persze pénzt is szeretnék keresni picit... igen, a pénz keresi a helyét. a bérlőkkel is csak a gond van, ha elvesztik a munkájukat... marad a tőzsde, főleg karanténban. Meg a kert! ideje lenne permetezni is.
Ha visszaolvasod, én is azt írtam, belső forrásból és Ft-ból akarták magukat finanszírozni. Ugyanakkor egyet kell értsek Alexander beírásával is, hogy ezt úgy tették meg, hogy nekik nagyon jó legyen (lombardozás, adómentes stb.)
Üdv mindenkinek! Sok éve nem jártam itt, nem vagyok profi. A hangulat olyan mint rég. .-) Azóta építkeztem, céget alapítottam, gyerekek születtek. Hiányzott valami: a stressz. Visszajöttem, keresem a jó beszállót. Egy-két napja kisebb tétekkel volt pici nyereségem. Az én érzésem is az, hogy olyan szép technikai elemzések szerint emelkednie kéne, de nem tud. A legkisebb rossz hírre esik, aztán vissza, de csak addig. Szeretem az oldalazó csatornát. Különösen jó, ha meg tudja fogni az ember le, s fel, pedig nap végére ugyanott vagyunk... Szép hétvégét mindenkinek! Lehet bringázni, gazolni, festeni! Hori
Bocsánat, hogy közbe szólok, de szeretném felhívni valamire a figyelmeteket! A MÁP+t alapvetően arra hozták létre, hogy függetlenedjen M.o. eladósodottsága a külföldi deviza forrásoktól. Ennek több oka is van, ebbe most nem megyek bele. Hogy miért jó buli ez? Arra rém egyszerű a válasz. Két oka is van, és összefüggenek. M.o.-n az elmúlt 3 évben dinamikus bérnövekedés valósult meg, egyes szektorokban kb. 50% is, vagy még több. Emellett a forint viszonylag stabil volt. Magyarul ezen a téren romlott az ország versenyképessége, ami bizonyára nem nagyon tetszett a külföldi multiknak. Muszáj volt ezt fokozatos inflációval javítani, el is kezdődött ez a válság előtt. A MÁP+ bevezetés pedig még azelőtt történt, hogy eljezdödött volna a Ft tudatos gyengítése. Hagyták időt rá hogy jó sokan ráugorjanak a mézesmadzagra. Persze a válsággal nem számoltak, és devizakereskedők is meglátták a lehetőséget, hogy egy kis shorttal rá is lehet játszani erre. Ami aztán kezdett egyre kellemetlenebbé válni. A jó ebben az, hogy az egészet rá lehet fogni a M.o. ellen harcoló gonosz erőkre. Tehát az egyik kezével ad, annak learatja a politikai előnyeit, a másikkal elvész, de azt a gonosz külső ellenségre fogja. Kb. ennyi, remélem érthető volt. Ja és nem politizálok, csak figyelem az eseményeket, és következtetéseket vonok le belőle. Szóval politikai diskurzusokba nem szeretnék belefolyni.
OTP részvényesek ide!