Én arra gondolok, h shortolták a részvényt és ellentámadásként kezdte venni a Mol. Valamint tisztában vannak a jövőbeni értékével, ezért még jóárasítva bevásároltak! Most már viszi az olajár és piac előre.
Jelentésektől és politikától függetlenül a mostani ár eléggé alulértékelt hosszabb távon nézve. Mivel a MOL bevételének több, mint 50%-a a kitermelésből származik és az olajár szépen lassan kúszik fölfelé, így ezt előbb-utóbb a részvényárnak is követnie kell. Ha csak technikai alapon nézzük EPS és jövőbeli növekedés alapján, az elkövetkező években a részvényár valahol a 3800-4400-as mezőben valószínű, hogy mozogni fog a számításaim alapján. Kalkulátor, amivel számoltam: https://www.erthetopenz.hu/reszveny-kalkulator.html
Tavaly az OTP-nél is felmerült ez, és simán vették magukat a jelentésig. Szóval nem ezért veszik vagy nem veszik magát a MOL.Több pozitív hír is érkezhet(ne), a legtöbbet már említettétek. Ami kimaradt: a MOL-Horvát állam pere, az amerikai választott bíróságnál. Erről nagyon kevés (0) hír van, pedig ha lesz eredmény hirdetés, akkor az talán ebben a félévben kellene lennie. És nem kevés a jelentősége....egy régi cikk: Index - Külföld - A horvát kormánynak nem tetszik a Mol-féle választott bíróság
Az mas kerdes, hogy MOL reszvenyes jobban jarna, ha a MOL abbahagynaa az SRV-t. , Es azt a penzt inkabb a versenytarsak felvasarlasara forditanaa, csokkenti a konkurrencia erejet, pl. ha megvennee az OMV, vagy mas hazai kuthalozatot. Vagy ha inditana egy zold energia termelesi projektet, akar naperomu akar szeleromu mufajban, ha mar sokan annyira lelkesek az e-autozas irant. Ez is jol elsulhetne 5 ev alatt. Akkor lenyegesen tobb profit termelheto osszessegeben, a kovetkezo 5 evben a downstream agon. . Az olaj ar miatt eppen elegen lesznek, akik veszik MOL-t es nyomjak fel az arfolyamot. SRV nelkul is.
Említettem az oti fórumban, hogy célárakról, stop húzásról, esetleg kísérő stopok használatáról soha sem esik szó. Pedig pont olyan fontos mint a nyitás-zárás. A stop elhelyezése is egy külön "tudomány".
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.