Óóóóó .... Je! Végre már látok mástól - így pld Tőled - is összehasonlító chartokat! . Oszt vagy megismételjük, vagy nem a tavalyi évet. Tavaly én abból a szituból lazán fölfele vártam. Majd jött az állampapír és a mini bankcsődök. . Hétfőn érkeznek a 13. havi pénzek. Több száz mrd Ft. Egy csekély százaléka ha a tőzsdére kerül már képes lódítani egyet az OTP-n. Van itt indok fölfele is. Még ha szerény is. Lejárnak valamilyen papírok is február-márciusban.
"Még mindig nem látom azt amit te látsz. " A Portfolio sem, el vannak foglalva a Brüsszelezéssel, így minden rendben, nincs itt semmi látnivaló. :) Az NYCB-re olyan szinten rá vannak szállva, hogy napok kérdése, hogy teljesen szétverjék és csődöt jelentsen. A pénzügyi szektor nagyon érzékeny mindenre, könnyen "fertőzötté" válhat és az NYCB magával ránthatja, mint az SVB tavaly. Az otp részvények többsége külföldiek kezében van. Ahogy az európai bank index is most kinéz, az nem sok jót ígér az elkövetkező napokra/hetekre. Csodálkoznék, ha ebből most emelkedni kezdenénk. :) Kísérteties a hasonlóság az 1 évvel ezelőttihez: https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_ca02488e9b79393f17855f13764b1180.png
Még mindig nem látom azt amit te látsz. Esünk kicsit oké.... pánik tavaly tartott vagy egy napig. Ha a JP morgan lenne aki csődbement, hát akkor szaladjon ki merre lát, de egy noname bank nem hoz lázba senkit. Kínában nagyobb ingatlancég dől be mint ennek a banknak a mérlegfőösszege. Domino hatás nem ettől fog megindulni. És pont a szigor okozza ezt az egészet. Ami szerintem azt jelzi, hogy egyébként a többi bank oké. Jelenleg több a felfelé mint lefelé ható kockázat. FED is elkezdi valamikor csökkenteni a kamatokat. Most beárazták azt legutóbbi óta hogy kicsit később jön. Na isten.... És továbbra is fenntartom, ha a bank tőkéje nagyobb mint az értéke durván alulértékeltséget mutat. Idén tőke alapon leszünk 18 fölött. Jövőre 20 fölött tőke alapon. nyilván a ROE-t ez csökkenti, de ha a bank eléri a megfelelő nagyságot adott szinten és nem tud terjeszkedni akkor elkezd osztalékot fizetni , ami a tőke növekedést megállítja és stabilizálja a ROE-t . Onnantól kezdve nem növekedési sztori az OTP hanem osztalék sztori. Viszont ez nem most jön el, mert rengeteg potenciális felvásárlás lehet a zsebben .
Hát berajzolva jobb lennemire gondolsz... Egyébként klasszikus technikai elemzés terminologiában a háromszög nem ugyan az mint elliott kontextusában szóval az is kérdés hogy ha engem kérdezel mire gondolsz elliott háromszögére vagy csak valamilyen klasszikus modszerekkel értelmezhető háromszögre... rajzold be mire gondolsz
"én azért nem festeném ennyire az ördögöt a falra egy olyan bank esetén, ami eszköznagyságot tekintve jelenleg csak az USA-ban a 36. helyen áll. " A Silicon Valley Bank a 30. helyen állt, láttuk, hogy mit okozott tavaly.
" Semmilyen bankpánikos hír nincs most, nem úgy mint tavaly márciusban." Maga a New York Community Bank a bankpánikos hír. :) "De amúgy mi a fene baja van vele?" Egyrészt, amit Thrawn írt, meg betett neki a magas kamatkörnyezet is. Kiadta a negyedéves gyorsjelentést, amiben 250M dollár veszteséget jelentett meg 500M-t elkülönített további veszteségekre. Felmerült, hogy további kis és közepes bankok is hasonlóan járhatnak. Kezd megingani megint a bankrendszer stabilitásába vetett hit.
De azt ugye te is olvastad, hogy miért kezdett el esni a New York Community Bank? Rengeteg üzleti célú ingatlankitettségük van (magyarul kiadható irodák) , amik a home office elterjedésével kevesebbet kezdett érni. Illetve azt olvastam még, hogy mivel már 100 milliárd USD teljes eszközzel bír már szigorúbb pénzügyi követelményeknek kell megfelelnie. A pánik sajnos nem racionális és igen tud terjedni, de én azért nem festeném ennyire az ördögöt a falra egy olyan bank esetén, ami eszköznagyságot tekintve jelenleg csak az USA-ban a 36. helyen áll.
Tényleg "megvigasztal, hogy az emelkedés lapos". Ráadásul az idei csúcstól egyre távolabb vagyunk. kb 3 hét. A csúcs óta egyszer se tudta az OTP tesztelni a felső ellenállási szintet. Matematikai kifejezéssel lassan szigorúan monoton csökkenő a trend. Ez "vígasz".
Én is látok egy közelgő banki válságot. De ugye én nem vagyok Rubini! Kiülöm, nem teszek ebbe a szektorba sok pénzt. De gondolom ezzel így vannak mások is és ezért nem tud pattani az árfolyam.
Ha a certifikát a korlátár alá esik és kiütik, akkor elveszíted a befektetett tőkéd nagy részét. Valami maradékárat kaphatsz, de az nagyon alacsony lesz. A veszteséged viszont nem lesz nagyobb mint a certifikátba befektetett pénzed. -Óvatosan! A certifikát különösen kockázatos befektetési forma, de lehet jövedelmező is.
"Irtam nekem mindegy, a certim nem lesz kiutve." A biztonság hamis illúziója. :) 2500 Ft-ra van a kiütési ár. Ha most belefutunk egy újabb bankválságba, akkor ennyit simán eshet, teljesen mindegy, hogy mennyit termel a bank és mennyit jelent pár hét múlva. A pánik mindent felül tud írni. Nagyon ütik a New York Community Bank részvényeit! 6 hónap alatt elvesztette az értéke 70%-át! Ez esélyes, hogy a jövő héten padlót fog és megint indulhat egy domino hatás...
Igaz! Én is kiülöm. Egyetértünk! De én nem vagyok biztos abban, hogy idén lesz ATH. A mostani konjunktúra valahogy nem hozta meg az OTP csúcsát. Szerintem pont amikor 2009-ben és 2022-ben esett akkor erősebb volt fundamentálisan mint most. Én nem látom mi emelné most meg az árát. Lehet itt technikailag elemezni, de már annak sincs önbeteljesítő ereje. Mivel nincs egyértelmű megerősítő jelzés. Ahány elemző, annyi végkifejlet. Konszenzusunk alapján akkor most - tartás? Adás és vétel nélkül.
Mi történik, ha "nagyon átugorja" lefelé az árfolyam a korlátárat? Pl. zárás után kitör egy újabb háború a szomszédban kereskedési időn túl, így másnap már reggel 9-kor 2000-es mínuszban kezdjük a kereskedést. Ez egy 1500 Ft-os certinél -500 Ft-os árfolyamot jelentene. Lehet vele többet veszíteni, mint maga a tőke?
Irtam nekem mindegy, a certim nem lesz kiutve. Kiulom ha kell nem hajt a tatar. Otp ev vegere 20 lesz. 18 nal mar k nagy profitom lesz most is. Tőke alapjan minimum 15800 at er. Ez ala nem nagyon varom ha megy is csak atmenetileg. Jelentes lesz … ha ez nem eleg utana oszti bejelentes ralli. Tuti noveli az osztalekot , ha nem megjobb mert az akviziciot jelent. Szlovak roman bankot feladni nem volt nagy ervagas. Lesz helyette mas. A bank massziv profitot hoz minden negyedevben. Amig ez igy van es nem forditva addig az ertek csak no. 1000 mrd nel evente 3000 forint erteknovejedes van. Realis ar 18 korul van ev vegere mindenfele speka nelkul. Ha p/e no akkor magasabban. Alulertekelt a ceg ilyen egyszeru. Akkor leszek szkeptikus ha tulertekelt lesz , de az nem most jon .
OTP részvényesek ide!