Topikgazda: Törölt felhasználó 2006. 01. 16. 08:24

Almunia: elérhető cél a 2010-es magyar euró  

Ugrás a cikkhez
"Ez a cél lehetséges, elérhető", ha a szükséges intézkedéseket a magyar kormány időben megteszi - jelentette ki Joaquín Almunia, az Európai Bizottság pénzügyi biztosa az MTV pénteki Este című műsorában azzal kapcsolatban, hogy múlt szerdai ülésén a testület kiigazításra, kiegészítésre visszaküldte a magyar konvergencia-program ot.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=63606
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hello 2006. 01. 23. 18:35
Előzmény: #59  hello
Re: Euro,mint Cel JOVO Elözmény válasz erre 17:43
...tudjatok,mit ide azok irjanak akik nem "hulesegeken ragodnak",mert,ha ugy gondolkodnank,hogy mult... a W.D mesefilm es minden egyebb ..csak amirol mi tudunk eko es a tobbiek 7-szer ment csodbe,Akkor mit vajkajunk,ha elore akarunk nezni amiben hiszunk......ennyi. hello
hello
hello 2006. 01. 23. 17:43
Előzmény: #58  hello
...tudjatok,mit ide azok irjanak akik nem "hulesegeken ragodnak",mert,ha ugy gondolkodnank,hogy mult... a W.D mesefilm es minden egyebb ..csak amirol mi tudunk eko es a tobbiek 7-szer ment csodbe,Akkor mit vajkajunk,ha elore akarunk nezni amiben hiszunk......ennyi. hello
hello 2006. 01. 23. 17:35
Előzmény: #57  hello
Re: A 2005-ös év hiánya csak azé, aki megtervezhette és teljesítette Elözmény válasz erre 01.22
Re: Almunia és az áht Elözmény válasz erre 01.18
....ok fiuk ti csak fekete meg feher...politika... az emberi teljesitmenyek csak akkor fuggnek a politikatol,ha DIKTATURA VAN.....Amugy a politikara fogni mindent felelotlen hozzaallasra vall...hello
meg mindig igy gondolkozol Magyarok kozul nehany 10 ezrek...

hello
Re: A 2005-
hello 2006. 01. 23. 17:28
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
Tisztelt eko!

miert ersz olyen sorokat ami meg nem tortent meg,mivel te,mi nem lathatjuk,a mi lesz ha...az a legborzasztobb az egesz pollitikai találgatásatikban link,elore latasaitokban,hogy el is hiszitek mar megtortentnek velitek es felbosszantjatok magatok es a nektik hinni akarot,de lehet ,hogy ez a celotok is...nem tudjuk..mindenesetre erdekes játek.
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 13:27
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
Mizu? :)
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 13:22
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
Az 2006. április 9-én illetve 23-án tartott, ötödik szabad választás után az Országgyűlésben az MSZP 194 szavazatot tudhatott magáénak, amellyel a 386 fős parlamentben egymaga is többséget alkotott. Az új kormány megalakítására Sólyom László Hiller Istvánt, az MSZP elnökét kérte föl, aki többhetes tárgyalások után 2006. május 17-én koalíciós megállapodást írt alá a választáson 6 képviselőjével negyedik helyezett SZDSZ vezetőségével. Az új Parlament így a szociálliberális koalíció 52 százalékos többsége mellett kezdhette meg működését.

A kormányprogram elkötelezte magát az 2002-ben tett ígéretek maradéktalan végrehajtására, következetes folytatására. A magántulajdoni túlsúlyon alapuló piacgazdaság, valamint a szociálisan érzékeny állam és a parlamenti demokrácia működése mellett foglalt állást. Első lépésnek a válságkezelést, a legnagyobb problémának pedig a külső és belső eladósodottságot nevezte meg az új kormány.

2007 tavaszán Gyurcsány Ferenc több mint fél éves vívódás és belső hatalmi harc után döntő lépésre szánta el magát. Magyarország fizetési mérlegét súlyos megszorításokkal, intézkedésekkel kívánta rendbe hozni, ezért két neoliberális gazdaságpolitikust állított kulcspozícióba: Surányi György lett a pénzügyminiszter, Bokros Lajos pedig a Nemzeti Bank elnöke. 2007. március 16-én nyilvánosságra került a Surányi-csomag, amelynek megszorító intézkedései évtizedes alapelvek elvetését jelentették a hazai gazdaságpolitikában. A privatizációban is radikális fordulat történt. A kormány a korábbi gyakorlatnak megfelelően úgy döntött, hogy a privatizációs bevételeket elsősorban a külső adósság törlesztésére használják föl.
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 11:09
Az 1994. május 8-án illetve május 29-én tartott, második szabad választás után az Országgyűlésben az MSZP 209 szavazatot tudhatott magáénak, amellyel a 386 fős parlamentben egymaga is többséget alkotott. Az új kormány megalakítására Göncz Árpád Horn Gyulát, az MSZP elnökét kérte föl, aki többhetes tárgyalások után 1994. június 24-én koalíciós megállapodást írt alá a választáson 70 képviselőjével második helyezett SZDSZ vezetőségével. Az új Parlament így a szociálliberális koalíció 72 százalékos többsége mellett kezdhette meg működését.

A kormányprogram elkötelezte magát az 1989-ben elhatározott átalakulások végrehajtására, következetes folytatására. A magántulajdoni túlsúlyon alapuló piacgazdaság, valamint a szociálisan érzékeny állam és a parlamenti demokrácia működése mellett foglalt állást. Első lépésnek a válságkezelést, a legnagyobb problémának pedig a külső és belső eladósodottságot nevezte meg az új kormány.

1995 tavaszán Horn Gyula több mint fél éves vívódás és belső hatalmi harc után döntő lépésre szánta el magát. Magyarország fizetési mérlegét súlyos megszorításokkal, intézkedésekkel kívánta rendbe hozni, ezért két neoliberális gazdaságpolitikust állított kulcspozícióba: Bokros Lajos lett a pénzügyminiszter, Surányi György pedig a Nemzeti Bank elnöke. 1995. március 12-én nyilvánosságra került a Bokros-csomag, amelynek megszorító intézkedései évtizedes alapelvek elvetését jelentették a hazai gazdaságpolitikában. A privatizációban is radikális fordulat történt. A kormány a korábbi gyakorlattól eltérően úgy döntött, hogy a privatizációs bevételeket elsősorban a külső adósság törlesztésére használják föl.

link

link

link

Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 09:36
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
Nem gondoltam, hiszen már megismertelek, s tudom, hogy a tények és az információk hidegen hagynak...

...s bízom benne, hogy Te FIDESZ-es vagy, aki csak le akarja járatni az MSZP-SZDSZ kormányt, hiszen ez mentségedre szolgálhat abban, hogy az MSZP-SZDSZ kormányok tevékenységét nem ismered...

Veled ellentétbe szerintem a Rákosi-Kádár érában "csak" tízezrek halálát okozta a diktatórikus állapot, s persze, mind a Gulagon, mind a recski táborokban és egyéb börtönökben, helyeken halálba vitt ebmerek együttesen, amit a rendszer végig tagadott...
Törölt felhasználó 2006. 01. 23. 09:32
Előzmény: #51  Törölt felhasználó
Vigyázz, ha úgy elemzed a tőzsdei társaséágokat is, hogy nem érdekel a múljuk, csak a terveik, akkor nagyon nagy bukások várnad Rád, hiszen a múl nagymértékben meghatározza a jövőt is!!!
Törölt felhasználó 2006. 01. 22. 19:52
Előzmény: #48  hello
"aki a multban vajkal soha nem lat elore"

Na ezt előadom az apehnál, ha ismét behívnak raportra. Remélem bejön :-)
hello 2006. 01. 22. 18:34
Előzmény: #49  hello
Re: Almunia és az áht Elözmény válasz erre 01.18
....ok fiuk ti csak fekete meg feher...politika... az emberi teljesitmenyek csak akkor fuggnek a politikatol,ha DIKTATURA VAN.....Amugy a politikara fogni mindent felelotlen hozzaallasra vall...hello

hello 2006. 01. 22. 18:24
Előzmény: #48  hello
....eses,ha nagy is venni kell...
hello 2006. 01. 22. 18:22
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
Tok ur!
megertjuk,hogy indulatok vannak onben es masokban is,de attol meg,hogy valakit "bunozonek" mondd ,meg nem valtoztat a tenyen amit szeretnenk ,majd leirni.

VAnnak olyan politikusok a vilagban akik,rendelkeznek ketes multtal amit on onok feltetelezne,de megis vann tartaleka,hogy epitsen is......"aki a multban vajkal soha nem lat elore...no future nincs jovokepe...akkor jo amultban kotoraszni,,szeritunk csak ahibainkbol szabad tanulni,a tobbi vakvagany.. hello
Törölt felhasználó 2006. 01. 20. 22:52
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
eko!

gondolod, hogy ezt az áradatot végig tudom olvasni?
nem.
Azon gondolkodtam, nézegetve a beirásod, hogy Te vajon FIDESZ párti vagy MSZP-s , aki leakarja járatni a FIDESZ-seket.

Na mindegy
Üdv
Ui.:
Több százezer ember halála nagyobb kár volt a Rákosi éránál.
94-ben nem volt osztozkodás. Osztogatás is csak a választások előtt.
Törölt felhasználó 2006. 01. 20. 20:08
Előzmény: #45  hello
Azé ne keverjük má az "üzletember" fogalmát a köztörvényes bűnözővel! Ilyen gyorsan nem változik a magyar nyelv.
hello 2006. 01. 20. 18:22
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
...es arra senki nem gondol,hogy az uzletember miniszterelnok mit hozz ha ujravalasztjak ...?
Törölt felhasználó 2006. 01. 20. 09:39
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
"Egy lényeges pont van, amit 2002-re el is ismersz csak a késöbbi következményeit nem. A FIDESZ is és az MSZP-SZDSZ is olyan intézkedések sorozatát hozta, amely megnövelte, az általad a nyugdíjnál elismert, "jár és nem vitatható" kiadásokat. "

- S ez a lényeg 2005-ben, s nem a 1995-ös 'csomag', ami a 1994-es osztozkodás megfékezését szolgálta leginkább, illetve a csődközeli helyzet további javítását, amit 1989-ből örököltünk, majd a nehezést túléltük, aztán a győzelem érdekében osztozkodott az MDF és az MSZP-SZDSZ egyaránt, s ekkor kellett a 'csomag", ami visszabillentette az egyensúlyt, ami valóban 2002-ig fennállt, majd 2002-ben megindult az osztozkodás, ami a mai napig tart... ...egyébként a költségvetési tervekből látható, hogy a 2002-es első hiányterv a bevétel 13%-a alatt maradt, majd a két nyárvégi, őszi módosítás és az önkormányzati választások miatt pénzszórás eredményezte azt, hogy a hiány a bevéte 22%-a felé emlkedett... ...s ahelyett, hogy 2003-ban vagy 2004-ben visszacsinálták volna költségvetésileg, megpróbáltak könyvelési trükökkel tologatni a hiányt (2002-re, illetve 2006-ra, melynek egy része visszahullott 2005-re, de ezt még a nem tervezett privatizációs bevételekkel korrigálni tudták, a felfelé módosított hiányterv szintje alá. De 2006-ban már nem lehet sokat játszani (ezért az 1.500 MrdFt-os hiányTERV), hiszen 40%-os valószínűséggel új kormány lesz, s akkor kiderülne minden, míg így ők tudják rendezni a kifizetéseket, illetve a visszaállított renddel... ...s ősszel, az önkormányzati választások után jönnek a népszerűtlen intézkedések, vagy tovább nő az eladósodás, s azt már nem csak az eu, hanem a befektetők is rosszul reagálják majd le... ...s a nagy terv, azaz az eu-s pénzből megoldunk mindent, sem jött össze, pedig erre épített az MSZP-SZDSZ kormány, azért hagyta így elburjánzani a 2002-es osztozkodást, amit ugyan kezelhető mértékben a FIDESZ kezdett, majd az MSZP-SZDSZ kormány többszörösen megfejelt, s terthatatlanná tett... ....egyébként én még emlékszem, amikor az MSZP-SZDSZ azt állíttta a FIDESZ-szel ellentétbem, hogy az őszi intézkedéseknek nem lesz áthúzódó hatása... ...azaz azt sugallta a választók számára, hogy a 2002-es osztozkodás semmilyne rossz hatással sincs a jövőre... ....s csak kevesen tudták, hogy van, de azok többsége újabb 'csomag'-ban gondolkodtak, ami nem lett, s így lett 4,5 ezer milliárdos a négy év hiánya, ami közel 50%-a a 2002. év elejinek... ...s ezek tények...
Törölt felhasználó 2006. 01. 20. 09:26
""Az MSZP-SZDSZ kormány az hitelesebb, mint az eu, jól értelek? Szerintem tévedsz!!!"
:o)))) Na itt látszik egyértelműen a szemüveged. Nem az MSZP-SZDSZ kormányhoz képest! Önmagához képest. Se a németeknél, se a franciáknál, se a görögöknél, stb, sehol sem tartják be azt amit nálunk be akarnak tartattni. Olyanok mint az a gyerek akit a nagyok megvernek és ezért megpróbálja megverni a kissebbeket. Nevetségesek."

- Az eu és az egyes országok valóban nem azonosak, s az eu Németországot, Görögországot is megfeddi, ha vét a játékszabályok ellen... ...persze annak sincsen igazi tartalma, talán annyi a különbség, hogy a mindenkori német és görög kormány nem mondja azt, hogy az eu valótlant állít, hanem azt mondja, hogy bocs'... ...ez természetesen nem jelenti azt, hogy a probléma meg van oldva, de legalább nem vonják kétségbe az eu szavát, s nem mondják azt, hogy hiteltelen... ...valóban van sok olyan eu-s előírás, amit a régi tagállamok nem teljesítenek, csak a magyar kormány erőlteti a megfelelni-vágyás miatt, s ez valóban nem jó, de ez nem jelenti azt, ha jogos egy megállapítás, akkor azt kell mondani, hogy az eu hiteltelen... ...mert akkor miért is ragaszkodunk az eu előírásokhoz...
Törölt felhasználó 2006. 01. 20. 09:20
"Hidd el, hogy becsületesebbek vagyunk a politikusoknál (és nem csak a lehetőségeink kisebbek) "

- Ebből látszik menyire egyetértesz velem, hiszen korábban azt írtad, hogy azonos szinten vagyunk, s én írtam, hogy nem, a politikusok természetüknél fogva rosszabbak, mint mi, legalábbis mai többségük... ...s most már Te akarsz erről meggyőzni... ...nem kell, hiszen ez az én véleményem (is)!!!
...mindazonáltal a lehetőségein is kisebbek, de alapvető hozzállásunk más, azaz mi nem abból akarunk megélni, hogy a közvagyont újraosztjuk, hanem azért teszünk -esetlegesen- valamit, ami nem a legtörvényesebb, mert életben akarunk maradni... ...így volt ez 1989 előtt is, s azóta sem változott érdemben a helyzet... ...de nem is kell csodálkozni, hiszen kulcspozícióban ugyanazok vannak ma is...
Törölt felhasználó 2006. 01. 20. 09:16
"Menetközben meguntam az érvelést. Hidd el, hogy az MNB-nek akkor is védenie kell a forintot amikor dől a lé. Hidd el hogy van negyedik út és fájdalom nélkül megoldhatók a pénzügyi gondok. "

- Ezt írtam én is! Az MNB-nek mindenképpen a forintot kell védenie, akár 230 felé, akár 270 felé szabadul el, s ezt kamatpolitikával (is) befolyásolja, ezért van, hogy ha kell nagyon magas, ah kell alacsony a kamat, de törekvése, hogy egy elfogadható felár (kiemelt idézetem) mellett biztosítsa az államháztartás hitelfelvétel-igényét...

Topik gazda

AKS
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek