Szerencsére nekem jó a melóm, sokszor nem is értek a kollégák miért akarok én szinte mindig csak éjszaka meg hétvégén dolgozni:DD Hát hogy szabadok legyenek a hétköznapjaim a tőzsde miatt. Írj egy mailt a gyferenc@vipmail.hu -ra
Én mindenképpen dolgozom mellette, mert akkor nem vagyok csak a tőzsde teljesítményből befolyó pénzre szorulva. Pl ebben az évben akkor nem sokat ehettem volna, eddig örülök nem vagyok bukóba, pedig sokat estünk.
Ez pedig a dow-al öszehasonlítva, hihetetlen mennyire leszakadtunk, míg a dow emelkedett +8% ot az elmúlt 5hónapban addig mi estünk -10% ot. 18% os a különbség a két index között. S igen, Januártól a legszembetűnőbb a különbség.
3 éve tőzsdézek 23 vagyok :D
most kezdtem el aktívan daytradezni,mivel ebben látom a jövőt.Bármilyen végzettségem lehet nem tudok annyit keresni mint itt a tőzsdén... ezt már 18-ba tudtam...
Az egyedi részvények meg aztán megint külön kategória. No limit miatt, óriási elmozdulás is lehet, az indexnél azért nem ennyire. Sok sikert neked! Akkor nem rég óta tőzsdézel ezek szerint, s tényleg fiatal lehetsz.
Igen igen.Még nem merek tőkeáttételel naponbelüli pozit nyitni.Most ezt tanulgatom demóba.Facebookot vettem sokat nyertem majd sajna jött az a hír én eladtam,mert azt gondoltam tuti zuhi lesz ebből.de most meg megy fel a nyereség 90 százaléka kútba esett....
Az indexfelülvizsgálat menetével
kapcsolatos változások
Budapesti Értéktőzsde Zrt., a CEE Stock Exchange Group tagja
1364 Budapest, Pf. 24
T +36 1 429 6700, F +36 1 429 6800
info@bse.hu, www.bet.hu
Budapest, 2014. március 11.
A Budapesti Értéktőzsde Zártkörűen Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: Tőzsde) ismételten
felhívja a tisztelt befektetők figyelmét, hogy a 2014. márciusi index-felülvizsgálattól kezdve a BUX, BUMIX
és CETOP20 felülvizsgálatok lépéseinek menete megváltozik. Az új szabályok nem érintik sem a
felülvizsgált időszakot, sem a kritériumokat.
A leglényegesebb változás szerint az új összetételű kosarak életbe lépésének időpontja szeptember
illetve március harmadik péntekét követő első tőzsdenap lesz az eddigi áprilisi illetve októberi első
tőzsdenap helyett. (A most esedékes kosárváltás keretében ennek megfelelően 2014. március 24-én
lépnek életbe az új indexkosarak.)
A felülvizsgálat egyes lépései úgy módosulnak, hogy az indexekbe kerülő részvénysorozatok körének,
illetve az új kosárban szereplő egyes részvények képletben szereplő paramétereinek (immár a tőzsdére
bevezetett mennyiség (Q), közkézhányad (FF) és súlyozási tényező (WF) adatainak), a meghatározása
ezentúl nem két lépésben, hanem egyidejűleg történik, legalább egy héttel a kosárváltás előtt. (A most
esedékes kosárváltáshoz kapcsolódó új részvényparaméterek 2014. március 14-én napzárást követően
kerülnek publikálásra.)
Az AF (korábbi K tényező) meghatározása továbbra is az új összetételű kosarak életbe lépése előtti
tőzsdenapon, napzárás után történik.
A felülvizsgálat vonatkozó, részletes szabályait a kézikönyv(ek) 3. fejezete és 4.1 pontja tartalmazza.
Én is még a magyart kötöm leginkább ez a forex meg usa-ban nem sok szerencsém volt még. De a lényeg a helyes pozíció méretezés, mert ezek annyira kis letéttel dolgoznak ,hogy hiába lehet kötni 1 lottal is 100ezer ft-os tőkére, így akkora a kockázat, hogy egyből elfüsölthet a pénz. Nem szabad túl nagy tőkeáttételes pozit felvenni, hiába engedik, nem szabad kihasználni, na most ez a béten nem lehetséges mert eleve tdt csak napon belül van az is csak 5x-ös. Nem 100 meg 500x -os tőkeáttétek mint az mt4-ben.
hú akkor maradnék inkább a buxinál meg a részvényeknél egyenlőre.Van még időm megtanulni ezt a Daxot... :) köszi a választ.De jó hogy igazi profival beszélgethetek. :)
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap?