Persze hogy rosszabb, ha lesz nálunk mondjuk 100 ezer fertőzött és ebből 20 ezer kórházi ellátásra szorul, akkor a magyar eü máris recsegni-ropogni fog.
Maci, csavard fel azt az imaszőnyeget légyszi.!!! . Te is írod, hogy majdnem ATH-ra futottunk miközben 13-11ezer közé riogatott. Ha nincs ez a vírus, akkor 14xxx sem lehetett volna. Abban lehet némi igazad, hogy egy ürügyet meglovagolnak MM-ék, de anélkül ők sem hozták volna le ide. Ahogy a DAX elindul fel, mi is megyünk. Ebből látszik, hogy semmi köze a ta-s WXY hőbörgéshez.
Persze, év elejére mindig túlhúzzák, aztán ahogy lemegy a jelentési szezon, akkor jön a korrekció, most annyi történt, hogy a vírus miatt előrébb hozták, de ezt nem lehetett előre látni, még elliottosoknál is azt olvastam, hogy kétesélyes, korrekció előtt akár még új csúcs is lehet.
M1 febr,24.19,30 híradóban Jakab Ferenc virológus pécsi egyetemi professzortól ( szó szerint idézve ) " Azt pedig , hogy egy sima influenzánál nem veszélyesebb ezt én nem osztom ezt a nézetet. Jelen pillanatban úgy néz ki ,hogy a betegek kb 17 %-a súlyos betegségben szenved , 4 %-a pedig kritikus állapotban van. Ha ezt összeadjuk ez több mint 20 %-a a betegeknek, aki kisebb vagy nagyobb fokú ellátásra, intenzív ellátásra szorul , ami jóval magasabb azért mint egy influenza . " Érdemes elgondolkodni a szavain.
Egy másik topikra már beírtam, beteszem ide is. ------------------------------ Olvasásra ajánlom mindenkinek Váncsa István cikkét (Egy deci vodka)! Ne tévesszen meg senkit, hogy melyik oldalt linkelem. https://ufo.eoldal.hu/cikkek/h1n1-es-a-tobbiek___-.html
Egyet értek én veled sok mindenben. Pld a szájmaszk kötelező viselésében - csak lenne elég ... Meg abban is, hogy jó cég az OTP. DE van abban is valami amit már nem is egy komoly ember emleget: Túl vannak húzva a tőzsdék. Nem tudni mikor, nem tudni milyen jelre, de jönni kell egy nagy esésnek. Nem lesz ennek semmi köze a fundához. A meglévő árfolyamnyereség az ami ezt okozni fogja - szerintem. A kapzsiság és a félelem. A tőzsdék örök mozgató rugói. :) . Egyébként vettem én is, de a holnapi napot még kivárom. 14 300 környékén még járni kell holnap. Ha nem a boli aljnál ...
Gyors helyzetjelentés. Lezúg 200-ra, visszapatt 300-ig, onnan újból 210. Ha most fölé megyünk 300-nak, illetve nem megyünk már 200 alá akkor biztosak lehetünk a mai aljban. Holnap azért járunk még a mai alj környékén ...
Ühüm ... emlékszem :) . Reggel azon filóztam, hogy lassan lehet készíteni az imaszőnyeget és kezdeni a meghajlásokat Pomper Jani, Deliver és előtted. Igaz majdnem ATH-ra mentünk közben, de Ti voltatok azok akik figyelmeztettek rá, hogy nagyon túl vannak húzva a piacok. 14k alatt jöhet a meghajlás.
OTP részvényesek ide!