Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 04. 22. 16:51
#5800
jöttei huhogok háboru lesz korea hahaha meg atom ,nem akkor lesz hanem amikor itt az ideje,most még nincs
pampa 2018. 04. 22. 10:22
Előzmény: #5798  pampa
#5799
Nyilvánvaló, hogy az orosz volt és semmi USA reakció?
Szankció érte?  
pampa 2018. 04. 22. 08:35
Előzmény: #5796  pampa
#5798
Reggel átfutottam a híreket és nem találtam, hogy az USA milyen újabb szankcióval sújtja Moszkvát a palesztin mérnök meggyilkolásáért!
.
Ez a tudós nem számít az USA-nak?
Olvassatok 2018. 04. 21. 14:39
#5797
Az öt állásfoglalás többek között arra vonatkozik, hogy az államok ítéljék el az izraeli települések folyamatos bővítését, felszólítanak a Golán-fennsík elfoglalt területeinek elismerésének megerősítésére, valamint arra, hogy ismerjék el a palesztinok önrendelkezési jogát, biztosítsák „az igazságosságot a megszállt területeken és Kelet-Jeruzsálemben a nemzetközi jog megsértése ellen”. Az ötödik állásfoglalás az emberi jogok megőrzését követeli Ciszjordániában és Gázában. A pénteken, Genfben elfogadott határozatot négy nemzet képviselői ellenezték: Egyesült Államok, Ausztrália, Magyarország és Togo. Tartózkodott a szavazáson Nagy-Britannia, Horvátország, Szlovákia, Ukrajna, Grúzia, Kongó, Panama és Ruanda.
pampa 2018. 04. 21. 14:03
Előzmény: #5795  pampa
#5796
"Meggyilkoltak Malájziában egy palesztin férfit A malajziai fővárosban elhunyt áldozat a Kuala Lumpur-i palesztin nagykövet szerint egy tíz éve ott élő imám, a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin radikális szervezet állítása szerint azonban egy tudós tagjuk, „fiatal palesztin szakembereket oktató” energetikai mérnök: a malajziai rendőrség közlése szerint a palesztin férfi hajnali imára tartott egy mecsetbe, Kuala Lumpurban, amikor egy mellette elhaladó motorkerékpárról tíz lövéssel agyonlőtték – köztéri kamerák felvételei alapján a két tettes mintegy 20 percen át várt arra, hogy kiszemelt áldozatuk megjelenjen az utcán, ahol lakhelyétől nem sokat kellett gyalogolnia a mecsetig.
A Kuala Lumpur-i palesztin nagykövet, a New Straits Times című lapnak nyilatkozva azt mondta: a 35 éves, nős, három gyermekes Fádi el-Bats a mecset második imámjaként működött. Később a Hamász közölte, hogy Fádi el-Bats a szervezet egyik hű tagja volt, fiatal tudósokat oktató, nemzetközi hírű energetikai mérnök.Az AFP az ügyben megkereste az izraeli kormányt, de szóvivője nem volt hajlandó nyilatkozni."
.
Nyilvánvaló,hogy őt is az orosz titkosszolgálat  végezte ki........
pampa 2018. 04. 19. 18:07
Előzmény: #5794  pampa
#5795
"Németországból származó klórt tartalmazó tartályokat és az angliai Salisburyben gyártott füstbombákat találtak szíriai kormányerők Kelet-Gútának a Damaszkusz ellen harcoló fegyveresek ellenőrzése alól felszabadított részén – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtöki, moszkvai sajtótájékoztatóján.
Zaharova emlékeztetett rá, hogy mind az orosz, mind a szíriai vezetés több alkalommal is figyelmeztetett a kormányellenes militánsok által előkészített, vegyi fegyverrel végrehajtandó provokációkra. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a szíriai kormányerők által visszafoglalt kelet-gútai területeken korábban is fedeztek fel vegyi laboratóriumokat és vegyi fegyvereket.
Mihail Bogdanov orosz külügyminiszter-helyettes közölte: kormányellenes fegyveresek továbbra is akadályozzák, hogy a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) ellenőrei eljussanak a Kelet-Gútához tartozó Dúmába, ahol április 7-én állítólag vegyi támadás történt.
A feltételezett incidens miatt az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország egy héttel később katonai csapást mért Szíriára. Zaharova azt mondta, a három szövetséges ország csapásai azt a célt szolgálták, hogy „a radikálisok és a szélsőségesek” rendezhessék soraikat."
pampa 2018. 04. 18. 17:49
Előzmény: #5793  pampa
#5794
"Ausztrália kormánya az ország belpolitikáját külföldről befolyásolni akaró szervezetek, cégek és magánszemélyek működési lehetőségeit korlátozó törvények szigorítását tervezi. Ennek részeként a Facebook, a Twitter és minden más közösségi hálózatot működtető cég is kénytelen lehet hamarosan külföldi ügynökként regisztráltatni magát Ausztráliában.
Ausztrália a magyar civiltörvénynél sokkal szigorúbban tervezi szabályozni és korlátozni a külföldről érkező politikai befolyásszerzést. A jobboldali ausztrál kormány egy olyan külföldi befolyásról szóló átláthatósági törvénytervezetet nyújtott be már tavaly év végén a parlamentnek, amely a külföldi beavatkozást korlátozó törvénycsomag része lesz, ami a választási támogatások újraszabályozása mellett a nemzetbiztonsági törvényeket is módosítja (a kémkedésről és külföldi befolyásról szóló külön törvénytervezettel). A törvény alapvetően tiltja, illetve korlátozza a külföldről érkező adományok elfogadását Ausztráliában, ha azok politikai célokat szolgálnak.
A kémkedésről és külföldi befolyásról szóló törvényjavaslat büntetőjogi szankciókat vezetne be azokkal szemben, akik kényes információkhoz jutnak hozzá. Ugyanakkor a tervezet büntetné a már nyilvános információk megosztását is – például ha valaki Twitteren megoszt egy már kiszivárgott dokumentumot. Büntetést vonna maga után még az is, ha valaki úgy tett közzé titkos adatokat, hogy nem tudott azok titkosságáról.
Az új törvényi szabályozás elrendeli a kötelező regisztrációját egy nyilvános adatbázisban minden olyan magánszemélnek, cégnek vagy szervezetnek, amely külföldi megbízók nevében bármilyen politikai kampányban vagy lobbizásban részt vesz Ausztráliában. "
pampa 2018. 04. 18. 12:50
Előzmény: #5792  pampa
#5793
"Harc az ivóvízért: már az amerikai katonaság figyeli a zavargásokat"
.
.
"Miközben a dél-afrikai Fokváros a modern világ első világvárosaként november 11-én kifogyhat az ivóvízből, egy új műholdas felmérésen alapuló tanulmány szerint négy ország – India, Marokkó, Irak és Spanyolország – hamarosan ugyanezzel a sorssal szembesülhet. Az amerikai World Resources Institute a világ félmillió víztározójának szintjét vizsgálva jutott erre a következtetésre. Márpedig ennek súlyos globális politikai kihatásai lesznek.
Ázsia kiszárad
HirdetésElég, ha arra gondolunk, hogy az elmúlt években a rendkívüli szárazság Nigériában hozzájárult a Boko Haram terrorcsoport felemelkedéséhez, Szíriában pedig a rossz termés és az élelmiszerárak növekedése békétlenséget váltott ki, ami aztán hét éve polgárháborúhoz vezetett. A bevándorlók Európába áramlását is nagyban befolyásolják az egyre romló éghajlati viszonyok a Közel-Keleten és a szubszaharai régióban.
A Massachusetts Institute of Technology (MIT) tanulmánya szerint Ázsia minden más kontinensnél kevesebb egy főre jutó ivóvízzel rendelkezik. Holott a térségben már amúgy is feszült India és Kína kapcsolata és a vízért folytatott versenyfutás csak tovább mérgezi a politikai légkört Ázsia államai között. Az indiai meteorológiai szolgálat adatai szerint Indiában idén januárban és februárban 63 százalékkal kevesebb csapadék esett, mint tavaly ugyanebben az időszakban, míg a március elejétől április 11-ig terjedő időszakban 31 százalékos a csökkenés mértéke.
Kína legnagyobb, nemzetközileg is megosztott vízkészlete a Tibeti Fennsíkon helyezkedik el, amelyet Peking az 1950-es években annektált. India agresszornak tartja Kínát, amely már eddig is a világ legtöbb gátját építette meg és a 2016-ban elfogadott 13. kínai ötéves terv a Fennsíkon több új gát építését célozza meg. Kínában él a világ lakosságának 20 százaléka, de a Föld édesvizeinek csupán 7 százalékával rendelkezik. Peking felszíni vizeinek 40 százaléka eközben már olyannyira elszennyeződött, hogy még mezőgazdasági vagy ipari használatra sem alkalmas.
Dráma Iránban
Káncz CsabaKáncz CsabaA helyzet már Iránban is drámai. Az országban, amely a globális édesvíz-készletek csupán 0,3 százalékával rendelkezik, miközben lakossága a világ népességének 1 százalékát adja. Irán népességének és gazdasági termelésének 90 százaléka olyan kis területekre koncentrálódik, amely már kiemelt szintű vízszűkével szembesül. A víz-túlfogyasztás fő felelőse a mezőgazdaság, amely 92 százalékát használja föl a víznek és a gondozatlan öntözőrendszer miatt csupán 30 százalékos hatékonysággal használja föl a szektor az ivóvizet.
Iszfahán városában és Kuzesztán tartomány több kisvárosában az elmúlt hónapokban rendszeresen fellángoltak a tüntetések az ivóvíz hiánya miatt. A kormányzat kárpótlást ígért a gazdálkodóknak, de az elégedetlenség folytatódik. Az iráni meteorológiai szolgálat bejelentése szerint jelenleg az ország területének 97 százalékát sújtja a szárazság.
Nem véletlen, hogy az ilyen szintű sérülékenységre felfigyeltek már az amerikai katonai tervezők is. A jelentés szerint „az 1979-es iráni forradalom óta az ország egy főre jutó fenntartható vízkínálata több, mint a felével esett. Az ország nagy területein az ivóvíz iránti igény a kínálatot az év harmadában meghaladja. A 14 éve tartó szárazság hozzájárult ehhez a helyzethez, ahogyan a pocsék erőforrás-gazdálkodás is. Ennek eredményeképpen az ország több részében a vízzel összefüggő szükséghelyzet miatt zavargások tapasztalhatók”.
pampa 2018. 04. 16. 15:11
Előzmény: #5791  Vazsmegyei
#5792
Idáig még egy problémát sem oldott meg a világban!
Ellenben generált még többet! 
Ennek ellenére továbbra is a szankcióban látja a nyugat az egyedüli megoldást.
Vazsmegyei 2018. 04. 16. 13:12
Előzmény: #5790  pampa
#5791
+++++
pampa 2018. 04. 16. 13:09
Előzmény: #5788  Vazsmegyei
#5790
Szankció....mint csodafegyver!
pampa 2018. 04. 16. 12:22
Előzmény: #5788  Vazsmegyei
#5789
Ladent is az USA képezte ki "szabadságharcosnak" de miután szembefordult a gazdájával....lett belőle gyűlölt TERRORISTA!
Vazsmegyei 2018. 04. 16. 11:38
Előzmény: #5785  pampa
#5788
Az oroszok már mindenben az USA előtt járnak!  Muszáj őket a világon mindenütt ellencsapásokkal észhez téríteni! A mai napig nem bizonyított, hogy volt egyáltalán olyan vegyi gáz alkalmazása, ami csak a polgári (civil) lakosságnak okozott légzési nehézségeket! 
Amit látni lehetett a gáz támadás utáni megrendezett videón, az a gyerekek "kínzása" volt mintha gáztámadás érte volna őket! A HARCOSOK meg oxigén maszk  nélkül is makkegészségesnek tűntek! 
-
Ráadásul az USA elnöke "állatnak" nevezett egy országvezetőt és az egész amerikaiangolfrancia médihatalomnak elkerülte a figyelmét! Bezzeg! Az usa simán támogat mindenféle terroristát, ha az nem amerikaiakat... 
pampa 2018. 04. 16. 11:23
Előzmény: #5786  pampa
#5787
Valójában ez a légicsapás Putyinnak segített.Megnézhette "élesben" hogy az elavult technikája alig kiképzett használók által milyen hatékonysággal szerepel.Akaratlanul is neki segítettek ezzel!  :(
pampa 2018. 04. 16. 08:47
Előzmény: #5785  pampa
#5786
Látom nincsen cáfolat.....  :)
pampa 2018. 04. 16. 08:08
Előzmény: #5784  pampa
#5785
Ez sem rossz!    :)
.
"A propaganda oldalak például olyan álhíreket terjesztenek, mint hogy az amerikai bombázások miatt újrakezdődhet a nemzetközi menekültválság, vagy, hogy a vegyi fegyvereket nem is Asszad, hanem az Egyesült Államok szövetségesei vetették be."
.
Amennyiben az USA hírszerzés állít valamit az igaz....ha az orosz az álhír!    :)
.
Nem oly rég volt,hogy ne emlékeznénk.....
.
Ez a nagyon hiteles USA hírszerzés azt állította, hogy Iraknak atom bombája van!
Mivel már másnap megtámadhatja vele Európát így hogy ezt megakadályozza porrá bombázta, rombolta az országot!
Millió embert tett hajléktalanná és indította el ezzel Európa felé, hogy mentse az életét!
.
kb. ennyire hiteles az a bizonyos hírszerzés!
.
Nyugodtan lehet cáfolni, ez nem igaz ez megint csak egy OROSZ álhír!    :)
pampa 2018. 04. 16. 07:28
Előzmény: #5783  kimpaa
#5784
"Donald Trump köszönetet mondott Franciaországnak és Nagy-Britanniának, amiért csatlakoztak Amerikához a hétvégi szíriai légicsapások során.
A nyugati koalíció célja a vegyi fegyverek használatától való elrettentés volt, mert Aszad szíriai elnököt vádolták azzal a múltheti, állítólagos vegyifegyver támadással, amit az akkor még ostromlott Dúma városban hajtottak végre.
Míg azonban a nyugatiak Aszadot és az őt támogató Oroszországot ostorozták, a rezsimhez hű polgárok Damaszkusz utcáin tüntettek az elnök mellett, aki orosz parlamenti képviselőket fogadott.
A találkozón arról beszélt, hogy az orosz fegyverek jól vizsgáztak az amerikai fegyverekkel szemben – mivel a rezsim és Moszkva szerint a berepülő rakéták kétharmadát lelőtték. Donald Trump és szövetségesei viszont sikeres akcióról beszélnek és azt mondják, polgári áldozatok nélkül lerombolták a kijelölt célokat.
De vajon mennyire változtatta meg a szíriai erőviszonyokat a nyugatiak büntetőcsapása? Úgy tűnik nem nagyon, mert az Aszad erők vasárnap már lázadó kézen lévő városokat, Hamát és Homszt vették aknatűz alá.
„Nem volt cél az erőegyensúly megváltoztatása Szíriában” – mondta Zalmay Khalilzad volt amerikai ENSZ és iraki nagykövet. Lindsey Graham szenátor viszont „gyenge katonai válasznak” nevezte Trump ellencsapását és azt mondta: „Aszad csak kis árat fizet”.
Trumpot sokan bírálták a „misszió végrehajtva” kifejezést használó Tweetje miatt. Az Irak elleni invázió után az ifjabb George Bush elnök használta ezt a megjegyzést. Aztán a háború lezárása helyett a még sok iraki és amerikai életet követelő fegyveres lázadás folytatódott.
Az Aszadot támogató Putyin orosz elnök közben az „ellenkoalíció” másik vezetőjével, Haszan Róháni, iráni elnökkel beszélt telefonon és elítélte a hétvégi büntetőakciót: „Az ilyen, az ENSZ Alapokmányát sértő lépések megismétlődése káoszt okoz majd a nemzetközi kapcsolatokban” – mondta. Korábban Putyin „agressziónak” nevezte a nyugatiak hétvégi támadását.
Moszkva korábban kilátásba helyezte, hogy S-300-as rakétavédelmi rendszert ad el Szíriának, amiről korábban az európai államok lebeszélték.
Szakértők ugyanakkor arról beszélnek, hogy paradox módon a szombati csapás eredménye a „de-eszkaláció”. A szemben álló felek saját sikerükről beszélnek. Orosz elemzők szerint Moszkva csak akkor avatkozna be, ha Szíriában szolgáló katonáit érné támadás.
„Átrepülünk a hajóik felett, de szerintem nem süllyesztjük el a Cook rombolót” – mondta egy név nélkül nyilatkozó szakértő a Guardiannek. Az amerikaiak viszont hétfőtől további szankciókat terveznek az oroszok ellen” – erről Nikki Haley, ENSZ-nagykövet beszélt egy tévéműsorban."
.
.
Katonai szempontból semmi jelentősége sem volt a támadásnak. Az USA elnökének megint előbb járt a szája mint gondolkodott és,hogy ne maradjon bajban a taktikai elemzők kerestek olyan célpontokat amire minden következmény nélkül csapást mérhetnek!
.
Egyedül arra volt jó, hogy ezután már bármely ország "hírszerzési " adatokra hivatkozva TÖRVÉNYESEN ENSZ FELHATALMAZÁS nélkül csapást mérhessen szuverén országra BÜNTETŐ KÖVETKEZMÉNY nélkül!
.
Ezt is elintézte Trump!
kimpaa
kimpaa 2018. 04. 15. 16:38
Előzmény: #5754  pampa
#5783

Az ötödik hadoszlop jelentése:
 https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96t%C3%B6dik_hadoszlop
kimpaa
kimpaa 2018. 04. 15. 16:36
Előzmény: #5781  pampa
#5782
továbbra is aktív az orosz ötödik hadoszlop :)
ügyes vagy, folytasd így tovább :)
pampa 2018. 04. 15. 14:13
Előzmény: #5778  pampa
#5781
USA reagálás a támadásra:
.
"majdnem teljes egészében megsemmisítettük a vegyi fegyver készletet"
.
Akkor mi értelme volt a támadásnak ha nem teljesen?
Esetleg azért nem "teljesen" mert  akkor nem lehetne egy későbbi ilyen támadásnál arra hivatkozni:
Asszad vegyi fegyvert vetett be!!!!!.
.
Már egy előző támadásnál az ellenőrök megállapították, hogy a lázadók is használtak vegyi fegyvert.
Adódik a kérdés:
Az USA azokon ezt miért nem kérte számon?
.
Csak kérdések folyamatosan.....

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek