Én még annyit kérdeznék ezzel kapcsolatban hogy adózás szempontjából ez hogy alakul ? Alapból levonják a 16%-ot és nem is kell vele utána foglalkozni ?
És ilyenkor adják rendesen, hogy ne emelkedjen. Ha bukóval, ha nyerővel, de adják. sosem értettem mire jó csak azért eladni, hogy ne menjen egy bizonyos szint fölé valami. Adja el ha nem kell neki, vagy nyereséget akar realizálni, de ne azért, hogy ne ugorjon ki egyből az árfolyam...
Az Igazgatóság javaslata szerint osztalékra azon részvényesek lesznek jogosultak, akik 2013. május 9-én értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek. Az osztalék kifizetésének javasolt kezdőnapja 2013. május 16.
Tehát három nappal korábban meg kell venned mert ennyi az átfutási idő, amíg a számládra kerül a papír. Osztalékot meg autómatice utalják az értékpapírszámládra. Egyszer csak megjelenik.
Olvastam valahol, hogyha május elején valaki telekom részvénnyel rendelkezik akkor osztalékban részesül. Teljesen laikusként kérdem, hogy ez hogy működik? Elég ha egy nappal előtte vásárol az ember, vagy esetleg több hónapon át kell hogy a befektetési számláján legyen. Továbbá hogyan történik a kifizetés, automatikusan megjelenik egy összeg a bef. számlán, esetleg igényelni kell valahol?
Válaszaitokat köszönöm!
sajnos semmi meglepő.
azért felhívnám rá a figyelmet, mint az az elmúlt héten az utakon kiderült, ha ész nélkül átszerveznek velemit úgy, hogy átmenet nélkül teljesen minden új alapokra kerül, akkor káosz lesz.
bár minden részvétem a múlt héten az utakon ragadtak felé, de ha az mnb-ben lesz káosz, az nagyobb gond lesz...
Mtelekom