A Virgin Galactic részvényeivel 2019 októberben indult a kereskedés a New York-i tőzsdén, az ismert milliárdos, Richard Branson kereskedelmi célú űrutazásokat kínáló cégére rávetették magukat a befektetők, a társaság papírjai az elmúlt napokban valósággal szárnyaltak, az árfolyam alig egy hét leforgása alatt 40, 2020. évben pedig már 223 százalékot emelkedett. A cég egyelőre inkább csak ígéret, bevételt alig termel, cserébe a következő években is tartósan veszteséges maradhat.
JÖHET EGY TESLÁHOZ HASONLÓ BEFEKTETÉS HOSSZÚTÁVON?
Whooopps, apró döccenő még így a kilövés előtt :D :D Nem ke ráparázni, sütött a nap, jóllaktam, HUF is erőre kapott meg az USA tőzsde is, Trump is beígérte vagy 38x a békét... az élet szép :D This is the way.
Viszzaolvastam az utóbbi hozzászólásokat, nem a szerénység kapott el itt sem😁 Volt, 2024 túlkerestem magam, így decemberben kivágtam, mert ha bukó, le nem zárt pozi terhére adózol, akkor hitelezed a NAV-ot. Az első küldetésre helyeztem a hangsúlyt, attól vártam a csodát, pedig a fundás levezetés pofon egyszerű lett volna. A 2 kéttörzsü gép ami felviszi indítási magasságba nem elvetélt ötlet, mint SpaceX visszatérő fokozat. A szakállas nyerte az űrversenyt, de hogy? Kockára tette az életét, a sikló nem volt alaposan tesztelt konstrukció, de a pénzéhség, a bennfentes eladás megérte neki a kockázatot. Akkor a matek: 2 pilóta a kéttörzsűn + 2 pilóta a siklón, ez már így csődtömeg 3-4 fizető utassal. Ezt csak tippelni tudom, de én 15 fizető utasra gondolok, aminél egyáltalán rentábilis működésre lehetne gondolni. A hordozógépre nem tudom milyen NASA, Pentagon szerződéseket lehetne kötni, hiperszonikus rakéta teszt stb. Az ilyen tolvajokba csak diverzifikálva szabad belépni, vállalva, hogy a pozik 1/3 csődbe megy, a másik 2/3-ot meg hagyni kifutni, ez a xarkupac az 1/3-ba tartozik.
RichRich Capital LLC. Hirtelen olyan k* trendik lettünk, hogy fel se tudom sorolni a számtalan okát. Eddig elírogattam itt is magamnak :D (Külföldön meg még nagyobb, (az érzelemvezéreltség és a FOMO))
Virgin Galactic részvény
JÖHET EGY TESLÁHOZ HASONLÓ BEFEKTETÉS HOSSZÚTÁVON?