Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 21:05
Előzmény: #3879  Knight Tyris
Knight Tryis

tőzsdenyúl (vagy meghatalmazottja) majd válaszol ha akar, addig is azt javasolom: a melegfelvonulást fogd fel részükről a bátorságuk próbájának. többet kockáztatnak például, mint a gárdistáink. te miért állnál így ki?

vagy

olvasd úgy az érveidet, mintha román (vagy frissen betelepített szerb) lennél Erdélyben illetve a Vajdaságban és a magyarokkal helyettesítsd be a homoszexuálisokat (és lécci ne keress a példában mögöttes szándékot). ekkor ugye nem mondod azt, hogy "jó célra vezet-e az erőteljes nyomulás ....."
Knight Tyris 2007. 09. 06. 20:52
Előzmény: #3878  Knight Tyris
Szóval:

ha valaki/valakik túl sokat, túl erőszakosan, esetleg megbotránkoztatóan szerepelnek valahol, az nem elfogadottságot, hanem még nagyobb ellenszenvet szül.

Tehát aki ezt alkalmazza, saját maga alatt vágja a fát, ezért is tettem fel azt a kérdést, az előző hozzászólásom előzményében, hogy jó célra vezet e ez az erőteljes nyomulás.

Ezért gondolominkább aárt mint használ nekik.
Knight Tyris 2007. 09. 06. 20:48
Előzmény: #3864  Knight Tyris
Tőzsdenyúl,
Ne bomolj, klikkelj rá az előzmény "gombra" máskor. :o)

De azért bedobom az említett kérédéseidet amire ennek a hsz-nek az előzményében reagáltam:

"Mivel indoklod, hogy természetellenes a jelenség?

Alá tudod-e támasztani valamivel, hogy népszerűsítés révén a jelenség erőre kap?"

--------

"A 2. kérdésre: úgy tűnik, valóban erre van szükség a problémáik orvoslására, amennyiben minél többet szerepelnek a médiában, annál elfogadottabbak, és elfogadhatóbbak lesznek. Legalábbis ahogy én látom, a médiának van ilyen hatása. Meg az ismeretek és tapasztalatok növekedésével bizonyára csökken a félelem és elutasítás."

Ezzel gondolatoddal kapcsolatban pedig azt tudom mondani, hogy én pedig azt tapasztalom, hogy ha valaki/valakik túl sokat, túl erőszakosan, esetleg megbotránkoztatóan szerepelnek valahol, az nem elfogadottságot, hanem még nagyobb
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 20:30
Előzmény: #3876  Törölt felhasználó
:))))
msn?
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 20:29
Előzmény: #3875  Törölt felhasználó
Csá Koi!
..csak a szokásos,beírok egyett,kioktatnak,elnézést kérek,aztán felhúzom magam,próbálok felvilágosítani,aztán rájövök,h teljesen mindegy,h ki mit gondol rólam,meg az is,h én mit gondolok másokról...
:-)))
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 20:27
Előzmény: #3873  Törölt felhasználó
Na,ténleg lépek.
Ne vitatkozzunk,felesleges!
(Ha ki akarnálak oktatni,azt mondanám,h ne érezz muszályokat,meg kényszereket!de nem akarlak,mert lehet,h nem is érzel,csak ide írod....De azé erre van egy ősi magyar mondás.A muszály mivoltára:
,,Enni kell, de SZARNI muszály!"
Semmi mást nem muszály!
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 20:26
Előzmény: #3873  Törölt felhasználó
iti!
mit csinálsz it (i)???
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 20:23
Előzmény: #3872  Törölt felhasználó
vazzee!Pedig mennék má lefürgyeni..
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 20:22
Előzmény: #3870  Törölt felhasználó
muszáj. iti
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 20:21
Előzmény: #3870  Törölt felhasználó
Jaj bocs,az érveimről megint elfeledkeztem!
De, sebaj,ettől még megleszünk vhogy!
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 20:18
Előzmény: #3868  Törölt felhasználó
Hát,ügyesen ,,megtaláltál" testvérem!
De miért is?
Ez egy fórum, ahova beírhatja mindenki a véleményét,én is,te is.
Mindenkinek van véleménye,neked is nekem is.
Ott kezdődnek a gondok,h kényszert érzünk leírni a véleményünket.Te is én is.
Pedig senkit nem érdekel igazán se a tiéd se az enyém.
Csak unatkozunk.Én legalább is.
De,ha ideírok egy olyan véleményt,mint a legelső,amiért kioktattál,hogyan olvasod ki belőle,h én nem vagyok tisztában a topik dolgaival!?Lehet,h elolvastam az egész topikot az elejétől a végéig.Lehet,h elolvastam az egész fórum összes topikját az elejétől a végéig.
De te ezt nem tudhatod!
Mégis kioktatsz!Miért is?
Mert nekem (lehet,h végigolvasva az egész topikot) ez volt a véleményem és leírtam a hozzászólásomban?
Talán ismerjük egymást?Talán én kioktattalak valamikor is valahol?
Ne érts félre nekem semmi bajom azzal,ha valaki reagál,ha néha írok!
Nekem azzal van bajom,h kényszert érzel arra,h kioktass.Holott lehet,h összeszedettebb vagyok,mint te!Nem tudhatom,ezért írom azt,h lehet.Meg ezért nem oktatlak ki,ha nem muszály...
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 20:03
Előzmény: #3861  Törölt felhasználó
Nos, így hogy pénznyelő megválaszolja helyettem (gyakran okosabban, vagy szellemesebben mint én) a kérdéseket, lassan hivatalosan is felhatalmazom erre :))

Ami mindig sikerül neki, hogy rövidebb mint én - egyszer majd talán nekem is menni fog :)

Az azonos neműek esetét leszámítva az összes példa orvosi ÉS büntetőjogi kategória. Nem véletlenül. Tehát mind egy kalap alá vehető, csak egy lóg ki. A kivétel pedig nem véletlenül az. Indoklás lent :)
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 19:29
Előzmény: #3867  Törölt felhasználó

iti

hiányoltad az érveket / ellenérveket. még mindig hiányérzeted van?
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 19:22
Előzmény: #3861  Törölt felhasználó
Kedves Csülökné, ugyan nem engem kérdeztél, de:
Az, hogy két egymással egyenrangú ember kölcsönös megegyezéssel mit csinál egymással, ami sem egymásnak, sem semilyen harmadik személynek nem árt, nos azt hiszem, ehhez semmi közünk, se neked, se nekem. Ennek megfelelően:

"Amikor 6 éves gyerekekkel csinálják az természetes?"
Válasz: természetesen NEM. Oltári ostobaság és szándékos csúsztatás a homoszexualitással egy lapon említeni a pedofíliát. Lásd fenti definícióm. Egy gyerek nem érett sem a szexualitásra, sem pedig nem tekinthető egyenrangúnak egy - a tetteiért erkölcsileg és jogilag is felelős - felnőttel.

"Amikor birkával csinálják az természetes?"
Válasz: természetesen NEM. Kicsit hasonló, mint az előző, mondhatjuk úgyis, hogy az állatok jogát sérti.

"Amikor azonos neműek keresnek egymáson valami nyílást az természetes?"
Válasz: a fenti definíció alapján igen.

"Azt sem értem miért nem büntetik a reklámozását!"
Megint csúsztatás. Mi az, hogy reklámozás? Ha azt látod valahol, hogy: "legyél meleg, mert az a menő", vagy "csatlakozz te is hozzánk, feküdj le a haveroddal", na ha ilyen lenne valahol, akkor veled együtt mennék ellene tüntetni. Az, hogy "fogadj el és ne verj meg, mert meleg vagyok", ez nem reklám. És az a fajta hozzáállás ami megjelenik (nyomokban itt is felfedezhető) az "ellenzőknél", az inkább rájuk nézve szomorú...

"A kleptománok felvonulása mikor lesz?"
"Pirománia büntetendő? Felvonultak? Miért nem?"
Egy kalap alá vettem, mert ugyanaz. Két eset van:
a.) beteg emberről van szó (ha a szóhasználatot szigorúan nézzük) - az ilyennek a kórházban a helye;
b.) sima bűnözőről van szó - nekik meg a börtönben a helyük.
És a válasz, bár nem így hangzott el a kérdés, mégis válaszolok a fentiek szerint: NEM természetes. Miért is? Megintcsak lásd fenti definíció: itt mindkét esetben harmadik személyek jogai sérülnek. Nem ugyanaz, mint a homoszexualitás: amikor Józsi és Béla otthon összerakják, amijük van, akkor senkinek a joga nem sérül.

Tudom, hogy feleslegesen írtam, amit írtam, mert:
a.) nem érted;
b.) nem akarod megérteni.
De nem baj, hozzászoktam, nem ez volt az első eset és nem ez lesz az utolsó...
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 19:07
Melyik az első kérdés? Volt itt annyi...

A 2. kérdésre: úgy tűnik, valóban erre van szükség a problémáik orvoslására, amennyiben minél többet szerepelnek a médiában, annál elfogadottabbak, és elfogadhatóbbak lesznek. Legalábbis ahogy én látom, a médiának van ilyen hatása. Meg az ismeretek és tapasztalatok növekedésével bizonyára csökken a félelem és elutasítás.

"A sajtó meg manapság nem a hírértékre megy, hanem a botrányokra, és azokat az eseményeket választja ki többnyire, ami minél több embert irritál."

Pontosan így gondolom, kérdésem tulajdonképpen erre irányult.
Mennyiben kiváltói ennek a melegek, és mennyiben áldozatai? (Már a médiabotrányoknak)

Nem azért jelennek meg sokat a médiában, mert sokakat irritálnak, a média pedig erre rájátszva tolja mindenki arca elé őket?
A melegfelvonuláson azért a melegek egy kicsiny része jelenik meg, nem feltétlenül ebből kell kiindulni, illetve nem biztos hogy a többi is a címlapra kívánkozik. (Biztos hogy nem, hiszen többnyire nem is vállalják fel a dolgot)
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 19:02
Én már csak azt nem értem,h az utóbbi hozzászólásokban hol vannak a ,,jellemzően" érvek és ellenérvek!?Meg az enyémben hol volt az indulat és főleg a csúsztatás.....
Lehet,h még azóta sem sikerült összeszednem magam???
Knight Tyris 2007. 09. 06. 18:58
Előzmény: #3854  Törölt felhasználó
Az első kérdésedre már kielégítő, racionális és logikus választ adott Let.-ahogy így beleolvasgattam- Ezt Te is tudod.
Ezt kár tovább feszegetned, úgy tenned, mintha nem válaszolt volna. Ebben a kérdésben Let van szerintem lépéselőnyben veled szemben, neki erősebbek az érvei.

A 2. kérdésre vonatkozóan akár feltehetnénk mellé azt a kérdést is, hogy:

Az a mód (és mennyiség) ahogy megjelennek a közvélemlemény előtt javít e a helyzetükön, az elfogadottságukon, vagy inkább ront.
Tényleg erre a fajta "népszerűsítésre" van e szükség az esetleges problémák(ik) orvoslására.

Mert ha a válasz nem, akkor változtatniuk kéne az eddig bevett gyakoraltukon (és nem azt kéne vizsgálni, hogy erőre kap e a jelenség vagy sem), feltéve, hogy a kiinduló cél az volt, hogy ne érje őket érdemtelenül hátrányos megkülönböztetés.

A sajtó meg manapság nem a hírértékre megy, hanem a botrányokra, és azokat az eseményeket választja ki többnyire, ami minél több embert irritál.
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 18:54
Előzmény: #3862  Törölt felhasználó
LET, komolyan ne vedd, ellenkező esetben meghívlak egy sörre!
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 18:53
Közlemény:
A Háttér Társaság a Melegekért 2007. szept. 6-án megkereste a Portfolio internetes portálon feltűnt tozsdenyul néven ismert fórumozót, hogy a Társaság tiszteletbeli alelnökévé választhassák. Ennek nem képezheti akadályát hogy az említett személy esetleg nem elég meleg. Ezen a hiányosságon mindig sikeresen segített az Egyesület, és ez így lesz a jövőben is.

A felkeresett, internetes körökben tozsdenyul néven ismert személy a megtiszteltetést visszautasította. Magánál érdemesebbnek gondolja a pozíció betöltésére LET nevű fórumtársát, aki gyakran kiállt az ellen, hogy a homoszexualitást állati tevékenységekhez hasonlítsák, hiszen az állatvilágban előforduló primitív megnyilvánulások ("a béka a gumicsizmára is rámászik") nem is hasonlíthatók az emberi homoszexualitás összetettebb jelenségéhez.

A LET néven ismert fórumozó többek között alábbi nézeteinek is hangot adott aTársaság képviselői előtt:
"Csak be akartam bizonyítani, hogy van olyan eset, amikor egy természetellenes pár is lehet jobb, mint a természetes értékrend szerinti."

"A homoszexualitás helyezete valamikor 1990 tavaszán volt rendben. Nem üldözték"

"Jobb egy homoszexuális nevelőpár, mint egy gyilkos szülői páros. Efelől nincs kétség... "

"Ha genetikai az eset elítélni méltatlan,"
"az egyéneket viszont el kell tűrni."
"Ezek is emberi lények"

"A fiatalok maszturbációjával sincs baj"

"Azzal sem vitatkozom, hogy az emberi homoszexualitásnak is megvan a maga biológiai oka. Örömszerzés. Az emberi szexualitás egyik fonos és meghatározó szerepe."

A rövid beszéd ovációt váltott ki a közönség köreiben, akik lelkes "Vivát, vivát LET!" valamint "a buzi Gyurcsány mondjon le" bekiabálásokkal adtak ennek hangot. Ezek után a Társaság egyhangúlag egyetértett, hogy a melegek mellett lánglelkűen kiálló személyt tiszteletbeli alelnökké válasszák. Újból hangsúlyozták, hogy ennek nem képezheti akadályát hogy az említett személy esetleg nem elég meleg. Ezen a hiányosságon mindig sikeresen segített az Egyesület, és ez így lesz a jövőben is.

Forrás: Budapest Nyúlz, angol nyelvű online újság

Kapcsolódó cikkek:
A Háttér Társaság a Melegekért megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a Társaság alelnöke, LET, a klasszikus (X kromoszómához kötött) anyai öröklődésmenetet mutató vérzékenység példáján illusztrálva sem értette meg, hogy hogyan lehetséges az utódnemzésre képtelen homoszexualitást tovább örökíteni. Ez ügyben azonnal az Oktatási Minisztériumhoz fordultak, és petíciójukban a biológia oktatásának felülvizsgálatát követelték.

Nos,
ennyit a médiáról...bármit lehet megfelelően tálalni...

A témához nem szólok többet hozzá...
:))

Természetesen a cikkel kapcsolatos panaszokat a Budapest Nyúlz szerkesztőségéhez kérjük továbbítani...
A Nyúlz riportere már előre is elnézést kér mindenkitől, és kéri, hogy jó humorral olvassák az újságot...
Törölt felhasználó 2007. 09. 06. 18:44
T. nyúl!

Amikor 6 éves gyerekekkel csinálják az természetes?
Amikor birkával csinálják az természetes?
Amikor azonos neműek keresnek egymáson valami nyílást az természetes?
Azt sem értem miért nem büntetik a reklámozását!
A kleptománok felvonulása mikor lesz?
Pirománia büntetendő? Felvonultak? Miért nem?

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek