Azok a területek azért orosz lakta terültek, mert a szovjet iparosításban oda költöztek dolgozni, és ott maradtak. Az ott élő ukránk is részben oroszosodtak éppen ezért. Kínának is van pár ilyen területe, pl. az ujgur konfliktusnak is ez az egyik alapja. Ettől ez még nem ősi orosz terület, ahogy azok sem, amiket mondjuk 200 éve meghódítottak. Csak azért, mert volt a történelemben olyan, amikor orosz volt, még nem ősi orosz. Ennyi erővel ott minden a mongoloké lenne.
Jó reggelt! Ma az elején igen gyorsan megindulunk lefelé, majd 11 felé egy kis megnyugvással visszakorrigál. Délután majd megint esni fog, nincs amitől emelkedjen. Nagy az orosz kitetségünk, ráadásul Viktorunk is Putyin csicskája. Én minden esetre zárom minden long pozimat (a daxban is), és jó darabig kivárok. Sajnos shortolni nem tudok. Szép napot mindenkinek!
No hát akkor én bemondom. Amikor már mindenki adná, akkor én elkezdem venni.... Persze csak óvatosan. A múltkori 15600 lesz a kérdés. Azzal mit művel....
A DAX brutál. Szerintem ebben nincs fél év, ahogy írod, ezen a héten ez be kell, hogy árazódjon, aztán jön még a FED para. Majd a választás. Bika tököket mindenkinek a következő 40 naphoz.
Pozitívum lehet, hogy azért a piac pár napja már árazza ezt a szituációt, de hogy hol lesz az alja... 2014 végére, a grúz válság után kinőtte magát, és a 4100-as szintről nagyot ugrott, de az egy másik helyzet, és ott gakorlatilag egy hét alatt vége volt. Ez a szomszédban van, és simán elhúzódhat fél évig.
Utolsó szalmaszál OTP-nél egy dupla alja esetleg itt 15500-nál. Ha itt nem tud megkapaszkodni, akkor jönnek a rémálom forgatókönyvek a pincéről. Erre viszont valljuk be, nagyon-nagyon kevés esély van. Elég gyorsan törhet ez a szint. A DAX futi -4,6%!!!! Nem is nagyon emlékszem ilyenre.
Nagyon más az oroszok lakta teruleteket visszafoglalni ( krím , donyeck stb ) és újra nagy Oroszországról , ne adj Isten Szovjetúnióról beszélni. Az tényleg nagy háború lenne , amit viszont már nem bírna el az orosz gazdaság . Egy csetepatét a kisebb területekért simán , és Putyin erősnek tűnhet a népe szemében , de egy nagy háború már más történet.
Az indi egyre lejjebb csúszik, már 22K papír és jelenleg 15600 Ettől féltem. Itt megshortolni támasznál sem a legkockázatmentesebb. Az csinálta jól, aki áthozta mára a shortot.
OTP részvényesek ide!