Igen, nem azért húzták fel hogy amcsik kövessenek;) hülyén jött össze...de shortzárásra kis mértékben fognám ezt a nap végi felhúzást... forgalom is alig volt ma...ecce csak 4 körül észbe kapott valaki amcsik "bezúgására" hogy venni kéne;) mondjuk ma ahogy néztem könyvet nem voltak nagy tételek eladáson, de lehet rosszul láttam. Valakik tudnak vmit;p majd kiderül.
Emlékszem tavaly szeptember végén mikor Amerikából jöttek a rossz hírek egy ideig emelkedtünk. A hü..e fejemmel azt hittem hogy hozzánk nem jut el "hamar" a baj. Akkor nem tudtam napi, sőt heti figyelemmel kísérni az árfolyamot......meg is lett az eredménye. Október 2-án jól tele vettem magam..... ez volt tőzsdei pályafutásom első igazán rossz döntése. :-))))
tedd azt, én meg tervzsűrizek holnap...reméljük nem maradok ki megint egy rallyból;) nehéz manapság jó beszállót találni;)...Jó éjt;)
Törölt felhasználó2009. 08. 31. 22:37
Ma Is úgy zárt az USA, ahogy vártam, kis mínuszban.
Azonban érezni lehet, hogy el mend a kedv a nemzetközi piacokon. Teljesen normális dolog lenne, ha egy erős korrekció következne be ilyen emelkedések után. Számomra még mindig érthetetlen az OTI és a MOL záró árai.
Lehet, hogy ők azt gondolják, hogy a nemzetközi piac követni fogja a magyart. Ennek annyi esélye van, mint a trójai falónak az epsomi derbyn.
miért ma mire emelkedtünk?:) emelkedés mellett nem sok marad de láthatod ma is 4900-en zártunk...csak megérzés hogy ki lesz erőszakolva az 5000 is, ha így haladunk;p dehát reggel majd kiderül merre kéne menni...reggelig még akármi is lehet...egyik nap világvégét másik nap válság végét olvasom jobb oldalt...
Rám sajnos még a technikai elmzések "kinaiul" hatnak,de bizonyára még nem nőtem fel hozzá,hogy
hasznosan tudjam használni,kicsit hókusz-pókusz-
most sokan ezért megköveznének biztosan.Abban látok fantáziát,hogy periódikus változások léteznek,és
ezeknek a felismerése sikerhet vezethet.
Amerika csak ázsia miatt ment lefelé. Ha ázsia holnap felfelé korrigál, mert valjuk be további -5 vagy -6% ilyesztő lenne holnap, akkor usa is felfelé és európa is felfelé megy ráadásul holnap jön usa ism index adat.
Ráérünk később esni, legyen október az esés hónapja és ne szeptember
Én már le se merem írni, mert biztos én leszek a pesszimista. :) Pedig még részvényem is van.
Emelkedést szeretnék, de azt látom, hogy hangulatirányítású a piac. Hangulat pedig nem jó lásd ázsia és usa sem túl bíztató; olaj ára pedig nagyon gyorsan esett. Hangulat szempontjából lehet ennek is van szerepe.
Én abban bízom, hogy holnap nem erősen mínuszos ázsiára ébredünk. Mert csúnya vége is lehet (shortzárások nálunk ma sokat hoztak a felfelé menetben szerintem, de nem lehet mindig így). Optimista vagyok, bízom benne, hogy nem így lesz, de tényleg nem biztos, hogy csak felfelé vezet az út (még ha a hosszútávú trend nem is törik meg).
Mi másból ? Abbol az 1-2 százasbol ami van nekik autónként nagyon nem lehet. Szervizlenyulás és a bankijutalék hogy jo fasza hitelre beszéljék ra az ügyfeleket ...
Jah...jön megint a sok vészmadár aztán holnap borul minden mert 5000 felett leszünk... még nem dőlt el semmi se...trendfordulót is csak szeretnénk de még kicsit várni kell sztem... még van esély elmenni 5400-ig, vagy feljebb...főleg hogy így zárták ma OTI-t. Holnap ha reggel jó hangulat lesz tényleg nem tudom elképzelni hogy 4800 alá beessen...sztem holnap felfele az irány...de majd reggel eldől. Futik kicsit pluszba lesznek már nem nyitunk 4900 alatt...onnét meg egy köpésre a 4950...onnét meg felpattanhatunk egészen 5000-ig... Főleg ha ma is tudtunk menni széllel szemben;) De ezt a mai napot hagyjuk is már, mert nevetséges volt;p Sok sikert mindenkinek!
Hát jól látod, én azért beszámolok a kudarcokról is, főleg mert inkább az történt mostanában...
Azt tudom, hogy shortolni nem fogok, mert az nagyon nem megy...
Nem kereskedek sok pénzel csak bagóval, de sokat tanultam mióta "tözsdézem":-)
OTP részvényesek ide!