a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Amikor Medjugorjéban, a híres búcsújáróhelyen megkérdezték Jézus Anyját, Szűz Máriát, mi a magyarok feladata a mai világban, azt mondta:
" A Magyarok a Világ engesztelő nemzete, éljenek ennek tudatában, és ennek megfelelően ".
Hogyan tudunk megfelelni e súlyos, terhes feladatnak, ha nem vagyunk képesek önmagunkon túllátni?
Hiszem és vallom, hogy e sok-sok ezer éves ősi leszármazott nemzetünk, igenis képes lesz hamarosan szembenézni önmagával, felkel a földről, leporolja ruháját, kiegyenesíti gerincét, büszkén feltartja fejét és elindul azon az úton, melyet az Égiek jelöltek ki számára.
Kupeckormány...
Találó. :)
Kupecek? De jó lenne, ha csak kupecek lennének... a hódítók tisztjei....
"Ne herdálja el a közvagyont a kupeckormány
Holnap a főváros utcáira vonulnak várhatóan sok ezren. Gyermekeink, unokáink jövőért tüntetnek mind a nagycsaládosok, mind azok a civilek, akik a nemzeti vagyon megvédésére, egy készülő törvény megakadályozására szövetkeztek.
...a vagyontörvény veszélyei
Kiárusítható lesz az eddig védett nemzeti vagyon.
Úgy kerülhet magántulajdonba a termőföld, hogy nem szolgálja a birtokegyesítést.
Magántulajdonba kerülhetnek a nemzetbiztonsági szempontból is fontos regionális vízművek és más stratégiai társaságok.
Hét ember dönthet több tízezermilliárd forintnyi nemzeti vagyonról.
Ötszázmillió forintos értékig egy személyben dönthet a miniszterelnök embere."
...Orbán Viktor a Fidesz elnöke megjegyezte, hogy a krízis megoldásnak demokratikusnak és erőszakmentesnek kell lennie.
"Ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy: Minthogy Magyarország látványosan megy tönkre - ezt a politikai elit is tudja - egyre megondolatlanabb kijelentésekre ragadtatják magukat. Feltűnő, hogy O.V. milyen sok butaságot beszél az utóbbi időben. Tekintettel arra, hogy természettudományos ismereteknek úgy tűnik híjján van, nem ártana felhívni a figyelmét arra a tényre, hogy - bár a politika nem matematika - de ott is érvényes az az állítás miszerint adott problémáknak adott peremfeltételek mellet nincs feltétlenül megoldásuk. Hogy érthetőbb legyek (O.V. számára is), pl. az iraki problémát nem lehet az amerikai elképzelések szerint "megoldani". Ha nem hiszi járjon utána.
Visszatérve Magyarország helyzetére, nem biztos, hogy a krízist "demokratikusan" és "erőszakmentesen" meg lehet oldani, bármilyen kívánatos volna is az, arról nemis beszélve, hogy a "kell" szó bennem erőszak érzetét kelti (= minden áron, de mi vagy ki parancsolja ezt? Csak nem az álhumanizmus vagy még rosszabb az álkereszténység?). Fel szeretném továbbá hívni O.V. figyelmét egy remek magyar közmondásra (mint miniszterelnök gyakran kezdte beszédeit közmondásokkal) mely szerint: "Finggal nem lehet tojást festeni" (Vö.: O.Nagy Gábor:Magyar Szólások és Közmondások, Talentum kiadó, 1999, 214 old.) Márpedig jelen helyzetben ő és pártja leginkább ezt a lehetetlen műfajt művelik a többség kárára. Ezt adják el nekünk demokrácia és még nem tudom milyen egyéb sületlenségek gyanánt? Én szégyelném magam a helyében."
várjuk meg, mi lesz az új rendezőelv. a névsor szerinti besorolás is okozhat gondot. marad a sorsolás. kérdés, hogy minden óra előtt megteszik ezt vagy csak év elején.
Törölt felhasználó2007. 09. 07. 07:26
Ez már elmebaj!!!
"Beszüntették a tornasort egy budapesti általános iskolában, mondván: a testmagasság szerinti besorolás sérti a gyerekek személyiségi jogait - értesült az InfoRádió. A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének elnöke szerint a közoktatásban kár lenne felrúgni a tornasor mintegy 140 esztendős hagyományát"
Ha direkt nem vállal gyereket egy hetero pár végül is az is természetellenes, mert a természet alaptörvényéhez tartozik a fajfenntartás is, különben kihal az adott faj. Nemde?
Másrészt hol van az azonos neműeknél a nemi szervnek a rendeltetésszerű párja? Sehol. De ennél jobban tényleg ne menjünk a részletekbe, meg sarkítani sem érdemes. + még több szempontot is fel lehetne vetni, de tényleg nem érdekel ennyire a táma.
ui.:
Nem lehet egy részletet, csak a szexualitást kiragadni, átfogóan szabad csak hozzáállni egy ilyen témához a helyes következtetések érdekében.
Én továbbra sem találok érdemit a természetellenességre, de biztos szűk a látóköröm. Mindenesetre az etológus szerint:
"Minket, embereket tehát egyértelműen megkülönböztet minden állattól, hogy a szexualitásnak hármas funkciója van: a stresszoldás, a párkötés és a reprodukció. "
Ezek alapján továbbra sem látom be, hogy a homoszexualitás miért ne láthatná el a szexualitás szerepét. Ilyen fafej vagyok.
A sok gyermektelen szülő (aki nem vállal gyereket) végeredményben egyedül irányultságban különbözik egy melegtől.
Természetellenes?
Szakma szerint orvos, de van hogy tanítok. De itt speciel átvitt értelemben használtam.
A te hsz-edben azt mondtad, ha ő nem fogadja el, hogy őt elutasítják, hogy várhat elfogadást. Vagy valami ilyesmi. E szerint nem mindegy hogy ő elfogadja-e. Ezért kérdeztem, elfogadhatja-e ezt valaki egyáltalán?
Nagyon tömören a természet törvényeivel ellentétes a homoszexualitás, lehetetlen utódnemzés, stb + a "használt" szervek egy részének az eredeti/normális funkciója is más.
Veled beszélgetett, ennyi tiszteletet megérdemel, keresd vissza, jobban megfogalmazta mire gondolt mint én most.
A provokáció általában mindenkiből negatív reakciót vált ki (ezért viseljék a következményeit is), és nem a provokációra értettem az arroganciát, hanem maga az esemény során sokszor előforduló arrogáns viselkedésre.
Másrészt ha ők sem fogadják el, hogy vannak akik elutasítják/nem fogadják el az ő viselkedésmintájukat, akkor ugyan olyanok mint az őket elutasítók és nem is várhatnak elfogadó hozzáállást másoktól sem.
----------
A témát lezártnak tekintem, nem is akartam ennyi időt rászánni, nem járok a melegek ellen tüntetni, nem si foglalkozom velük általában - mielőtt még valaki más következtetést vonna le-.
Neked marginális hülyeség, másnak esetleg nem. Van akinek biológia óra, bár pedagógusként ma megbuktam. Még jó, hogy bértopikolásból élek és nem oktatásból.
Jó vitát fiúk, ez Mo. legfontosabb problémája ma.
Bár a bértopikolóknak gondolom fel van dobva egy kis prémium, ha sokáig ezt és a magyar gárda témát sikerül a középpontban tartani. Két marginális hülyeséget.
Az előzmény gombos elemzés után a 2. kérdés arra vonatkozott, hogy a melegek száma nőhet-e a társadalomban, ha a média felkapja őket azaz "fertőző-e". Nem az elfogadás oldalról merült fel, de legalább kis friss szellőt hoztál így ide :)
Az 1. kérdéssel kapcsolatban nem tudom, hogy milyen érv lett volna, ami ezt érdemben igazán alátámasztotta volna, de szívesen olvasom, ha felhívod rá a figyelmem.
Az elfogadással kapcsolatban nem maga a felvonulás visz előre, hanem a médiaszereplés. Ha látnak. Ha megismernek. Pl. a fiatalok néznek egy focis valóságshowt, ahol van egy meleg. Látják, hogy "érdekes", de alapjában véve normális srác, adott esetben szerethető. Ettől nem lesz senki meleg, aki nem volt az, és nem lesz senki a rajongója, de például nem tart attól, hogy este letámadja, és ... a gyerekét, vagy mittudomén, a negatív sztereotípiák szétoszolhatnak, ha közelebbről is látja, a melegeket. Minél többféle élethelyzetben, annál inkább.
A felvonulást én inkább egy válaszreakciónak érzem, ahol nem az a cél, hogy elfogadjanak, hanem hogy megmutassam azoknak akik nem fogadnak el, hogy figyi, nem érdekelsz, ettől én ugyanolyan embernek érzem magam, mint te vagy, és igenis büszkén üvöltöm, hogy mi vagyok, mert büszke vagyok rá. (Talán ezért büszkeség napja)
Ha nem szembesülne elutasítással, nem lenne értelme egy ilyen felvonulásnak.
Ez nem arrogancia, ez provokatív viselkedés, amit egyesekben az elutasítás hív elő.
Fretek, ha el akarod fogadtatni magad valakivel, akkor a provokáció csak árt és ellenszenvet vált ki. Legyen az gárdista vagy homoszexuális.
Nem azzal van bajom, hogy rendezvényeket tartanak, -tőlem tartsanak, de szolídabban és ne erőltessék azt rá másokra, mert elég kényes témáról van szó-, hanem ahogyan teszik ezt általában.
El kel dönteni, hogy mit akarnak. Hozzáállás 1-2:
1.) Parádézás: Ők aztán megmutatják hogy milyen frankók, és mennyire rendben van az a szexuális magatartás amit ők csinálnak képviselnek.
Ok, tegyék, de ebben az esetben viseljék el, hogy a céljuktól távolodni fognak nő velük szemben az elutasítás az ellenszenv.
2.) Próbáljanak olyan utat találni, olyan módját a figyelemfelkeltésnek, ami a többség számára is elfogadhatóbb, mutassanak némi visszafogottságot.
Ez inkább célra vezetne, mint az arrogancia.
Alkalmazkodnod kell a befogadó közönséghez is, különben ne érsz célt, nem lesz kompromisszum. Erre próbáltam rámutatni.
Mi lesz veled Magyarország?