Topiknyitó: watson 2008. 06. 27. 13:23

segélyből több pénzhez lehet jutni, mint munkából  

"Ha egy családban egyik szülő sem dolgozik és van három gyermek, akkor kapnak 48 ezer forint családi pótlékot, az anya kaphat 25 ezer forint gyermeknevelési támogatást, s emellé jár 34 ezer forint rendszeres szociális támogatás, esetleg gyermekenként 5500 forint pénzbeli támogatás*. A család emellett kaphat lakásfenntartási támogatást, átmeneti segélyt, adósságkezelési-szolgáltatást, gázár- és távhő-támogatást, illetve a gyermekek az iskolában ingyen ehetnek, és ingyen tankönyveket kapnak. "

"Ha ezeket összeadod, 130-140 ezer forint körül jön össze, ami öt ember megélhetéséhez kell. A baj az, hogy nem is érné meg, hogy egy ilyen családban mindketten dolgozzanak minimálbérért, segélyt ugyanis többet lehet kapni. Azt ugyanakkor a kormány is elismeri, hogy akik a minimálbérért keményen dolgoznak, azoknak az igazságérzetét nagyon bántja, hogy a segélyből és néhány napi fekete munkából hasonlóképp meg lehet élni." link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gbaker 2008. 06. 29. 18:50
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
Józsi!
Igazad van, nem ő a hibás, hanem aki adja. Valószínüleg nem is tudják (vagy talán igen), milyen kárt okoznak ezzel a segélyezetteknek, és gyermekeiknek, és áttételesen, a mi gyermekeinknek és unokáinknak. Nem etnikai probléma, de az arányok nagyon eltérőek.
kata311
kata311 2008. 06. 29. 18:50
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
józsi, én téged kifejezetten kedveltelek eddig is és ezután is foglak, bár most nagyon nem értek egyet veled, meg másokkal

mi az hogy a segély jár nekik és kész?
azoknak, "akik olyanok,amilyennek te leírtad őket"?

hát ne járjon!!!!!
a politikusok, elöljárók teremtsenek olyan körülményeket, hozzanak olyan törvényeket, amelyekkel rá lehet szoktatni őket a munkára

persze könnyű a biztonságos belvárosi lakásból, meg a védett budai villából emberi jogokról papolni, meg egészen más mellettük, közöttük élni
a baj az, hogy ezen problémákról még beszélni sem illik, vagy szabad, de kérdem én, a köztük, melletük élő embereknek nincsenek emberi jogai????
igeni s ki kell beszélni a problémákat, nevén kell nevezni a dolgokat, mert csak így lehet rájuk megoldást találni
és megértem az adózó, dolgozó emberek jogos dühét is, látástól-vakulásig dolgozik, és megy az adója egy feneketlen zsákba, és titokban, nyíltan kihasználják, kiröhögik őket

elnézést a dolgos szorgos cigányemberektől (húha, ki leszek tiltva???) de beszéljünk már nyíltan, nem velük van a baj
Törölt felhasználó 2008. 06. 29. 18:32
Előzmény: #37  gbaker
gbaker

Valamit félre érhettél........
Nem védi itt senki azokat,akik olyanok,amilyennek te leírtad őket.
Ez a segély jár nekik,úgy mint nekem,vagy neked a családi pótlék.
Jár,és kész.
Ne vegyék fel,ne éljenek a lehetőséggel?
A csp-t gondolom te is havonta zsebre teszed.
gbaker 2008. 06. 29. 18:25
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
Javaslom azoknak, akik védik a munkakerülőket, költözzenek néhány hónapra egy ilyen segélyezettel sűrűn lakott helységbe. Sajnos a segélyeket nem a rászorulók kapják. A rászorultságot azonosítják a mocsokkal, rendetlenséggel, igénytelenséggel. Vannak nagyon kevés jövedelemmel rendelkezők, akik tisztességesen élnek, és nem kapnak segélyt, vagy azért mert nem kérnek, vagy azért mert, tiszták rendesek, tudnak normálisan viselkedni, ezért nem tartják őket rászorulónak.
Törölt felhasználó 2008. 06. 29. 17:00
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
így van GEPIDA ! a diplomának sem!

a svédek és az angolok már megszívták, ne a norvégok...nincs orovos, nincs mérnök és lassan nincs jólét sem, ami elkényelmesítette őket!

