annyit egeszen biztosan tudok hogy penzel jol eleresztett brokerek jateka a tozsde. A naluk levo penzzel ugy jatszanak ahogy akarnak. Es mi azt probáljuk meg kitalálni hogy ők hogyan gondolkodnak nem azt hogy a piac egésze hogyan.
igazából azt nem gondoltam volna h egy ilyen napon, amikor szinte minden tőzsde zárva lesz, akkor egy ilyen erős forgalommal párosuló határozott emelkedéssel induló napnál lesz egy pillanat alatt az ellenkezőjére átforduló ennél sokkal erősebb lefelé menő trend is... na ez volt a gáz.. legalábbis nálam
"Amiota nézem a tozsdét ilyen nem volt hogy hirtelen ekkora mennyiséget boritottak volna egyserre a piac nyakába"
Mondom, nem nézed elég régóta. 1 hónap nem túl hosszú idő:)
2701-en a 9600-ból 1000 darab az enyém volt :(((
2640-en vágott ki a manuális stoppom, és fordítani akartam, mert láttam h elég erős a down trend, de annyira gyors volt a piac h mire betettem 2439-re az eladást, addigra már vagy 20 Ft-al lejjebb volt, nem tudtam fordítani...
Persze ezek nem mentségek, de reggel jól átvágták a piacot, ez biztos...
Az elmult pár napban a támaszokat kb 20.000 db részvény tartotta az adott szinteken. Képtelenség hogy amit máskor 15-20.000 db meg tudott tenni azt 40.000 db 2700 on nem és pillanatok alatt elessen.
36.000 plusz 9600 volt 2700 és 2701 en.
Ez a kereskedés szándékos tönkretétele lehetett.
azt hogy felhuzza 10 perc alatt 2700 ra és ott egyszerre a piac nyakába borit 60-70e db os tételt. Ettől meg leesik az egész piac.
Én azért kiváncsi lennék hogy mi történt. Ilyet néhány befektető nem képes csinálni hogy ekkora mennyiséget pár mp alatt kitegyen. Ezt csak 1 kézben összpontosulo tobb százmillioval kereskedo broker tud megtenni. Vagy pár broker akik egyszerre boritanak szándékosan...
Amiota nézem a tozsdét ilyen nem volt hogy hirtelen ekkora mennyiséget boritottak volna egyserre a piac nyakába. 50.000 db os támasz volt 2700 on. 1 mp alatt eltunt.
"A magyarok talpra állitását ott kellene kezdeni hogy másik himnuszt kellene írni és olyan ünnepnapokat kell kijelölni amikor valamilyen sikereket értünk el vagy híres emberek születtek akik nagoyt alkottak. Egy halom ünnepünk van amikor csak sírunk és a régi bajokon rágodunk.."
Olyan stílusban és szöveggel írsz, mint egy tipikus, verseket író, világmegváltásra készülő kamasz. Ez persze nem baj, csak mondom:)
30 milliárdos forgalom azért nem pár "majom broker" tevékenységének eredménye.
Nem vagyok broki és nem akarom őket védeni, de 1 hónapos tőzsdei "tapasztalattal" ugyan ne írj már ilyeneket...
"De jol pofán verném némelyiket."
ha éppen tegyük fel "józsinak" szorakozásbol nem jut ma eszébe reggel 50-60k darab oti részvény kiszorni 2700 on kicseszesbol egyszerre akkor ma nem ennyi a záro.
Tök stabil támasznak tunt a 2700 es szint. közel 45e db reszveny volt kint 1 mp alatt eltunt
Ma pl teljesen rájottem hogy a Bux ot nem a gazdaság teljesitése irányitja hanem pár majom broker akiknek tul sok pénzt adtak a kezébe. De jol pofán verném némelyiket.
Igy nem lehet kereskedni, semmit nem érnek a grafikonok ha ki vagyunk szolgáltatva pár ilyen embernek.
OTP részvényesek ide!