Úgy sikerült Kovács Zoltán újpesti búcsúmérkőzése – melyet a szurkolók szerveztek –, ahogy azt mindenki remélte. Szép időben, jó hangulatú mérkőzésen köszöntek el kedvencüktől a lila-fehér hívek, melyen egykori csapattársaival futballozott a következő szezont már Győrben kezdő csatár. A IV. kerület Kokója egy félidőt az egyik, egyet a másik csapatban játszott, és szokásához híven ezúttal is feliratkozott a góllövők közé.
" Megoldás a fiatalok külföldi tőkegyűjtésének támogatása. "
Buxikam, bar korabban volt olyan ervelesed, hogy a romanok menjenek csak spanyolba dolgozni, orulok, hogy most megis van egy nagyon jo elkepzelesed.....bar egy kicsit keso.....ugyanis a romanok mar alaposan elleptek az EU-s munkapiacait, de oly annyira, hogy amiota beengedtek ezeket a saskakat az EU-ba vizum nelkul, es, bar nem tudom, hogy ettol az idoponttol-e vagy egy kesobbi idoponttol vallalhattak-e szabadon munkat,teny az, hogy 2003 vege?, 2004 eleje ota a videkiek de nagyon sok nagyvarosi is az EU munkaero piacain szedte ossze mindazt, ami itt nagyon nagy reszben hozzajarult a gazdasagi novekedeshez, es ezzel egyutt a ROL nemileges stabilizaciojahoz is ! Bar ez a folyamat meg tovabbra is tart, de mar nem annyira szembetuno folyamat mint korabban, mert a romcsis berek az elmult evekben szepen kusztak folfele , helyi viszonylatban szamitva. Rengeteg , idezojelesen mondva "kulfoldi toke " aramlott igy be az orszagba ,olyan hatast okozva, hogy ez nem adossagnevlo potencialt okozott, hanem jo leti es gazdasagi folemelkedest !
Ez azért nem jó ötlet egyenlőre doki, mert minden probléma az alacsony munkabérek miatt van. Szörnyű belegondolni abba, hogy mi lenne a mostani 100-120 ezer forintos átlag fizukkal, ha a hazai koceráj bt-k mazsolázhatnának a piacra zúduló több millió éhes kéz közül egy állásinterjun. Megoldás a fiatalok külföldi tőkegyűjtésének támogatása.
Buxi,
Konkrétum ?
Ahogy 110-nél mondtam hogy nem a shortolásban van az olajban a pénz és meg kell fordulni a lovon, úgy nem a magas adóban van a pénz hanem az alacsony adóban. Forduljunk meg a lovon és legyünk adóparadicsom, dőlne be a pénz....persze igy kormmányon keveset lehetne lopni, de az ország rendkivül gazdag lehetne....
A másik, mondtam azt is mit kéne csinálni a cigánysággal (intenzív környezetből kiragadással párosuló taníttatással a szoc segélyek ehhez meg a munkához kötésével)
Lophasz nem történik ehelyett lassan polgárháború tör ki a cigányok meg a magyarok között, szépen haladunk a második Trianon felé....
Egyet értünk...a tözsdén még nagyon kezdő vagyok...de amit írtál én is ezt érzem........ha lenne egy visszahúzás 21000 fölé 22000-ig még ok...de itt már?????
Közgazdászként viszont egyét kell értsek Veled.....szakmaiatlan , csak a bürokráciára épülő tudás nélküli ba....mok vezetnek minket.
Ezek egyszerüen idióták egy jó gazdaságpolitikához, és az az ilyen olyan intézetekben lapuló kormányt kiszolgáló gazdaságpolitikusok zöme is, az elemzőkről meg ne uis beszéljünk akik 265 stb Ft-t vártak napokkal azelőtt is h triviális volt h minimum 240-ig be fog erősödni.
Alapvetően meg kéne határozni, mik lesznek a jövő gazdasági kitörési pontjai azután ezekből, szerintünk miben vagyunk/lehetünk mi jobbak mint a világ más része, azután hogyan érhetjük ezt el és hogyan lehetünk versenyképesek és ez alapján átalakítani az adórendszert támogatásokat az infrastruktúrát a képzést stb....ami most folyik az egyébként egy tök rossz irányba tartó de azon belül is különösen fantáziátlan ph@szverés a kormányzat részéről...
Sztem daytradre nyithatsz shortot, de valszeg a beleülős már elkésett azt május közepén kellett megnyitni...
Spade rajongók kávéháza.