Topikgazda: Törölt felhasználó 2006. 03. 09. 08:11

Simor: félő, hogy egyik pártnak sem lesz ereje...  

Ugrás a cikkhez
A Simor András, a Deloitte elnök-vezérigazgatój a szerint az államháztartás helyzete tarthatatlanná vált, s félő, hogy a választások után hatalomra kerülő pártnak nem lesz ereje a reformok végrehajtására - mondta el a szakértő tegnap este az InfoRádió Aréna című műsorában.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=65955
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Knight Tyris 2006. 03. 09. 19:30
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#14
Hát amilyen állapotban van az egészségügy is, jobb ha az orvosok szavában is kételkedünk. Ez most sajna nem vicc, hanem negatív tapasztalat, az ismerősok a rokonság köréből. Tisztelet a kivételne, de néha az orvosok is olyan baromságokat mondanak, rossz diagnózist adnak, azt se tudják mit mire írnak fel, milyen mellékhatása van a gyógyszernek amit nem is írhatna fel a betegnek egy adott állapotában stb.
Egyszerűen siralmas lassan már minden területen az lesz a leghasznosabb, legcélravezetőbb, ha magunk járunk utána a dolgoknak!!!!!!
Illetve ha a lehető legtöbb helyről próbálunk tájékozódni.
Törölt felhasználó 2006. 03. 09. 18:37
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
#13
Elnezest kivanok :)
Törölt felhasználó 2006. 03. 09. 18:24
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#12
igazad lehet szabesz..

de azert lecci ne menj at itt 'hello_'-ba mert agyverzest kapok. eleg egy hitterito... :)
Törölt felhasználó 2006. 03. 09. 14:15
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#11
Szerintem Magyarorszagon a tobbseg nem el rosszabbul, mint a csehek, lengyelek vagy szlovakok. Megis a multkor olvastam egy felmerest - nagyon sok orszagot belevettek -, amibol az jott ki, hogy a magyarorszagi emberek mondjak a legboldogtalanabbnak magukat a vilagon.

Ez nem gazdasagpolitikai kerdes, de meg csak nem is gazdasagi. Sot, a politikusok se tudnanak rajta valtoztatni. Csak maguk az emberek, vegulis az o hozzaallasukrol van szo.
Törölt felhasználó 2006. 03. 09. 14:00
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
No, de azért, ha már vért köpsz és alig kapsz levegőt, csak gyanakszol Te is, hogy az orvos altat... ...pedig nem is aneszteziológus...

De mi (magyar államháztatás, gazdaság) nem vagyunk (még) a halálunkon, legalábbis én úgy gondolom, s ezzel egyet is értek magammal, azaz (még) meg lehetne még mondani az igazat!!!

...rendben, látom, hogy Te is céloztál erre... ;-)
Törölt felhasználó 2006. 03. 09. 13:55
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#9
Tévedésben leledzik nagyjából mindenki hiszékenység ügyileg.
A többségnek jelenleg halvány gőze sincs, hogy hogy mennek az államháztartás dolgai. Nem azért mert hülyék, hanem azért, mert teljesen jogosan nem érdekli a téma. Ilyen ügyekben elhiszi amit mondanak neki. Én is el szoktam hinni mondjuk az orvosomnak amit mond és nem kezdek el szakértősködni.

Lehet, hogy egyesek a leminősítések miatt már gyanút fogtak, ha egyáltalán hallottak róla.
Törölt felhasználó 2006. 03. 09. 13:23
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#8
mert a fidesz csupa igazat mond....szvsz szeretnem ha az mdf kapna sokat hogy igy kifejezesre jusson a ket nagy part demagog, emberbutito, önző kampanyaban a csalodas.
ennyi. ja es semleges vagyok es nem megyek valsztani sem. epp az irtak miatt.
Törölt felhasználó 2006. 03. 09. 12:20
Előzmény: #5  prfecó
#7
Szerintem rosszul él társadalmunk, legalábbis, ami a minőséget és a többséget illeti.
Mennyiségi szemlélet szerint viszont, bár azt nem is állítja senki, nem élnek túl rosszul az emberek, többségében.
Fogyastót társadalom lettünk, vitathatatlanul, csak még nem a fogyasztó igénye, hanem a kereskedő akarata diktál. De ez egy -sajnálatosan- természetes folyamat...
Monster 2006. 03. 09. 11:44
Előzmény: #5  prfecó
#6
Ezért írtam néhány hete, hogy nem érdekelnek a tényként közölt állítások, számok, mert minden párt olyan "tényszámokat" mond, ami neki jó... Mindegyik hazugság, azt meg, hogy mik a valódi, objektív tények, sosem tudjuk meg.
prfecó 2006. 03. 09. 10:48
#5
Az államháztartás az nagyon szar.
Az sem igaz , hogy k@rvára rosszul élünk. DE ha a sok hülye politikus még az önkormányzati választásra is hasonlóan lép fel és semmit sem csinál, akkor lesz még nagyon rosszul élünk szindroma, tök mindegy ki nyer.
bpmcwap
bpmcwap 2006. 03. 09. 10:43
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#4
Ha már a hiszékenységről beszélgetunk...
szvsz kevés olyan ember van magyarországon aki elhiszi az MSZP kampányában szereplő általuk tényként kezelt mondatokat melyek efektive HAZUGSÁG, még is egymás után nőnek ki a földből az ilyen oriásplakátok, ömlik a TVből a hirdetés, stb... Pedig kétlem hogy valaki olyan sötét lenne- akár a saját pártjuk fanatista táborából is-, hogy el hinne egyetlen szót is miután egyértelmü valótlanságokat üvöltenek bele a világba.... Akkor most ezek után milyen hiszékenységről beszélünk, illetve egyáltalán van e értelme a hiszékenység fogalmát mint olyat felhozni ilyen illetve hasonlo témában...
Köszönöm, csak ennyit szerettem volna...
Törölt felhasználó 2006. 03. 09. 10:36
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
#3
Simornak igaza van, csak finoman fogalmaz.
Aki elhiszi az államháztartás rendben van, az nem hiszékeny, hanem hülye. nagyon.
Törölt felhasználó 2006. 03. 09. 09:44
Előzmény: #1  portfolio
#2
"Az ellenzék még mondhatja, hogy "a páncélszekrényben nem talált semmit", nagy a baj, ezért nem teljesíti ígéreteit. "Ezt lehet, hogy a naiv, hiszékeny emberek elhiszik, (...) de komoly ember ilyet nem hisz el, mert nyilvánvaló, hogy az államháztartás helyzetével mind az ellenzék, mind a kormánypártok tisztában vannak" - vélekedett Simor András."
- miért, van olyan, aki szerint baj van az államháztartással? Kormányoldalról csak azt hallani, hogy minden a legnagyobb rendben van, ami az állahaztartást, gazdaságot illeti... ...Simor téved, vagy tudatosan állít olyat, ami a kormánnyal ellentétes állapotot tükröz?
S vajon miért nevezi hiszékenynek azt, aki a kománynak hisz és elfogadja, hogy a gazdaság a költségvetés tekintetében kiváló állapotban van az elmúlt négy év eredményeképpen?

Topik gazda

eko
5 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek