Kiegészítés: A mi kis BÉT nevű homokozónkban viszonylag kevés olyan magas forgalmú részvény található, amelyik a spekulatív megközelítés nélkül is eredményesen kereskedhető. Miért kellene a speka papírokat (mondjuk) az OTP-vel azonos szinten kezelni?
Látod barátom, ezért mondtam,h nálam a certi OVER. Amikor kellene, AKKOR nem működik. Az Erste véd titeket. Hogy védjen meg benneteket a 300-as maradvánnyal ;-).
A kh mukodik, 26050-nel jarunk. 26100nal volt tobb mint 19ezer db-os vetel, egyben kiment, akkor hirtelen le is ment 26050ig, most itt van de szerintem lefele fog meg menni.
A tőzsdei értékpapír állományomban 18% alatti súllyal van jelen az összes (long)certim, ebből mindössze 3% az OTPTL101, ahol a tőkeáttétel 4.68. Hogy miért mutatja a certi a bizalmat? Azért mert a hármas feletti tőkeáttételűekből gyakorlatilag nem tudsz vásárolni, tehát nem egy - két ember nem adja, hanem szinte az összes tulajdonos bízik a long trend fennmaradásában. IA TS70 tőkeáttétele: 13.65, a TS71-é pedig 7.47. Nem lehet vita tárgya, hogy a tőkeáttételek (ami a korlát ártól való távolsággal összefügg) alapján, mot az OTPTS certik lényegesen nagyobb kockázatot jelentenek, mint az OTPTL-ek. -------------------- Az OTP árfolyamának ingadozása szerintem pusztán pszichológiai okokkal magyarázható, mert a fundamentumok csak hosszú távon változnak. Aki 2023. októberében bevásárolt OTP részvényből, az mára (minden ingadozás ellenére) kb. 213 % virtuális profittal rendelkezik. Egy másfél éves trend nem egy hét alatt fordul meg, ráadásul a jelenlegi hetes gyertya is szép zöld (O: 25350, H: 26990, L: 25210, C: 26060).
OTP részvényesek ide!