ez nem nagyság kérdése suti,én pici halacska vagyok,de megvan az előnye a telefonos üzletelésnek is,hiába drágább,mint neten,de az infó többet ér sztem,néhány tized % pluszktgnél
akkor amiket a filmekben látni (tőzsdecápa) csak a nagyoknak kiváltsága lenne?
Mármint az, hogy a broker felhív és azt mondja hogy "most vegyél X.Y-t" ill "most add el az X.Y-t".
air 314 ezt meg tudom erősíteni,amit a repülősökről mondasz ,a brokim hosszan hallgatott ,mikor az eredményről kérdeztem ,és ő tanácsolta,h még ne vegyem vissza .
Ebneth!!
Csak annyi korrigálást engedj meg, hogy tegnap nem jól írtad, mert igaz, hogy 2 cég adott 1200-as célárat, de ebből csak a Concord adott el kb 800k-t, míg az equilor az elmúlt 3-4 hétben cirka 1000k-t vett.
Egyébként továbbra is az a véleményem, hogy a Conconál tudnak valamit az eredményről, vagy csak mindenkinek kúrvára kell a zsé valami másra, mert az jobb lesz...
OK, akkor nem temetitek, rosszul fogalmaztam, sorry. Csak kicsit tulaggodjatok a dolgot, igy ok? Persze ha rovid tavon akartatok vele keresni, nyilvanvalo a reakcio, hiszen hetek ota itt szuttyogunk.
Ja, es a 645-os csucs is 680-as volt.. Hiaba no, reggel van. :)
Marques velemenyet osztom, nem ertem, miert temetitek egybol egy 6-8%-os zuheee miatt. A multkor en total luzernek ereztem magam, amikor 645-os februari csucs mellett elkezdtem 630-as esestol nagy varakozassal gyujtogetni, majd 560-ig esett es onnan jott el idaig. (570-nel vettem akkor a rali elott az utolso pakkot). Most hasonlora szamitok, tehat sztem meg menni fogunk lefele, de ott venni kell.
Na szep napot mindenkinek!
1.) mennyi SZUBJEKTÍV
összeesküvéselmélet olvasható itt, és mind szubjektív, az illető pozíciójától függő :)))
.
2.) én OBJEKTÍVEN döntök, nem is szoktam beragadni másrészről nem is érem be a nyerő pozíción 5 % haszonnal
.
3.) OBJEKTÍVEN a Bollinger alján van, és hosszú távon emelkedő trendcsatornában a Fotex. OBJEKTÍVEN sikeres volt a Fotex reorganizációja.
.
4.) Techikailag hasonlít a helyzet a 680----- >580-ig tartó ármozgáshoz. (Bollinger, RSI...) Így ma lehet hogy kilép időlegesen a Bollingerből, de hamarosan több vevő lesz mint eladó.
persze,hogy olvasgatlak benneteket,hiszen érintett vagyok,és érdekel véleményetek.
Mindaddig ,amíg technikai elemzésekről van szó,én hallgatok mélyen...,nem értek hozzá,és kb.fele-fele arányban jöttek be a jóslatok.Itt most a Blue-kat értem,a spekibb papírok esetében természetesen a tévedési arány nőhet.
3 cég,3bróker ellentmondásaira táűmaszkodom,ha magam nem számítom...,aztán nem egyszer anyázhatok mégis.
Szeretem a közgazdaságtant,és minden tiszteletem azoknak,akik minél mélyebben találják meg a közg.összefüggéseket,és tudatosan reagálnak rá,plusz intuicióval is rendelkeznek...
Ennek ellenére sokszor megmosolyogtatnak elemzések,optimista kitörések,vagy éppen a búsmagyar pesszimizmus..,vagy olyan döntési mechanizmusok,aminek a racionális piacgazdaságban elvben helye nincs..,csak olvasd végig akár melyik!topikot,super:)
A ráadás mikor a brókerek egy elhibázott döntésért úgy vállalják a felelősséget,mint az ügyvédek...,sehogy.Mosom kezeimet alapon.
Hogy mohóság?Ennél aztán sokkal összetettebb,
asszem,hogy nem sokan tőzsdéznek azért,hogy a
gyenge banki kamattal versenyezzenek..,itt komoly
pénzeket lehet keresni,mindenkinek a maga anyagiaihoz viszonyítva komolyat.
Hogy mikor ugrunk ki és be?Hát azt mi soha nem is fogjuk eltalálni,ha sikerül,az sem a mí művünk,csak szerencse.
Persze,hogy szenvedélybetegség....,sikerre vágyunk!
Ezek szerint akkor a háttérben csendben olvasod amiket beírkálunk.A közeljövőben is szívesen venné(nk/m) ha megosztanád nézeteidet itt velünk.
Az igazság az hogy nem olyan régóta fórumozok itt a pf.-on. A portfólióm tekintetében pro is kontra is szól amellett hogy olvasgassa az ember.
Pflax - bebuktam
Foti - eddig jó (ezért is stresszelek hogy esik)
Korábban is hasonlóan születtek a jó/rossz lépéseim tehát nehéz okosnak lenni ami a fórumbeli aktivitást illeti.
Amit mindig megjárok, hogy nehéz eltalálni azt a pontot ahol be ill. ki kell vagy érdemes szállni. Erre szerintem használható módszer nem hiszem hogy van ami követendő lehetne.Már csak azért sem mert mindenki más és más célokat tűz ki maga elé profitot illetően. MOHÓSÁG 1xűen ez a probléma oka a legtöbb esetben.Miért tőzsdézik az ember (már aki), mert banki kamat az nudli bár tuti bevétel.
Azt vettem észre magamon 1ébként nem tudom ki hogy van ezzel, hogy a tőzsdézés sem jobb 1 hangyányit sem a kaszinózásnál.
Szenvedély betegséggé válik, pörgeti az embert, adrenalin, stb.
Fotex 2006 Q1 eredmény
.
Megnéztem a negyedéves gördülő árbevételt, üzemi eredmlényt és nettó profitot, fellehető adatokbók a reorganizáció elészámolt és várható költségeit.
.
HA nem számolnak el komoly rendkívüli költséget, (ami ismert gazdasági esemény hiányában nem valószínű) akkor igen jó lehet a negyedév.
.
Eur/Huf kedvező volt a bérleti díjjaknak, bérköltség legalább 30-40 %-al csökken tavalyi q1-hez képest.
.
Az Equilor múlt heti 1.200-as célárfolyamát író elemző szerint idén nem lesz profitrobbanás a folytatódó reorganizáció miatt.
.
Ehhez képest a VALÓSÁGBAN a legjelentősebb reorganizációs költségeket már a tavalyi évben elszámolták..
.
POZITÍV MEGLEPETÉS JÖHET:
MERT:
1.) MÉG ! alig van elemzői lefedettsége a Fotexnek
2.) mivel az "általános" vélemény miatt a reorganizációs költségek jelentősek lesznek még idén is, így nagy esélye van egy pozitív meglepetésnek
3.) a veszteséges üzletágakat már tavaly elszámolták + 1100 embert már tavaly leépítettek
4.) a 2005 Q3 és Q4 alapján az üzemi eredmény is igen kedvező lehet
5.) a tavalyi második félév igen jól sikerült rendkívüli bevételek NÉLKÜL is, PEDIG egyszeri tételeket akkor még bőven elszámoltak