Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Hónapok óta várod az arany up eljövetelét és mindenki vak, aki ezt nem látja át. Csak nem akar jönni. Ahova eljutottunk közben jelentős esés után, az talán-talán egy alj megtalálása és 4K alatt vételi erő látszata. De nincs kizárva, hogy bőven megy lejjebb. Jelenlegi árszinten nincs hiány, nincs prémium. Kinek érdeke, hogy az arany megugorjon? A bányáknak aranyéletük és marzsuk van. Kínának? Nem őrült meg... A jegybankok? Nekik sem érdekük. A spekulánsok? Ha még vanank inkább shortban, mint longban. Ahogy a nagy bankok sem sietnek. Mint mondtam, jó esetben lassú felhalmozás van, GLD ETF-be már ment be a tőke. Reméljük folytatódik. Majd egyszer megindul. Majd. Te se tudod mikor.Lehet a jövő héten. lehet szeptemberben. lehet csak jövőre. Végül is neked mindegy, mikor leszel király, mert megmondtad.:-)
Most nem azért , de eddig kinek is lett igaza pl olaj témába ?..Hmmm. Már megint 80 alatt vagyunk . Mily meglepő😂😂. Persze 200 lesz . Tudjuk . Szépen megoldották , felültették a prókat a szoporollerra.. persze sose mond hogy soha ..de .. az arany ugyanez lesz . , ezüst szintén / kiszedik belőle bőséggel a hasznot /. Csak kicsit változtatni kell az idősíkon , távolságon oszt máris tisztább a kép …
Örülnék egy emelkedésnek való igaz . Miért is ? Mert nem kellene napi szinten a sok feles baromságot okosságot olvasnom a legtöbb topikba. Kicsit úgy átpörgettem az agyamon ezt az egész Trumpos időszakot . Volt háború , boj , vámok minden .. hiszti .. másik topikba fibo egyből sp500 földbe áll , OTP földbeáll, Zsiday jaj elfogy a likviditás , sok szakértés . Aztán mi is történt rv piac köszöni az egekbe . Aki már megtanulta hogy mennyire fontos a széles portfólió és a egyes eszközök ciklikusságát is érti ; valamint képes a rövid időtávon mellett években évtizedekben is gondolkodni . Annak ez az egész zajnak is gyenge ..
Vágyakozol egy emelkedés után és megfelelő időtávon igazad is lesz, ez szinte biztos. És akkor nyilván megdicsőülsz. Na de mikor? És addig? Jelenleg látni pozitív jeleket és nem annyira pozitívokat is. Pozitív, hogy a múlt heti GLD flow massziv plusz!!!! Jeeee! Utoljára az áprilisi felkörnél látszott ilyen. Vagyis van tőkebeáramlás, illetve volt. Pozitív, hogy 4K-n úgy tűnik támaszt lelt. Pozitív, hogy a jegybankok veszik továbbra is. De ezek nem elégségesek ahhoz, hogy meginduljon. Nincs keleti prémium, ezen az árszinten is megkapnak mindent, amit akarnak. TIPS magas. FED félelem. Ebből a helyzetből meg kellene indítaniuk. Egyelőre ennek nincs nyoma, jobb esetben is óvatos felhalmozás zajlik.
Ekkora piacot nem lehet feldumálni . A kakamatyiknak meg aztán lehet magyarázni hogy 100 USd ide oda kb semmit nem oszt nem szoroz . Tudom bízol ebben a FEDes egy napi hisztiben . Aztán mi lesz ?.. nagy semmi sp500 átjár robog tovább évvégére meg a fórum maximum tele a sok lúzer dumával . Mintha engem most nagyon érdekelne a tavaszi vagy 3 éves várakozásommal kapcsolat bán hogy épp mennyi . Csak vagyok olyan jó emberismerő hogyha emelkedés van egy értelmes gondolatot ritkán olvasni . Ha esés mindjárt 20 ember okos - persze utólag kiderül sose voltak . De akkor ott úgy tűnik. Csak röhögök hogy mennyire kiszámítható akár egy fórum is 😂😂
Meg a nagy felkör előtt még lehet megnézzük ezüstnél 40-es szintet? vagy 30-ig legombolják? Simán.. Nem sok vételi erő van, inkább zuhanó.. Gyanús is volt, hogy 2H elérte MA100-at..