és Magyarország ennyi háború után még csak nem is gazdag, az iskolarendszerünket meg az angol v amerikai rendszerhez akarjuk idomítani, amelyek már megmutatták milyen a csőd, a műveletlenség...
és az agyelszívás...mert már abból élnek legalább a '30-as évek óta (USA)...

Fordítva ülünk a biciklin sebaj, a cikuszban elég egy keréken!
Panem et circenses! Kenyér (300-ért) és cirkusz (parlament) a népnek !
datoja 2008. 06. 29. 16:59
Nincs a munka megfizetve!Tömören ennyi!
Törölt felhasználó 2008. 06. 29. 16:50
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
Nincs a munkának becsülete. Tömören ennyi.
Törölt felhasználó 2008. 06. 29. 16:48
Előzmény: #31  mocskos_spekulans
Nem olvastam végig a topikot.

Logikus paraszti ésszel gondolkodva:

Elmegy melózni minimálbérért napi 8 órát, vagy munka nélkül megkapja ugyanazt a havi 50-60 ezret, úgy hogy mellette elmehet feketézni, fémet gyűjteni, vagy egyszerűen kocsmázik.

Akkor ki mit választana? Ehhez nem kell diploma, hogy egy "egyszerű" ember is rájöjjön a válaszra: A kifizetési rendszer hibás, amit kihasznál. Nem kell ide többoldalas tanulmány.
Törölt felhasználó 2008. 06. 29. 16:43
Előzmény: #30  BudFox
Üdv Bud,
Látod ebben a szétbombázás témában teljesen egyetértünk. Én szívem szerint azokat is bannolnám, mint a szél. Annyi a gond vele, hogy nehezen meghúzható a határ, hogy honnan szétbombázás, és gondolom ezért nem is alkalmazzák. Viszont Neked most sikerült átlépni egy elég egyértelmű határt. 1 mondattal vagy 100-al kevéssé számít szerintem. (Sőt szvsz így kevésbé kimagyarázható szándék.)
Ennek ellenére láthatóan mégsem tiltottak ki. Sebaj, talan Jonasjozsefnek lesz igaza, és a párbeszéd meggyőz arról, hogy rosszul szemléled a világot.
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2008. 06. 29. 16:32
Felnőtt 1 generáció a rendszerváltás óta aki azt sem tudja mi a munka vagy becsület. Azt látta csak otthon, hogy a gyerek gyártásból meg lehet élni, tanulni meg smafu. Azt ne mondja nekem senki hogy minimum egy 8 osztályt elvégezni vagy szakmát kitanulni nem lehet mert mélyszegénység van. Lustaság belterjesség meg fasz vakarás van, 11-12 évesen szülnek, milyen gyerek lesz abból? Épelméjü biztosan nem, sőt ha meg a nagyapa vagy bátyj a kedves apuka akkor meg még érdekesebb genetikai 'kisérletnek' vagyunk szemtanui. Kicsit el kéne gondolkozni mi lesz 10-20 éven belül ha kettőnek van csak 7 gyereke akkor 15 év múlva az a hét is "lefial" és így tovább exponenciálisan növekszik azok száma akik csak kivesznek a közösből. Szép jövőkép mondhatom akinek lesz egy kis esze az menekülni fog ebből az országból, mert eltartani ezeket nem lehet (nem is szabad) szaporábbak annál. És ez még csak a békésebb verzió. Tessék lehet menni borsodi vagy szabolcsi kis falvakat megnézni szétnézni. Külön ajánlom Lyukóvölgyet gyakran járok arra 15 éve maga volt a paradicsom, most lassítani sem nagyon merek autóval. Vannak határai a vadliberalizmusnak.
BudFox
BudFox 2008. 06. 29. 16:13
Előzmény: #28  datoja
1702 - Én csak a véleményemet írtam le..és hirtelen kirohanás volt..meg bocsánatot is kértem utánade miért nem azokra nyomod a gombot akik egy -egy részvényt szándékosan lebeszélnek, valótlanságokat állítanak róla ?
Hány olyan ember van akiknek az a mindennapos hobbija hogy szétbombázzák egyes részvények topikjait. elriasztják a potenciális befektetőket, akik tájékozodni jönnek ide, és esetleg befektetni..
Ők vígan elvannak itt..
Én meg hétvégén a véleményemet fejtettem ki valamiről...ezeket is meg kell valamikor vitatni.

Ha valakit kitiltanak egy mondat miatt, másokat meg ezer mondat miatt sem..akkor kiben van a hiba

Üdv Bud
Törölt felhasználó 2008. 06. 29. 16:13
Előzmény: #14  BudFox
BudFox ! nekem az oroszok ok nélkül - öreg volt, beteg volt, minek éljen !szláva bohu, bohu nyet ! -megölték, két botra támaszkodva járt, 75 éves volt ,kihajtotta egy GPU-s vagy NKVD-s ki tudja akkor mi volt a neve egy hollandi ágyhoz (virágkertészetbe) és főbelőtte, közvetlen közelről...

Nagyanyám Németországban született, ide jött férjhez Hitler bevonulásakor (márc.19. ! sírt és nem értettem miért fél a némaetketől!)
én bezzeg nem féltem, két német tisztnek - németül elmeséltem 5 hitler-viccet...röhögtek és nem lőttek főbe !

Ez a kifordult fogyasztói társadalom, amikor ...van a családomban is ilyen ...akinek ópium a vásárlás, megnyugtatja és kielégíti, mint másokat a szex!,
amikor a vásárlás öncéllá válik és évek múlva kerül elő a szekrény aljából a felesleges holmi, amit vásárlási kényszer, a reklám és az árleszálliítás miatt vettek..
és mérgező ráadásul!

szerencsére ki lehet dobni, habár, hogy elbomlik-e?

és akkor gyárba, bányába tereltek parasztot, cigányt, deklasszált elemet (X-es számazás !)

most meg nem adnak munkát!

mert olcsóbb india gyerekekkel dolgoztatni vagy a kinai tömegekkel, a fele selejt, de kifigyeloda..

és az únió bezárja a cukorgyárakat mert Braziliával egyezményt írt alá - nyomásra, találd ki -!

és most éppen a forint a cukorfalat, vajon miért, és mikor ejtik, mint a kiöregedett balerinát?

ezen a piacon...segély vagy nem segély?

igaz, annyi is lehet a segély, h nem érdemes dolgozni, ha cigány kapja, szerényebb igényei miatt megl..
ha "fehéérember" akkor....elmegy fusizni! ja csak a szó ment ki a diovatból ....a milliárdok zöme a fekete gazdaságból van...vagy a még veszélyesebb szürkéből!!
számláznak világban, költségelnek, és téged a pultnál és az apehnál is becsapnak!
ha véletlenül a kedves olvasó adózik, akkor az "ügyes" emberek adóját is tőle szedik be!

ebből etnikai problémát csinálni két szélsőségnek az érdeke...sajnos az egyik önkormányzat-jellegű, a másik éppolyan fasiszta...mit akár a szomszédban, akár a közel-keleten...
mert furcsa világ ez!

datoja 2008. 06. 29. 15:12
Ez nagyon IGAZ!

Már nem ellenségünk Tito,a láncos kutya,se a kizsákmányoló kapitalisták,már Afganisztán és Irak is a barátaink /segítjük őket-ugye?/,a románokat,szlovákokat,osztrákokat mindig is szerettük,az oroszok is csak kíváncsiságból látogattak meg bennünket.
Valaki csak kell ellenségnek,ha már az arabok is csak seftelni járnak ide!
Törölt felhasználó 2008. 06. 29. 15:03
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
Szerintem nincs annyi beszélgetés, ami egy olyan embert jobb belátásra térít, aki nem képes észrevenni, hogy az általa -amúgy jogosan- igazságtalannak tartott nagyapja szervezett meghurcolása (mert kuláknak listázták szerencsétlent) és pl a romák, zsidók, hutuk, tuszik stb szervezett kiírtása (vagy esetében az arra történő burkolt felbújtás) gyakorlatilag egy tőről fakadó bűncselekmény.
Ez szerintem a "más szemében a szálkát.." effekt.
Törölt felhasználó 2008. 06. 29. 14:56
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
Kedves Defender,
Miért milyenek az olyanok, mint én? És rögtön azt is kifejthetnéd, hogy miben jobbak az olyanok mint te!
Törölt felhasználó 2008. 06. 29. 14:36
ebben az országban nem vagyok idegen, holott egész Európa...megtalálható a felmenőim születési bizonyítványán vagy keresztlevelén!

többen erről nem tehetnek, mert a határokat egy párszor átrajzolták...délvidék? kalinyingrádi terület, korridor vagy ki tudja most éppen mi a neve?!
Már én sem tudom követni, hogy dédanyám születési helye - Widminnen - hol és melyik országban, azt sem tudom mire kersztelték...

munkánk mindíg volt és ÉN MAGAM...még munkahelyről tudtam nyugdíjba menni!

ha nem muszáj - családom további sorsát nem részletezem..de igen változatos..
és nem biztos, hogy a diplomások jártak a legjobban!!!!!

Cigány, zsidó vagy magyar?
cigány, zsidó és magyar !

itt van a nagy különbség!

maradjunk az előbbieknél - a munkanélküliség okán!
emlékeztek a történelemből a géprombolókra !

na, azok már tudtak valamit!

mert a foldesúr jobbágy nélkül semmire nem ment, vagyis munkája mindenkinek volt, a jólétet persze nem osztogtták..de tudjátok mekkor latifundium volna ma egy teljes jobbágytelek???

használ-e valaki fakanalat?
na persze olyat, amit faragtak?
teknőt, amit vájtak?
vályogtéglát?

hallgat-e valaki szórkozóhelyen magyrnótát?

látott-e valaki szegkvácsot, mészégetőt dolgozni?
kondást? (tilos a makkoltatást, mert valami oltárinagydiplomásatyaisten azt találta ki, nem akkor újul fel az erdő, ha a disznó túrja bele a makkot? milyen érdes?)
kérdezem én, mikor volt több az erdő? most vagy 50-100-150 éve?

vitték a rőzsét és fűtöttek a sparherden...(takaréktűzhelynek hívta a német, fával, kukoricaszárral stb fűtötték!)

Most kimegy a "VÁLLALKOZÓ" teherautóval, letarolja másnak az erdejét, de a disznóktól féltjük?!

Pázsitot kérdezem ki főz meg levesnek? de répát,kelkáposztát, karalábét...hollandot?!
ahol nincs föld? csak kultúra üvegházban?

és akkor segély vagy nem segély a kérdés?

mindenkitől elvették a munkáját, itt mindenki rabszolga..és még az ótépé és a mol profitja is a Wall Streeten vagy a City-ben kerül visszaforgatásra...

akkor most találunk ellenséget? mert ellenségkép kell...legyenek a segélyezettek..
kifestett fakanalat a külföldi vásárfiának vesz a Budai Várban...azt is géppel állítják elő, a marha ( mert félrevezetik) megveszi mint népművészeti tárgyat...de hol a nép, mit csinál, miért hallgat!

Mielőtt még valaki gárdabelépőt vagy jobbik belépési nyilatkozatot küldene..

Az ELITNEK üzenem : az álprofit helyett, látjuk hogyan foszlik semmivé?! Az álprofit helyet munkát adjatok és fizessetek annyit, amiből meg lehet élni!

Vicc, hogy túldolgozom ...és az egyetlen meghatározó jövedelmem a nyugdíjam..

(nem kell protezsálni engem, VAN AKKORA POFÁM... !)
Törölt felhasználó 2008. 06. 29. 14:21
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Na, az ilyenek miatt tart itt ez az ország, mint te, kedves 1702...
Törölt felhasználó 2008. 06. 29. 13:42
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
1702.
Nem kellett volna nyomni,beszélgetni kell.......
Szrintem.
Törölt felhasználó 2008. 06. 29. 13:39
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Sziasztok.
Már egyéb topikban itt a fórumon megkérdeztem,hogy ki az közülünk,közületek,aki nam veszi fel a családi pótlékot,mert úgy érzi nem jár neki?
Én megkapom minden hónapban,2 gyermek után 26xxx ft-ot.
Nem azért,mert szükségem van rá,hanem ,mert jár.
A rászoruló romáknak is jár,csak ők valóban rászorulnak.........
Így is meglehet közelíteni..............
Törölt felhasználó 2008. 06. 29. 13:02
Előzmény: #14  BudFox
Szevasz BudFox,

Ne érjen meglepetésként épp most nyomtam egy jelzést a moderátornak a 3. mondatodért. Remélem kitiltanak.
Nem ártana a jövőben, ha elgondolkodnál, amikor _bármilyen_ embercsoportra etnikai-, vallási hovatartozás, bőrszín, szemszín, stb alapján kiírtására teszel javaslatot.
További jó fórumozást! (Valahol máshol..)

Topik gazda

watson
watson
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek