Adakozó kedvemben vagyok. https://invst.ly/8jh6l A holnapra várt mozgás megspékelve újabb "trükkökkel". FIBO-val, RSI olvasással, hullámvektorokkal ... Ha nem ez lesz, akkor sincs gond. Akkor fordítunk. :) De így már tudjuk mire kell figyelni. Az 530-ra. Ha szignifikánsan töri, akkor ez a várakozás kuka.
No mivel ma ünnep van - egy évvel megint tapasztaltabb lettem - Jack bácsiék javaslatára itt egy másik "trükk". https://invst.ly/8jgte . Azt még hozzátenném - mivel az RSI-vel hoztad összefüggésbe a másnapra várt nyitót - hogy az RSI-ből nem lehet szintet számolni. Időt, fordulót, trendet azt igen, de szintet azt nem.
Valóban érdekel, de ezeket szerintem csak könyvből megtanulni nem lehet. A legtöbbször az elképzeléseid mellé jön az elmélet (amiért külön köszönet!!), egy- egy adott alkalommal azonban ennek hiányában nem tudom lekövetni a "jóslataid". Ha nem veszed zokon, ilyen esetben rákérdeznék a dolgok miértjére. Pusztán azért, hogy legközelebb tudjam, mit is kell figyelni. :)
A napi nyitók alakulásából. .Van egy-egy
grafikonom mind a négy napi szélsőértékről (nyitó, záró, maximum,
minimum). Ritkán mondanak azok pontos várható másnapi szinteket, de
időnként egész nagy valószínűséggel mutatnak rá egy-egy értékre. A nyitó
grafikon annyit sejtet, hogy a mai, illetve a holnapi nyitó közötti
különbség 0 vagy kicsivel fölötte várható.Leggyakrabban két érték jön ki. Aztán lehet szaszerolni, hogy melyik jöhet be nagyobb valószínűséggel.Ilyen ez a jósló szakma ... . Úgy látom érdekel hogyan csinálom. :) Nem
tartom magam sem klasszikus TA-snak, se Ellistának, se fundásnak.
Ismerem a repertoárjukat, figyelem is azokat rendszeresen. De
kidolgoztam a magam módszereit, többnyire empirikus ismeretekre, no meg
egy kis matekra alapozva. Így aztán mondhatni, én macista vagyok. :). Mindig
új utakat, módszereket keresek. Amit mások felfedeztek abban nincs
semmi érdekesség. Azt meg kell tanulni és alkalmazni kell tudni. De újat
felfedezni, saját következtetéseket levonni. No az igen! Számomra az az
érdekes.. Mostanában sok kis apró trükköt bemutattam, átadtam. Van még bőven a tarsolyban ...Nem
jelenti ez azt, hogy mindig tudom merre megy az árfolyam. Fenéket!
Olyankor azt írom be. Ha egyértelmű számomra az irány, vagy a szint,
akkor pedig azt.
A pince sem zárható ki (naposon, hetesen továbbra is ronda), csak nem tudom, hogy valóban megcsinálja-e. Viszont ilyen daxnál szerintem lejjebb kéne lennie, így nem értem, és mivel nem értem, maradok partvonalon (holnap úgyis péntek).
A pincét úgy értsd, hogy nyerőben zárom a shortjaimat. Feltettél egy éket, én kb. abban várom a mozgást, aztán up. Feltéve, hogy Trump és a többiek nem mondják be az unalmast. Szóval azért nem 10K alá várom, csak 10,2K-ig. Akkor el is adnám a shortjaimat.
Nem voltam ma, most néztem csak rá, nem tudom, hogy pince lesz-e, de per pillanat nálam most kezd kimenni a long jelből (nincs megerősítve és csak első gyertya, így még nem lehet következtetni, de lehet, hogy megáll egy időre).
OTP részvényesek ide!