Topikgazda: desszert 2007. 08. 10. 13:19

1 milliárdot részvényekbe fektetett a Genesis...  

Ugrás a cikkhez
Közzétette fél éves jelentését a Genesis Energy Nyrt, azonban a számok értékelésével nem érdemes vesződni, hiszen egyrészt azok a bázisidőszakkal teljes mértékben összehasonlíthatatla nok, másrészt a cég életciklusából kifolyólag a működésről a kimutatások még nem sokat mondanak.

Akad azonban tényező, mely a részvényeseket aggaszthatja: a cég egymilliárd forintos részvénypozíciót vállalt, illetve a spanyol és a magyar beruházás fajlagos költsége is még tovább emelkedett.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=86509
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 23:20
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
Szia Nyuszi.

Teljes mertekben igazat adok neked es en sem ertem ,hogy miert szukseges most egybol gyarakat epiteni?!!

De majd mindenki megtud idovel mindent!!!

Felesleges aggodni , szerintem a ceg mostani allasat figyelembe veve, nem is volt olyan rossz ez a Gy.j.

Szerdan jo hir fog napvilagot latni, keszuljetek fel!!

Udv
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 23:15
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
én csak azt nem értem, hogyha egy cégnek egy új induló tevékenységnek így kell összekunyorognia a kezdőtőkét, akkor azt miért üzemcsarnok építésre költi, mikor ezer meg egyet lehet bérelni. úgy még "mobilabb" is lenne. Elég lenne csak a gyártósor megvételére költenie. Ha már beindult, és van haszon, akkor lehetne gondolkozni a bérlemény megvásárlásáról.

amúgy izomman nem csőlátó, csupán poziból beszél :))
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 21:52
Előzmény: #17  stoky
izomman tényleg lelkesen írogatott, de legalább mind ritkábban teszi. Ebből is látszik, hogy nem befolyásolni akar :)
stoky 2007. 08. 11. 21:05
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
csőlátókkal nem lehet érvelni
azért csőlátók
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 21:01
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
ennyi? csölátás és le van rendezve? :)
semmi érv ellenérv? ok... Na mentem elég is volt ennyi a forumbol..
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 20:54
Előzmény: #14  stoky
:DDDD
stoky 2007. 08. 11. 20:53
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
csőlátás?
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 20:42
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Ja és én semmi kivetni valot nem találok hogy anno ök részvénnyel probáltak kereskedni.. mert a napelemes tervek csak
2006 ban kerültek teritékre.. az elött meg hogy hogy probáltak ügyeskedni az már tészta.... nem jött be egészen jol egyenlöre de mint tudjuk a részvényeket hosszutávra érdemes vásárolni.. rövid távon lehet hogy buksz is... De már azota a napelem tervek a megvalositási célok..
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 20:42
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
bocs.. 2010 be lesz pluszos a mérlegük...
elnéztem... :)) addig meg gazdi meg a többiek verhetik a nyálukat :))link
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 20:41
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Egy másik dolgot is még megsugok...
2009 ben lesz elösször pluszos a mérlegük.. addig minuszos mert a beruházások mind mind pénzbe kerülnek...
ez a 66 m ft buko amit anno részvények befektetésével elszenvedtek semmi ahoz képest ami jönni fog... de aki fosik az szorja ki majd én felszivom és röhögök a markomba szerdán! :))
ja és a jegyzés már lezárult tehát már csak a genesis foud jegyez ezek után 1,2 millio darab ot minimum... és hog yaz mennyi zsozso??
1,2 millio db * 2800 = 3,3 milliárd ft ... de szerintem nagyon valoszinü hogy tuljegyzés lett .. az pedig 10 milliárd ft...
jol elvagytok itt a kis 66 mft al csak az az izé hogy itt milliárdos beruházások fognak megindulni... és milliárdos állami támogatások vannak elnyerve...
és ahogy egyre közelebb kerül a megvalosulás a gyárak felépitése annál kissebb lesz a diszkont... és annál több a részvény ár... egy picit ezen is elgondolkozhattok a nagy riadalomba.. :))
bár hajrá gazdi meg a többiek! még ugyis gyüjtögetek a napokba.. ideális lesz 2300-2500 között gyüjtögetnem még mert mert hatalmasat kaszálok majd rajtatok.. majd várjátok ki! :)) na sziasztok! :P
portfolios srácok is már táraznak befele gondolom :)) ügyes huzás igy lehet igazán kaszálni! más kárán! gratula! ;-)
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 20:40
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Fogtok ti még szerdán nagyokat pislogni! :))
Attol még hogy egy cég a nepelemes tervek elött milyen részvényekbe fektetett és rosszul járt per pillanat az még nem jelent semmit..
A gyorsjelentésbe le van irva feketén fehéren hogy a magyar államtol 37,5 millio euro támogatást kapott a magyar project... ( elözöleg ebbe nem voltam biztos) és igy a beruházás egy jelentös része tehát már adott.... a jegyzés is sikeres lesz a gyorsjelentés ezt is tartalmazza.... szoval nagyokat fogtok itt pislogni.. :)) persze nem mondom a portfolionak meg egy két emberkének ez a pénteki dolog most jol jött mert igy marha nagyot szakithat az ráfolyamon.. olcson tud most venni.. mindenki azon ügyködik hogy szorja .. aztán valakik mégis csak megveszik...
Sikeres jegyzés után szerdán... délután 4 után jön ki a hir.. csütörtökön pénteken eszement rallyik lesznek minimum szerintem 3500 ft ig elmegy az ár de lehet tovább is..
itt nem fél milliárd ft rol van szo.. gyerekek....
az állami támogatások összege is öritöen meghaladja ezt a piti összeget.. és a tökeemelés is ugye vagy 10 milliárd ft lesz ...
Szoval gratula a portfolionak .. már megszokhattuk hogy pánikot akartak kelteni ..
és a globális para is segitett
mindenkinek jo hétvégét! csötök!
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 20:39
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Spekulálni a részvényesek pénzével ,pláne meg rosszul ,az sajnos bizalomvesztéssel jár!
Most lapítanak a fűben ,várják ,hogy elüljön a baj!
Az meg, hogy tudtunk róla ,az meg nem old meg semmit sem!
A számok önmagukért beszélnek!
Szóval lehet itt még egy kicsit, tesze-toszáskodni.................
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 20:35
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Régen azt adták el aki felvásárolt, illetve azt vették amit felvásároltak. Sok villa épült igy Malibun a visszavonult spekulánsok részére.
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 20:20
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
:)
Annak, hogy semmin nem lepődök meg van egy jó olvasata is: mindenre fel vagyok készülve:)
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 20:07
Előzmény: #5  Törölt felhasználó

:-)

Penznyelo! Tudod mit szeretek benned ?
Azt, hogy te semmin sem lepodnel meg ! :-)

Mit csinaljunk? Ez egy ilyen szemet papir !
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 20:04
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
link
Nem darabolták.

Egyébként mindenképpen gázos a dolog: egy cég, ami elvileg gigantikus és hiperjövedelmező, az úgynevezett jövő üzletágába akar befektetni, úgy hogy a töredéke sincs meg a pénznek, ami kellene és folyamatosan befektetőket keres, az betol 1 yardot egy ultraspeki eszközbe... Hát. Szerintem nagyond durva. Na, de a BÉT-en ha már egy MOL is felvásárolhatja saját magát a 10%-os szabály látványos kikerülésével, akkor már semmin nem lepődök meg...
Törölt felhasználó 2007. 08. 11. 10:28
Előzmény: #3  desszert
lufifújás közepén lehet, hogy 800 volt, azóta még valszeg darabolták is
desszert 2007. 08. 11. 01:29
Előzmény: #1  portfolio
Kicsit utána néztem a dolgoknak!!!
Cogenco International:
http: //ca.us.biz.yahoo.co m/e/070711/73072910k sb.html
Nem valami jól néz ez ki!
Helix Biopharma Corp:
2000 juniusában 800$ volt egy részvény ára,
ma