igen .. nehéz , és persze hogy a tőkére vetítve gondoltam ..
akármire vetítve nehéz megcsinálni napi 150 pöttyöt .
ha ílyen egyszerű lenne a cucc , akkor senki nem vesztene . Akkor kitől nyernél ?
olvasd el WIKSZ-t ebben a témában .. nemhogy 150 pöttyöt , hanem már a napi 43 pöttyel egy év alatt megduplázod a zsédet . Hát ez a 43 pötty sem könnyű naponta .... Ami annyit jelentene ugyebár , hogy mindennap csak nyersz ... Hol van ilyen trader ? :)
pláne rv-l .. :) a jóval mobilisabb devizán még meg lehet csinálni - de ehhez is böhöm nagy gyakorlat - és lemondás kell !
a cucchoz minden esetben magad ellen /a természeted/ ellen kell küzdened nap mint nap szinte a tőzsde zárásáig . Na ezért nem megy ... ha már 15 éve csinálod , akkor talán már megy a cucc . Mintha a jobbkezes tök megtanulna ugyanazt balkézzel -és pillanatok alatt váltva - már zsigerből :)
Törölt felhasználó2009. 10. 14. 01:22
Sziasztok!
Egy aprócska észrevétel ehhez a 33 kontraktusos üzlethez.A jelenlegi hatival számolva a határidős bux kereskedés során fellépő tőkeáttét nem 10szeres ez nagy tévedés,az alapletéttől függ a dolog,ha mot erstét nézzük ott 1kontraktus 15000ft alapletétet vonz maga után ez pedig a jelenlegi hatiértékkel számolva 14szoros tőkeáttétel körül mozog.A 10es szorzó az egységre vetett elmozdulás forintositására vonatkozik.A másik dolog aki 1millára 33kontraktussal kereskedik az gyorsan köszönjön is el a tözsdétől mert hogy hosszu életü nem lesz az tuti.Szépen ki lehet ezt számolni,tetszetős napi 50000,hm nade ilyen piaci környezetben ha ellened indul a dolog könnyen csuszhat 300pip,annyi idő alatt mig kimész vizetinni,az pedig jelen esetben több mint 100000ft minusz,vagyis a tőkéd 10%-a,nem beszélve a lelki sokkról,mert akármilyen tökös az ember a veszteség az kikészit.És ami szintugy fontos és hajlamosak gyakorta megfeledkezni róla az emberek 1milláról lefelezni magunkat és 500000re lecsuszni az 50%os bukás,viszont onnan visza nullába az már nem 50% hanem 100,vagyis bazira vigyázni az alaptőkére ilyen időkben.És senkinek eszébe ne jusson 1millára 33k-t nyitni!!!!!!!! JAHHH ÉS A STOPPOT BETESSZÜK mikor megnyitjuk a pozit,annélkül semmit!
a hatarido eleve 10X tokeattet
tehat nem olyan nehez megcsinalni
nem a hati 5%-os elmozdulassat varom hanem a tokere vetitve akarok 5%-ot keresni
a 10%-es szorzo miatt az 0.5%
20.000-es hatinal az 100 pont
gondolod ennyit nem lehet fogni naponta? plusz a brokerdij nagyolva akkor mondjuk 150
gondold el 1 millad van
az 5% az 50 ezer
33 darabot ha mozgatsz akkor 150 pontnal megvan nem? :)
(majdnem...)es akkor ezzel lehet varialni hogy ha mondjuk 200-300 pont elmozdulas van akkor kisebb darabszammal tartod tehat mondjuk felet zarod vagy valami akkor viheted at masnapra vagy akarmi es akkor mar igy is be vagy biztositva
erted mire gondolok
most ezt probalgatom nezegetem
...örülünk itt már mindennek :DDD
...sajnálom, hogy mennek fel a piacok...ennek megint lufi durranás lesz a vége, mert nélkülöz már megint minden józanságot a piaci mozgás...
...az érdekesség abban lesz, hogy eddig egy lejtmenetből sem lett semmi komolyabb korrekció...és az emberek hozzá szoknak...majd arra lejtmenetre is legyintenek, ami tényleg a régóta várt korrekció lesz.. :DDD ...na akkor lesz majd megint sírás-rívás...és pénz, nyereségek elégetése :DDD
napi 5-6%-ot csak akkor tud az ember, ha tőkeáttétellel nyomja...az viszont beszűkíti a tudatot...mert rajtad a majré...ennél fogva a nyerés lehetősége ill. a jól meghozott döntések száma jelentősen csökken, amikor tőkeáttétellel nyomja az ember....szóval..minden nap nem lehet hozni...arról nem beszélve, hogy tényleg nagyon profinak kell lenni a tőzsdéhez, árfolyamok ingadozásához, mert csak akkor éri meg és lehet hozni a napi 5-6%ot...és akkor még nem beszéltünk arról, hogy nem minden napban van lehetőség vagy egyértelmű irány...szóóóval...izé...törekedni kell a maximumra, de csak egy józan kereten belül...
"...egyelore varom a normalis idok visszajottet es addig marad a kenyszeru napi max 1-2 napos tavlatu ki-beugralasok"
...mé???...ez nem az?? VIX 22-23 környékén...mi ez, ha nem a tökéletesen normális idő??...no persze lehetne lentebb is, de hol van már a 60-70-80-as érték???
...nem igazán jó a napon belüli ki-be ugrálás...szerintem...vagy legalábbis ritka esetben...
nagyon megégetted a kezed az elmúlt évben,ezért van ez a túlzott óvatoskodás...ami anno jól is jött volna, de most meg pont ez tart vissza attól, hogy jobban kihozd a felfelé menetelből azt, amit lehet..
Oroszok a háromezres OTP visszateszt óta dupláztak, akkor szépen jelezte a felfelé kitörést, érdemes odafigyelni rá, esetleges beszakadása intő jel lenne...
Történt mindez úgy, hogy az olaj gyakorlatilag nem változott jelentős mértékben.
hat persze hogy nemsikerul minden nap de ez a cel :)
ugy ertem hogy ha megvan az 5% akkor azt elteszem
most probalok egy ilyen szabalyozottab modon kereskedni tudod csak azert hogy ezt is kiprobaljam
ma azert lett 7.4% mert tovabb futtattam egy kicsit
a multkor meg azert lett 0 mert mikor megvolt az 5% akkor meg tovabb futtattam egy kicsit :)
tehat most probalom ezt a strategiat
egyelore ez van
amikor beirom hogy mennyi volt akkor sikerult mikor melyen hallgatok akkor meg nem :)
a kisbüfik , hogy a válságban buktak... nos nem csak kisbüfik buktak , hanem közép , nagy ,óriás és pár giga is bukott rendesen ...
ki a franc gondolta tudta halálra 6000 -n előre , hogy szinte pár nap alatt 3800 lesz, aztán hogy ennél még lejjebb is száguld ? szerintem azok sem gondolták annyira komolyan akik sejtették ezt a cuccot , hogy esni fog . Hogy ennyire és ilyen gyorsan sztem senki sem . a legtöbb büfi /így általában/ ezért bukott egy jó nagyot . Én is buktam , sikerült is nagyot , de szerencsémre nem akkorát , hogy a zsé nagy része odavesszen . . de mondom mégegyszer , hogy csak szerencsém volt és nem tudatosan . drekket ért a TA funda meg a guruk is /akkor nagy kus volt guruéknál is /
Nem nagyon értettem mit szerettél volna most mondani középtájon. Az eleje és a vége tiszta.
"Magammal vagyok elfoglalva:" - akkor ne csak mondd, tedd is. egy ilyen hsz után amit megeresztettél , tán nem illik ekkorát füllenteni. Pláne, hogy ilyet hsz-t tőlem még nem tapasztaltál.
Magad is kisbüfi vagy. Itt a fórumon is mindenki az. Lehetnél szolidárisabb is velük. Nem igaz? Értesítelek, ha leléptem, ennyivel tartozom egy régi haragosomnak.
0912 határidő
buék:))
csak hogy értelmes legyen:)