azért elég sokan írták, hogy lesz még egy visszaesés a felmenetel előtt.
Ilyen ugrálós időszakban azért necces sokat várni. Vagy akkor kivárod + nagy stop és akkor nem gond(nálam nagyon kicsi stop, ha van sokszor nincs és van long is short is). itt is van aki így csinálja nekem, mondjuk ez nem jön be.
Az én rokonszenvem is elfogyott, eddig ha jó adat jött, fel volt az irâny, most belevettem a leszúrásba 1.3055-nél, mivel csütörtökön is leszúrt 1.3 alá, mielőtt emelkedett 1.31 fölé, erre persze a nyitásról esett még száz pipet, 380 euró bánja, és persze hogy a stop alatt 2 pipre volt az alja. Grrrrrrr
Háztömbnyi nagyságú aszteroida száguldott el szombat este a Föld közelében, de a csillagászok csak néhány napja fedezték fel a hatalmas sebességgel közeledő kisbolygót.
A csupán hat napja felfedezet, 2013 ET kódjellel ellátott, 140 méter hosszú égitest 950 ezer kilométerre száguldott el a Földtől óránkénti 42 ezer kilométeres sebességgel, greenwichi idő szerint este fél kilenckor.
Patrick Paolucci NASA-csillagász szerint az aszteroida mintegy 2-2,5-szer nagyobb távolságra haladt el a Földtől, mint amilyen messze van a Hold, de űrbeli léptékben ez mégis meglehetősen közelinek számít. "Az a legfélelmetesebb, hogy nem is tudtunk róla" - mondta Paolucci.
Az aszteroida nyolcszor nagyobb volt annál a meteornál, amelynek darabjai február 15-én a Földbe csapódtak Cseljabinszk közelében. Ha az 2013 ET becsapódik, eltörölhetett volna a Föld felszínéről egy nagyvárost.
Ugyanaznap, szombaton száguldott el a Föld közelében egy kisebb, DA14-es kódjelű aszteroida is. A kisbolygó 27 680 kilométerre közelítette meg a Földet, közelebb volt hozzá, mint a bolygónk körül keringő távközlési és meteorológiai műholdak.
Az index szokásos tavaszi felülvizsgálatának eredményeképpen bekerül a BUX-ba az ANY Biztonsági Nyomda, a Danubius és a Rába, míg a jelenlegi részvények közül kikerül az Est Media. Így az index áprilistól 13 részvénysorozatot tartalmaz majd a jelenlegi 11 helyett - közölte a tőzsde a honlapján.
A kis és közepes részvények indexében, a BUMIX-ban áprilistól új papírként szerepel majd a Danubius, és kikerül a KEG, így 12 lesz az indexben szereplő részvények száma.
Április 2-től a BUX a következő részvényeket tartalmazza: ANY Biztonsági Nyomda, Appeninn, CIG Pannónia, Danubius, Egis, FHB, Magyar Telekom, Mol, OTP, PannErgy, Rába, Richter, Synergon.
A BUMIX összetétele április 2-től: ANY Biztonsági Nyomda, Appeninn, CIG Pannónia, Danubius, Egis, Est Media, FHB, PannErgy, Phylaxia, Rába, Synergon, Zwack.
A tőzsde 2013. február 1-jei hatállyal módosította a BUX és a BUMIX indexek kézikönyvét. Ennek megfelelően az évente kétszeri - márciusi és szeptemberi - felülvizsgálatkor a BUX indexbe kerüléshez a korábbi hét helyett ezentúl csak öt feltételt vizsgál. Az öt kritériumból háromnak kell megfelelnie a részvénynek ahhoz, hogy az indexbe bekerüljön.
Módosult az árfolyamértéken vett forgalom kritériuma: az adott félévben minimum 5 milliárd forint forgalmat kell teljesítenie a papírnak, vagy a legforgalmasabb 15 papír között kell lennie. A kötésszámban mért forgalom feltétele úgy változott, hogy a vizsgált félévben minimum 5 ezer kötésnyi forgalmat szükséges elérni, vagy a legforgalmasabb 20 papír között kell lenni.
A feltételek között szerepel, hogy az utolsó félévben a forgalmas napok száma - vagyis amikor kötés született a papírra - elérje a maximális tőzsdenapok 95 százalékát. A saját vagyonnak a tőzsdére bevezetett részvények teljes saját vagyonának legalább 0,5 százalékát kell kitennie. A közkézhányaddal korrigált kapitalizációnak meg kell haladni az 5 milliárd forintot, vagy a bevezetett részvények egészének a fél százalékát. A forgási sebességre és az önkötésre vonatkozó kritériumokat eltörölte a tőzsde.
A BUMIX-ba kerüléshez mindössze két feltételt kell teljesíteni, ezek februártól szintén módosultak. A kis és közepes kapitalizációjú részvények indexébe akkor kerülhet be a papír, ha a vizsgált félévben minimum 1,25 milliárd forint forgalma volt, vagy a legforgalmasabb 15 papír között volt. Emellett az adott félévben minimum 1250 kötésnyi forgalmat szükséges teljesíteni, vagy a kötésszámban mért forgalom alapján a legforgalmasabb 20 papír között lenni.
Kíváncsi vagyok a DAXra.
Egyre többen várnak egy esést.
Közben csak megy és megy fel.
Tavaly év elején volt ez hangulat.
Beszélgettem tözsdés haverokkal, hogy most megy 8000 fölé /8400-8800 közé várják/ és sokáig nem is néz ide le.
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy hónapokig vissza sem nézzen erre szintre.
Én vettem DAx shortot hosszú távra 7985ön.
Ha 2 akkor két hónap múlva ha négy akkor akkor adom el.
Sajnos át kell állni másfajta játékra, kevesebb időm lesz most sokáig.
Veszek DAx longot is a short mellé.
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap?