Topikgazda: Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 09:20

NABI: végállomás - kiszállás min. 40%-os veszteséggel  

Ugrás a cikkhez
Új fordulat következett be a NABI finanszírozási vesszőfutásában. A buszgyártó csoportot hiteleinek átvállalása mellett felvásárolja a - feltehetően újonnan alakult - NABI Gyártó és Kereskedelmi Kft. és a Homerica Investments B.V. A jelenlegi hitelezők kifizetése után a NABI Rt. végelszámolásra kerül. Várhatóan hamarosan megszületik a kaposvári gyártóegység értékesítéséről szóló külön megállapodás.
A NABI Rt. részvényesei legoptimistább kimenetel esetén 2 millió USD készpénzhez juthatnak (88 Ft/ részvény), ami 40%-kal alacsonyabb érték a legutóbbi záróárhoz viszonyítva. Bár a vevők átvállalják a végelszámolás bizonyos (konkrétan nem ismert) tételeit, nehéz lenne azt feltételezni, hogy a 2 m USD egésze kifizethető a részvényesek részére. A kifizetés bizonytalan időpontja és a nem ismert költségtételek mellett 40-50 Ft részvényenkénti árfolyam lehet "indokolt". Az idézőjel alkalmazása azért szükséges, mert nem áll rendelkezésre megfelelő információ a végelszámolási folyamat kimenetelének közelítő számszerűsítéséhez sem.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=63903
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 21:53
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
Nincs átverés emberek. Jó lenne felébredni. Aki NABI-n bukott egyetértek pénznyelővel megérdemelte.
Ugyanis
1. Tessék venni a fáradságot és megtanulmányozni azt az eszközt amibe fektetünk. A NABI effektíve egy éve csődben van
2. Minden befektetésnél tessék figyelembe venni a kockázatokat
3. A tőzsdén ( egyébként szerintem a való életben is) sohasem másokat kell okolni, hanem levonni a tanulásgokat és a jövőbe mindenkinek azt amit levont beépíteni a saját kis rendszerébe/modelljébe/szisztémájába. Ha már a mások hibáiból nem tudunk tanulni tanuljunk a sajátunkéból
Én 1998-ban az össze pénzemet (és még egy kicsit) elbuktam. De nem a bűnösöket meg a leverőket kezdtem el keresni, hanem azt hogy miben hibáztam és hogy ne kövessem el ezt még egyszer. Ugyanezt javaslom mindenkinek
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 21:44
Előzmény: #18  Balint1
Bálint, tökéletes, amit idéztél, csak a következtetés rossz.
"Mindeddig több alkalommal sikerült kitolnia a hitelezőkkel történő tavaszi megállapodásban szereplő határidőt a társaságnak.
A feltételek teljesítése létfontosságú a NABI számára, hiszen amenyiben nem jön létre hitel-tőke konverzió, a hitelezők kezébe került társaság az azonnali felszámolás sorsára juthat."
És ezt mégegyszer mondom HÓNAPOK ÓTA lehetett tudni. Az általad írt árfolyamleverésről meg annyit, hogy tavaly év végén 70-100 között volt a Nabi, utána jött a sok speki a Humetőrületben és vetteék 200 felettig.
Én azt mondom, hogy sok geciséget, meg még törvénytelenséget is éltem már meg a tőzsdén, de az aki Nabit vett, az ne csodálkozzon. Duplázni, triplázni akart, mert hogy milyen olcsó és berakta a pénzét egy olyan cégbe, aminek az értéke régóta =0. Hosszan fejtegethetném a negatívumok sorát, de a lényeg:
- 2004 óta negatív a saját tőke,
- már a 2005-ös hitelezői megállapodás során kikerült minden maradék érték a cégből (lásd PF cikk "a részvényesek bebukták"),
- aztán jött az utolsó határidő, amit még tologattak is...

Aki ezek után vesz, az megérdemli. Komolyan. A tőzsde egy veszélyes üzem. Ennek a veszélynek komoly jelei voltak. Aki nem figyel ezekre, annak nem való a tőzsde.
Balint1 2006. 01. 23. 21:03
NABI: két hét még mindig hiányzik
2006.01.18 10:11
Újabb tájékoztatást tett közzé a hitelezőkkel folyamatban lévő tárgyalásokról a NABI Rt.
A társaság változatlanul folyamatos tárgyalásban van hitelezőivel, és kérte a hitelszerződés (MSA) 2006. január 31-ig történő ismételt meghosszabbítását.

Mindeddig több alkalommal sikerült kitolnia a hitelezőkkel történő tavaszi megállapodásban szereplő határidőt a társaságnak.

A feltételek teljesítése létfontosságú a NABI számára, hiszen amenyiben nem jön létre hitel-tőke konverzió, a hitelezők kezébe került társaság az azonnali felszámolás sorsára juthat.

Várható volt, hogy a közkézhányad növekedésével a NABI spekulatív papírrá válik a BÉT-en. Még a megállapodás létrejötte esetén is igen nehéz fundamentálisan rábukkanni a jelenlegi árfolyamszintben rejlő részvényesi értékre.

NABI: az utolsó határidő?
2006.01.23 08:40
A NABI Rt. bejelentése szerint 100%-os tulajdonában álló leányvállalatával, a NABI, Inc-vel, valamint a hitelezőivel megállapodást kötött az MSA hatályának meghosszabbításában 2006. január 17-től 2006. január 31-ig.

Források: Portfolio.hu

Tehát még ma reggel is azt mondták, hogy ez év jan. 31. a határidő.
Hirtelen valakiknek sürgős lett a vétel, és ehhez segített a BÉT mint egy bünszövetkezet, vagy szindikátus az árfolyam leverésében!

Üdv Mindenkinek
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 20:29
Előzmény: #14  prfecó
Van egy olyan gyanum, hogy ezt a ceget meg folfogjak vasarolni egy veteliajanlattal, ami persze nem lesz a mostani arfolyamhoz kepest nagy premium, sot akar meg ala is kerulhet. Tudtommal eleg nagy befik is vannak benne; tobbek kozott es tudaomasaim szerint ,JP Morgan 5% alatt, Bank of New York (ADR) 10%felett, QVT Associates GP LLP 10%felett.
Kivancsi vagyok ezek a reszvenyesek hogyan velekednek reszvenyertekeik.megcsapolasarol !?
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 20:14
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Doti, nem értelek, írod:
"Remélem a TEBÉSZ megteszi a feljelentést!Ez büncselekmény,amit a Nabi részvényesekkel csinálnak."
Ugyan. Nem mindig azonnal a más a hibás.
Van egy gyakorlatilag csődbe ment cég. És a legszebb, hogy ez régóta tudott dolog. Te meg belevettél. Ebben csak te vagy a hibás. A Humet más. Ott a Civin azért intenzíven palizza is balekokat. A Nabinál szó nem volt erről. Csak magadat okolhatod. Pont közöttünk zajlott le olyan beszélgetés, amiben írtam, hogy ne vegyél, vagy ha vettél, add el. Aztán amikor sok hülye 200 fölé húzta röhögtél, hogy neked volt igazad. Én csak azt írtam, várjuk meg, mi lesz a vége...
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 20:08
Látjátok,a humi túlélte,de a nabit sajnálom,emlékszem mikor volt 1200-forint is persze nem most,hogy jutott ilyen mélyre,sajnálnám ha tönkremenne.
prfecó 2006. 01. 23. 19:58
Egyet mondhatók , szeretnék végelszámoló lenni a NABI-nál és valszeg megcsinálnám életem üzletét.
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 19:49
erre én is kiváncsi vagyok mivel laikus vagyok.
ugye itt valaki átvette a cég maradékát amiből ki fogják fizetni a hitelezőket..vagyis vége a dalnak.
de mi lesz utána?
mit kezd az új vevő a céggel?
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 17:31
Sziasztok.Engem a részvény korábban érdekelt,de nem fektettem belé,most mitől ilyen bűn rossz az árfolyama ma is esett 49,7%ot mi az ami miatt ekkora a baj?
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 15:31
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Az tuti, hogy a kisreszvenyesek porhintest kapnak a ceg javaibol. En amondo vagyok -keveske megmaradt pozimbol beszelve - hogy ez a ceg sajnos ugy lett tonkre verve, hogy a vegallomast csak elhitessek, es leszallitsak az utasokat rola.
Spekulans bennfentes vetelek kottetnek benne, de ok bizonyara maradnak a cegnel es rojak a jobb koroket majd tovabb.
Amig a Humnal az ertektelent becsultek a magasba, addig itt erteket fecserelnek el mas zsebebol.
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 13:26
miért és a brau,humet stb
nem csinálnak semmit
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 13:25
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Majd erre is azt mondja a TEBÉSZ, hogy ő nem részvényes, nincs részvénye, s így nem tehet semmit, még azt sem, hogy szerez egyet... ...a TEBÉSZ is csak olyan, mint a PSZÁF lett, csak akkor lép, ha személyes (pontosabban intézmányes) érdek fűzi hozzá, mint ahogyan a PICK esetében sem tett egyik sem semmit, csak hagyta, hogy Csányi és megelőzően Leisztiner kisemmizze a kisrészvényeseket...
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 13:19
Remélem a TEBÉSZ megteszi a feljelentést!Ez büncselekmény,amit a Nabi részvényesekkel csinálnak.
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 13:12
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
S micsoda lehetőségek! ...amikor 1.- Ft-ról 3.- Ft-ra ugrik, s rögtön a 200%-os nyereség a zsebben... ;-)

Egyébként valóban nagy tér lesz 40.- és 80.- Ft között, hiszen e két érték között várható a kifizetés, azaz 100%-os tér lesz a spekulációra... ...hányan pórul járnak majd? ...s hányan nyernek... ...előbbiek lesznek többen...
allergia 2006. 01. 23. 12:51
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
Ez gyönyörű volt!!! :-)))
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 12:33
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Az ilyeneknek mint a Civin Úr, és a NABI vezetése csak azt kívánom, hogy amikor hazatérnek a szelektív hulladékgyűjtésből az ilyen hullámpapírból készített jó puha ágyukhoz, és álomba szenderülésük előtt a padjuk mögötti bokorban, amikor letolt gatyával, félig felegyenesedve törölgetik a részvényeikkel a farpofáikat, akkor ölelje át szerelmesen a derekukat, és túrjon habot a takójukra a könnyűléptű, bábolnai két éve nem folyatott csodacsődör, és illessze a vértől feszülő a lenyugvó nap fényében megcsillanó makkját a fonnyadt fenekükhöz!!!!!!!!!!!!
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 12:00
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Oooo, lehet meg ebben a papirban turkalni (majd), evvegeig itt lesz ez a tozsden. Szerintem az nem is spekulans aki nem fog beleturkalni, akinek nem fogja megmozgatni a fantaziajat :))
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 10:38
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
legalább nem lesznek több palira vett befektetők a tözsdén.
a következő lépés a humet felszámolása kéne legyen.
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 10:14
Előzmény: #1  portfolio
Szép :)))

Topik gazda

Wedge1
3 4 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek