Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Galoca csütörtök, 15:10
Előzmény: #2479  einstein
én 1 héten belül 20 fölé várnám.
einstein csütörtök, 13:50
Előzmény: #2478  Galoca
én elemzői céláremelésekre számítok, a napokban 19-21 usd-s árfolyam felszúrásra, majd némi korrekcióra, és a megnyugvás után elkezdődhet a komolyabb alapok vételei miatti "kiegyensúlyozottabb" emelkedés. Év vége meghozhatja a 3assl kezdődő árfolyamot is. Ilyen funda támogatásra el kell kezdeni a short pozíciók leépítését, az pedig okozhat kellemes mozgást longos szemmel.
Galoca csütörtök, 13:43
Előzmény: #2477  einstein
Eltudnám képzelni, hogy végre zöldben látom, mert ez február óta csak egy pillanatra sikerült.
einstein csütörtök, 13:26
PGY jelentzett - brutál javulás minden fronton
... preben OK, de kíváncsi leszek a piac mit produkál
einstein csütörtök, 13:24
Előzmény: #2475  buythedip
aug4 Q2 - aug6 lock-up 
akkor a piacra szabadul elég nagy mennyiségű papír
buythedip csütörtök, 09:42
SPCX lottót is vettem tegnap.
buythedip szerda, 18:13
KHC tud 134%-ot ralizni a mélypontról, covid mélypontról ennyit ment egy év alatt.
Ha az idén márciusi aljról is ekkorát menne, akkor 48-49 lenne, ami egybevág a 2018 februári fair value gappel.
buythedip szerda, 18:12
Előzmény: #2472  buythedip
Múlt pénteken járt le a 125ös, ma vettem ezt az augusztusit.
buythedip szerda, 16:30
Előzmény: #2471  fpeter1982
Vettem és mindkettő kuka lett tegnap.
fpeter1982 szerda, 15:57
Előzmény: #2469  buythedip
Khm,vetted vagy eladtad a call-t?
buythedip szerda, 15:45
$VFC -16% jelentésre.
buythedip szerda, 15:32
ORCL-t újra megpróbálom.
$127 call 08.14.
Jön a születésnapom, csak kapok ajándékot a piactól.
buythedip szerda, 09:01
$FOUR, amit 41nél vettem, 54.8nál a 200 napi mozgóval harcol.
buythedip kedd, 17:25
IBM trade kezd működni.
einstein kedd, 16:23
Előzmény: #2465  Csaba75
igen, érdekes billegés van
A portfólió "konzervatív" része most nagyon megy, a kockázatosabb hype cuccok a maguk minuszos EPS-ével szenvednek. Jó indikátor a DRAM szektor, amint megnyugszanak a befektetők, itt lesz először látható a forduló. Amíg ilyen hírekkel riogatják az embereket, hogy kína elkezdi a " mélymerítéses hologrammos chipgyártó gépek tömegtermelését" addig nincs nyugalom. ( jó példa az ASML reakciója a hírre ) 
az ilyen hírek mögöttes tartamát az algoritmusok nem vizsgálják, csak szórják miattuk a papírt.
Egy ilyen jellegű komoly szektorszintű "kijózanodás" 2-3 hónapig is eltarthat, most vagyunk kb 4-5hétnél. Jönni szokott egy mindentsöprő kapitulációs mega giga pánik adás és a vele járó alj, onnan már szerintem ismét vehetőek a risk papírok. A dátumot én valahová a SPCX lock-out periódus kifutásához rendelném olyan augusztus vége felé, tán szeptember eleje.
Ott én tervezek pár szerintem ígéretes rv-t venni: ASTS , SKHY, SPCX 
addig csak szenvedés nézni ezt a szektort
Csaba75 kedd, 15:58
Ma nasdaq kivègzés van.....
NagyyTotth kedd, 15:30
Törölt hozzászólás
Bob hétfő, 22:17
Két részvény ami nálam egyértelműen jó irányt vett:
- Novo: korábban is írtam hogy március óta emelkedő trendbe került, lassan kiültem a mínuszt igaz tartott fél évig. Nem lesz egy rakéta de szerintem folytatja a trendet hosszú távon. 
- Adobe: egy hónapja ez is emelkedik remélem ez sem véletlen. Itt még sokat kell várnom hogy pozitívba forduljon. Biztató hogy más erős fundás cégek is emelkednek. Talán visszalépünk egyet és egészségesebb tőzsdei reakciók lesznek az erős fundás cégeknél. Ami az elmúlt 1-2 évben volt az vicc, sehogy nem tudtam megérteni és adobtálni a saját gondolkodásomba és döntéseimbe. 
guantanamo
guantanamo hétfő, 17:30
Előzmény: #2458  buythedip
SKHY is esik. Pedig az osszessegeben 500B.
buythedip hétfő, 17:16
Előzmény: #2460  buythedip
Hogy ne csak panaszkodjak, ASAN ma +14%.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek