Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 05. 10. 07:45

Fotex 2006 Q1 eredmény  

Hosszú adatgyűjtést követően újra és újra számoltam a várható első negyedéves eredményt.

.

Megnéztem a negyedéves gördülő árbevételt, üzemi eredmlényt és nettó profitot, fellehető adatokbók a reorganizáció elészámolt és várható költségeit.

.

HA nem számolnak el komoly rendkívüli költséget, (ami ismert gazdasági esemény hiányában nem valószínű) akkor igen jó lehet a negyedév.

.

Eur/Huf kedvező volt a bérleti díjjaknak, bérköltség legalább 30-40 %-al csökken tavalyi q1-hez képest.

.

Az Equilor múlt heti 1.200-as célárfolyamát író elemző szerint idén nem lesz profitrobbanás a folytatódó reorganizáció miatt.

.

Ehhez képest a VALÓSÁGBAN a legjelentősebb reorganizációs költségeket már a tavalyi évben elszámolták..

.

POZITÍV MEGLEPETÉS JÖHET:

MERT:

1.) MÉG ! alig van elemzői lefedettsége a Fotexnek

2.) mivel az "általános" vélemény miatt a reorganizációs költségek jelentősek lesznek még idén is, így nagy esélye van egy pozitív meglepetésnek

3.) a veszteséges üzletágakat már tavaly elszámolták + 1100 embert már tavaly leépítettek

4.) a 2005 Q3 és Q4 alapján az üzemi eredmény is igen kedvező lehet

5.) a tavalyi második félév igen jól sikerült rendkívüli bevételek NÉLKÜL is, PEDIG egyszeri tételeket akkor még bőven elszámoltak

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 05. 11. 23:39
Előzmény: #118  Törölt felhasználó
A köszönömöt mindazok nevében írtam,akik még hajlandóak elgondolkodni kissé -számunkra-irracionális dolgokon.
Hasonló műfajban dolgozom,sajnos egyre több momentum kezd hasonlítani rá...
Amikor a papír egy hét alatt 8százalékot 812-842-koncepciózusan- esik,
és az mindig jóval nagyobb forgalmat generál,mint a kisebb korrekciók lanyha forgalom mellett....
értesz:)
Törölt felhasználó 2006. 05. 11. 23:37
Nyugi jó a fotex
Törölt felhasználó 2006. 05. 11. 23:24
Előzmény: #116  suti
Végre egy higgadt hozzászólás.Köszönöm.
Sajnos bennünket még a brókereink sem kímélnek,
gondolom nem csak én átkoztam már el őket...
Igen,én is ezen hozászólások miatt ragadtattam magam írásra..,de term.nem hibátzatom Őket sem...
Próféta sem vagyok,de nem szeretném magam újabb hónapokig egy spirálban és erős kényszerhelyzetben találni magam...,a kiülésekből elegem van Party óta
suti 2006. 05. 11. 22:56
Előzmény: #99  Törölt felhasználó
marqves,

Bocs, pontatlan voltam.
suti 2006. 05. 11. 22:44
Előzmény: #114  Törölt felhasználó
Mindenki más szemszögből közelíti meg a dolgokat itt gondolok konkrétan arra hogy egyeseknek vannak infói innen-onnan bizonyos csatornákból, hall ezt-azt RGO van mire "támaszkodni", a többi kicsi pedig mint mondjuk én is az olvasott infókra alapozva hoz jó vagy rossz portfóliját érintő döntéseket.

Vki. azt írta hogy néhányan nem tudják elhinni azt hogy a foti esik, ez baromság. Elhiszi az ember mert vaksi aki ezt nem látja, tapasztalja. A beszálllási pontok és az aktuális portfólió értéknek megfelelően jelennek meg az egyes foti tulajok véleményei, hozzászólásai.

Ebneth, nem vagy egyedül azzal hogy értetlenül állsz a dolgok előtt.

1ébként érdekes/hasznos volt amiket írtál, mindenki döntse el saját maga.
Törölt felhasználó 2006. 05. 11. 22:40
Előzmény: #112  Törölt felhasználó
Hát persze Mad..,mi csak tippelgetünk ....és befektetünk.Vagyis elöbb be..,és aztán tippelgetünk.
Minden OK.,csak rulett ne legyen belőle,mert azt nem szeretem ilyen nagy tételben játszani.
Tudod,a Partygaming is speki papír volt,de az esésnek egy benyújtott törvényjavaslat volt az oka..,durva szankciók..,tulajdonképpen a cég eredményei a felére csökkentek volna..,tehát értelmezhető volt az öntés.
A Fotexnél azonban több tényező ellentmond egymásnak.
Ez ami nem tetszik.
Talán már holnap többet tudunk.
Törölt felhasználó 2006. 05. 11. 22:19
Előzmény: #113  Törölt felhasználó
azaz közgyülés UTÁN,elnézést.
Törölt felhasználó 2006. 05. 11. 22:17
Előzmény: #111  Törölt felhasználó
Szerintem óriási különbség,hogy mi spekulálunk egy papírral,vagy velünk spekulálnak.
Amennyiben a Fotex konszolidálódott,a vagyon-és eredménymutatóik megbízhatóak,akkor kissé érthetetlen,hogy a célárat közlő és támogató 2 brókercég az állományában lévő papírokat kiönti 40százalékkal az elérhető elött....Örülök,hogy csak nekem érthetetlen:)
A közgyűlésben elhangzott saját részvény felvásárlás
a 8??Huf/részvény 50-150százalékon vásárlásáról döntött..,a 400is szép kerek szám:)
Erről a q1 gyorsjelentésről egyik brókercégem sem hallott semmit,legalábbis ha igen,nem kívánták nyugtázni nálam.Mi is derülhetne ki újabb egy-két héttel közgyűlés elött??????????
Törölt felhasználó 2006. 05. 11. 22:07
A foti teljesen más és lehet év végére 1200,azért tedjük hozzá mi itt csak irogatunk,a elemzők,és az rt,tagjai meg tudják a dolgot,itt csak tippelgetünk mindenki mint a tipp-mixen.
Törölt felhasználó 2006. 05. 11. 22:01
Előzmény: #108  Törölt felhasználó
.....mielött valaki parázással és pesszimizmuzosással reagálna egy konkrétabb elmélkedésre,elmondanám,hogy benne voltam a Partygamingban-Concorde tanács!- 165 pennyn azon a pénteken,mikor
hétfőn 132nyitott,majd meg sem állt 65-ig!7hónap után,de veszteség nélkül szálltam ki....
martin36
martin36 2006. 05. 11. 22:01
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
Sajna eddig a legtöbbször igazad volt....És még akkor is azt mondom,h sajna,ha én már nem vagyok fotival poziban...
Törölt felhasználó 2006. 05. 11. 21:55
Előzmény: #108  Törölt felhasználó
1szerűen sztem annyi a lényeg,h túl sokan azt hiszik,h a foti 1 pénzgyár.De ez nem igaz,jól meg tudja ő is tréfizni a spekiket,kicsit még mindig hasonlít ilyen szempontból a jó öreg humetre.
Ezt nem kéne elfelejteni,lehetnek még benne csavarok,és ha majd sokan kiábrándulnak belőle,majd akkor folytatja a menetelést.A tőzsdén sose az történik,amit a többség vár.Ne legyen igazam !
Törölt felhasználó 2006. 05. 11. 21:46
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
Elnézést,hogy hozzászóltam!
Csak megpróbáltam a technikai elemezgetések és begyüjtött infók,reakciók és kontrareakciók,valamint
öntések közötti összefüggésekre rájönni.
Ha okos lettem volna,a 842-es kamu felrántásnál eladtam volna 820-830 sávban,nem tettem.Egyszer megtörténhet.A mai már igencsak elgondolkodtató
volt...
Persze,úgy mint magamnak,másoknak is csak azt kívánom,hogy ne legyen igazam,és holnap inkább a 800at ostromolja,mint ....
Törölt felhasználó 2006. 05. 11. 21:40
Előzmény: #105  Törölt felhasználó
Szia,

....örök optimista vagyok,szakmámból kifolyólag is minden reggel a remélhető sikerrel ébredek.
Én is kerestem a Fotexen,nem panaszkodom.Majd
814 átlaggal visszaszálltam,nem is akár mennyivel.
Én is eladhattam volna öntéskor,de kisebb nyereséggel csöpögtetve is,-egy részét-mégsem tettem.Mert optimista vagyok.
Csupán az elmúlt hetek eseményei más perspektívából elmélkedésre késztettek,valamint az infokat ha összegzem,akkor inkább teatralis,mint tőzsdei papír ez a Fotex.
Törölt felhasználó 2006. 05. 11. 21:37
Előzmény: #103  Törölt felhasználó
Nos én eladtam a Fotomat két héttel ezelőtt 815-ön. Érdekes, hogy csak most jönnek az ilyen Ebneth féle okosságok a Foto összeomlásával kapcsolatban. Ha ennyire 1értelmű volt, akkor miért nem szólt korábban? Nadjon érdekes ez nékem.
Törölt felhasználó 2006. 05. 11. 21:33
Előzmény: #103  Törölt felhasználó
Mi ez a pesszimizmus?
Aki fotexben porgott az elmult evekben es hitt benne, az halalra kereste magat.

Egyszeruen sokan most szembesulnek azzal, hogy ez a papir eshet is.........es akkor mivan, sokkal kevesebbet esik mostanaban mint a blue-chipek.

BUX-ot shortolni kell, a nyerobol pedig Fotex-et venni, ennyi a recept a kov. ket hetre.

HAJRA FOTO !!!!!

kissherceg 2006. 05. 11. 21:27
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2006. 05. 11. 21:24
Előzmény: #102  Törölt felhasználó
Azon a héten pszichológiai 900as vételeken is megjent a könyv,de nyitásra persze eltünt.A HÍR többször megjelent a gazdasági portálokon,már lerágott csont volt,de a célár beködölt szemünk elött lebegett.Érdekes volt az a péntek,nyitás842,majd szüttyögés 830-820sávban..,és könyörtelen öntés.
Majd a végére valakik kimentették 799 záróra,hogy azér legyen még miben hinni.Közben valaki a topikban ,Concorde brókerének infójára támaszkodva közölte,hogy adózás miatt kellett önteni ,és levinni 800 alá.Sikerült.Azóta szüttyögés ismét...,800-820..,majd óvatosabb öntés ismét.
Érdekes,hogy míg egyik brókercég alkalmazottja megsúgja,hogy Concorde önti,addig a Concordos brókerem minden Fotex-el kapcsolatos kérdésemre ködöl.
Ez jó buli volt Várszegiéknek,gyors ,30-50százalékos haszont eredményezett.
Hogy lesz -e 1200?Igen,bizonyára,csak nem akkorra,és nem korrekt ,piacgazdasági alapon,ahogy mi elgondoltuk.
Szerintem.
Törölt felhasználó 2006. 05. 11. 21:15
Előzmény: #101  Törölt felhasználó
Sziasztok,

hetek óta,igencsak érdekeltként olvasgatom a topikot,....hát,sokfélék vagyunk:)
A pszichológiai spectrum paletttáján szinte mindenki megtalálható,bár inkább a két véglet,de az optimisták előnyben...,ezért is tartunk csak most ott,ahol már azon az öntős pénteken kellett volna maradnunk...
Támaszok és chartok,bollingerek és miegymások..,de szerintem mindez a Fotexre nem alkalmazható...Legfeljebb a mögöttük álló
pénzéhes csapat egyre inkább erőltetett kordában tartása,hiszen mi,ezt szeretnénk látni,de legalább megmagyarázni, miért is történt mindez...,mi annak is örülönk,hogyha egy óriás leöntés után 785-ről 800ra visszakapaszkodik...,és elmondhatjuk,hogy olyan kurva erős a papír,hogy a 800megfogta!Pedig már ébrednünk és összegeznünk kellene az elmúlt hetek eseményeit.
Várszegi,Concorddal és a másikkal karöltve elkezdi felvásárolni a 2-3??Huf-os részvényeket,szépen emelkedik az ár,egyre többen
,egyre nagyobb forgalommal belevesznek.5??körül megjelenik a hír,hogy a FOTEX nem is rossz ,lehet benne valami...,ez is elég volt egy gyors áttöréshez,majd 600nál az 12ooas célár és egy szőrmentén elemzés röpítette 800ig.Persze Várszegi és csapata bevásárolt keményen addigra,maradt erő az árfolyamot is tolni 845-ig,bár az volt az utolsó legnagyobb kamu fölrántás.
Törölt felhasználó 2006. 05. 11. 20:45
Előzmény: #100  Törölt felhasználó
de én háromban írtam le :)

Topik gazda

marqves
4 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek