Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Amit Magyarországon gyártanak, azok vámmentesen forgalmazhatók az EU-n belül, és így nem közvetlenül érinti őket a 15%-os vám. Azonban a Kínában gyártott BYD autók, amelyek közvetlenül az EU piacára kerülnek, vámot kell, hogy fizessenek, ami befolyásolhatja az árakat és a keresletet az adott autók iránt.
Valami nem világos nekem ezzel a vámmal. Mi van, ha nem import kínai villanyautóról van szó, hanem itt gyártják az eu-ban, mondjuk egy magyarországi BYD.
Ha ma túlzottan felmenne, értsd 33$, benne van a pakliban hogy jönnek jövő héten és keverik. Én is szabadulok tőle, csak szurjon fel 32,9-ig mondjuk :) arra is gondoltam hogy eladom az összes tl26-ot, vagyis ez már biztos mert betettem mind, és ha visszajön akkor majd a tl33-bol veszek és azt tartom meg , de lehet inkább a tl32 kéne a fene tudja , pont a határon van a tl33, addig még simán lehet egy visszajövetel, a tl32 sokkal nyugisabb lenne
Értem mostmár a túlértékeltséget Nálad :-) Arra mondtam a likvidséget, hogy a közjegyző margin-ja mindössze ~0,3%, ami nem minden certinél ilyen. Köszi!
Én úgy gondolom, hogy ma eladom az ezüstök nagy részét, vagy az egészet. Bármi lesz, ezt be kell fejeznem. Ha nem megy fel 33-ig, akkor is. Bár Kína szerintem tudta a mai szavazás eredményét, akkor is kétséges, hogy tovább veszi, vagy tartja a készletét.
Az amerikai piac az. Nem akarom longolni. Shortolni meg pláne nem. De gondoltam már rá amúgy hogy beleveszek, valami nem rizikós certibe és tartogatom pár hónapot. Az a baj ha totyog akkor csak ég a pénz. Ráfüggtem az ezüstre és a Richterre, a kereskedéseim jelentős többsége eme instrumentumokkal történik. Van amúgy Nasdaq is, de az még rosszabb mert a nem kockázatos certi piszok drága. Nálam azok a nyerők, amik 1000-2000 Ft közt vannak , mert ez még akkor nem kiütés közeli, viszont kellően olcsó, és jó sokat ezer - kétezer darabokat össze lehet harácsolni belőlük gond nélkül, és kimaxolni a profitot. Pl egy 7500 ft-os olaj certiből meg 1000 db az már 7,5 millió Ft lenne, nem őrültem meg :D
Igen a VIX -re. Az ezüst nekem továbbra sem tetszik, főleg , hogy folyamatosan szankciók jönnek Kina felé.Azért az elekrtomos autók is bőven tartalmaznak ezüstöt .....
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)