A július 24-i (legutóbbi publikált) arany szállítási jelentésben nem látszik olyan aktivitás, ami arra utalna, hogy a JPMorgan House Account agresszíven építené a fizikai aranykészletét.
Az arany ára 2 dolog miatt esett . 1: a jegybankok már drágállták 2: A JPM már nem bírta fedezni a papír arany mennyiségét … Na most . Kína hónapról hónapra masszívan növeli a vételeit / érdekes módon nem várta meg a 3000-ér eddig / … most a JPM is vásárol ..😉.
A jegybank a dollárral szembeni kvázi biztosításból veszi az aranyat. Nem a jegybank tartja 4k-n, nem támasztják, miattuk lehet 3K is, akkor is vennék folyamatosan és a biztosítás jelleg miatt nem adják el (kivéve ha meg vannak szorulba, török, orsz, stb.). Szóval a lényeg, hogy MAJD ha megindítják a papíraranyat, akkor fog indulni. A MAJD-ot meg mindenki várja, de egyedül Pali érti és tudja a dátumot. Vagy fogja előre látni. Vagy már látja, csak nem sejti. Vagy ki tudja. :-)
A Shanghai Gold Exchange (SGE) 2026. július 24-i Shanghai Gold (Au9999) benchmark ára:
882,94 jüan/gramm
USD/CNY ugyanarra az időszakra kb.:
6,77 jüan/USD
Átváltás:
882,94 CNY/g × 31,1035 g/uncia ÷ 6,77 = kb. 4057 USD/uncia
A nemzetközi XAUUSD ekkor nagyjából 4050–4060 USD/uncia körül volt (a piaci adatok szerint július végén 4000 körüli szintek is előfordultak).
Tehát a Shanghai–LBMA/COMEX spread jelenleg nagyjából:
≈ 0–10 USD/uncia prémium
vagyis kb. 0–0,25%.
Magyarul:
Jelenleg nincs érdemi kínai prémium. Vagyis az alacsonyabb árszinten is bőven van kínálat a fizikai keresletre, a keleti felvásárlóknak nem kell prémiumot fizetni a fizikai készletért.
Erolkodhetunk de a tendencia a masszív jegybanki kereslet a fizikai aranyra , csökkentve a dollár szerepét .. Ha ez lesz ? . Miért ne váltsák profitra?😂😂
A Kelet amit megvesz annak nagy része fizikai kiszállítva . Huss eltűnt.Nő a hiány . A papír mögötti fedezet meg össze-vissza röpködött de már úgy sem győzték .. El is adatták a papírokat.. De a pénzt szereti a JPM is . Miért ne tömné újra ki a kicsiket papírral ha teheti??.. csak ugye kell a fedezet . S persze Nandi fújja fejből a narratívát —> de a nagyok kurvara nem azzal terveznek ..
Nem tudom mikor törik. De hogy törik ez a jelenlegi arany papír vs fizikai struktura az biztos. Aki ezt nem tisztán játssza hanem tőkeáttétel, és egyéb bufinomsagoj, :)) etc, azt kirazzak a gatyajajabol addig a zsiványok....
Értem, hogy az arannyal a dollár ellen fogadsz. És ez a dollár alapú rendszernek nem előny. De ugye a Kelet függetleníteni akarja magát a nyugati rendszerektől, pláne mióta pikkpakk zárolták az orosz pénzeket. Ezért porszívózzák az aranyat/ezüstöt. Csak épp a papírarany lenyomók pont a kezükre játszanak. Kétlem, hogy ne látnák, csak a rövid távú érdekek felülírják a hosszút?
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)