Na ja "az élethez kell egy kis szerencsi":)
Bár nekem megyőződésem, hogy a tudás és a szerencse a legtöbbször nem véletlenszerüen "találkozik".
Hosszútávon semmiképp. Csakhogy stílusos legyek.:)))
A 2db-os záró beállításoknál igaz volt:
Olcsó játék hülye gyerekeknek. Most legalább az olcsó ugrott.:)))
Ráadásul, aki szemfüles ebből még profitálni is tud.
"Kihasználják" az új játékszabályok adta lehetőségeket, és elég gyorsan rájöttek arra is, hogyan lehet a maguk javára fordítani (gondolom van haszna is valakinek belőle, különben nem csinálná).
Tökéletesen egyeértek Laurionnal és Pénznyelővel a keddi zárás kapcsán, de ezt már korábban leírtam.
Viszont nem nagyon látom, értem ezzel mit tudna az amúgy tényleg töketlen PSZÁF kezdeni?
"Szabályos ügyletek" szabályos keretek között. ...
ha a Csányi-féléket szivatják, akkor egyetértek velük :) csak nem valószínű :(
mondjuk nem etikus...
de meglehet, nekünk csak a nagy tételek tűnnek fel, azok a kirívó esetek, és a kicsikkel is szivóznak.
meg az is lehet, hogy a kis tételekkel nem foglalkoznak, mert nem éri meg :)
az bizti, hogy egy ilyen esetben simán lelépnék, és még a virslinyakúakat is küldeném :)
bár a legtöbb gazdagnak nincsenek ilyen jellegű "összeköttetései"
ismerek is olyanokat, akiknek tabu a tőzsde - lehet épp ezért. sztem a private banking is e miatt nem tud tért hódítani, és mindenki az ingatlanokban bízik
pedig egy jó smallcap-stratégia rendesen termeli a lét, és likvid no meg adómentes. mármint a tőkerésze. kiváncsi lennék, ki mióta műveli a külföldi smallcap-műfajt...
humetek százával vannak naponta, csak nem omlik össze napi -20%-kal, és a likviditás se 500-600 millió HUF, hanem 5öd- ill. 10edennyi USD.
árf.nyereségadó stratégiák is érdekelnek :)
ha nem publikus: marvin28@freemail.hu
...most a TD Waterhouse-t kóstolgatom. köszi a tippeket!
csak azt tudnám, ki a fene gyűjti ennyire a panfisht ill. mennyit akar még betárazni :)
Wicca, a rich vevő bentmaradt a zárásban is, végig ott állt 41250-en 2594 db (nagyjából 16:20-tól folyamatosan). Ha tudom hogy borítok, akkor 16:29:50-kor rányomom a piacra, ha a megbízó érdekét nézem. Ha az enyémet nézi, akkor ez így korrekt :))
Pénznyelő, ekkora tételekkel szerintem sem manipulálnak, mármint nem az az elsődleges céljuk, csak ha már valamilyen okból (pl piaci áras a megbízás, vagy marha alacsony a limit, vagy kényszerzárás vagy bármi más okból) lehetőség van rá, akkor a brekkencsek úgy tűnik nem hagyják kihasználatlanul ezeket. Máskor meg mintha jótékonysági gálán lennénk, a fene se érti (pl egy 1500k megbízással kisöprik a az összes kisbüfi 10-20 dbos tételkéjét és a egyetlen brekó vagy cápa se áll be eléjük 500 dbbal, másnap meg gap down és heteikg esély sincs rá, hogy eladjanak ennyit annyiért)...
sztem a zárómanipulikkal 2 legyet akarnak ütni 1 csapásra: primer target a közvetlen árf.nyereség, amit a brokitesók realizálnak, sec. pedig a pszichológiai hatás.
érdekes, hogy az új megoldás óta nap közben nem nagyon vannak randa felráncigálások á la nyári +800 pont bux hati...
dax akkor megjegyezte, hogy nem likvidálsá volt... történt azóta vmi fejlemény már ami a köd szétoszlását islleti?
jó lecke ez a BÉT :)
ha már 1x sok zsénk lesz, hasznos lesz, amit mostanság tanulgatunk: ne tépd ki a könyvet nyitóban, amikor még üres :)
vmi 1,5-1,8 yard volt a forgalom percek alatt, szegény eladók fel se eszmélhettek mind :)
ha ez jó jel a longosoknak, akkor baró, mert ma a panfisht is uígy kitépték, aztán meg is ijedtek, hogy mit tettek, és csak időnként tépik ki
rohadék ödön még mindig keményen adja a molt, sőt a fotit is, úgyhogy faxom beléjük meg a saxoba is, csak oda szó szerint :)
amúgy nem értem, ilyenkor elfogynak a könyvből az eladók, vagy csak a vevők állnak le átmenetileg a vételekkel? mert előbbi esetben jó megoldás folyamatosan bent állni toronymagasan a piac felett...
Equilor vette rendesen a Fotit januártól?
Tök igazad van Lau. Én általában nem hiszek a zárómanipulációban. De a keddi záró durva volt. Ha manipulált azért, ha ilyen béna volt azért. Mindkettő gáz a broki részéről.
eltekintve attól, hogy az általam vártnál lényegesen nagyobb eladói nyomás van, bár lehet, hogy részben a keddi bedöntés hatására is, akkoris iszonytosan bénán adták le a zárót, és szinte teljesen kizárt, hogy egyes brókerek nem szándékosan tartanak vissza ekkorra megbízásokat. De egy ilyen keddi eset után az a bróker nem látna többet, az fix, csak akkor utoljára, amikor bemegyek megszüntetni a számlát.
Pl ricsiben a 6500-ból 2500 db-ot 16:30-ig 41250-en el lehetett volna adni, de lehet hogy akár az egészet is egy negyedóra alatt, elég keményen állt ott egy figura.
TIPPSAROK