Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2011. 11. 03. 19:52
Előzmény: #2199  szivacs
#2200
Izraeli orvosok palesztin rabok kínzását hallgatták el
MTI
2011. november 3., csütörtök
Címkék: izrael palesztina
Megosztás:
Emberi jogi szervezetek azzal vádoltak meg izraeli orvosokat, hogy nem adtak megfelelő tájékoztatást palesztin fogvatartottak kínzásáról, és ezzel megsértették az orvosi etikai kódexet - közölte csütörtökön a The Guardian című brit napilap hírportálja.

A Kínzás Elleni Bizottság (PCAT) és az Orvosok az Emberi Jogokért (PHR) nevű jogvédő szervezetek jelentésükben 100 palesztin rab esetén keresztül arra világítottak rá, hogy sok orvos figyelmen kívül hagyta betegei panaszát, valamint lehetővé tette az izraeli belbiztonsági hivatalnak, hogy kínzást alkalmazzanak velük szemben. A 61 oldalas dokumentum szerint izraeli egészségügyi szakemberek tiltott vallatási módszereket és rossz bánásmódot engedélyeztek a tehetetlen rabokkal szemben, az eseteket pedig az elkövetők védelme érdekében titokban tartották.
A rabokat egyebek közt ütlegeléssel, alvásmegvonással és fenyegetéssel tartották rettegésben - derült ki a jelentésből. A PCAT által vizsgált fogvatartottak arról számoltak be, hogy az orvosi jelentések számos alkalommal nem tettek említést a rabokon tapasztalt sérülésekről. A szóban forgó jelentéseknek részletes leírást illetve fényképet kellett volna tartalmazniuk a sérülésekről - mutatott rá a dokumentum.
Az izraeli egészségügyi és börtönügyi minisztérium egyelőre nem adott tájékoztatást a történtekkel kapcsolatban.
szivacs
szivacs 2011. 11. 03. 18:40
Előzmény: #2198  pampa
#2199
Érdekes elképzelni, milyen nemzetközi reakciókat váltana ki például egy ilyen eset:
"A boszniai Neum kikötőjébe élelmiszersegélyt szállító francia hajókat támadott meg a horvát haditengerészet nemzetközi vizeken, több aktivistát megöltek, a hajókat elfoglalták majd visszafordították." (álhír)
No igen - ez jupiteres eset lenne, annyi bizonyos...
pampa 2011. 11. 03. 08:37
Előzmény: #2197  pampa
#2198
"Vona Gábor napokban tett nyilatkozata szerint „Irán számára Magyarország a Nyugat, Magyarország számára Irán a Kelet kapuja”. Feltesszük a kérdést: vajon milyen kaput kíván a Jobbik elnöke megnyitni azon ország előtt, amelynek vezetőiről nemrég derült ki, hogy terrortámadást készítettek elő Washingtonban a szaúd-arábiai nagykövet ellen? "

Nem védeni akarom, de...
Aki ezt jegyzi annak mi a véleménye arról, hogy Magyarország olyan országokkal ápol baráti kapcsolatot mely országot hatalmi szervei egy harmadik ország területén hajtanak végre gyilkosságokat?
Ez a cikkben említett eset pedig egy "feltételezett kísérlet tervezet"

Amiről én írok az pedig megtörtént eset.Végrehajtott TERRORTÁMADÁS!

Megint jön:
Amit szabad Jupiternek azt nem szabad a ....
pampa 2011. 10. 27. 08:12
Előzmény: #2196  pampa
#2197
"Az Egyesült Államok figyelmeztette szerdán az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetét (UNESCO), hogy megszünteti a finanszírozását, ha a szervezet megszavazza a Palesztin Hatóság (PH) felvételét teljes jogú tagként."

"Az Egyesült Államok konzultációt folytatott már számos országgal a palesztinok ENSZ-felvételének ügyében, és tudomásukra hozta, hogy "következményei lesznek annak, ha megszavazzák" a PH teljes jogú tagságát - közölte sajtóértekezletén Victoria Nuland, a washingtoni külügyminisztérium szóvivője.

"Nuland emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államokban törvény tiltja az olyan ENSZ-szervezetek finanszírozását, amelyek felveszik teljes jogú tagjaik közé a Palesztin Hatóságot. Jelenleg az Egyesült Államok az UNESCO költségvetésének 22 százalékát állja.

"Az UNESCO-ban - mint ahogy az ENSZ-ben is - a 193 tagország kétharmadának kell igennel szavaznia ahhoz, hogy a palesztinok teljes jogú tagok legyenek benne. Az AFP által megkérdezett diplomaták egyöntetűen azt mondták: a jelenleg csak megfigyelői státussal rendelkező palesztinok megkapják a teljes jogú tagságot. A szavazás napja szerdán még nem volt kitűzve. Egy forrás szerint legkésőbb október 31-éig megtartják.

Egy "szösszenet" az USA "demokráciájából"......
pampa 2011. 10. 26. 17:59
Előzmény: #2191  pampa
#2196
"A 267 tetemet a napokban fedezték fel Szirtben illetve annak külvárosaiban, és többségében Kadhafi hívei voltak, akiket a múlt héten gyilkoltak meg - közölték a Vöröskereszt munkatársai a Quryna című líbiai napilappal. Az informátorok szerint a holttesteket először megszámolták és lefényképezték, majd tömegsírba fektetve eltemették őket Szirt közelében. A Quryna jelentése szerint többségüket láthatóan kivégezték. Az új líbiai vezetés, az Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) ígéretet tett arra, hogy az eset körülményeit kivizsgálják, és megbüntetik a felelősöket.

Mindez azután történt, hogy kevesebb mint egy hete 53 holttestet találtak egy szirti szálloda kertjében. A Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet szerint az áldozatok Kadhafi hívei voltak, akiket nagy valószínűséggel a felkelők végeztek ki. A szervezet ekkor arra figyelmeztetett: ha nem vizsgálják ki a bűntettet, az jelzés lesz arra vonatkozóan, hogy a Kadhafit legyőző erők bármit megtehetnek, nem kell tartaniuk a következményektől.

A HRW tíz további tetemet fedezett fel Szirt másik részén, amelyeket a szervezet nem tudott azonosítani. Szirti orvosi források szerint Kadhafi hívei szintén végrehajtottak kivégzéseket.

A bukott líbiai vezetőt múlt hét csütörtökön fogták el az ÁNT csapatai Szirtben, miközben megkísérelte elhagyni szülővárosát. Kadhafi fejlövést kapott, s egyelőre nem tudni, hogy elfogói végezték-e ki, vagy a helyszínen zajló tűzharc áldozata lett.

MTI

Most büszkék lehetnek a nagyhatalmak vezetői! Ők is elmondhatják: IGEN,MEGCSINÁLTUK!

Most majd az oroszok mennek bombázni a győzteseket....
csendben 2011. 10. 25. 15:09
Előzmény: #2192  szivacs
#2195
"A válság miatt elharapódzott az önzés, a javak felhalmozása, a kapzsiság, ezért szükséges, hogy a világ gazdag és szegény országai szolidárisak legyenek egymással"

Nnnnna!
Akkor egyszer látogass el a Vatikánba...

Akkor talán majd arra is tudsz válaszolni:miért tesznek a templomokra villámhárítót?.....
szivacs
szivacs 2011. 10. 25. 15:08
#2194
Forrás: The Economic Collapse

Sok ember nem is sejti, hogy a Wall Street mára egy óriási pénzügyi kaszinóvá alakult. A nagy Wall Street-i bankok évi sok tízmilliárd dollárt keresnek a derivatíva piacon és a pénzvilágban senki sem akarja, hogy a buli véget érjen.

A „derivatíva” (származékos vagy derivatív ügylet, származtatott ügylet), mint fogalom bonyolultnak hangzik, de igazából nem nehéz megérteni mit is takar. Tulajdonképpen csak egy szakmai kifejezés, ami nem más, mint egy tét valamilyen ügyletre.

Eredetileg ezeket a téteket kockázati fedezetként használták, de mára a derivatíva piac soha nem látott kiterjedésű spekulációs piaccá nőtte ki magát. A globális derivatíva piac spekulatív értékét 600 ezermilliárd és 1,5 ezerbillió (1,5 x 1015) dollár közötti értékre becsülik.

Ne feledjük, hogy az egész világ GDP-je körülbelül 65 ezermilliárd dollár. A derivatíva ügyletek olyan mértékű veszélyt jelentenek a globális pénzügyi rendszer számára, hogy Warren Buffet egyszer „pénzügyi tömegpusztító fegyvernek” nevezte.

A világot irányító hatalmak egyelőre a kaszinó életben tartását látják jónak, de ez a szemétből épült hatalmas hegy előbb-utóbb a világra szakad majd.

Amikor ez megtörténik az eredményeként kialakuló derivatíva válság az egész globális pénzügyi rendszert elpusztíthatja.

Sokan azért nem beszélnek a derivatívákról, mert nem értik miről is van szó. Talán néhány meghatározás segíthet ebben.

Egy Bloomberg cikk a következőképpen próbálja körülírni:

„A derivatívák a spekulációkkal szemben fedezetül szolgáló pénzügyi eszközök. Értékpapírokból, kötvényekből, kölcsönökből, valutákból és árukból származnak vagy adott esetben bizonyos eseményekhez kötődnek, ami lehet például az időjárásban vagy a kamatokban történő változás.”

A kulcsszó a „spekuláció”. A Wall Street kereskedői mindent spekuláció tárgyává tesznek.

Az Investopedia a következőképpen írja körül a derivatívák fogalmát:

„Olyan értékpapír, amelynek értéke egy másik mögöttes eszközből származik. Maga a derivatíva tulajdonképpen egy szerződés kettő vagy több fél között. Értékét a mögöttes eszköz értékének ingadozása határozza meg. A leggyakoribb ilyen mögöttes eszközök a részvények, kötvények, áruk, valuták, kamatok és piaci indexek. A legtöbb derivatívára a magas tőkeáttét jellemző.”

Egy derivatívának nincs saját értéke. A derivatíva tulajdonképpen egy külön tét. Ezekre a külön tétekre általában a magas tőkeáttét jellemző.

Mára a pénzvilágban ezek a külön tétek irányíthatatlanná váltak. Szinte mindenre lehet külön tétet tenni és a nagy Wall Street-i bankok óriási pénzeket keresnek rajtuk. Ennek a rendszernek szinte egyáltalán nincsenek szabályai és teljes egészében a nagy nemzetközi bankok uralják.

Az elmúlt néhány évtized során a derivatíva piac mérete megsokszorozódott. Graham Summers, a Phoenix Capital Research vezetőjének becslése szerint a globális derivatíva piac spekulatív értéke megközelíti az 1,4 ezerbillió dollárt 1,4 (1,4 x 1015) és a Seeking Alpha számára írt cikkében megpróbálja szemléltetni az összeg méretét:

Ha a világ összes részvényének az értékét összeadjuk, teljes piaci tőkésített értékként 36 ezermilliárd dollárt kapunk. Ugyanezt a kötvényekkel elvégezve körülbelül 72 ezermilliárd dollár jön ki. A derivatíva piac értéke ezzel szemben 1,4 ezerbillió dollár.

Tisztában vagyok azzal, hogy ez a szám mesefilmbe illő nagyságúnak hangzik, ezért megpróbálom másképpen is szemléltetni.

1,4 ezerbillió dollár:

* A világ valamennyi értéktőzsdéjének 40-szerese,
* A világ összes részvényének és kötvényének a 10-szerese,
* A világ GDP-jének a 23-szorosa.

Az ezerbillió egy nagyon nagy szám. Ha most azonnal elkezdenénk számolni 32 millió évre lenne szükségünk, hogy elérjünk 1 ezerbillióig.

Igen, a srácok ott a Wall Street-en nagyon elszabadultak. A legtöbb ember nem tudja, de a 2008-as válságot is javarészt a derivatív ügyleteknek köszönhetjük és minden bizonnyal a derivatívák lesznek a következő válság kirobbantói is.

A derivatívákban levő legnagyobb kitettséggel jelenleg a JP Morgan Chase, Bank of America, Goldman Sachs, Citigroup, Wells Fargo és a HSBC Bank USA rendelkeznek, a Morgan Stanley-ről nem is beszélve. Mint láthatjuk pont az „elbukni túl nagy bankok” rendelkeznek a legnagyobb kitettséggel.

Amikor „robbantják a bankot”, mindenki veszíteni fog. A világ országainak kormányai előléphetnek, hogy megpróbáljanak mindenkit kimenteni, de az egész világon nincs annyi pénz, ami képes lenne a derivatíva piac robbanásából származó romokat helyreállítani. [Így állhatnak majd elő egy teljesen új rendszerrel, és csakis így lesz hajlandó a világ ezt az új rendszert elfogadni. - Szerkesztő]

Minden eddiginél nagyobb derivatíva válság közeledik.

Mostantól érdemes figyelni a hírekben a „derivatíva/származékos ügyletek” vagy „derivatíva válság” kifejezések említését. Amikor ez a válság ideér, a gazdaság villámgyorsan fog darabokra esni.
Related Posts
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 10. 25. 15:04
Előzmény: #2191  pampa
#2193
Bebörtönzöttek számának alakulása az USA-ban:
link

Egyéb országokban:
link
szivacs
szivacs 2011. 10. 25. 15:01
#2192
Forrás: Business Inquirer

A Vatikán múlthét szerdán bejelentette, hogy egy egész sor javaslaton dolgozik a globális pénzügyi rendszer megreformálására, amelynek része egy „egyetemleges fennhatósággal rendelkező állami hatóság felállítása” is.

„A pénzrendszer megreformálása egy egyetemleges fennhatósággal rendelkező állami hatóság felállításával” elnevezésű dokumentumot a Vatikán Igazságosság és Béke Pápai Tanácsa jövő hétfőn fogja nyilvánosságra hozni.

Peter Kodwo Appiah Turkson, ghánai bíboros fogja prezentálni az anyagot, közölte a Vatikán sajtóosztálya, de egyéb részletet nem hoztak nyilvánosságra az irat tartalmával kapcsolatban.

XVI. Benedek pápa ismételten „közbeavatkozásra” szólította fel a világ kormányait, hogy a pénzpiacokat megszelídítsék és hangsúlyozta mennyire fontos a globális gazdasági rendszer érzékeny egyensúlyának helyreállítása, mivel a válság a legszegényebbeket sújtja a legkeményebben.

„A mostani globális gazdasági válság megmutatta a jelenlegi gazdasági rendszer és a hozzá tartozó intézmények sérülékenységét,” mondta a pápa áprilisban.

Azt is hozzátette, hogy a válság szemléltette „hiba lenne továbbra is azt gondolni, hogy a piac képes állami beavatkozás nélkül önmagát szabályozni.”
Related Posts

"A Vatikán szerint a jelenleg működő gazdasági szervezetek nem képesek kivezetni a válságból a világot, ezért egy új "központi világbank" felállítását szorgalmazza a Szentszék.

A gazdasági válság hatásait látva egy "globális pénzügyi ellenőrző szerv" egy "központi világbank" felállítását szorgalmazza a Vatikán. A Szentszék keddi közleménye szerint a jelen gazdasági helyzet már nem orvosolható a jelenleg működő szabályozó szervezetekkel, ezért van szükség egy hatékonyabban működő újra, az írásból a Foreign Policy gazdasági portál idézett részleteket.

A Vatikán szerint a megalakítandó szervezet felügyelné többek között az adózási kérdéseket és a pénzügyi tranzakciókat. Mint írták: "a világot megbéklyózó gazdasági helyzet mindenki számára kihívásokkal teli. Az emberek mint egyének és mint közösség is most mélységében megtapasztalhatják az együttélés kulturális és morális aspektusait". "A válság miatt elharapódzott az önzés, a javak felhalmozása, a kapzsiság, ezért szükséges, hogy a világ gazdag és szegény országai szolidárisak legyenek egymással" - írja a Szentszék közleménye." Origo
pampa 2011. 10. 24. 14:28
Előzmény: #2186  pampa
#2191
"Kadhafi-híveket végeztek ki egy lakatlan szállodában
Megosztás:
Moammer Kadhafi rezsimjének 53 emberét bírósági eljárás nélkül végezték ki Szirtben, jelentette be a Human Rights Watch emberjogi szervezet szóvivője.
Egy szirti szállodában végeztek ki 53 embert a Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet szerint. A HRW szóvője elmondása alapján a szóban forgó lakatlan szállodában 53, már oszlásnak indult holttestre bukkantak. A halottak egy részének hátrakötötték a kezét, mielőtt megölték őket - mondta el Peter Bouckaert. A tetemek állapotából szakértők arra következtettek, hogy október 14. és 19. között végeztek velük.

Bouckaert szerint a szállodai mészárlás azoknak a gyilkosságoknak a sorába illeszkedik, amelyeket a magukat törvény felett állónak képzelő Kadhafi-ellenes felkelők követtek el. "Ha az ÁNT nem vizsgálja ki ezt a bűntettet, az jelzés lesz arra vonatkozóan, hogy a Kadhafit legyőző erők bármit megtehetnek, nem kell tartaniuk a következményektől" - fogalmazott a HRW szóvivője.

A HRW felszólította az Átmeneti Nemzeti Tanácsot (ÁNT), hogy haladéktalanul kezdje meg a tömeges kivégzés kivizsgálását, és állítsa bíróság elé a felelősöket.

Most akkor megy a NATO és elkezdi bombázni azokat akiket idáig támogatott? Vagy ezekért az emberekért nem kár?

Nem kellett volna ebbe a konfliktusba beavatkozni, egy csomó precedenst teremtett csak a jövőre nézve.

szvsz
datoja 2011. 10. 21. 14:34
Előzmény: #2187  kassziopeia
#2190
Hány éves vagy királyfi?
Ha,ha,ha.... és még hiszel a mesékben?

link
mondoka 2011. 10. 20. 17:11
Előzmény: #2188  mondoka
#2189
A Naccságos demokrata imperátor urak-ra gondoltam.
mondoka 2011. 10. 20. 17:09
Előzmény: #2185  Törölt felhasználó
#2188
Nos a "líbibai forgatókönyv" az Usában is alkalmazható/végbemegy?
Mit szólnak a naccságos kospirációs urak?
kassziopeia 2011. 10. 20. 17:03
Előzmény: #2186  pampa
#2187
Nagy számok törvénye, addig bombázták míg egyszer csak eltalálták.
Valamit fel kell mutatni az amiknak, mert Afganisztánból lógó orral fognak kivonulni.
pampa 2011. 10. 20. 14:16
Előzmény: #2182  pampa
#2186
Ez a támadás az ENSZ határozat melyik pontja alapján zajlott?

"A líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács egy magas rangú tisztségviselőjének elmondása szerint Kadhafit menekülés közben fogták el, amikor egy konvojjal megpróbálta elhagyni szülővárosát - közölte a Reuters. Abdel Madzsid közlése szerint Kadhafi mindkét lábán megsebesült, és súlyos sérülésekkel szállították kórházba.Az első beszámolók szerint a konvjot NATO gépek bombázták.

Az Al Jazeera közben arról számolt be, hogy Kadhafi meghalt a konvoja elleni támadásban. Nem sokkal később ugyanerről számolt be a Reutersnek az ÁNT egyik magas rangú katonai tisztségviselője. Kadhafi elfogása közben meghalt Kadhafi hadseregének főparancsnoka - közölte az ÁNT tisztségviselője."

Már arra sem ügyelnek, hogy a látszatnak megfeleljenek....
Törölt felhasználó 2011. 10. 17. 21:04
#2185
Valószínűnek tartjuk, hogy Líbia csak a főpróba volt. Ezt alátámasztja McCaine szenátor kijelentése, miszerint a „líbiai példát" máshol is lehet alkalmazni. A líbiai forgatókönyv azonban Iránban vagy akár Oroszországban koránt sem biztos, hogy kivitelezhető. Mi az egyik fő oka annak, hogy az Egyesült Államok a második világháború óta gyakorlatilag egyetlen háborút sem tudott megnyerni? Ehhez először vegyük nagyító alá, hogy mi a "győzelem".

A háborúnak több fázisa van. Először egy ország eléri a megfelelő gazdasági szintet ahhoz, hogy territóriumát növelje. Mivel nincs hova tovább terjeszkedni, új területekre van szükség. Ez történhet egy szomszédos állam rovására, vagy akár távolabbi területeket megcélozva, akkor viszont már gyarmatosításról beszélhetünk. Utána megkezdődik a titkosszolgálati munka, majd a közvélemény felkészítse a harcok lehetőségére. Okok keresése, ürügyek gyártása - mert azt persze senki nem vallja be, hogy pusztán területszerzésről és gazdasági térnyerésről, valamint a természeti kincsek megszerzéséről van szó. Kell egy ürügy, kell egy ok, vagy indok, nevezzük aminek akarjuk. Először jön az ellenség lehetőségeinek feltérképezése, szövetségesek keresése, hátország biztosítása, majd a háború. Lezárul-e egy háború pusztán a hadsereg győzelmével? Nem! A területet be kell hódoltatni.

A második világháborút megnyerhették, mert valamennyi legyőzött ország - viszonylag - magas kultúrájú, fejlett országnak volt nevezhető. Ezekben az országokban nagy a technikai intelligencia, a szervezettség, és az embereknek aránylag (korszakhoz képest) magas szinten megvoltak az elvárásaik az élet minőségére. Amikor a Harmadik Birodalmat legyőzte a USA (angolszász)-szovjet haderő, Berlin elfoglalása után pár héttel már működtek az önkormányzatok, az ivóvízellátást helyreállították, és működtek az ellátórendszerek. A győztes hatalmaknak semmi egyebet nem kellett tenni, mint az állam vezetését a saját oldalukra állítani, és az ország működött tovább. Magyarországot rekord sebességgel építették újra, Olaszország pár év múlva már autókat és filmeket exportált a világ legkülönbözőbb pontjaira.

Az USA hadi berendezkedése megmaradt, és a gazdaság magas szinten tartását újabb háborúk szolgáltatták. Elkülönültek a politikai és gazdasági célok. Akkor működik jól a gépezet, ha a kettő össze tud érni. A gazdaságnak jó a háború, mert folyik a termelés, eladható a fegyver és a hadianyag, az elfoglalt területek kifoszthatóak, kizsigerelhetőek. A politikai akaratot pedig az adott országban "adoptálni" lehet, és ezzel a terület behódolt, hosszú távon kiszolgálja a győztes felet. Ez a második világháború után így történt, nézzük meg Németországot, vagy akár Japánt, teljes egészében behódolt az idegen eszmeiségnek (Németország börtönnel bünteti a korábbi nézeteit).

Ám később gondok adódtak. A vietnami háború már négyszer annyi ideig tartott az USA részére, mint a második világháborúban való tényleges részvétel (a hadmozdulatokban). Miért nem volt képes megnyerni a háborút annak ellenére, hogy gyakorlatilag az egész országot elfoglalták? Azért, mert nem voltak képesek behódoltatni a népet. Ez volt a gond valamennyi háborúval a második világháborút követően. Olyan népek ellen, olyan területeken folytak a háborúk, ahol a népek kitartottak a végsőkig, eltűrve az igénytelen életet, és bár hatalmas nélkülözésben, de kitartottak. Korea, Vietnam, Kambodzsa, Irak, Afganisztán - valamennyi vesztett, vagy vesztésre álló háború azért alakul(t) így, mert nem képesek behódoltatni a népet.

Eleinte elégnek ígérkezett a CIA (titkosszolgálati háború) bankokkal, gazdasági hadműveletekkel támogatva, így pusztán merényletekkel és megvesztegetéssel több tucat országot be is hódoltattak, többek között hazánkat is. Nagyon sok ország azonban nem adta fel. Mivel rájöttek, hogy katonailag ezeket a népeket (és egyre több népet) nem lehet behódoltatni, viszont a CIA nem képes az ellenzéket megfelelően erős helyzetbe hozni (iráni választások), szükség volt egy köztes stratégiára. Ez a "líbiai minta".

Az USA elemzői, látván a klasszikus háborúk sikertelenségét, rájöttek, hogy újfajta stratégiára van szükség. Az országot nem kell elfoglalni, szétbombázni, hanem célzottan kell támadni. Egyrészt a haderőt, amelyet nem felszámolnak, hanem folyamatosan iktatják ki a problémát okozni képes elemeket. Egyrészt nincs nagy vérontás, másrészt annál kevesebb eszközt kell az új hadseregnek ajándékozni. Célzottan támadják az infrastruktúrát is, de csak annyira, hogy a nép megérezze a hiányát, és inkább elfogadja az ellenséges nyomást, mint a nélkülözést, nyomort, szomjazást. Célzottan támadják a lakosságot is, főleg megtévesztő propaganda és információs hadjárattal. A lényeg, hogy a lakosság mielőbb fogadja el az új rendet. Ezzel elérhetik azt, hogy a fennálló hatalom elveszti a népi támogatást, és könnyen megbuktatható lesz. Ez lenne a "puha-háború", ahogy ők nevezik. A "líbiai minta" lényege, hogy először is eleve van egy párt vagy ellenzék, ami azonnal mozgósítható, és hatalomra tehető. Számítanak arra, hogy a nép nagy része a fennálló rend ellen fordul, és azonnal megszervezhető. Nem bombázzák, ágyúzzák, tapossák tankokkal az egész országot, ezzel biztosítani kívánják, hogy megmaradjon a népben az életvitelének az igénye. Nem akarják (a lakosság), hogy minden romba dőljön, inkább engednek a politikai nyomásnak.

A számításba azonban hiba csúszott. A legfőbb hiba maga a Nyugat léte. Az elmúlt 50 évben annyi nyomort, keserűséget, halált okoztak a világban, hogy a népek érdekes módon képesek még a nyomoron, a szomjazáson keresztül is rendkívül gyorsan azonosulni a megtámadottal. Kadhafinak megvoltak az ellenlábasai hazájában, a nép is vegyes érzelmekkel viseltetett iránta, most mégis képes arra, hogy kitartson.

A puha háború módszere Líbia esetében nem vált be. Egyre több különleges erőt kellett bevetni, egyre nyilvánvalóbbá vált a gyarmatosítás ténye, egyre több bombázásra volt szükség, a civil halottak száma a célzott támadások ellenére hihetetlen sebességgel növekszik, a vezetés pedig jól igyekszik kihasználni azokat a területeket, ismereteket, összeköttetéseket, melyekkel rendelkezik. A nép immár inkább elfogadja a nélkülözést, mint a Nyugat hatalmát.

Kérdéses, hogy a nyugati hatalmaknak van-e lehetősége a probléma megoldására. A líbiai példa sikertelensége az egész tervet veszélyezteti. Mi lesz, ha Irán esetében ugyanúgy sikertelen lesz a művelet? Ez teljesen fölborítja a cion-imperialisták katonai terveit. Nem is beszélve a végső célpontnak szánt Oroszországról. A Nyugat által támogatott Izrael palesztinokkal szembeni viselkedése, a lepermetezett vietnami erdők, a lemészárolt nők és gyermekek, árván maradt családok százezrei, a CIA hullagyárai, a hazugság és megtévesztés minden vonalon, nem beszélve arról, hogy ahová ez a nyugati hatalom beteszi a lábát, azonnal megjelenik a deviancia, kábítószer, prostitúció és minden szennye a világnak. A felmérhetetlen mennyiségű borzalommal, amit okoztak, saját maguk ellen dolgoznak már hosszú ideje. A világ megcsömörlött az USA és a Nyugat viselt dolgaitól, a kérdés csak az, hogyan alkalmazkodnak ehhez a tényezőhöz.

A törekvéseiket soha nem adják fel. Nem azért, mert nem szeretnék, hanem mert nincs más lehetőségük. Ugyanis nem országokról beszélünk, ahol felelős, nemzetben gondolkodó vezetők jót akarnak a népnek, hanem egy szűk csoportról, amely bárkit odadob a saját hatalma érdekében. Nekik aztán mindegy, hogy angol vagy kínai, amerikai vagy német fiatalok hullanak, mert itt minden golyó nekik talál, mert a "nemzsidó" hullik, ami nekik csak haszon. Így dolgoznak ezek a sátán-fattyak, akik a világ söpredéke, akiknek tervei és céljai egyre nyilvánvalóbbak a gondolkodó emberek számára szerte a világon. Belőlük lett elege a nemzetközi közösség nagyobbik részének a 'forgatókönyveikkel' együtt.

Tálas András - Jövőnk.info
datoja 2011. 10. 17. 14:12
Előzmény: #2170  datoja
#2184
Buli van!!!

link
Törölt felhasználó 2011. 10. 17. 10:46
Előzmény: #2182  pampa
#2183
a félelem félelmet a gyűlölet gyűlöletet szül ez egy ördögi kör amit lentebb írtam nem viccnek szántam "tel-aviv, jaffa körzetébe összezsúfolódott zsidókról"
pampa 2011. 10. 17. 10:41
Előzmény: #2180  Törölt felhasználó
#2182
"Pedig egy-két kétkedő hang még a palesztin területeken is arra figyelmeztett, hogy jobb eredményt is el lehetett volna érni. Issza Iraqi például, az izraeli börtönökben lévő foglyokért felelős minisztérium vezetője úgy nyilatkozott, hogy „a Hamász jobb megállapodást is köthetett volna. Az egyezménynek vannak hiányosságai”.

Kattintson és nézegessen képeket is!
Ilyen „hiányosság”, hogy a 200 szabadon engedett palesztin esetében Izrael fenntartja magának a jogot, hogy ha azt feltételezi, hogy ismét terrorista cselekedetet terveznek elkövetni, akkor azonnal letartóztassa vagy megölje őket.

" hogy ha azt feltételezi"

Ennyi elég Izraelben,hogy embereket gyilkoljanak le állami felhatalmazással...

És még azt állítják magukról, hogy a világ "legdemokratikusabb" állama...
Törölt felhasználó 2011. 10. 17. 10:40
Előzmény: #2173  Törölt felhasználó
#2181
egy film a thémáról

link

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók