Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2015. 06. 11. 13:59
#4600
"Jeh Johnson amerikai belbiztonsági miniszter új beosztásba helyeztette át a közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) ügyvezető igazgatóját, miután a TSA ellenőrei 70 alkalomból 67-szer nem vették észre, hogy fedett ügynökök az Egyesült Államok repülőterein fegyver- vagy robbanóanyag-utánzatot próbáltak meg felcsempészni utasszállító gépekre.

A szúrópróba-szerű, fedett ellenőrzések a jövőben is folytatódnak majd.

A TSA belső vizsgálatát a belbiztonsági minisztérium "Vörös csapatának" ügynökei végezték el. Egy esetben a reptéri ellenőrök annak ellenére is továbbengedtek egy ügynököt, hogy a hátára ragasztószalagozott bombautánzat miatt megszólalt a fémdetektor és az illetőt meg is motozták.

A TSA az elmúlt hat év alatt 540 millió dollárt költött csomagellenőrző berendezésekre és további 11 milliót kiképzésre."
szivacs
szivacs 2015. 06. 11. 13:33
#4599
"Az amerikai szenátus kedden 67-32 áldását adta a törvénytervezetre, amely véget vet az NSA azon gyakorlatának, hogy tömegesen és válogatás nélkül gyűjtse a telefonhívások címzettjeire és időtartamára vonatkozó metaadatokat.

Az NSA az úgynevezett Freedom-törvény értelmében ehelyett indokolt esetben, célzottan, a külföldi hírszerzést felügyelő titkos szövetségi bíróság (Foreign Intelligence Surveillance Court, FISC) felhatalmazásával folytathat megfigyelést, az adatokat pedig a kormányzat helyett a kommunikációs cégeknek kell majd tárolniuk, a gyakorlatuknak megfelelően, jellemzően másfél éven át. AZ NSA fél éven belül fogja elveszíteni jogosultságát a metaadatok gyűjtésére és tárolására.

A törvénytervezet egyúttal meghosszabbítja a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) – vasárnap éjfélkor lejárt – arra szóló felhatalmazását, hogy üzleti adatokat gyűjtve nyomozzon feltételezett terroristák és kémek után. Megkönnyíti a szövetségi hatóságok számára az olyan gyanúsítottak lehallgatását, akik a mobiltelefonjaiktól gyakran megválva igyekeznek elkerülni a megfigyelést."
szivacs
szivacs 2015. 06. 10. 00:46
Előzmény: #4597  pampa
#4598
NEM.

99 Kriegsminister - Idiot! link
pampa 2015. 06. 09. 19:37
Előzmény: #4596  _pampa
#4597
"Magyarázatot követel az orosz védelmi minisztérium a Pentagontól Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottsága elnökének állítólagos kijelentésére, amely szerint az Egyesült Államok robotrepülőgépeket és ballisztikus rakétákat telepítene Európába és Ázsiába, hogy szükség esetén megelőző csapásokat mérjen Oroszországra - jelentette be kedden Anatolij Antonov orosz védelmiminiszter-helyettes."

Mi az, hogy megelőző csapás?
A megelőző csapást megelőzheti megelőző csapás?
Esetleg a megelőző csapást megelőző csapást megelőzheti megelőző csapás????

Noooormálisak??????
_pampa 2015. 06. 09. 10:47
Előzmény: #4595  _pampa
#4596
Pusztán védelmi céllal!!!!! :(((((

"Izrael piszkos bombával hajtott végre kísérleti robbantásokat
MTI | 2015. június 9., kedd

Izrael radiológiai fegyvereket, más néven piszkos bombákat épített, majd kísérleti robbantásokat hajtott végre velük az ország déli részén fekvő Negev-sivatagban azzal a céllal, hogy megvizsgálja, milyen hatása van egy ilyen típusú támadásnak - közölte a Háárec című izraeli napilap hétfőn.
A fényképekkel is alátámasztott jelentés szerint a 2014-ben lezárult, négy éven át tartó kísérletek során húsz alkalommal végeztek tesztrobbantást. A sugárzást "minidrónokkal", a robbanás erejét pedig érzékelőkkel mérték. Az úgynevezett piszkos bombák hagyományos robbanóanyagot használnak radioaktív anyag szétszórására.

Kattintson és nézze meg a kísérletek helyszínét, a Negev-sivatagot!
A lap által idézett kutatók szerint a kísérletek védelmi jellegűek voltak, és magas sugárzási szint csak a robbanások epicentrumában volt mérhető. A szakértők hangsúlyozták, a szél által szállított részecskék nem jelentenek komoly veszélyt. "A robbantás lélektani hatása viszont annál nagyobb" - tették hozzá.

A Green Field (Zöld Mező) fedőnevet viselő robbantási kísérleteket a dél-izraeli Dimona város atomreaktorának személyzete végezte. A tesztrobbantások nagy részét a Negev-sivatagban hajtották végre, egyet pedig egy zárt létesítményben.

A lap egy másik, Red House (Vörös Ház) nevű kísérletről is beszámolt, amelyben az izraeli hatóságok azt vizsgálták, milyen következményekkel jár, ha radioaktív anyagokat helyeznek el egy sűrűn lakott területen, ezért sugárzó anyagokat helyeztek el egy bevásárlóközpont másolatának szellőzőrendszerében.

A szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy egy ilyen jellegű támadás nem jelentene komoly veszélyt, mivel a sugárzás nagy részét felfogják a szellőzőrendszer légszűrői - olvasható a Háárec cikkében.

Az izraeli védelmi minisztérium nem kommentálta a lap értesüléseit.

Bár radiológiai fegyvert még sosem vetettek be terroristák, egyes elemzők ezt valós elméleti lehetőségnek tartják. A piszkos bombához szükséges sugárzó elemek pedig nemcsak szigorúan őrzött atomipari létesítményekből lophatók el, hanem akár kórházakból vagy gyárakból is."
_pampa 2015. 06. 08. 13:37
Előzmény: #4594  pampa
#4595
"India szárazságra készül

Az idei monszun sokkal kevesebb esőt hoz a szokásosnál az előrejelzések szerint."

"Pedig a tavalyi esős évszak sem volt az igazi. Ennek köszönhető, hogy az indiai agrárszektor az utolsó két negyedévben egyaránt 1,1 százalékos visszaesést produkált. Ilyesmire öt éve nem volt példa. Indiában a bruttó hazai termék 15 százaléka származik a mezőgazdaságból, 833 millió ember a falvakban alapvetően a föld megműveléséből él. Ugyanakkor a művelt területeknek a fele csakis az égi áldásban bízhat, csupán a földek felét tudják öntözni. A március 31-én befejeződött 2014-15-ös költségvetési évet összességében 3,7 százalékos növekedéssel zárta az agrárszektor.

Az indiai gazdaság egésze 7,5 százalékos ütemben nőtt, ezzel felülmúlta a kínai bővülési ütemet. De most nehéz időszakra kell felkészülni. A monszun esők június elején kezdődnek és a csapadékos évszak négy hónapig tart. De most világszerte azt jelzik a meteorológiai intézetek, hogy súlyos aszályra kell számítani Dél- és Délkelet-Ázsiában egyaránt. Már most a víz tartalékolására hívják fel a lakosságot, növelni kell majd az élelmiszerimportot, ami az infláció megugrását eredményezheti majd Indiában. Az agrárminisztériumban javában készülnek a forgatókönyvek az aszály átvészelésére. Az azonban megnyugtató, hogy a miniszter közlése szerint jelentős gabonatartalékokkal rendelkeznek."
pampa 2015. 06. 07. 08:06
Előzmény: #4593  pampa
#4594
Elég gyorsan elismerték, hogy ENSZ felhatalmazás nélküli beavatkozás volt Szíriában.
Gondolom az szintén szerintük nem minősül agressziónak....

"„Nézze Szíriát. Már negyedik éve asszisztálunk a mészárláshoz az ENSZ Biztonsági Tanácsának vétóival. Ilyen világot élünk” – hangsúlyozta a spanyol védelmi miniszter. „Koalíció jött létre az Iszlám Állam elleni harcra, de nemcsak Irakban és Szíriában, hanem mindenütt. Ha Líbiában létrehoznak egy kalifátust, a koalíciónak be kell avatkoznia” – jelentette ki.

Így nem lehet beavatkozást végrehajtani

A Moammer Kadhafi néhai líbiai diktátor megbuktatására indított, következményeiben a mai líbiai anarchiát kiváltó 2011-es NATO-hadműveletre vonatkozó kérdésre a miniszter szűkszavúan ennyit válaszolt: „a tanulság az, hogy egy katonai beavatkozást nem hajthatunk végre úgy, ha megelégszünk, hogy a céloknak csak a felét érjük el”."
pampa 2015. 06. 05. 08:48
Előzmény: törölt hozzászólás
#4593
Apró lépésekkel viszik a világot a pusztulásba!
A következő háborúnak csak vesztesei lesznek!
És az lesz az első olyan amikor az USA-t közvetlenül is érinteni fogja!

szvsz

"Az amerikai kormány egy sor agresszív válaszintézkedést mérlegel amiatt, hogy Oroszország állítólag megsértette a hidegháború idején megkötött egyik nukleáris megállapodásukat. Egyebek között azt mérlegeli, hogy rakétákat telepítsen az európai szárazföldre, amelyek megelőző csapást mérhetnének orosz fegyverekre - írta csütörtökön az AP amerikai hírügynökség Pentagon-tisztségviselők korábbi kongresszusi meghallgatására hivatkozva.
Az AP elismerte, hogy Washington ezzel kapcsolatban nem tett hivatalos bejelentést, csak utalások hangzottak el. A védelmi minisztérium elutasította, hogy a témában vezető védelmi illetékes megszólaljon. Joe Sowers alezredes, a védelmi tárca szóvivője mindössze annyit mondott a hírügynökségnek, hogy "minden lehetőséget mérlegelnek" annak biztosítására, hogy Oroszország "ne tegyen szert jelentős fölényre" a szerződés megsértése révén.
Washington a közepes hatótávolságú nukleáris rakéták (INF) Európából való kivonásáról 1987-ben megkötött szerződés megsértésével vádolja Moszkvát. Az orosz haderő ugyanis állítólag földről indítható, a szerződés által tiltott hatótávolságú "szárnyas rakéták" (manőverező robotrepülőgépek) repüléstesztjét végzi. Oroszország cáfolja a paktum megszegését, és azt állítja, hogy a rakétavédelem kiépítésével ilyet éppen az Egyesült Államok követ el."
Törölt felhasználó 2015. 06. 03. 09:44
Törölt hozzászólás
#4592
pampa 2015. 06. 03. 09:28
Előzmény: törölt hozzászólás
#4591
Mutatja, hogy mekkora a baj a világgazdaságba!

szvsz
Törölt felhasználó 2015. 06. 03. 09:21
Törölt hozzászólás
#4590
pampa 2015. 06. 03. 08:21
Előzmény: #4588  _pampa
#4589
"Az amerikai elnök elmondta, hogy szerinte aggasztó az az izraeli politikai álláspont, amelyet kizárólag a félelem irányít, és ez oda vezethet, hogy Izrael elveszíti alapvető értékeit.

Iránnal kapcsolatban biztosította az izraelieket, hogy megérti félelmeiket, de kijelentette, hogy a tények és az adatok elemzése alapján az iráni atomfegyverkezés megelőzésének legjobb módja a megállapodás.

„Egy katonai támadás nem oldaná meg a problémát. Még ha Amerika részt venne is benne, ez ugyan időlegesen lelassítaná az iráni nukleáris programot, de nem semmisítené meg azt” - mondta Obama."

Egy Irán elleni katonai támadásnak több "kára" lenne mint haszna. Egyértelművé tenné minden jelenleg még "semleges" ország számára:

Amennyiben nem rendelkezik ilyen fegyverrel nem szavatolt a szuverenitása,biztonsága.Ott volt példának Irak, az sem rendelkezett atom fegyverrel mégis erre való hivatkozással szállták meg.Amennyiben Iránt támadás éri ugyanezen indok alapján....most még az olaj az a nyersanyag ami mozgatja a rendszert, de hamarosan a termőföld és az édesvízkészlet feletti ellenőrzés biztosítása lesz az új stratégiai feladat.

Annak a nemzet amelyik nem rendelkezik önállóan olyan haditechnikával amivel képes megvédenie magát annak nem lesz jövője.

szvsz
_pampa 2015. 06. 02. 10:34
Előzmény: #4587  pampa
#4588
"Kiszárítottuk a Föld 4. legnagyobb tavát

Hír24
Megjelent: 2015.03.31. 13:00
Szép teljesítmény volt öt évtized alatt szinte teljesen eltüntetni egy csaknem Csehország méretű tavat. Főleg gyerekeink lesznek érte hálásak.
hirdetés
Az emberiség elképesztő méretekben képes rombolni környezetét. A levegő, a vizek, a talaj elszennyezése, erdők, tavak, folyók elpusztítása globális méreteket öltött, tökéletesen mérhető. Mégis nehéz úgy szemléltetni, hogy mindenkinél kiváltsa a kellő hatást: egy óriási mellbe rúgást. Halljuk ezt-azt, hisszük is meg nem is, de a probléma valós súlya nehezen érzékelhető. Most egy igazán szemléletes példával segítünk.

Eltűnt a tó

Az Aral-tó 1960-ban kis híján 69 ezek négyzetkilométeren hullámzott Kazahsztán és Üzbegisztán határvidékén. hossza 490, legnagyobb szélessége 290 kilométer volt. A legmélyebb pontján 63 méter, az átlagos mélysége 16 méter volt. Az óriási vízfelület párolgását a csapadék évi kilenc, két folyó pedig 56 köbkilométernyi vízzel pótolta. Aztán jött az ember, és a folyókra gátakat, tározókat épített, a vizet pedig rizs- és gyapotföldek öntözésére terelte el.

A tóba jutó víz éves szinten 56-ról alig 9 köbkilométerre csökkent. Mára a tó elvesztette felületének 90 százalékát és több kisebb darabra szakadt, a folyók vize el sem éri a víztesteket. Persze szerepe van ebben a klímaváltozás miatt szárazabbá vált éghajlatnak is 14 százalékban, a maradék 86 százalékért a kutatások alapján az emberi tevékenység a felelős.

Itt nincsenek nyertesek

A tó élővilágát nemhogy meggyötörte, gyakorlatilag eltörölte a változás, de szenvednek az emberek is. Megszűnt a hajózás, és a korábban 50 ezer tonna halat biztosító halászat, az egykor part menti települések több 10 kilométerre kerültek a víztől. Az egykori tófenékről a szél óriási homokviharokat kavar, nagy területekre szétszórva a mérgező port. Mérgező, mert az Aral-tó volt a szovjet biológiai és vegyi fegyverek kísérleti terepe.

Az ezredfordulót követően megkezdődött a károk enyhítése, de Kazahsztán és Üzbegisztán sincs olyan anyagi helyzetben, és a növekvő népesség igényei sem teszik lehetővé, hogy a természetes régi állapot visszaállítására reális cél lehessen."
pampa 2015. 06. 01. 08:54
Előzmény: #4586  pampa
#4587
Amennyiben nem tudják gyorsan rendezni az ukrán helyzetet nagy az esélye,hogy így fognak járni.

szvsz

"Nyolcmillió iraki szorul sürgős segélyre"

"Az UNICEF iraki megbízottja szerint plusz forrásokra van szükség az iraki helyzet kezelésére. Félmilliárd dollárból meg lehetne előzni a humanitárius katasztrófát.


Félmilliárd amerikai dollárt (141 milliárd forintot) kérnek nemzetközi szervezetek az Irakban kialakult humanitárius válság kezelésére.

Philippe Heffinck, az UNICEF iraki megbízottja közölta: katasztrófához közeli a humanitárius helyzet Irakban, sürgősen pótlólagos forrásokra van szükség a további segélynyújtáshoz. Az ENSZ-szervezet szerint mintegy nyolcmillió iraki szorul sürgős segélyre. Többek között az a hárommillió ember, aki az Iszlám Állam dzsihadista szervezet 2014 júniusában indult támadása óta kényszerült lakhelye elhagyására.

Az UNICEF-ben úgy vélik, hogy a harcok, valamint a pénz hiánya akadályozza a segélyezést. Az Irakban dolgozó humanitárius szervezetek éppen ezért kérnek mintegy félmilliárd dollárt a következő félévben."
pampa 2015. 05. 29. 08:52
Előzmény: #4584  _pampa
#4586
"Bár az Egyesült Államok szerepére az Iszlám Állam felemelkedésében már eddig is számos, egyértelmű jel utalt, nemrégiben egy jogvédő szervezet per útján olyan amerikai hivatalos – köztük titkosszolgálati – iratokat szerzett meg, amelyek további bizonysággal szolgálnak."

"A védelmi hírszerzés (DIA) már 2012 augusztusában megállapította, hogy a szíriai felkelés hajtóerejét a szalafisták, a Mozlim Testvériség illetve az iraki al-Kaida adja, ugyanakkor azt is leszögezte, hogy az ellenzéket a Nyugat, az öböl menti arab államok és Törökország támogatja. Amikor az események Irakra gyakorolt hatásáról írtak, lehetségesnek tartották egy „szalafista fejedelemség” létrehozását Kelet-Szíriában. „Pontosan ez az, amit az ellenzéket támogató hatalmak akarnak, hogy elszigeteljék a szíriai rezsimet, amit a síita terjeszkedés (Irak és Irán) stratégiai mélységének tartanak” – fogalmazott a dokumentum, amely azonban figyelmeztetett arra is, hogy a helyzet romlása Irakban súlyos következményekkel járhat."

"A nyilvánosságra hozott anyagok között van olyan is, amely az első amerikai kormányzati elismerése annak, hogy tudtak arról: a káoszba süllyedt Líbiából fegyvereket szállítottak Szíriába. Mindezt márpedig Bengáziból, abból a városból, ahol 2012. szeptember 11-én egy iszlamista csoport támadásában életét vesztette négy amerikai, köztük a nagykövet. A támadás másnapján kelt katonai hírszerzési anyagból pedig egyértelműen kiderül, hogy az Obama-kormány korábbi állításaival szemben előre megtervezett támadásra került sor. Ez utóbbi kínos lehet az akkor külügyminiszteri tisztséget betöltő Hillary Clinton számára, aki ma a Demokrata Párt vezető elnökjelölt-aspiránsa."
link
pampa 2015. 05. 28. 09:14
#4585
"Kikből áll a kormány?

Abba bele se gondoljunk, ha egy magyarországi párt meghatározó személye ilyen kijelentést tenne idehaza....

"Ajelet Saked odáig ment, hogy Facebook oldalára támogatólag posztolt egy cikket, „amely a teljes palesztin nép elpusztítására szólít fel, beleértve az öregeket, gyerekeket és nőket, városaikat és falvaikat, tulajdonukat és infrastruktúrájukat.” "

A nyolc parlamenti mandátummal a kormányhoz csatlakozott Zsidó Otthon párt például támogatja többek között az Izraelt zsidó nemzetállamként definiáló törvényjavaslatot, korlátozná a médiát és a civil szervezeteket, annektálná a megszállt Ciszjordánia több zsidó telepét, és táborba zárná az afrikai migránsokat. A párt két vezetője megszerezte magának az oktatási és az igazságügyi tárcát és tagjai lesznek a biztonsági kabinetnek, amelynek például háború esetén döntő szava van.

Érdemes egy pillantást vetni az új igazságügyminiszterre: ahogyan a május 19-i New York Times-ból megtudhattuk Ajelet Saked odáig ment, hogy Facebook oldalára támogatólag posztolt egy cikket, „amely a teljes palesztin nép elpusztítására szólít fel, beleértve az öregeket, gyerekeket és nőket, városaikat és falvaikat, tulajdonukat és infrastruktúrájukat.”
Nos, ezek után talán már semmi meglepő nincsen abban, hogy a 36 éves külügyminiszter-helyettes, Cipi Hotoveli is így igazította el országának diplomatáit: „Ez a föld a miénk. Az egész a miénk”. Hozzátette, hogy Izrael földjét Isten ígérte a zsidóknak. Szavainak még nagyobb súlyt ad, ha figyelembe vesszük, hogy mivel Netanjahu tölti be ezekben a napokban az ügyvivő külügyminiszteri pozíciót is, ezért Hotoveli jelenleg az ország legmagasabb rangú teljes-idős diplomatája. "link
_pampa 2015. 05. 26. 15:07
Előzmény: #4583  pampa
#4584
Az ENSZ tagállamai lassan beláthatják, hogy tárgyalás útján nem rendezhető a kétállami megoldás.
A '67-es határok mentén el kell ismerni az önálló Palesztinát.

szvsz

"Izraeli külügyi államtitkár : ez a föld a miénk!
LENGYEL MIKLÓS 27 PERCCEL EZELŐTT
Sokáig megpróbáltunk megfelelni a nemzetközi közvéleménynek, de most ideje, hogy a sarkunkra álljunk! – jelentette ki Izrael új külügyi államtitkára a diplomaták első konferenciáján, melyet az új Netanjahu kormány megalakulása után tartottak.

Az új kormányban maga Benjamin Netanjahu a külügyminiszter is. A napi ügyeket viszont az államtitkár viszi, aki új arc a nemzetközi színtéren. A 36 éves csinos Cipi Hotovely kőkemény üzenetet fogalmazott meg: harcolni fog azért, hogy minél több új zsidó település jöjjön létre a nyugati parton, és azért is, hogy ezeket a településeket ismerje el a külvilág Izrael részének. Ószövetségi idézetekkel igazolta álláspontját az új külügyi államtitkár, aki ortodox zsidó. “Ez a föld a miénk. Az egész föld”- hangsúlyozta Cipi Hotovely.

A választási kampány során Netanjahu azt mondta, hogy amíg ő Izrael miniszterelnöke addig szó sem lehet palesztin államról. Amikor viszont Izraelben járt az Európai Unió külügyi főképviselője, akkor Netanjahu azt közölte: kitart a kettős megoldás mellett, vagyis nem tekinti az egész területet Izrael részének, mint a külügyi államtitkár. Cipi Hotovely különben Netanjahu pártjának, a Likudnak a tagja. Ez jól mutatja, hogy Izraelben nemcsak a szélsőségesnek tekintett eddigi külügyminiszter, Avigdor Lieberman, hanem mások is azon a véleményen vannak: harcolni kell a palesztin területeken létrejött zsidó települések nemzetközi elismeréséért. Izraelben a baloldal és a liberálisok képviselik a párbeszéd álláspontját a palesztinokkal, míg a jobboldal egyre határozottabban fogalmazza meg: ez a föld a miénk."
pampa 2015. 05. 26. 08:33
Előzmény: #4582  _pampa
#4583
Az oroszok pedig a másik oldalt kezdik el felfegyverezni.

"Hoszein Amír Abdolahján iráni külügyminiszter-helyettes hétfő este bejelentette, hogy hazája és Oroszország befejezték a tárgyalásokat az Sz–300-as orosz légvédelmi rakéták leszállításáról.
Az iráni illetékes Moszkvában tett látogatást. Orosz kollégájával, Mihail Bogdanovval folytatott találkozója után – a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség jelentése szerint – úgy nyilatkozott, hogy a rakétarendszert rövid időn belül, „az első adandó alkalommal” leszállítják Iránnak."
_pampa 2015. 05. 25. 14:38
Előzmény: #4581  pampa
#4582
Ez a hír teljesen új alapokra helyezheti az ukrán orosz konfliktust.
Amennyiben USA,Törökország támogathatja a szír ellenzéket a kormány elleni harcában...

"Az Egyesült Államok és Törökország "elviekben" megállapodott arról, hogy légi támogatást nyújt a szíriai ellenzék egyes csoportjainak - jelentette be hétfőn a török külügyminiszter.


Mevlüt Cavusoglu szavai azt jelenthetik, hogy Washington sokkal szélesebb körben avatkozik be a térségbeli konfliktusba. A politikus Szöulban nyilatkozott a Sabah című török kormánypárti napilapnak.

Amerikai tisztviselők egyelőre nem kommentálták a kijelentést. Washington mindeddig tartózkodott attól, hogy elkötelezze magát a szíriai felkelőket oltalmazó "biztonsági övezetek" kialakítása mellett, amit a szíriai állam elleni hadüzenetnek lehetne tekinteni.

A légi támogatással a török területen amerikai program keretében kiképzett szíriai felkelőket védenék - mondta Mevlüt Cavusoglu. A régóta halogatott terv keretében tizenötezer fegyverest "küldenének vissza" Szíriába, hogy szembeszálljanak az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szervezet harcosaival.

EPA/JULIEN WARNAND

Cavusoglu részletekkel nem szolgált, nem részletezte, mit takar az "elviekben" kifejezés vagy milyen jellegű légi támogatást nyújtanának, illetve azt sem mondta meg, hogy azt pontosan ki tenné. "Támogatást kell adni nekik a levegőből. Ha nem védik meg őket vagy nem adnak nekik légi támogatást, akkor (az egésznek) mi értelme" - kérdezte Cavusoglu. Hozzátette: "elvi megállapodás van a légi fedezetről. Az, hogy ezt miképpen biztosítják, az a hadsereg felelőssége" - emelte ki a török diplomácia vezetője.

Az amerikai irányítású program késlekedése sajtósugallatok szerint a két NATO szövetséges közötti nézeteltéréssel magyarázható. Törökország úgy vélekedik, hogy bármilyen támogatói programnak egy átfogó stratégiába kell illeszkednie, amelynek magában kell foglalnia a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű erők elleni harcot is."
pampa 2015. 05. 25. 08:51
Előzmény: #4580  _pampa
#4581
Vezető hír volt a médiában a magyar,román,bolgár kitiltási ügy korrupció miatt.
Ugyan ennek lesz e ilyen következménye?

"Korrupció miatt elítélték a volt izraeli miniszterelnököt

KÜLFÖLD ma 8:19 54 15
Ehud Olmert volt izraeli miniszterelnököt 8 hónap börtönre és 100 ezer sékel (25 ezer dollár) pénzbírságra ítélte a jeruzsálemi kerületi bíróság. Olmert a bíróság szerint is komoly szerepet játszott a Morris Talansky-ügyben,

konkrétan több százezer dollárt kapott borítékokban,
cserébe kivételezett az amerikai üzletember Talanskyvel, több ponton is előmozdította az üzleti érdekeit.

Olmert 2006 és 2009 között volt miniszterelnök a jobboldali Kadima párt színeiben, akkor került hatalomra, amikor Ariel Sharon kómába zuhant. Három évvel később éppen a Talansky-ügyben bukott meg, miniszterelnökként a nagy visszatérő Benjamin Netanjahu követte, aki azóta vezeti Izraelt.

Olmert ellen 2012 óta született már öt ítélet, összesen hat évnyi letöltendőre ítélték."

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek