Topiknyitó: kispangit 2006. 10. 26. 15:28

Ki mennyivel játszik?  

Gyerekek, névtelenül és őszintén: ki mennyivel játszik?

Nyitom a sort: 2 misi (per pillanat jó 162 ezres buktában). Fel szeretném tornászni 5 misire. 90 MOL.

Hol állok a mezőnyben? Gyanítom, kispálya...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 10. 29. 19:18
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
#69
Utazo1,
gratulalok, en meg nem tartok itt...(nincs 12 ev se, se negyven-x M zugloi haz..) csak a harmadanal...5 eve egy lepukkant paraszthaz vetele 1 M-ert, majd eladva 5 M-ert, utana a panel, majd tegla, most mar megvan a 17 M-es lakas..(szoval pont a harmada...)
a garazst itt szedtem ossze a tozsden, mert arra mar nem volt penzem, es kotelezo volt venni.

kezdokent nagy szerencsem volt (mai eszemmel már tudom), hogy a penz osszejott, de aztan jott a majusi buko...de ma mar orulok neki, mert csak tanul az ember (hisz kezdtem azt kepzelni hogy en csak nyerek...)..
(nem TDTzem, shortot is egy kezemen meg tudom szamolni, es most mar inkabb varok, es nem kapkodok...)
Törölt felhasználó 2006. 10. 29. 15:43
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
#68
outsider egyáltalán nem néztelek kezdőnek, úgyhogy bocsi, ha félreértettél! A jó pap holtig tanul, és tapasztal (kapja a pofonokat, és örül a sikereinek) ;)! A TDT az öngyilkos=netes szerencsejáték! Áttételes pozi azonban már inkább tudást tükröz, elején bátorság kell hozzá, de utánna olyan mintha azonnalin vennél Mol-t, OTP-t, vagy Bux kosárt!
Mondjuk más is a stratégiánk, én napközben ránézek reggel, délben és ha tehetem délután is! Én a pár napos (átlag 3-6 kereskedési napos pozikat kedvelem)! Sajnos most, itthon mást nem is lehet tenni, pedig de ülnék én is trendben..... :(
Én is közgazdász vok, de suliból nem sok hozott anyaggal operálok, itt is a rutin meg az évek kellenek! De a gazdász pálya jó alap mindenképp ;)! Szóval hajrá!!!
hilson 2006. 10. 28. 21:51
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
#67
Sziasztok,
én márciusban kezdtem 2 misivel, átéltem egy nagy bukót fotiban májusban, azóta emeltem a tétet majdnem 4 misire és kialakítottam egy portfóliót, hogy a reménybeli emelkedésben visszaszedjem a bukómat. Ez részben sikerült, hamarosan +-ban leszek:)
Legjobb részvényeim a Rába és az Oti, ezeken még soha nem buktam...(kop-kop-kop), a nagyon kicsik nem érdekelnek, mit ahogy a tőkeáttét és a short sem.
Warren Buffett elmélete szerint kereskedem mostanság:
"it was never my thinking which made money for me! It was my sitting"

Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 19:54
#66
Én úgy gondolom, hogy a tökiáttéttel lehet a legnagyobbat bukni, ezért kerülöm és a kicsit jobban becsülöm. Meg én a nehezen megszerzett pénzt jobban féltem mint egy átlag tőzsdéző. Nekem úgy tűnik, hogy kezdőnek néztél, közgáz végzettségem van, nem mintha az a siker alapja lenne, mert szerintem a tőzsde valakinek vagy megy, vagy nem. És kb. 1995 óta figyelem a tőzsdét, meg néha be is szálltam. Anno még zalakerem is volt. Egyébként én úgy tőzsdézek, hogy reggel elmegyek dolgozni, este hazaérek és vacsi után megnézem mi történt és előre írom meg a megbízásokat vagy teljesül vagy nem alapon. Jobban bejön, mintha egész nap ott ülnék.Utazo1 ha igaz a történeted, akkor meghajolok előtted és sok sikert kívánok a tőzsdézéshez.
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 19:47
Előzmény: #63  Törölt felhasználó
#65
Utazo1

Egész pontosan miből jön össze ez a 2-300 ezer Ft mínusz a csomag miatt?
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 19:21
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
#64
outsider30:
Írásod sok igazságot tartalmaz! A TDT mindig is mondtam, hogy öngyilkosság, még aki vérprofi, az is elvérezhet az illikvid magyar rengetegben (jön egy alap aztán oda teszi a piacot ahova akarja), én nem is élek vele igen!
Ha már áttét akkor tőkeáttételes pozi a magyar csodapiacon több napra trendet ülve! Ezzel lehet igazán pénzt keresni, ha tapasztalt vagy és ügyes! Ezzel szép nyerőket lehet leakasztani éves szinten!
Hogy szenvedéllyé válik, van benne vmi, de ha eljutsz egy szintre akkor elég kevesebb figyelem a monitor előtt!
Pánikeladás, pánikvétel..., mindig akkor fordul a piac ezt megfigyeltem, szóval be cool... Persze van szitu amikor nem pánikról van szó hanem tényleg adni kell a rossz pozit :D
Szerintem ez is tanulható! Az elején rutintalanul akkora éves hozamot értem el, hogy az elég hihetetlenül hathat! Azóta sokkal rutinosabb lettem, és mégis kevésbé merek kockáztatni. Ez persze az akkori kockázati hajlandóságom fv-ében mondom.
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 16:49
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
#63
Ja még azt akartam írni, hogy a Gyurcsány- csomag eddig nekünk havi 2-300 e ft mínuszba kerül. Ez megkönnyíti a tőzsdei rizikó és 10-20 ezres bukóim érzelmi feldolgozását:))
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 16:45
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
#62
Bár a tőzsdét még csak most tanulom, eddigi legnagyobb kaszálásunk hasonló eredetű (ingatlanpiac):

1992-ban havi 20 e ft egyetemi ösztöndíjat kaptam. 3 évig gyűjtöttem tökésedő bankbetétként, miközben a többiek vígan éltek és röhögtek rajtam. (Akkor még 20-25 % volt a lekötött betétek kamata.) 1996-ban viszketni kezdett az ingatlanszimatom, és (a 800 e összegyűjtött ösztöndíjpénzből + 400 e családi kölcsönből, amit az akkor elnyert külf. ösztöndíjamra kértem) 1.2 misiért vettem egy kis garzont az Oktogonnnál (ez az ingatlanár legeslegaja volt akkor, a garzon totál lepukkant), amit 100-e ből (drága nagypapámtól kapott kölcsön) felújítottam, és rögtön ki is adtam havi 20 e-ért.
Egy évig külföldön tanultam, dolgoztam, az ottani ösztöndíjamat pedig félretettem. 1 év múlva az ösztöndíjból és a kinti keresetemből (300 e ft) és a bérleti díjból (200 e ft) megadtam a kölcsönöket.

Ezt a kis garzont 1999-ben 3, 2 misiért adtuk el. A párom szintén kapott a szüleitől egy fél garzont (1.5 misi). Előtte már dolgoztunk és k@vára takarékoskodtunk egy évig, mert nagyon úgy éreztem, most kell ingatlant venni, mert indul az expressz. Így is volt.

1999-ben, az utolsó pillanatban felugrottunk az ingatlanvonatra, és vettünk 1 misi kölcsönnel Zuglóban 9 millióért egy lepukkant hatalmas villalakást, ami ma 34 misit ér. Azért is volt olyan olcsó, mert romák laktak az alagsorban (egy pici garzonban 14-en:)). (Ezt bevállaltuk mint rizikót.) Előremenekülésként kivásároltuk a romákat 3 misiért, az erre felvett munkahelyi kölcsönt a kivásárolt garzon kiadásából fedeztük. Ez a garzon ma 7 misit ér, a kölcsön törlesztve, és most is ki van adva (bár ez ma már nem hoz sokat).

A havi 20 e ft-os ösztöndíjammal kezdődött tehát, és egy 34+7 millás ingatlannal ért véget, igaz, 12 év alatt. Nem tudom, ez jó eredménynek számít-e, mi elégedettek vagyunk vele.

Mindezt nem dicsekvésből akartam leírni, hanem mert úgy érzem, tanulságos.
Én úgy látom, sok szorgalom, kitartás, önfegyelem és nagy szerencse kellett ehhez.. Sokáig nagyon takarékosan éltünk (ja közben született 3 gyerekünk:)), de 1-1 fagyinak is tudtunk örülni, lassan kifizettük a kölcsönöket, és most már lassan ugyan, de gyűlik újra a pénz. Mindig kockáztattunk egy kicsit, bevállaltuk a nehézségeket, de sosem kockáztattunk túl sokat (max. 25-30 %).

Jó lenne, ha a tőzsde csak harmadennyire bejönne:))
Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 16:14
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
#61
Sziasztok,
én másfél misit tettem be, júniusban kezdtem és tanulóvezető vagyok a tőzsdén. Én is nagyon óvatos vagyok, nincs tdt, nincs tökizés. Eddig 50 e ft-ot buktam (brokidíjjal együtt 100 e-t), és 120 e ft-ot kerestem. Szóval eddig mini nyereség, de sok tapasztalat a mérleg. Rászánok egy évet kb. hogy megnézzem, mennyit tudok ezzel keresni, jó lenne keresetkiegészítésnek, de ha nem fog menni, abbahagyom. Engem csak a pénz érdekel belőle.

A helyzetet megkönnyíti, hogy ez nem az összes pénzünk, hanem a megtakarításunk kb. 1/3-a plusz kocsi, lakás már megvan. És én SOHA nem tolnám be biztosításnak a lakásunkat a fejünk fölül.

Törölt felhasználó 2006. 10. 28. 11:25
#60
Sziasztok Én tavaly novembertől kezdtem el befektetni a saját pénzem. Eddig 500.000-et raktam be, jelenleg 540.000-em van, elég konzervatív vagyok, általában OTP rv-ben szokott lenni a pénzem nagy része, az illikvid papírokat kerülöm. Nem hiszek a tdt-ben, a shortolásban és a stop lossban. Szerintem ezeket a szerencsejátékosoknak találták ki. Én úgy tudom, hogy a spekik 90 %-a veszteséges. Szerintem a tőzsdézés is szenvedélybetegséget okozhat, itt is olvashatunk szélsőséges esetekről, van aki a saját házát zálogosítja el a gyerekei feje felett, van aki az anyjától kapott pénzt fekteti be. Kérdés, hogy vissza tudja-e fizetni és utána hogy néz az édesanyja szemébe, vagy ha tükörbe néz nem-e hányja el magát. Sokan úgy gondoljátok, hogy itt olyan könnyen lehet pénzt keresni, és olyan irreális elvárásaitok vannak, hogy pl. évente megduplázzátok a pénzt, ezért bukjátok el mert túl sokat akartok, a fundamentális elemzéshez nem is értetek, ezért nincs meg a kellő hátteretek, nem tudjátok mikor kell ki és beszállni, ilyenkor jönnek a pánikvételek meg a pánikeladások és a veszteség. Nem véletlenül szabályozzák még a befektetési alapokat is. Ha úgy látjátok, hogy ez rátok is igaz, inkább bízzátok szakemberre. Bocs mindenkinek, hogy ilyen illúzióromboló voltam, de én így látom a dolgokat.
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 23:38
Előzmény: #58  Törölt felhasználó
#59
logikus , mivel a Z fölött van a hetes.
10 év alatt szép teljesítmény, most egy picivel állok jobban a Te induló összegednél, kiegyeznék 10 év alatt ilyen növekedéssel.

(mire gondoltál amikor valami olyat írtál hogy : De így utólag nagyon balfasz voltam! )

Gratulálok, és sok sikert a továbbiakban
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 20:06
#58
7 azaz HÉT milla!
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 15:13
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
#57
Bobendy!

Z= 5milla
vagy
Z=70 milla.

Nem mindegy ám. honnan jön ki a 38-39. De grat hozzá.

Yabba!

Örökbefogadást nem vállal anyukád? :)
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 15:03
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
#56

kaygee:
anyukám biztosítja a pici fia részére :0)
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 14:47
#55
Én 97-ben kezdtem Z millával! Közben orosz válság, 2001-09-11! Most 38-39-nél tartok! De így utólag nagyon balfasz voltam! Ja és nem vettem ki soha egy forintot se!
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 14:47
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
#54
yabbagabb, szerintem az ilyen olcsó hitelhet jutási lehetőségek sokunkat érdekelnének. :-))))) Hol is lehet olyat? :-)))
Tbarna 2006. 10. 27. 14:40
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
#53
+26,27% nettó tőkenövekemény 2005-ben.
Én ezt figyelem mert ebből élek. Idén már nem lesz meg., (május+az ánya, hogy az anyja!:) nálam is beköszönt, de a banki alapkamatot azért duplán verem. (tegnap +16,03%-on álltam)
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 14:26
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
#52

én 1 misi saját pénzből nyomom (ha pedig úgy érzem, hogy valami nagyon alulértékelt, akkor +3 misivel felemelem a családi vagyonból, amiért a jegybanki alapkamatot fizetem)

évi 500e ft-ot tisztán (tehát tranzakciós díjak és elmaradt jegybanki alapkamat levonása utáni nyereség) eddig mindig össze tudtam hozni az utóbbi 3 évben.

legparásabb helyzetem az volt, amikor vettem OTP-t 7600-on, aztán rávettem 7300-on, majd 7000-en, aztán 6000-en. Végül (szokásomtól eltérően) 6 misiért vettem még 5400-on. Na az nagy para volt, de jó 800e Ft-ot hozott, így összességében szép plusszal szálltam ki az Otp-ből.

Mindenkinek azt javaslom, hogy ne remegjen meg a keze. Ha tudja, hogy jó cégbe fektetett, nagyon jó P/E-vel, és tovább esik, akkor nyugodtan rávehet, főleg ha hír nélkül esik. Ha emelkedik, akkor meg várja ki a legalább 10%-os emelkedést. Nem kell kapkodni. Így nem fogsz meggazdagodni, de jó kis fizetéskiegészítés lehet. Általában ha veszek 1 részvényt, azt legalább 1 hónapig tartom, de ha szükséges akkor akár fél évig is.

egyedül az econet-tel szívtam meg. 68-on vettem aztán fél év után eladtam 60-on (-80e Ft). de most újra próbálkozom vele. vettem a héten ismét

Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 13:45
Előzmény: #50  BuySell
#51
Az RCM Eurázsia részvény alap eszközértéke EUR - ban számolandó. Tehát, ha az alap teljesítményét nézed, nincs HUF árfolyamkockázat, nyilván nem mindegy, hogy a vételhet mennyin és mikor veszed meg az EUR - t, és ha kiszállsz, akkor mikor veszed vissza a HUF - ot.

Az alap és az alapkezelő tényleg kíváló, előbbit azért az adott kockázati kategóriának megfelelően kell portfolóba építeni.

Valóban fontos különbséget tenni ingatlanalapok, és ingatlan szektorban tevékenykedő cégekbe fektető részvényalapok között.
BuySell 2006. 10. 27. 13:31
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
#50
gazember, minden külföldön befektető alapnak a forint gyengesége a jó (többek között).
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 13:25
Előzmény: #46  prfecó
#49
ez azt jelenti hogy egy ázsai alapnak a gyenge forint a jó?
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 13:23
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
#48
Ezt az Eurázsia részvényalapot nem találom a Rafi oldalán
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 13:23
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
#47
chasing past performance?

:)
prfecó 2006. 10. 27. 13:22
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
#46
Abszolut részvény követQ.,de EUR - ban van jegyezve.( a 46 % )Ft árfolyam ockázat az még plusz hozá. Az most jeenleg az erQs forint miatt nem jó. Ha visszamegy a forint az262-rQl még az is hozhat , ha Ft kell. 5 milka befektetés a minimum a Raiff. nál , hogy ezt is jegyezhesd.

K&H Ázsia Alap is gondolom ezért 16 % évi ( 32 % félév)
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 13:17
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#45
pl ez jól muttaja milyne hozamai voltak éves szinten ennek az alapnak

link
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 13:16
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
#44
A Raiff_Eurázsia tényleg nagyon jó!

08-31 - 10-25 között 49,39% éves hozam

hozam kalkulátor:
link

BZJ, igazad van
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 13:13
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
#43
Hozama ezeknek nagyon ingadozó is tud lenni. Ez majdnem ugyanúgy mükszik mint a részvény általában mikor elindul az alap akkor 1ft ér 1 db, magyarán 1:1be megy a játék és azt veszik 100% az alapkezelők, persze ez máshogy is lehet, de ált a magyar alapok így mükszenek.
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 13:01
Előzmény: #40  prfecó
#42
Ez a "Raiff Eurázsia alap 46 % félévre " most hozta, vagy ált. ennyi a hozama? Ez a bef. mód hogyan működik?
Törölt felhasználó 2006. 10. 27. 12:54
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
#41
910k-val kezdtem július végén, 960k-ról TDT-vel levittem 720-ig, aztán egy kis Novo rallival vissza 880-ra.

Úgy néz ki kb 800k körül zárok, megyek az amcsi piacra, ebben több fantáziát látok

Topik gazda

kispangit
4 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek