Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 20:11
Előzmény: #3959  Törölt felhasználó
Átnéztem én is ! Nem rossz ! Elég szókimondó portál.
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 20:08
Előzmény: #3958  Törölt felhasználó
pedig a KURUC INFO hiteles forrás. én csak onan tájékozódom már.
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 20:04
Előzmény: #3957  Törölt felhasználó
A kuruc.infot ma olvastam először egy cikk erejéig Gentlemanus megszólítása miatt.

Azt a ckket nem tartom korrektnek mert egy emberi tragédia kapcsán úgy provokált a jelenlegi helyzetben hogy a cikkírónak is tudnia kellett: a mozgástér kötött.

Ettől lehet a leghitelesebb forrás. De meglepne.
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 19:37
Előzmény: #3951  Törölt felhasználó
Embertelen, a Kuruc.info nagyon kemény, én függő lettem, rászoktam:) Szinte mindennap belenézek. Jó néha visszaolvasni egy-egy hírt ilyen kurucos szűrőn keresztül. Tanulságos. (egyébként most látom, hogy a tegnapi tüntetésen a Kuruc.info szerint legalább 20-ezren voltak, mindenhol 10e-ről beszéltek, a HírTV-n is, és tegnap koradélután még náluk is csak 10e szerepelt - hiába no, a Kuruc.infonál a tények se számítanak és még önmaguk korábbi cikkébe is belecsalnak, ha az kell éppen)
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 19:31
Előzmény: #3954  Törölt felhasználó
Rapista (ugyan nem te vagy az egyetlen a fórumokon, de) egyszerűen nem értem, mit akarsz mondani. Nem csak most, máskor se nagyon. Látok betűket, meg szavakat, mondatoknak már nem mindig nevezném, de félmondatok azért vannak. Mégsem értem. Élőben, beszédben is így nyomod, vagy hogy van ez? Nem tudnád érthetőbben kifejezni magad?
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 19:30
Előzmény: #3954  Törölt felhasználó
Raista

sorry de nem vagyunk hangyák.

A felmerült kérdések ezért vannak.

Amúgy egyetértünk.
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 19:06
paraszti ésszel vagy a méhek és hangyák intelligenciájával rendelkeznénk ---------nem volnának ilyen témáink!

9/11 mi jöhet még elő...............dózerolás után!

miért állt meg az id.Bush az iraki határnál, okosabb volt-e mint a fia, vagy ravaszabb?

és tényleg --mi közünk hozzájuk?

Ha erkölcsös magyar családok lennének, nem kihalásra ítélt fogyasztók.............és békén hagynának és nem régmúlttal vakítanának.............hogy ne vegyük észre magunkat?

Természetesen a bűn az bűn..az Ószövetségben is...
Nem szabad mindenkit egy kalap alá venni, népekről valamiféle "átlagos" véleményt alkotni, mindenkit a maga értékén kell mérni!

és akkor nem kérdés, ki ássa az "árkokat"?
aki nem hagyja magát, vagy aki a másikat nem hagyja élni-----------ez odavissza igaz lehet, csak a dátum változik, a tény nem!
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 18:56
futólag beleolvastam..

magam részéről majdnem pacifista lettem:-)

mondja meg nekem valaki?
tényleg a múlt század közepéről mindenkinek ugyanaz jut-e az eszébe
vagy
1915-nél kezdjük
és ma sem fejezhetjük be...

a népirtás folyik, idegenek is grasszálnak, egymást is irtják............

minket most szellemileg és anyagilag is!

(NE ÉRTSETEK FÉLRE! egy szót sem szóltam népekről, csoportokról--------EZ EGYFAJTA GLOBALIZMUS ma!
A gyarmatositás és földszerzés stb módszerei csak finomodtak............Texasi olajmágnásoktól a Wall Street-ig és a saját comprador-burzsoáziánkig---------ha tudjátok mi az...ÉS SOHA NEM VOLTAM MARXISTA!)
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 18:55
Előzmény: #3951  Törölt felhasználó
embertelen! tudod mit írt karinthy?
"nem olvastam
sz nem is tudok
olvasni csak írni"
ezentúl csak írj, s talán megúszod a hányást, mert saját írásától csak nem öklendezik az ember. nem?
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 18:51
Előzmény: #3944  Törölt felhasználó
Már bocsánat igen tisztelt és nagyrabecsült genemanus !

Elolvastam a cikket. Döbbenetes. De azok a cikkek, melyeket ugyanezen az oldalon jobb oldalon lehet olvasni ha lehet méginkább azok.
Mondhatnám az egész szájt egy trágyadomb.

"a csecsemők haláláért is felelős Horváth Ágnes esküvője."

"Megrendítő önvallomás: Horn Gábor spermabankból származik és már Pokornival sem barátok "

"Balczó András: Magyarország zsidó hódoltsági terület - "

Másik oldalon reklám :
"Tánczos Gábor 9 éve ül ártatlanul börtönben"

Mi a túró ez ? Hánynom kell tőle.
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 18:26
Előzmény: #3948  Törölt felhasználó
A zsidózáshoz ún. tökéletes árjaként hozzátennék valamit.

Jártam haláltáborban gázkamrában. Láttam 2 méteres magasságban pici ujjnyomokat a falon amik azért keletkeztek mert az anyák az alulról fújt gázzal szemben haldokolva is magasba tartották a mentés reményében a gyermekeiket. Tudjuk milyen eredménnyel. A múzeumi tárlókban ömlesztve láthatók a gyerekcipők. A gázkamra falain a gyermeki ujjnyomok gyengülve lefelé csúsznak halványulnak aztán eltűnnek.

Nagyapám felelős beosztásban volt a háború idején. Az állomáshelyét csak akkor hagyta el utasításra amikor lebombázták. De addig is EMBER volt. Segített a rászorulóknak, mentette a zsidókat köztük régi szeretett osztálytársait. Fordulat: a Rákosi-érában ávósként olyan túlélő nyilas-vitézek csinálták ki akik a megbízhatatlanságát megjegyezték és megtorolták. Mondhatni: kommunista köpenybe bújt nyilasok. Jó lenne rájuk fogni de ők alig váltottak köpönyeget lényegben ugyanazok maradtak. Viszont a rendszer ügyesen használta őket is. Történelmi tény hogy az ávósok közt revansvágyú zsidók is voltak. De a kép árnyaltabb.

Sokat olvastam tanultam. Nem a diplomáimmal akarok hencegni hanem azt elmesélni hogy meghatározó professzoraim értékadó mérföldköveim nem másért mint a magas szellemi színvonalért lelki nyitottságért izgalmas válaszokért elsősorban bevallottan zsidók voltak.

Nálam a zsidózás a fenti előzmények miatt kiveri a biztosítékot. A gyalázat nem elég szó arra ami történt és szánalmas a hitványságból kisebbségi érzésből fakadó támadás. Miért vagy feljebbvaló csak mert másnak születtél? Persze én is hallom eluralták a pénzvilágot médiát undorítóak. Válaszom: tanulj úgy annyit legyél partner és versenyezz. Nézz körül: nem lehetetlen ha ez a szempontod sem.

A nevelési módszeren is érdemes lenne elgondolkodni. A nálunk honos poroszos módszer csak a gyengeségeket ostorozza, ebben nőttem fel. Kamaszlányként sokkoló meglepő élményem volt amikor barátnőm anyja minket buliba engedve részletesen tudatosította bennünk melyikünk miért és mennyire nagyon szép és értékes.

Imádott Nagyapám édes anyák drága pici ujjnyomok tulajdonosai és mások elismert humanista tudósként az emberiben reménykedők és életük árán is csalódók: mások nevében
B-O-C-S-Á-N-A-T de hiába nincs rá szó…

Véletlenek persze nincsenek. Árjaként büszkén lennék zsidó vagy bárki más akit bántanak.
De mielőtt bántanál gondolkozz el!
pampa 2007. 09. 09. 15:35
Előzmény: #3948  Törölt felhasználó
Most a lakhatási támogatást nem a lakóhelyre kell fordítani?
link
Ezt tényleg nem értem,miért kapják?
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 15:24
Előzmény: #3944  Törölt felhasználó
Kedves Gentlemanus!

Nem a gondolat van nálam első helyen csak arra használom amire való: ez úton próbálom rendszerbe szedni az impulzusokat. A sok belső csend vezet egy véleményhez.

Nem a vita fontossága hanem a vita módszertana miatt írtam ide. Arra utaltam: talán előre visz ezen is elgondolkodni. A topic címe fajsúlyos, ha ehhez hozzászól valaki szvsz elvárható hogy érdemben érvekkel és ne indulattal a másikat bántva tegye. De persze nem biztos hogy igazam van.

Tudjuk mi egy ilyen fórum jelenlegi súlya befolyása a nagyhatalmi politikához képest. Nem is ebben van a jelentősége. Sok útkereső fórum van máshol is amibe sokmilliók írnak és ne feledjük a sok kicsi sokra megy!

A linkedet elolvastam de nem lepődtem meg. Ez a műfaj ezzel jár. Az az ember megcsonkítva lehet teljesebb életet fog élni mint más. Egy jó társa mindenesetre már van hozzá.

Nem igazán értem ki helyében mit tettem volna. Másrészt a politikát a nemzetközi szerződések kötelezik akárki is van hatalmon. A hozadéka tudható volt az is hogy konkrét tragédiák lesznek az is hogy honfitársaink is veszélyeztetettekké válnak.

Én is tisztelettel kívánom neked a legjobbakat és köszönöm hogy elolvastad amit írtam.
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 14:52
Előzmény: törölt hozzászólás
Szomorú történet. De sajnos sok ilyen van. Mindenhol. És sok hasonlót lehetne mutatni pl. terroristák áldozataiként is... És arról sem szabad elfelejtkezni, hogy ő saját maga önként vállalta a katonaságot, az Irakba/Afganisztánba küldést is a kockázatokat is ismerve (magas fizetés ellenében, reményében). Akit Madridban/Londonban a vonaton/metróban szétrobbantott egy bomba, vagy bárhol bármilyen bomba vagy lövedék, vagy 911-kor a WTC-ben tartózkodott az nem vállalt semmit semmiért, csak ember volt, aki élte a mindennapjait.
Christt
Christt 2007. 09. 09. 14:52
Előzmény: törölt hozzászólás
Ez :((((((
Nagyon szomoru de hozzá kell tenni ,hogy maga a háboru az ami maga a tragédia!!!
kissherceg 2007. 09. 09. 14:32
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 13:57
Előzmény: #3943  Törölt felhasználó
Kedves Phiona!

Elfogadom, hogy Te az átlagtól filozófikusabb alkat vagy. De tudnod kell, a filozófia megöli az eszmei lényeget, képtelenné teszi az embert arra, hogy magába mélyedhessen, és átélhesse a belső csend ( tisztító ) erejét.

Fontosnak tartod a vitát, mert az megítélésed szerint előre visz. Kérdés mi a vita lényege, témája Kedves Phiona! Mekkora annak fajsúlya?

Csakhogy érzékeltessem a fajsúlyok nagysága közötti különbséget, berakok neked ide egy linket, kérlek olvasd el!

link

Te mit tettél volna Phiona?
Ez az IGAZI fajsúly!

Köszönöm figyelmedet.
Tisztelettel üdvözöllek
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 13:37
Előzmény: #3940  Törölt felhasználó
Kedves Penznyelo,

senki sem mondta hogy anyázol de te mondtad hogy az legalább szórakoztató.

A vita módszertana tényleg nem egy szórakoztató kérdés de azért nem biztos hogy le kell söpörni. Nem didaktikus nevelés ha a véleményed kifejted talán más épül belőle. De megértem és tisztelem az álláspontodat te így gondolod én ahogy leírtam. Csak azt vitatom a beírásodban hogy a vita eleve értelmetlen. Lehet az is hogy nem.
saru 2007. 09. 09. 12:58
Előzmény: #3937  Törölt felhasználó
Hofi: néha "kell egy kis áramszünet"...
Törölt felhasználó 2007. 09. 09. 12:50
Nézzük, a Kuruc.info szerint kik a normális zsidók:

"Sejtettük: vannak normálisabb zsidók is
2007-09-09. 10:45:03

A nyolc, 16 és 21 év közötti fiatal mindegyike izraeli állampolgár, a korábbi Szovjetunióból származnak, és állítólag bevándorlókat, kábítószerfüggőket és hithű zsidókat támadtak meg - jelentette be az izraeli rendőrség vasárnap.

Neonáci csoportot tartóztattak le Izraelben. A csoport után egy évig nyomoztak, az első tagot júliusban, az utolsót szeptember 6-án fogták le. A vizsgálat tavaly kezdődött, mikor ismeretlenek horogkereszteket fújtak a Tel-Avivtól keletre található Petah Tikva-i zsinagóga falára. A nyomozást vezető rendőr elmondta: nehéz ugyan elhinni, de igenis élnek olyanok Izraelben, akik neonáci eszmékkel szimpatizálnak. A házkutatások során náci egyenruhákat, Adolf Hitlert ábrázoló képeket és késeket, fegyvereket és TNT-t találtak."

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek