véleményem szerint akkor lesz nagyobb alapkezelői beleadás a piacokba, ha S&P letöri a lokális 3820as támaszát, onnan borítékolható a 3600körüli MA200, onnan pattanás, majd a többi a gazdasági és politikai folyamatok függvénye az előttünk álló pár nap simán lehet az utolsó lehetőségek egyike jó kiszállóra, de simán lehet hogy sose lesz ilyen jó belépő ( csak az esélyek most 70/30 ) ...minden a timeframe kérdése
és még egy valami, az okos tréder/befektető rugalmas, és bizony a tények függvényében változtaja a véleményét, kihasználja, legalább is megpróbálja kihasználni a dolgok komplexitását nem szeret bele egy irányba, ilyet meg még véletlenül se sulykol mások ba se magába se, hogy de jó esik, majd olcson veszek, ez bazi nagy hülyeség nézz rá kérlek a Cred Suiss, vagy a Deutche bank, vagy a Commersbank csártjára hol tart az aki az olcsót vette? és hol tart(hat) az aki egyszer elbaszta, de rájött hogy hibázott és pl shorttal fedezte a pozícióját
nem engem kell győzködni.. én amit akartam eladtam,de a világvégét se kell festeni. nem tudoks emmit azert van mindnne részvényemen nyereség..kimegyek kávézni ...
No mivel felkeltette az érdeklődést, bemutatom a negatív scennáriókat, tisztán TA alapon. Alapvetően a bolira, szintekre illetve alakzatokra támaszkodva. Lehetne bűvészkedni az RSI-vel is. . Nem, nem ezeket várom, de hitvallásom, ha egy magát TA-snak gondoló valaki nem tudja bármikor, bármilyen irányba folytatni a chartot akkor adja vissza a diplomáját. . Napos boli lehetőség, csak úgy önmagában https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_29dcc7c719db303c48f72884d80569a1.png . Cicafej alakzat szintén naposon, illetve egy ellenállás szint a napi minimumokban https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_886d3ab7aa5efad53e3d648423583781.png . Hetes szintén bolira alapozva. Boli középpel való találkozás, netán azon való átmenetel https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_908eeb570a80d48b3c84c8a8d142d2f2.png . És a havi egy lehetséges szintén a bolira, de akár a COVID alj utáni mozgásra alapozva https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_7cf6f45567b7ce5e45e48856fe0b18a5.png . Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ehhez a mozgáshoz alapvetően valamiféle fundás földrengés szükségeltetik. Ráadásul a napokban kezdődően. Lehet ez az Erasmus pénzből fakadó újabb háborúskodás, az EU bekeményítése, vagy valami más. Gőzöm sincs mi, de Orbán-Kósa-Szijjártó vagy bárki más elbüfögi magát megtörténhet a baj. Lsd Zsidai cikke. Egyelőre nem él ebből egytlen verzió sem. Maga az OTP elvileg erős, a kormányunk ránthatja magával csak. Valahol az lehet a kérdés, hogy az EU ki akarja-e csinálni az orbáni mentalitást? Ha igen, az nagyon fog fájni nekünk, az OTP longban bízóknak is.
felteszem azt a tiszteletteljes kérdést: láttál te már medve piacot? végig trédeltél ilyet? akár LehmanB csődjét, akár orosz válságot, bármit? ha igen, tudod mennyi időben a lefutása, ( segítek,nem 6hónap ) ha csak a tényeket nézzük S&P egyszer pattant MA200ról---pipa, másodszorra is fog? ha alászúr mi lesz? ha lemegy 3200ig? simán benne van. Szerinted akkor OTP mostani eladása egy trédernek nem jövedelmező és kötelezően meglépendő dolog? vagy ilyen eshetőségkor egy biztonságot kereső befektető nem áll át DKJ-be? ne írd má folyton folyvást a saját vágyad FED? oké, abbahagyja a kamatemelést májusban, a történelmi tények szerint az utolsó emelés utáni döntéskor még az esetek 70%ban beindul egy burítás. ez a hosszabb táv nézzük a napi kilátásokat: amerikai gyj, szerinted mennyire hat a szektor egészére ha zsugorodik a profitja a bankoknak (csütörtök, péntek jelentenek) jön egy inflációs adat, mi lesz ha a piac FED aktivitással árazza majd az eredményt? ...annyi sok kérdőjel, kétely, ami egy tudatos befektetőt vagy akár trédert is a gondolkodásra és megfontolásra sarkall szóval hagyd légyszi ezt a "kiadja el majdmegbánja" propaganda szövetget
én avágyaimmal kerestem amit akartam eladtam, az abajopm hogy olvasom 3 hete a baromi nagy esést erre semmi. de ha még ugyis lenen annak is örülnék mert tudnék hol belevenni..
OTP részvényesek ide!