Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Monte 2016. 02. 11. 08:58
Előzmény: #990699  macibear
Köszönöm szépen,

sajnos nekem nem a nyereség van befagyasztva, a rossz helyzet tegnapra elviselhető rosszra fordult, de bizonytalankodva vártam, nem léptem.

Értem a szisztémát világos.
figyelem a kapott szinteket nyitok rájuk új pozikat, bár remeg a kezem.
macibear
macibear 2016. 02. 11. 08:34
Előzmény: #990696  Monte
DAX
Elnézést, kérdésre válaszolok.

Én sem zártam le. Csak nyitottam hedge shortot. :) 700 forint nyerő van befagyasztva...

Én úgy vélem fordulós közeli a helyzet. A minimális felpattot megcsinálta, ma-holnap mehet lejjebb, de lehet tegnap előtt volt a tényleges alj.

Ez pedig már általánosság, akár az OTP-re is igaz

Minden fordulós szitu ilyen. Tényleg fordul? Megy még tovább? Ilyenkor szoktuk a legnagyobb hibákat elkövetni. Az eddigi nyerő, trendirányú trédeket lezárjuk.
1, Visszanyitjuk a korábbi trendirányt. Persze, hogy fordul. :)
2, Felvesszük az ellenkező irányú pozíciót, de még hezitál az árfolyam. Felnéz, visszajön. Mi meg zárjuk a megkezdett trédet. Akár bukóban. Aztán az ár megy föl. Mi meg szaladunk utána.
3, Felvesszük az ellenkező irányú trédet és várunk, bízunk a fordulóban. Az ár meg megy tovább az eredeti trend irányába.

Nem tudsz jól dönteni. A piac mindig ki fog rázni. :)

Megoldás? Van. Több is.
1, Apránként gyűjtögeted össze, különböző szinteken a fordulós pakkot, miközben még nem zárod az eddigi trend irányt.
2, Ha nincs semmid, akkor pedig megveszed az első long pakkocskát, majd bizony szint fölött nyitsz rá egy ugyanakkora shortot. Ez egy fix nyerő. Aztán vársz és nézed mi jöhet. Hasonló módszerrel bővítgeted mind a long, miond a short pakkot. Ha ügyes vagy a két pakk átlaga között egyre nagyobb lesz a pozitív különbség. Aztán eldől az irány. Ekkor dobod a rosszat. Mindegy, hogy nyereséges, vagy veszteséges az erre vonatkozó kimutatás mert nem ez a lényeg. Az ennyit ér mindenem a lényeg. Az pedig folyamatos növekedést fog mutatni ezzel a módszerrel.

Hosszabb távra szánt pozíciókat én ez utóbbi módszerrel szoktam kiépíteni.
erzeu 2016. 02. 11. 08:29
Előzmény: #990684  Kontraindikator
tapasztalatok... ezért lett cfd helyette...
amire nekem kellett vna a certi, nem vt jó.. arra jó, h vhol értelmes fordulónál beleülj és kivárd egy hosszabb mozgás "végét"..
ahogy egy akkori fórumos társ írta kötőtűvel átbökni egy tű fokán
macibear
macibear 2016. 02. 11. 08:18
Előzmény: #990663  Törölt felhasználó
Olvasgattam hozzászólásaidat és ismerem mások véleményét (tájékozatlanságát?) is a certikkel kapcsolatban.

Egyet látok csak. Tényleg nem ismeritek, de mivel semmi jutalékot nem kapok az Erstétől és korábban már igyekeztem mindent elmondani róla én most már nem tépem a billentyűmet.

Konkrét kérdésedre válaszolva, igen az elszámoló árat mindenki megkapja.

Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy a kiütés után rövidebb-hosszabb időre (néha néhány óra máskor akár egy nap) eltűnik az árjegyző, kiszámolják az elszámoló árat majd vételi oldalra betesznek egy baromi nagy pakkot. (Gondolom, ami mennyiség nyitva volt.) Ennek a "vevőnek" pedig Te eladhatod a birtokodban lévő mennyiséget. Ha ezt Te nem tennéd meg direktbe, akkor a brókercéged elvileg megteszi később, de az nagyon sokáig is eltarthat a pénzed meg nem csinál semmit.
Monte 2016. 02. 11. 08:11
Előzmény: #990692  Kontraindikator
Köszönöm, írtam a címedre.
olgacska
olgacska 2016. 02. 11. 07:35
Előzmény: #990694  rrwin
a sok pénz időnként közönségessé teszi az embereket
rrwin 2016. 02. 11. 07:02
Előzmény: #990693  Törölt felhasználó
Jó reggelt !

Olvasgatom én is ezt a topikot, és sokszor nem értem én sem Péter hozzászólásait. A megoldás csak az lehet, hogy figyelmen kívül hagyja mindenki, nem válaszolsz, nem foglalkozik vele. Talán majd csak észreveszi magát.

Kár lenne ha pusztán csak emiatt csökkenne a topic látogatottsága, és főleg a szakmaisága !
Törölt felhasználó 2016. 02. 11. 06:15
Előzmény: #990656  Törölt felhasználó
Én csak attól tartok, hogy Péter miatt érdektelenség lép fel itt, és elfordulnak azok akik miatt olvassuk ezt a színvonalas fórumot!
Akár helyesírási, akár otp-vel kapcsolatban ír, sokszor értelmetlen!
Kontraindikator
Kontraindikator 2016. 02. 11. 00:39
Előzmény: #990690  Monte
"igazából ennek:
" Ha lejönne és töri az aljat mehetne a short!"

az értelmezése nehéz, mert az alj ahogy én tudom egy sáv, és ahogy tapasztalom, a vélt sáv alá is le szokott jönni kiszedni a stopokat, pozikat."

Igen, ez egy elméleti dolog... b hullám, szokott ilyet csinálni! Ugyanakkor itt más is van mögötte! Ha jönne még lefele hullám, akkor nagyon nagy esélye van annak, hogy már nem a b jön le! Tehát ha szigorúan veszem, a 8800-as jó lehet. De ez percesen, vagy m5-ön látszódhat majd, ha odaér.

Még egy dolog! Mivel nagyon nagy a vola, ezért nagyon ritkán dobunk bukó pozit! Hedge! De ez megint egy külön sztori.

Először is nyugi! Ne idegeskedj, mert abból kapkodás lesz, rossz döntés!
Kockázatkezelés egy mondatban: Ne hagyd veszni a tőkéd! Nálam alapszabály, hogy bármilyen nyerőt visszaadok, de a tőkémből semmit! Ott technikai szintek nélküli stop van!

- "azért írtam le, hátha valaki okul belőle... "
Sajnos senki nem fog belőle okulni, mert nem hat rá a psziché, ami miatt Te most épp nem alszol...

Most elhúzok aludni, javaslom neked is, úgy sem tudsz reggelig mit csinálni, ha nézed sem lesz jobb! Kapcsolj ki!
Itt pedig megtalálsz:
atozsde@gmail.com
HPeter76
HPeter76 2016. 02. 11. 00:32
Előzmény: #990690  Monte
-na feküdjünk,mert ahány nap annyi feltételt szül a gyakorlat, jó éjt...

Célok,piorítások egyre nehezebben jönnek be.
Monte 2016. 02. 11. 00:20
Előzmény: #990680  Kontraindikator
Nagyon köszönöm. tudom, hogy ez több amit e fórumokon valaha is láttam.

Sajnos meglévő poziból próbálom kihozni a legjobbat.

A tűrésről: azt hittem bírom, de 2 nap alig alvás sok mindent felül ír, sosem éltem át ilyen stresszt ( persze naiv vagyok, de 10 próba pozició, majd 4 kicsit nagyobbacska sikeresen zárt után sajnos elbíztam magam, de egy rossz stop, és a veszett helyzet tétlen nézése hozott kínosnál rosszabb helyzetbe) , azért írtam le, hátha valaki okul belőle...

igazából ennek:
" Ha lejönne és töri az aljat mehetne a short!"

az értelmezése nehéz, mert az alj ahogy én tudom egy sáv, és ahogy tapasztalom, a vélt sáv alá is le szokott jönni kiszedni a stopokat, pozikat.

az utolsó támasz szint úgy láttam 8888-8830 közt van, nehéz pontosan meghatározni

a mostani tényleges az alj pedig talán 8803 volt (TL ben 1653) ez innen nagyon lentinek tűnik, (TL ben meg horror)

Melyiket aljra próbáljak fókuszálni?

nem tudom illik e ilyet írni fórumon, PM-ben lehetne folytatni?

HPeter76
HPeter76 2016. 02. 11. 00:19
Előzmény: #990688  Kontraindikator
ja azt én is némileg furcsálom Nem fórex ez
Kontraindikator
Kontraindikator 2016. 02. 11. 00:16
Előzmény: #990686  Nicsak
Hát nekem nagyon fura ez a dodós chart... így éjfél után ezt már nem vállalom be, úgy, hogy tf-eket sem tudok váltogatni... Lehet holnap ránézünk Macival, ha lesz idő!
Ugyanakkor én még mindig nem értem, hogy miért USD chartot néztek... ez olyan mintha én HUF-ban nézném DAX-ot... :DDD (Na jó nyilván nem, de nekem nincs sok teteje...) OTP esetében annyi várakozást írnék le, hogy lefele! Szintet nem írnék, mert na... belecsúfítanak...

Ricsi 4715 alaphangon célár lenne nálam jövő héten. Legalább is ott újragondolnám a történetet...
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2016. 02. 11. 00:13
Előzmény: #990685  Kontraindikator
Ez nagyot szolni max lefelé fog. 10 honapja oldalazik 5k felett. Igen oldalazik lassan becsuszik 5k alá majd nagyon gyorsan 3xxx lesz. Széllel szemben nem lehet. Amugy is tömés van benne csak idén. Kisforgalmu felrántás majd folyamatos tömés
Nicsak 2016. 02. 11. 00:04
Előzmény: #990685  Kontraindikator
link
Néztem én is hasonlóságot a Ricsivel, ott a 4. vége felé jár. Otp-nél is az "e" pontom ki tudja hol áll meg.
Kontraindikator
Kontraindikator 2016. 02. 10. 23:57
Előzmény: #990683  Nicsak
RSI-t nem tudnál alá tenni? Sima 14-est.
De OTP-t alapjában én lefele várnám! De amiért nem kereskedek vele, azt a mai 6k-ra való kis tüske is mutatja! Ezt itt meg lehet csinálni szó nélkül...
(Halkan megjegyzem, hogy hasonló alakzat van benne mint Ricsiben volt... ha elsül nagyot szólhat!!! Lehet lesz hozzá valami hír is akár...)
Kontraindikator
Kontraindikator 2016. 02. 10. 23:53
Előzmény: #990681  erzeu
"de vszeg a negatív múlt is beszél belőlem"

Ha a negatív érzelmek így hatnának rám, ma nem tőzsdéznék!!! Tőzsdézni csak gátlástalanul, érzelmek nélkül szabad! Nehéz kizárni, de meg kell erőszakolni magát az embernek! Ha nem így teszel kivégeznek pikk pakk!
Egy kedves "Példaképem" mondata: "Amit nem mersz, azt muszáj!!!!"
Nicsak 2016. 02. 10. 23:50
Előzmény: #990674  Kontraindikator
Most már biztosan olvasható.
Köszönöm, ha válaszolsz.
link
HPeter76
HPeter76 2016. 02. 10. 23:49
Előzmény: #990675  Kontraindikator
Utólsó mondatot jó+++++!!-Na ítt egy pólus pont,meg ott,igen ez egy terjedelmet takar...
Alakzatot vesz fel mondjam így
(persze hozzá lehet rendelni bekövetkező esést)
-Ezen sincs csodálkozni való

-Na mondok egy verziót..
Arcpiritóan végzett USA.. nekem lelepleződni
látszott a dolog (USA mintha kivárna,van ítt
helyretenni,javítani való másnak is)

Eusoktól holnap emelkedést Feltételezek.

erzeu 2016. 02. 10. 23:49
Előzmény: #990677  Kontraindikator
talán részvény
deviza, áru és index inkább cfd
de vszeg a negatív múlt is beszél belőlem

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek