hogy hány napnál fordul át, megnézem majd egyik este, én se merem még biztosan mondani.
jópár hét lesz ez a váltás..
Törölt felhasználó2014. 09. 23. 17:44
hogy ez az usa miért nem tud már megszünni !?
a világ legalja! SORRY
alj-fogás időzítésével én is így vagyok mostanában..
én azért dobtam, mert a ma látott zöld az SP-ben szerintem csak a futik korrekciója volt. Onnan azonnal lefordult.
Először reméltem egy kicsit, hogy a nyitási gyors növekedést teszteli vissza, de ahhoz meg újra el kellett volna indulnia, amit nem tett meg 5ig (és azóta sem).
DAX-ról most kevesebbet olvastam, SP-nél viszont ha nem fordul, akkor jó esély van újra az 1975-73-ra amcsi elemzések szerint. És akkor tört aug-i trendcsatorna is, ahogy itt is írták már.
Tehát nagyon (és mostmár nagyot is) kéne pattannia ma, max holnap nyitáskor SP-nek, hogy e héten még long legyen szerintem (de igazán még szvsz sem, mert csak összefoglalom, amit olvastam).
egyébként leszámitva a brutálisan magas brókerdijakkal rendelkező Mo-i brókercégeket,ha több hetes távon nézünk dolgokat akkor a hetes viszonylatban elérhető %-os megtérüléshez képest,a brókerdij nagyságrendekkel kisebb a legtöbb szolgáltatónál.(szerintem)
át kell nézni pro és kontra,hogy konkrétan mit akarsz trédelni. és ugy összehasonlitani.kérdés az is mi a számla alapdeviza-neme,illetőleg milyen devizában van az eszköz amit meg akarsz vásárolni,egyszóval egyik termékre ez a jobb a másikra amaz.konkrétan tudni kell hogy milyen terméket szeretnél adni-venni és ehhez kell megkeresni a legoptimálisabb brókercéget,mert mindegyik más-és másban jobb-vagy roszabb.
Nem tudom, hogy vagy vele, de nekem egy alj-fogás csak 2nap eltelte után válik meggyőzővé, amikor már 5%-kal fentebb jár az árfolyam:)
A 9600-ban úgy látszik van még szufla, bár mérget nem vennék rá. SzVSz a shortzárások tartják benne a lelket - ill hogy az amcsik azért messze nem esnek ennyire, sőt, zöldet is láttunk már.
Randomnál nincs, tegnap néztem: link
csak BÉT certik.
csak CFD-vel meg az a bajom, hogy hosszabb távra (akár 2-3 hét, vagy még hosszabb) az is már nagyon drága tud lenni. De javítson ki valaki, ha tévedek.
Márpedig daytrade nem nekem való, valahogy elejétől se vonzott, biztos vannak született ilyenek meg olyanok, gondolom alkati kérdés. Nekem már ez a több napos, akár 1 hetes trade is túl sok, hosszabb távokra kötnék.
Azt látom, hogy német certi választék lehet nekem érdekes, tehát ahol van Frakfurti Xetra elérés - ráadásul ott este 8ig van kötés, az is napi időben közelebb áll hozzám.
(caesar: nem felejtettem, majd csinálok kis összefoglalót, de lehet, hogy nem lesz mindenre kiterjedő, mert ami alapból nem tetszik és nem alkatomnak való, azt nem nézem át alaposan)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?