Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
randomly kedd, 19:22
Előzmény: #40518  Bpali2
Hát, ha egyszer ki tudok keveredni a mostani AI kapcsolt részvényeimből többet nem lesz az biztos ... 5 munkanap alatt éves +30%-ról, 19%-ra estem ... a következő felkörben olyan szoros stoppot rakok hogy csak na ... sajnos EUR alapon van és addigra bezár Frankfurt mire gép elé kerülök ... :-( És semmire nem tudom használni az AI-t, azon kívül hogy híreket olvastatok vele. Semmilyen számítógépes munkára nem tudom használni csak súgónak. Ami programot Ő ír meg az mindig "híbás" mindig másképp gondolja mint Én. :-) És mire rájövök hogy hibás a kimenet már anyagi veszteség is ér ... 30 naponta könyvelek ... és lett miatta egy fájó szép szám ... az előfizetésem még meg van. de már próbálgatom az ingyenest, hogy eltudom-e engedni a napi 100HUF-ot :-) 
Bpali2 kedd, 19:13
Előzmény: #40510  Placi82
Olajat tolják le …mondtam anno lesz meglepi olajosokknak.. az más kérdés mennyire lesz tartós .. de ha az lesz ..rakéta jöhet .. nincs itt lefutva semmi . Amúgy értem mit akartál mondani
Bpali2 kedd, 19:04
Előzmény: #40516  randomly
Szerinted ez nekünk jó lesz vagy nem ?😳
Bpali2 kedd, 18:58
Előzmény: #40515  Bpali2
Ezek a következő szintek .. ha…
randomly kedd, 18:57
https://www.cmegroup.com/markets/energy/power/compute-futures.html -> AI -> Ez a link a CME Group (a világ legnagyobb határidős tőzsdéje) egy teljesen új, formabontó termékét harangozza be: a számítási kapacitás határidős jegyzését (Compute Futures).Röviden: a tőzsde árucikké (commodity) emeli a mesterséges intelligencia (AI) futtatásához szükséges GPU-kapacitást, pont úgy, mint a földgázt, az áramot, az aranyat vagy a búzát.A mögötte lévő logikát az alábbi pontok foglalják össze:1. Mi a probléma, amit meg akar oldani?Az AI és a felhőalapú szolgáltatások robbanásszerű növekedésével a high-tech cégek (AI fejlesztők, tech startupok, adatközpontok) legnagyobb változó költsége a szerver- és GPU-kapacitás (főleg az Nvidia chipek bérleti díja) lett. Ez a piac jelenleg fragmentált, átláthatatlan, és a bérleti díjak durván ingadoznak a kereslet függvényében.2. Hogyan működik a tőzsdei termék?A CME összeállt egy Silicon Data nevű céggel, amely valós időben méri és indexeli a GPU-k (számítási kapacitások) piaci árát (ez a Silicon Data's GPU benchmark). Ez az index lesz az alapja a határidős kontraktusoknak.
  • A piaci szereplők nem fizikai GPU-kat fognak adni-venni a tőzsdén, hanem a kapacitás jövőbeli árára kötnek pénzügyi elszámolású (cash-settled) szerződéseket.
3. Kiknek jó ez?
  • AI fejlesztők / Cloud szolgáltatók (Fedezeti ügylet - Hedging): Ha egy cég tudja, hogy fél év múlva óriási szerverkapacitásra lesz szüksége egy új AI modell tanításához, most fixálhatja a költségeit a határidős piacon, így nem éri meglepetés, ha hirtelen kilőnek a bérleti árak.
  • Adatközpontok / Infrastruktúra-tulajdonosok: Biztosíthatják a jövőbeli bevételeiket, előre eladva a kapacitásukat fix áron, ami segít a hosszú távú tervezésben és a beruházások finanszírozásában.
  • Spekulánsok és intézményi befektetők: Megjelenik egy új eszközosztály, amin tisztán az AI-szektor hardveres keresletére/kínálatára lehet fogadni anélkül, hogy közvetlenül Nvidia részvényeket vagy tech ETF-eket kellene vásárolni.
Gyakorlatilag ez a lépés hivatalossá teszi, hogy a számítási teljesítmény lett a digitális kor új olaja, és a CME megteremti hozzá a szabályozott, likvid tőzsdei hátteret. A termék bevezetése még szabályozói jóváhagyásra vár (pending regulatory review), de a tech- és a pénzügyi világ egyik legjobban figyelt idei fúziója.
Bpali2 kedd, 18:57
62.059…4171… meglátjuk
Nandi kedd, 18:51
Előzmény: #40512  Bpali2
A nagyok kezdik venni... ez honnan látható?
Szerintem majd akkor lehet itt a fordulat, amikor már mindenki depis meg sír. Ezüst akár 50, arany 3800 körül, ha nem jól alakulnak a dolgok.
Persze egy rendes taco rajzol a grafikonokba egy függőlegest.
Bpali2 kedd, 18:48
Dxy —-0😂
Bpali2 kedd, 18:44
Előzmény: #40510  Placi82
Egyet elfelejtenek sokan .. Sokkal gyorsabbak a ciklusok a mai rendszerben .. jegyezd 👀. Egyébként a nagyok kezdik venni .. Mi kicsik mindig a vonat vége vagyunk .. 
Bpali2 kedd, 18:41
Előzmény: #40508  Nandi
Mindig is számoltam. Mindkét iránnyal ezért is írtam hogy én középtávra vettem .. Figyelj ha minden hatás negatív lesz 4 K alá kell menjen.. 
Placi82 kedd, 18:39
Előzmény: #40506  Bpali2
Hagyjuk pali. Sajnos, szembe kell nézni hogy arany úgy viselkedik mint BTC vagy az NVIDIA csak az elmúlt 10  évben. És kb ugyan azzal a vehemenicqvalnis esik. Csak tudod annyi a probléma hogy fejből mondom de kb stimmel hogy az NVIDIAa és társai nyomtak egy 200 szorzást, a BTC egy 100 szorzást az arany meg egy 3 szorzást talán, esetleg? Mégis az előző kettőt a piac tudomásul vette de aaz aranynal ezustnel ment azbobegatas hogy tulvett, most meg 3 szorzás után pont úgy verik agyon mint a BTC t csak éppen a BTC 100 szorzás után volt  a 10 éves idotavon.🤣🤣 
Na ez a baj... 
Bpali2 kedd, 18:38
Holnap infláció  , holnap után munkanélküli adatok —>> Fed 17.-én dönt szóval nemsokára eldől az irány…
Nandi kedd, 18:38
Előzmény: #40506  Bpali2
Na a kommentedben megjelent a realitás. :-)
A 4K durva lenne, de simán benne van, sőt a 3,8K is. Ezt mondom már mióta, 4,5k-tól asszem vagy feljebb, míg te a szép távoli jövőt vízionálod. Ami akár be is jöhet, simán benne van, csak előtte lehet kő kövön nem marad. Reméljük aljat épít 4,2K körül....
Bpali2 kedd, 18:34
Előzmény: #40500  Nandi
Naponta frissülnek a chartok .Ahogy Ff is mindig magyarázta .Naponta foglalkozni kellene vele . De engem ez nem érdekel annyira , így maradok a vételi zónáknál . Ma nem vettem.. Jelenleg nem lehet biztosra azt mondani hogy 3700 lesz.. lehet de addig ott a 4100, 4000 … 
Bpali2 kedd, 18:31
Előzmény: #40505  Placi82
Lehet holnap infláció adatok miatt leverik 4 K-ig.. Ezért írtam várjuk az alját. Minden pozíciónkat fedezni kellene alapból ha veszélyes a helyzet. Tudjuk
Placi82 kedd, 18:27
Előzmény: #40503  Nandi
4340 et is átvitte mint a huzat. Erről ennyit... Ezt put opcióval fedezni kellett volna......
Margim call effekt és kamatemelés esetén a papír aranyat azaz a derrivatívakat úgy szórják mint a bolondok a konfettit. 
Placi82 kedd, 17:54
Előzmény: #40497  Bpali2
Ámen így legyen. De ezt már mintha hallottam voltam volna😉 
Nandi kedd, 17:49
Ezust a SMA200 alatt. Lássuk visszakapaszkodik e.
TElek kedd, 17:46
Előzmény: #40501  Makim
Eddig még nem.  korlát ár : 61.8267
Makim kedd, 17:41
Bocs tl 47 re gondoltam

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek